Намери оферта

Балтика - Нордкап - Красотата на Севера

Продължителност: 10 дни / 9 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София - Рига - Талин - Хелзинки - Рованиеми - Лапландия - Нордкап - Алта - Стокхолм - София

Дати на отпътуване:

Код на програма: E-1350

Цена от: 0 лв.


Дата Цена Запитване

Ден 1

Полет до Рига
Пристигате в Рига (столицата на Латвия) следва трансфер до хотела. Нощувка в района на Рига.
 

Ден 2

Рига – Талин
Закуска. Ще имате свободно време за опознаване на Рига или да се включите към обзорната екскурзия с екскурзовод (пакет "Допълнителни екскурзии"). След това ще се отправите към Талин (столицата на Естония). Отново ще разполагате със свободно време или опцията за екскурзия с екскурзовод (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще посетите хълмът Тоомпея, талинската и руската катедрала. Нощувка в района на Талин.
 

Ден 3

Талин – Хелзинки – Лахти
Закуска. Ще се предвижите с ферибот до Хелзинки (столицата на Финландия). Ще може да се включите в обзорна разходка (пакет "Допълнителни екскурзии"), в която ще видите старото пристанище, финландския пазар, Хелзинкската катедрала или Успенската православна катедрала. Ще продължите към столицата на спорта Лахти и ще видите забележителната шанца за ски скокове "Salpausselkä". Нощувка в района на Финската езерна област.
 

Ден 4

Рованиеми – Финска Лапландия
Закуска. Ще посетите Рованиеми (столицата на финландския регион Лапландия). Ще продължите към селото на Дядо Коледа, където дори и през лятото всичко е на зимна и коледна тематика, включително музиката! Преди да влезете в селото обаче, ще пресечете Северния полярен кръг и ще участвате в арктическо кръщене, което ще Ви направи част от семейството на полярните изследователи. По-късно лично ще посетите Дядо Коледа и ще имате възможност да изпратите коледно писмо чрез неговата собствената пощенска служба на Joulupukki, което да бъде доставено до любимите Ви хора навреме за Коледа. Нощувка в района на Финска Лапландия.
 

Ден 5

о. Магерия – п-ов Нордкап
Закуска. Ще пътувате до фиорда Порсангер, докато стигнете до величествения остров Магерия. По пътя ще се насладите на изумителни природни гледки, характерни за острова: от многообразните скални форми и образувания, откритите пейзажи и уникалната атмосфера. Нощувка на п-ов Нордкап.
 

Ден 6

Нордкап – Алта – Финска Лапландия
Закуска. Този ден е кулминацията на пътуването – посещението на втората най-северна точка в Европа – Нордкап. Ще посетите туристическия център „Нордкап Хол“ (пакет "Допълнителни екскурзии"), ще си направите уникални снимки на огромната скала на носа и паметника Нордкап Глоуб. Ще се разходите по платото, наслаждавайки се на природата и мистичната гледка към това, което някога хората са смятали за „края на света”. Ще продължите към Алта – градът на Северното сияние. Ще разгледате и катедралата на сиянието, вдъхновена от чудото и мистиката на това природно явление. На връщане отново ще преминете във Финска Лапландия, където ще се настаните за нощувка.
 

Ден 7

Финска и Шведска Лапландия
Закуска. Отпътувате за Швеция и отново ще преминете през Финландия. Ще посетите страната на Астрид Линдгрен, отново ще прекосите Арктическия кръг, ще се насладите на стръмни върхове, ледници и скали, както и на невероятна и спираща дъха шведска природа. Нощувка в Шведска Лапландия.
 

Ден 8

Шведска Лапландия – Йостерсунд – Даларна
Закуска. Ще продължите към Йостерсунд до красивото езеро Стурсьон, в което се предполага, че живее чудовище. По пътя около езерото ще се насладите на уникалния пейзаж на Емтланд. След това ще преминете през провинция Даларна, която има един от най-уникалните природни пейзажи в света. Провинцията е известна не само с традиционното производство на дървени кончета – популярен сувенир, а днес и символ на Швеция, но и с известния цвят червено, в който са боядисани местните дървени къщи. Нощувка в района на Даларна.
 

