Намери оферта

Геопарк Искър-Панега, Проходна, Плевен

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут: Петрич - Сандански -София - Луковит - Плевен - пещерата Проходна - Геопарк Искър-Панега - Сандански - Петрич

Дати на отпътуване: 25.09.2021

Код на програма: E-1406

Цена от: 115 лв.


Дата Цена Запитване
25.09.2021 от 115 лв. запитване

 

Програма

 


ДЕН 1


Отпътуване от Петрич в 6:30ч от спирката пред хотел Булгари/ над магазин ЛИДЛ , 07:00 - отпътуване от Сандански по маршрут София - Луковит. Посещение на "Златен Парк" Луковит - вълшебно място с малки каменни къщички, наподобяващи къщите на "хобити". Разходка из парка и свободно време.
Отпътуване за Плевен - третият по големина град в северна България и седми по население в страната. Плевен е известен туристически център, наричан още „град на музеите“. В него са съсредоточени множество културно-исторически забележителности. 
Следва туристическа програма с посещение на Панорама "Плевенска епопея 1877г.,един от символите на Руско-турската Освободителна война и парк Кайлъка.
Настаняване в хотела. Разходка в центъра на града с изцяло реновираната пешеходна зона и прекрасната светеща водна каскада. Свободно време за самостоятелна разходка и покупки. 
Нощувка.  
 

ДЕН 2


08:00ч закуска и освобождаване на хотела.
09:00ч отпътуване към пещерата Проходна - изключително магнетична, уникална и впечатляваща, една от най-известните и лесно достъпни пещери в България. Естествено осветена от огромните входове и отвори в тавана, които наподобяват огромни очи. Затова се нарича още "Очите на Бога" . През 1962 г е обявена за природна забележителност.
Отпътуване към Геопарк Искър - Панега. Пешеходна разходка по една от най-красивите еко пътеки в България , над млечно-сините води на река Златна Панега - добре поддържана и почти равна, на много места с изградени дървени мостчета, беседки, пейки с маси и други места за отдих. Голямата атракция тук е възможността за разходка с лодка или водно колело по реката. Тази красота ще съчетаем с най-вкусните кюфтета и други вкусотии. 
Отпътуване след обяд за Сандански и Петрич.  
Приблизително време на връщане около 19:30-20:00ч. 


Доплащане:                                    

 • Настаняване в единична стая – доплащане  20 лв.

 

Резервации:

 • Резервацията е валидна при плащане на 20 лв депозит при сключване на договора. Доплащането на остатъка от сумата - 15 дни преди отпътуване!

 

Анулации и неустойки:

 • Крайният срок, в който Потребителя може да откаже договора и направи анулация без да дължи неустойки е до 15 дни преди датата на пътуването. В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя след този срок, Туроператорът удържа следните неустойки:

  • от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване – 50 % от общата сума;
  • от 7 до 1 дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата сума;
 
 • При анулиране на пътуването от страна на агенцията се възстановява пълния размер на получената плащане.
 • При забрана за пътуване от МЗ и МТ във връзка с КОВИД се възстановява пълния размер на полученото плащане.
 • При анулация на пътуването от Потребителя поради болест или други лични причини, той губи платените суми в съответствие с горепосочените срокове на анулация и в размерите и сумите, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не е платил. За такива случаи препоръчваме сключване на застраховка "Отмяна на пътуване с покритие за КОВИД". 

 

Пояснения:

 • Екскурзията се провежда при записани минимум 25 туристи.

 • ​Препоръчва се носене на удобни обувки за посещенията на забележителностите.

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

 • Туристическата агенция си запазва правото за промяна в последователността на изпълнение на програмата;

 • Посещението на забележителностите, включени в програмата е пожелание и входните такси се заплащат допълнително на място. Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси на място.

 

 

Цената включва:

 • транспорт с комфортен лицензиран автобус;

 • 1 нощувка със закуска хотел 3*/4* в Плевен;
 • богата туристическа програма - разходка в "Златен парк" Луковит, посещение на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“", пешеходна разходка в централната част на града, музей-костница, водната каскада, парк "Кайлъка", пещерата "Проходна - очите на Бога" и пешеходна разходка по чудната еко пътека "Искър - Панега" с възможност за разходка с лодка или водно колело.   
 • професионално екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

Цената не включва:

 • разходи от личен характер.

 • входни такси за посещаваните обекти / посещението на забележителностите, включени в програмата е по желание и входните такси се заплащат допълнително на място./: 

  • Панорама Плевенска епопея  - възрастни - 6,00 лв, пенсионери - 3,00 лв, ученици и студенти - 2,00 лв; хора с ТЕЛК - безплатно;
  • Зоологическа градина в парк Кайлъка - възрастни - 2,00 лв, ученици - 1,00лв
  • Разходка с лодка или водно колело - 15,00 - 20,00 лв. 
    
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на застраховката. 

Други:

Стандартен формуляр

 
Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма
 

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1

 

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.
Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:

 • Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

 • Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги.

 • На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

 • Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

 • Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

 • Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

 • Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

 • Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

 • Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

 • Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

 • Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

 • Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството Кунчев Травъл ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Дружество ОЗК Застраховане АД (образуванието, отговарящо за защита при несъстоятелност – застрахователно дружество). Пътуващите могат да се обърнат към това образувание или когато е приложимо, към компетентния орган (данни за контакт, включително наименование, седалище и адрес на управление, адрес на електронната поща и телефонен номер), ако изпълнението на услугите е отказано поради несъстоятелността на дружеството Кунчев Травъл ЕООД. Директива (ЕС) 2015/2302, както е транспонирана в националното законодателство, можете да намерите като линк към Закона за туризма на интернет страницата на Министерството на туризма.


   

Видео


Оферта № Е1406

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети