Намери оферта

Екскурзия във ВИЕТНАМ - тайнствената красота на Виетнам

Продължителност: 11 дни / 8 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София - Доха - Дананг - Хой Ан - Хюе - Хошимин - Доха - София

Дати на отпътуване: 07.11.2021, 11.03.2022, 05.04.2022, 17.05.2022

Код на програма: E-732

Цена от: 2939 лв.


Дата Цена Запитване
07.11.2021 от 3080 лв. запитване
11.03.2022 от 2939 лв. запитване
05.04.2022 от 2969 лв. запитване
17.05.2022 от 2999 лв. запитване

Ден 1

Отпътуване от терминал 2 на летище София в 22:35 ч. за Доха с полет на авиокомпания „Qatar Airways“. 

 

Ден 2

Кацане в Доха в 04:15 ч. Отпътуване от Доха в 07:45 ч. за Дананг. Пристигане на летището в Дананг в 18:35 ч. Трансфер до хотела в Хой Ан. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Туристическа програма в Хой Ан - включен е в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО през 1999 г. Разноцветните къщи, храмове, занаятчийски магазинчета и старинни домове отразяват богато наследство датиращо от 16 в, когато Хой Ан е бил важен пристанищен град за европейски, китайски и японски търговци. Пешеходна обиколка на града: Музея на търговията, Музея на културата Сахюин, къщата на китайските търговци Фук Киен, домът на фамилия Чан – уважаван мандарински род, японския покрит мост. Обяд в местен ресторант. Разходка с лодка по река Ту Бон. Възможност за посещение на грънчарското селище Тан Ха и дърворезбарското селище Ким Бонг. Връщане в Хой Ан. Нощувка.

 

Ден 4

Закуска. Отпътуване за Хюе – пътят минава през планински район със гледки към плажа Ланг Ко и крайбрежието, както и през зрелищния проход Хай Ван. Хюе е бивша столица на Виетнам в периода 1802 – 1945 г., град, известен с богатата си архитектура. Посещение на цитаделата с императорския дворец – огромен комплекс строен през 19 в. и проектиран по модел на Забранения град в Пекин; гробницата на император Ту Дук – император управлявал Хюе преди повече от 100 г., построява гробницата си в периода 1864 и 1867 г. като място за уединение, медитация и театрални представления. Посещение на традиционно занаятчийско селище, където се произвеждат ароматни пръчици. Посещение на фабрика за традиционни виетнамски шапки. Разходка с лодка по река Хуонг и посещение на храма Тиен Му – един от най-известните храмове в Хюе. Обяд в местен ресторант. Връщане в Хой Ан и свободно време. Нощувка.

 

Ден 5

Закуска. Отпътуване за Ба На Хилс - курортен град разположен в Централен Виетнам близо до Дананг. За да се достигне до Ба На Хилс ще се качите на лифт. Открит е на 29.03.2013 г. и държи световния рекорд за най-дългата лифтова дъга, над 5 км., това е и най-модерният лифт в Югоизточна Азия. Ще посетите станцията Dream Stream и ще се насладите на панорамната гледка на Куанг Нам - Дананг от високо. Посещение на Златният мост - най-новата архитектурна забележителност, построена през юни 2018 г., дължината му е 150 м. и е построен на 1400 м. надморска височина. Посещение на френска винарска изба, цветната гардина Le Jardin D'amour и пагодата Лин Унг - най-голямата пагода в Централен Виетнам, където се намира и най-високата статуя на Буда във Виетнам - 67 м. Продължаване с втори лифт и посщение на френско селце, храмът Nine Floor Goddess, храмът на надгробните плочи, манастирът Лин Фонг, храмът Лин Чуа Лин Ту и магазин за чай Тру Ву. Обяд в местен ресторант. Връщане в Хой Ан. Нощувка.

 

Ден 6

Закуска. Свободно време в Хой Ан. Нощувка.

 

Ден 7

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Дананг за полет до Хошимин. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 8

Закуска. Панорамна обиколка на града: сградата на бившия дворец (отвън), построен през 1966 г. и частично разрушен при атаките на Северен Виетнам, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години; Военният музей; пазарът „Бен Тхан“, където ще се потопите в ежедневието на виетнамците и ще можете да си изберете подарък сред изобилието от традиционни виетнамски сувенири, стоки и продукти. Обяд в местен ресторант. Свободно време в Хошимин. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 

Ден 9

Закуска. Отпътуване за Ми Тхо – столицата на провинция Тиен Жианг, островно пристанище в делтата на река Меконг. Посещение на пагодата Вин Транг. Разходка с лодка по малък речен ръкав до устието на р. Меконг. Спирка в традиционен ресторант за типичен виетнамски обяд. Посещение на овощни градини с пчелни ферми, където можете да вкусите местен мед и чай, да се насладите на тропическите плодове и традиционна музика. Отпътуване за Хошимин. Традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 

Ден 10

Закуска. Отпътуване за Куши за посещение на военната база на Виетнамската армия – подземен град, изграден през 1948 г., по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно разширяван, за да побере повече от 10 000 души по време на американската агресия. Частично отворен за туристи през 1988 г. и до днес този подземен комплекс с повече от 200 км тунели поразява с размерите си и най-вече с храбростта и стоицизма на виетнамския народ. Обяд в местен ресторант. Връщане в Хошимин. Трансфер до летището в Хошимин и по път, посещение на пагодата на Изумрудения император. Отпътуване за Доха в 19:15 ч. Пристигане в Доха в 23:55 ч.

 

Ден 11

Отпътуване от летището в Доха в 06:55 ч. за България с полет на авиокомпания „Qatar Airways”. Кацане на летище София (Терминал 2) в 11:25 ч.

 

 

Продължителност на туристическата програма: 11 дни

Брой нощни пътувания по туристическата програма: 2 дни

Вид на пътуването: организирано пътуване

Тип транспорт: самолет

 

настаняване

валидна
(от - до)

цена

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

-

настаняването е включено в основната цена

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

-

настаняването е включено в основната цена

Единична стая

-

355 EUR

 

  Допълнителни услуги 

възрастова група / цени  

Многократна виза за Виетнам (заплаща се с депозита)

- / 120 USD

 

Пояснения:

 • Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетен билет Дананг - Хошимин 120 USD с летищни такси и при валутен курс 1 USD = 1,7 лв. При промяна на валутния курс с повече от 6% и/или цената на самолетния билет туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.

 • Екскурзията се осъществява при минимум 15 туристи

 • Валутен курс - 1 USD = 22363 VND (Виетнамски донг)

 • Часово време: София 12 ч., Виетнам 17 ч.

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Агенцията осигурява разрешение (заповед) за виза от партньорите. Необходими документи за издаване на еднократна/многократна виза за Виетнам: 1 (една) цветна снимка с размер 4/6 см, копие от лична карта, самолетен билет, попълнен формуляр за виза, международен паспорт.

 • Самолетен билет София - Доха - Дананг и Хошимин - Доха - София на авиокомпания "Qatar Airways" в икономична класа с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 30 кг;
 • Самолетен билет Дананг - Хошимин с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг (с размери 56x36x23 см) и чекиран багаж до 20 кг;
 • 5 нощувки със закуски в хотел "Atlas" 4* (или подобен) в Хой Ан;
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Vissai Saigon" 4* (или подобен) в Хошимин;
 • Трансфери летище - хотел - летище;
 • 6 обяда, описани в програмата;
 • 3 вечери, описани в програмата;
 • Описаната туристическа програма в Хой Ан, Хюе, Ба На Хилс, Хошимин, тунелите Куши, делтата на Меконг;
 • Всички входни такси за обектите описани по програмата;
 • Местни екскурзоводи на английски език;
 • Водач-преводач от България;
 • Една бутилка минерална вода на ден;
 • Всички местни и общински такси;
 • Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.
 • Виза за Виетнам - издава се предварително от посолството на Виетнам в София;
 • Допълнителни услуги и екскурзии по желание;
 • Бакшиши (2 USD на човек на ден за екскурзовода и 1 USD на човек на ден за шофьора);
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Обща информация

Сигурност
Общото състояние на сигурността е добро. Необходимо е да се внимава при участие в уличното и пътното движениеи да се следи прогнозата и промените във времето. Виетнам е сравнително сигурна страна за туристите. През последните месеци обаче, има информация за извършени обири над туристи в област Хо ши Мин (Сайгон). Движението в определени райони (военни и гранични) е ограничено и са обозначени само на виетнамски език или въобще не са обозначени.
Неексплоадирали артилерийски снаряди все още се намират в отдалечени райони, в частност в Централен Виетнам и границата с Лаос. Призовават се туристите да обръщат внимание при избора на туроператор и на условията за безопасност при избора на круизи, речни пристанища, еднодневни екскурзии и други подобни пътувания. В района на популярния Ха Лонг Бей се случват сериозни морски произшествия, поради което е необходимо посетителят да се убеди в мореплавателната годност на кораба. Трябва да се избират само най-надеждните туроператори и предварително да се получи информация за мерките за сигурност. Има случаи на корабокрушения по време на нощни круизи. Така например на 17.02.2011 г. е потънал кораб с туристи, довел до 12 смъртни случая, а на 05.08.2011 г. 28 френски туристи са пострадали при потъване на кораб след голяма авария.       

Местна валута
Официалната валута във Виетнам е донг. Разплащанията се извършват в местната валута. Кредитни и дебитни карти са стандартно средство за разплащане в градовете. Банкови автомати са широко достъпни, с изключение на най-малките и високопланински населени места. Не се препоръчва обмяна на донги преди влизането в страната.

Законодателство
Властите класифицират наркотиците "като социално зло." Употребата им и тяхната продажба, дори в малки количества, води до тежки присъди, съгласно Наказателния кодекс на страната.Настоятелно се препоръчва да не се приемат пакети или други стоки от неизвестни лица. Багажът трябва се опакова лично и да не се оставя без надзор.

Движенията по пътищата
Пътно-транспортните произшествияса една от основните причини за смърт в движението по пътищата и по няколко души умират всеки ден. Основните причини за това са липсата на поддръжка на превозните средства и поддържането на пътищата, а така също и небрежният стил на шофиране. Шофирането през нощта е особено опасно при липса на улично осветление, неспазване ограниченията на скоростта и правилата на движение като преминаване на червени светофари и отнемане на предимство.
За водачите важи нулевата толерантност към алкохола. Пътната полиция рядко разполага с уреди за установяване употребата  на алкохол у водачите. При пътно-транспортни произшествия  вината се определя основно по това дали няма отнето предимство.
Препоръчително еда се ползват таксита или коли под наем с водач. Международните СУМПС, включително и българските, не са валидни във Виетнам и трябва да бъдат заменени за времето на пребиваване с виетнамски СУМПС. За мотоциклетистите каската е задължителна в цялата страна.

Митнически изисквания
Митнически изисквания за Виетнам можете да изтеглите от ТУК.

Здравеопазване
Виетнамските болници не отговарят на нивото на европейските. В страната има няколко чуждестранни медицински клиники. За Виетнам е необходима пълна застраховка. Преди  отпътуване е необходимо да се провери дали застраховката покрива и обхваща също и спешни медицински случаи. Важно е да се прочетат и проверят всички детайли на здравната и пътническата застраховка. Изискванията за репатриране на болни и при смъртни случаи са скъпи и трудно се организират, ако застрахователната полица не покрива всички щети.
Маларията се среща в централните планински и южните части на Виетнам (особено в делтата на Меконг), с изключение на големите градове, и крайбрежието. От друга страна, тропическата треска се среща в градове като Ханой. За болестите, които се пренасят на хората чрез комари не може да бъде получена ваксина. Най-добрият начин за предотвратяване на болести, предизвикани от ухапване от комари, е като се използват светли дрехи с дълги ръкави.
Продължават спорадичните случаина холера (Ханой и съседните провинции), птичи грип, бяс и японски енцефалит.

Грип A (H1N1)
Във Виетнам са установени чести случай на грип A (H1N1). Здравните служби следят ситуацията в страната и дават указания на своя уебсайт, болниците и здравните центрове. Заболелият трябва да потърси здравна помощ за да се установи дали се отнася до грип A (H1N1) за да може да започне своевременно лечение.
Полово предаваните болести като ХИВ / СПИН и хепатит B са често срещани.
Препоръчителни са ваксините срещу тетанус, полиомиелит, дифтерия, коремен тиф и хепатит А и Б, в зависимост от районите, които ще бъдат посетени.
Повече информация за необходимите ваксинации и други здравни проблеми може да бъде намерена на интернет страниците на Световната здравна организация от ТУК и Европейския център за защита и контрол на болестите от ТУК.
За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната. Ваксина за жълта треска се поставя в следните регионални здравни инспекции:Столична регионална здравна инспекция; РЗИ Варна; РЗИ Бургас; РЗИ Плевен; РЗИ Пловдив; РЗИ Благоевгради РЗИ Русе


Документи за пътуване и визов режим

За пътуване до Виетнам е необходимо да се снабдите с виза. За виза можете да кандидатствате в посолството на Виетнам в София. Формуляр за виза можете да изтеглите от страницата на посолството на Социалистическа република Виетнам в София.
Кандидатът за виза е длъжен да представи в посолството лично следните документи:
- молба за виза по образец (приложение);
- цветна снимка с размери 4x6 см, направена преди не повече от 1 година, с лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила;
- валиден паспорт или друг заместващ го документ за международно пътуване, чиито срок на валидност е най-малко един месец по-дълъг от срока на валидност на исканата виза;
- документ, удостоверяващ целта на пътуването до Виетнам;
- информация за виза за трета страна;
- самолетен билет за отиване и връщане;
- покани от виетнамски институции, физически или юридически лица, съобразно типа на исканата виза. 

Визите са еднократни и многократни и са следните типове:
В2 -издава се на лица за реализацията на инвестиционни проекти, които имат лиценз;
ВЗ: издава се на лица за бизнес пътуване по покана на виетнамски бизнесмени;
С1: туристическа виза;
С2: издава се на лица за посещение на Виетнам с други цели;
 D: издава се на лица без покана от ведомство, организация или частно лице.
От 1.02.2017 до 31.12.2018 г. за българските граждани е в сила пилотна програма за електронно приемане и обработка на молби за визи за краткосрочен престой във Виетнам, в рамките на  30 дни, с цел туризъм.


По информация на Посолството на Република България в Ханой, Постоянната комисия на Националното събрание на СР Виетнам е взела решение да удължи прилагането на Програмата за срок от две години, считано от 01.02.2019 г.
Повече и най-актуална информация за визовия режим с Виетнам за българските граждани, притежатели на обикновени паспорти, може да бъде получена от Посолството на СР Виетнам в София.


ЗАБЕЛЕЖКИ:
- Всички визи се издават с разрешение на Дирекция „Визов контрол" при МВР на Виетнам.
- Виза „D”има валидност 15 дни от датата на нейното издаване. Лицата, получили тази виза трябва да представят на виетнамския граничен пункт:
- паспорт с положена в него визаD;-
- самолетен билет (или друго транспортно средство) в двете посоки или за трета страна;
- виза или документ за пребиваване, валиден за влизане в страната на постоянно пребиваване или в трета страна; ако лицето се ползва от безвизов режим за трета страна, трябва да представи издадено от Посолството на Виетнам в София удостоверение за това;
- валута в наличност или чек със минимум 1000 щатски долара.
Време за обработка на документите: от 03 до 07 работни дни.
Визови такси
 
Видове визи Мярка Цена
1. Еднократна входна, входно-изходна и транзитна виза 1 брой 45 USD
2. Многократна входно-изходна виза    
  а) с валидност до 1 (един) месец 1 брой 65 USD
  б) с валидност до 6  (шест) месеца 1 брой 95 USD
 
 
в) с валидност от 6 (шест) месеца до 1 (една)година 1 брой 135 USD
3. Прехвърляне  на  виза  от  стар паспорт върху новоиздаден паспорт 1 брой 15 USD
4. Промяна на визата    
А) От еднократна в многократна в първоначалния й срок на валидност  
  - с валидност до 6 месеца 1 брой 25 USD
  - с валидност над 6 месеца 1 брой 75 USD
Б) От   еднократна   в многократна,надвишаваща първоначалния й срок на валидност  
  - с валидност до 06 месеца 1 брой 50 USD
  - с валидност над 06 месеца 1 брой 100 USD
5. Корекция    и    допълнения    към издадената виза 1 брой 10 USD
* Горепосочените такси не включват такси за обработката на документите (ProcessingFee)