Ден 9

Даларна – Стокхолм – Рига
Закуска. През този ден ще посетите Стокхолм (столицата на Швеция), където отново може да се включите в обиколка разходка из града (пакет "Допълнителни екскурзии"). И тук има много за разглеждане: впечатляващия Кралски дворец, гледката от най-известната шведска „тераса”, както и много добре запазения Стар град. Това са само част от забележителностите, благодарение на които Стокхолм е най-красивата столица на Скандинавския полуостров. В ранната вечер ще отплавате с ферибот към Рига, а на борда ще се насладите на развлекателната програма и огромно разнообразие от кафенета, барове и магазини, които да посетите. Нощувка на борда.
 

Ден 10

Полет до България
Закуска. Трансфер за обратния полет до София.
 

Хотели

Допълнителни екскурзии
- Пакет "Допълнителни екскурзии": 299 лв. на човек
• Обзорна разходка в Рига; • Обзорна разходка в Талин;
• Обзорна разходка в Хелзинки; • Посещение на Нордкап Хол;
• Обзорна разходка в Стокхолм.

-  Пакет "Вечери": 449 лв. на човек
• 8 вечери, съставени от 2-степенно меню или шведска маса;
• 1 специална вечеря на борда на кораба от Стокхолм до Рига- богат бюфет с напитки (неограничено).

-Застраховка „Отмяна на пътуване“.
 • Полети с престижна авиокомпания.
 • Всички летищни такси и багаж (23 кг регистриран и 7 кг салонен багаж).
 • Трансфер: летище-хотел-летище(модерен автобус с климатик).
 • Настаняване в отлични хотели според местната категоризация.
 • 9 богати закуски на блок маса.
 • Водач с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви оказва съдействие.
 • Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 15 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
 • Доплащане за индивидуално настаняване: (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 799 лв.
 • В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.

Обща информация

Сигурност

Западноевропейска държава – препоръчват се следните мерки за сигурност:

 • опасност от кражби на коли
 • кражби на ръчен багаж, джебчийски кражби
 • да се използват само обозначени с табела таксита
 • за туристите в Рига съществува горещ полицейски телефон на английски език: +371 67181818

 

Местна валута

Евро (EUR)

Митнически изисквания

В Република Латвия можете да внесете кеш сума до 10000 евро, но трябва да бъде декларирана на влизане. Безмитно можете да внесете стоки за лична употреба. Забранен е вноса на оръжие.

Няма ограничения при износ от страната на стоки и валута.

Особености в законодателството

В Република Латвия хомосексуализмът не е забранен.

Движението по пътищата

Ако пътувате с кола, на границата при влизане в страната се препоръчва носенето на зелена карта. Българско СУМПС важи. Добре развит обществен транспорт. На някои места пътната мрежа е в лошо състояние. Пътува се целогодишно с включени светлини. Внимание при шофиране – Латвия е сред страните с най-висок процент смъртност при катастрофи.

Здравеопазване

Здравеопазването не отговаря на западноевропейския стандард.

Документи за пътуване и визов режим

В страната се влиза с валиден към момента на излизане международен паспорт или лична карта.

Пътуващите за Република Латвия български граждани ( приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти)не се нуждаят от виза.

Не се изискват специални имунизации.

Практически съвети

Дълга, влажна, мрачна и студена зима. Да не се употребява водата от водопроводната мрежа.

Консулски услуги

Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Република Латвия, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България във Варшава.

В екстрени случаи – при повреждане, изгубване или откраднат паспорт, българските граждани могат да кандидатстват за издаване на ETD /emergency travel document/ за пътуване пред посолство на държава-членка на ЕС в Република Латвия.

 

Заверки и легализации

Република Латвия е страна по Хагската конвенция за премахване на изискването за легализация на чуждестранните публични актове.

За да бъдат валидни в  Република България и да могат да послужат пред българските институции, всички издадени от властите в Латвия документи на български граждани, следва да бъдат оформени с апостил на Министерството на външните работина Република Латвия.

Така оформени, документите трябва да бъдат преведени на български език от оторизирана Агенция за преводи в България, а преводът заверен от отдел „Легализации и заверки” на Министерството на външните работи на Република България.

Български лични документи

В дипломатическото представителство на Р България във Варшава има техническа възможност за заснемане с цифрови устройства на подпис, лицето и пръстовите отпечатъци на заявителя, поради което се приемат заявления за издаване на паспорт, лична карта и временен паспорт.


Оферта № Е1350

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети