Намери оферта

Малайзия - Eкскурзии и почивки


Полезна информация за Малайзия

Обща информация

Местна валута

Местната валута е малайзийски рингит.

Престъпност и сигурност

Като цяло, в страната се препоръчва особено внимание по отношение на личната безопасност. Има случаи на въоръжени нападения. За чуждестранните туристи обстановката е сравнително добра, въпреки случаите на улични грабежи. В големите туристически центрове се препоръчва повишено внимание към местата с голяма струпване на хора, както и барове, дискотеки, училища, базари, религиозни обекти. Препоръчва се оригиналите на документите да се оставят на сигурно място в хотела, а извън него да се носят само копия от тях.

Митнически изисквания

В страната е разрешен вносът на местна валута до 1000 малайзийски рингита. За вноса на чужда валута няма ограничения. Суми над 2,500 щ.долара задължително се декларират. Евро може безпроблемно да се обменя. Стоки за лична консумация – до 200 цигари или 50 пури, 225 гр. тютюн, както и 1 л. алкохол - се внасят безмитно.

Внимание!

Притежанието на наркотици се наказва със смърт.

Митнически изисквания за Малайзия можете да изтеглите от ТУК.

Здравеопазване

Строгото спазване на лична хигиена е основна предпоставка за предотвратяване на заболяване от тиф, който периодично възниква в отделни части на страната.

Здравеопазването в столицата Куала Лумпур е на добро ниво, с голям брой специализирани клиники.

Във всички части на страната са регистрирани случаи на тропическа треска, за която още не съществува ваксина. Периодично възникват случаи на холера.

Движение по пътищата

Движението на автомобилите е в лявата лента. Пътищата в страната са в  добро състояние. Общественият транспорт в столицата е много добре развит и почти не се налага използването на таксита.

При престой до 90 дни автомобилите могат да се управляват с валидни международни шофьорски книжки. След изтичането на този срок се изисква те да бъдат заменени с малайзийски.

Документи за пътуване и визов режим

В страната се влиза с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца към  датата на влизане в Малайзия.

Не са необходими визи за влизане в Малайзия за всички видове паспорти до 90 дни в рамките на шест месеца.

За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната. Ваксина за жълта треска се поставя в следните регионални здравни инспекции:Столична регионална здравна инспекция; РЗИ Варна; РЗИ Бургас; РЗИ Плевен; РЗИ Пловдив; РЗИ Благоевгради РЗИ Русе.

От 1.06.2011 г. на всички сухопътни, морски и въздушни ГКПП на Малайзия, от посещаващите страната чужденци се взимат биометрични данни. От това изискване са изключени децата до 12 години, дипломатите, лица без пръсти и специално освободените от малайзийските власти от това задължение лица.

Консулски услуги

Заверки и легализации

За да послужат пред българските власти, документите издадени в Малайзия на български граждани, следва да носят печата на Министерството на външните работи, който се заверява в посолството на Малайзия в Букурещ. Оформени по този начин, документите трябва да бъдат преведени на български език от оторизирана преводаческа фирма и заверени в сектор „Легализации и заверки” на Министерството на външните работи.


Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

  • Самолетни билети
  • Трансфери
  • Рент-а-кар
  • Автобуси под наем
  • Яхти под наем
  • Билети за влак в чужбина
  • Фериботни билети