Визови служби на Министерството на външните работи на Виетнам
в Ханой и в Хо Ши Мин сити (Сайгон):
Immigration Department in Hanoi
Foreigner Management Department
40A Hang Bai Street, Hanoi
Тел.: +844 697 2822
Факс: +844 3824 3287
Immigration Department in Ho Chi Minh City
Foreigner Management Department
254 Nguyen Trai Str.
District 1
Ho Chi Minh City 
Тел: +848 3920 0365  БЕЗПЛАТЕН
Факс +848 3920 0942 БЕЗПЛАТЕН
Обща електронна поща: vnimm@hn.vnn.vn
Внимание!
В паспорта Ви трябва  да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.Практически съвети

 
Според местната практика чуждестранните туристи се регистрират в полицията. По тази причина паспортът може да остане за известно време при персонала на хотела. Всеки трябва сам да се погрижи да получи обратно паспорта си. Препоръчително е да се направи фотокопие на страницата от паспорта с личните данни, а паспорта да се остави на безопасно място.

Туристите са призовават да се грижат добре за паспортите си, тъй като получаването на временен паспорт води до удължаване на планирания престой и до допълнителни разходи.

Добрата лична хигиена и усърдното измиване на ръцете е отлична защита срещу заболяванията.
Препоръчително е да се избягват пазарите, където се продават домашни птици и живи животни.

Трябва да се избягва храненето в ресторанти, намиращи се на малки улици или на пътя, където хигиената е на ниско ниво, и може да доведе до неприятни изненади за туристите.

За да се избегнат рисковете, произтичащи от липсата на хигиена, трябва да се ядат само плодове с кори  и варени зеленчуци, както и да се избягва консумацията на сурова храна (пресни зеленчуци, морски дарове).
Водата от водопроводната мрежа, в т.ч. и в големите градове, може да съдържа вируси, бактерии и паразити. Трябва да се пие единствено бутилирана вода.

В страната често вали пороен дъжд, придружен с гръмотевици и светкавици. Необходимо е да се следят метеорологичните условия в местата на посещение и актуалното състояние на пътищата и железопътния транспорт.
На пътуващите се препоръчва да се информират за актуалната прогноза за времето в страната. В периода юни-декември в крайбрежните райони се наблюдават тайфуни и тропически бури, а в почти цялата страна – обилни валежи и чести наводнения. Призовават се туристите да се отнасят с повишено внимание към избора на туроператори и да спазват условията за безопасност при избора на круизи, екскурзии и други подобни пътувания.
Препоръчва се повишено внимание при неорганизирани пътувания в отдалечени райони, в частност - в Централен Виетнам и по границата с Лаос, където все още се намират неексплодирали артилерийски снаряди.
Централен Виетнам, делтата на река Меконг, както и някои райони в северната част на Виетнам, всяка година, от юни до октомври, страдат от тежки наводнения, които причиняват щети на живеещите в тези райони и на околната среда. Достъпът до тях  може да бъде прекъснат. Тайфуните се срещат в крайбрежните зони, особено от юни до декември. Те причиняват наводнения и свлачища, които от своя страна затрудняват движението и създават рискове за здравето. При тежки случаи летищата се затварят и автобусите и влаковете се спират от движение. Прогнозата за тайфуните може да се следи в www.tropicalstormrisk.com. Трябва да се избягват пътувания  в засегнатите от щетите територии.Консулски услуги

Български лични документи
От 01.06.2012 г. в консулската служба на българското посолство в Ханой има инсталирана  биометрична станция. Могат да се подават документи за издаване на паспорти, временни паспорти, СУМПС и лични карти.
Заверки и легализации
В консулската служба се заверяват документи и други книжа, издадени от български институции, учреждения, общини.
Издадени от виетнамските власти документи на български граждани следва да носят печат на виетнамското Министерство на външните работи, който се удостоверява в посолството на Република България в Ханой. Издадените на виетнамски граждани документи от български компетентни власти следва да носят печат на Министерството на външните работи на Р България и да бъдат заверени във виетнамското посолство в София.

Оферта № Е732

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети