Намери оферта

Екскурзия в КАТАР - Доха - Арабска мистика и стил!

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София - Доха - София

Дати на отпътуване:

Код на програма: E-1305

Цена от: 0 лв.


Дата Цена Запитване

Ден 1

Отпътуване в 13:00 ч. от летище София (Терминал 2) за Доха с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане на летището в Доха 17:40 ч. Получаване на виза на място. Трансфер летище – хотел. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
 

Ден 2

Закуска. Полудневен сити тур на Доха : Souq Waqif - старият център на Доха, лабиринт от улички, който пази духа и традициите на Катар, Msheireb Downtown Doha - модерна архитектурна трансформация на стария град и уникалното му наследство; Corniche - 7 километровият булевард е разположен по протежение на залива на Доха, в чиито тюркоазени води се оглежда супер модерният бизнес център с впечатляващи небостъргачи – символ на икономическия бум на Катар; Dhow Harbour, начална точка на круизите с традиционните корабчета Dhow, където е разположен Музеят на ислямското изкуство – емблема на туризма на града; The Perl – “Арабската Ривиера“ е изкуствен остров, разположен на 4 кв.км. край брега на Западния залив на Доха, в който се намират яхтените пристанища в средиземноморски стил, луксозни жилищни сгради, бляскави хотели и магазини от световни вериги; популярна атракция със своята елегантност, приятна вечерна атмосфера по крайбрежните алеи с множество ресторанти и кафенета. Свободно време или по желание: Вечерен круиз с традиционно корабче Dhow с включена вечеря (18.30 – 21.30ч.). Нощувка.
 

Ден 3

Закуска. Свободно време или по желание: Целодневна екскурзия „Сафари в пустинята“ с климатизиран джип Тойота и включена вечеря. Нощувка.
 

Ден 4

Закуска. Свободно време или по желание: Екскурзия „Северното крайбрежие на Катар“ с включен обяд и трансфер до хотела. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 16:00 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 21:00 ч.

 

Продължителност на туристическата програма: 4 дни
Вид на пътуването: индивидуално пътуване
Тип транспорт: самолет
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Единична стая - 679 BGN
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Целодневна екскурзия "Сафари в пустинята" с климатизиран джип Тойота и включена вечеря, с обслужване на английски език; до 100 години / 269 BGN
 
Вечерен круиз с традиционно корабче Dhow с включена вечеря ( 18.30 – 21.30ч.), с обслужване на английски език; до 100 години / 179 BGN
 
Екскурзия "Северното крайбрежие на Катар" с включен обяд и трансфер до хотела, с обслужване на английски език. до 100 години / 295 BGN
 


Пояснения:
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
 • Часово време: София – 12 ч.; Доха + 1 ч.
 • Валута в Катар: катарски риал (QAR)
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Самолетен билет София - Доха - София на авиокомпания "Qatar Airways" с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 30 кг;
 • Трансфери летище - хотел - летище;
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Wyndham Grand Regency Doha" ***** (или подобен) в Доха;
 • Полудневен сити тур на Доха с обслужване на английски език;
 • Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR.
 • Допълнителни услуги и екскурзии по желание;
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Разходи от личен характер;
 • Вечерен круиз с традиционно корабче Dhow;
 • Целодневна екскурзия "Сафари в пустинята" с включена вечеря;
 • Екскурзия "Северното крайбрежие на Катар" с включен обяд и трансфер до хотела;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Обща информация

Местна валута

Катарски риал (QAR)

3.65 QAR = 1 USD (фиксиран курс)

Интересни факти

Столица: Доха

По-големи градове: Ал Хор, Уакра, Месаийд, Ал Шамал, Дукан, Рас Лафан и др. Население: 2,05 млн жители, като 87% от населението пребивава в столицата Доха.

Официален език: арабски. Широко разпространена е употребата на английски. Официалните документи са на арабски, като само някои от формулярите са двуезични – с превод на английски език.

Работно време: държавните институции работят от 7 до 14 часа. Частните компании работят най-често от 8-12 сутрин и 16-20 следобед. Петък и събота са неработни дни.

Официални празници: 18 Декември – Национален празник на Държавата Катар; 3 Септември – Ден на независимостта на Катар; всички мюсюлмански празници, съобразно религиозния календар.

Религия: Официална религия в Държавата Катар е ислямът. В Доха има построени и действащи молитвени храмове и на други религии, включително източноправославен храм.

Престъпност и сигурност

Равнището на престъпността в Катар е изключително ниско.

Особености на законодателството

Наказателното правораздаване в страната е съобразено с ислямското право (Шериат). Административното и гражданското законодателство са регулирани от разпоредбите на влезлите в сила нормативни актове. По време на свещения месец Рамадан консумацията на храни и напитки, както и тютюнопушенето на обществени места е забранено от изгрев до залез слънце.

Митнически изисквания

Официални ограничения за вноса и износа на валута в Катар няма, с изключение на валутата на държавата Израел, която е забранена. В Катар е забранен вносът на взривни вещества, оръжие, алкохол, свинско месо (включително под формата на колбаси), печатни и видео материали с политическо или порнографско съдържание, наркотици, безжични предаватели и комуникационно оборудване. Съдържанието на видеокасети, книги, компакт дискове, печатни материали подлежи на проверка.При установен внос на забранени материали се прилагат най-сурови наказания, включително и затвор. Забранено е внасянето на алкохол на борда на самолетите на Катарските авиолинии, пътуващи за Доха, независимо дали пътниците преминават транзитно през Катар.

Детайли относно митнически изисквания за Катар можете да изтеглите от ТУК.

Движение по пътищата

Основен начин на придвижване са личните и таксиметрови автомобили, като съществуват услуги на градски и междуградски автобусни превози. Движението по пътищата изисква особено внимание - най-вече поради високата скорост (100-120 км/ч). Ползването на предпазни колани е задължително. Шофирането в нетрезво състояние може да доведе до затвор и екстрадиране.

Повече информация можете да намерите ТУК.

Климат

Умерен пустинен климат с дълго и горещо лято и кратки зими с незначителни валежи.

Документи за пътуване и визов режим

Валиден задграничен паспорт и положена катарска входна виза, която се получава от Посолството на Катар в София.

За туристическа виза кандидатите следва да представят следните документи:

 • паспорт със срок на валидност най-малко шест месеца от датата на подаване на молбата;
 • копие на паспорта;
 • банково извлечение за последните 3 месеца (с наличност не по-малко от 1200 ЕUR);
 • два броя снимки с паспортен размер.

Валидността на визата е 3 месеца от датата на издаване. При влизане в страната визата не трябва да е с изтекла валидност. Притежателят на туристическа виза може да остане в страната до един месец.

Считано от 21.06.2017 г. Държавата Катар е взела решение на български граждани да бъдат издавани незабавно туристически визи със срок на валидност от един месец, при пристигането им на ГКПП в страната. Това ще бъде възможно при следните условия:

- Гражданите да представят международен паспорт с оставащ срок на валидност – минимум шест месеца;

- Да притежават билет за отиване и връщане до и от Държавата Катар;

- Да имат резервация в хотел и да носят в себе си сума в размер на минимум 1500 щатски долара или кредитна карта;

- Да заплатят такса в размер на 100 катарски риала.

 

Практически съвети

Българските граждани следва да се съобразяват с ислямските норми на поведение в Катар и в другите страни от региона. Недопустима е консумацията на алкохол извън високо категорийните хотели. Облеклото следва да е в съответствие с местните представи за приличие (неподходящи са тениски с тънки презрамки, къси панталони и поли, големи деколтета, прозрачни дрехи и т.н.).

Прояви на интимност с противоположния пол на обществени места могат да доведат до задържане от полицията. Не трябва да се правят снимки в близост до обекти от национално значение: държавни институции, дипломатически мисии,  военни бази, нефтени и газови полета и рафинерии.

Телефон за спешни случаи (полиция, бърза помощ): 999.

Такси

Внимание! Всички плащания към държавата – такси за издаване на документи, се извършват единствено с банкови карти (дебитна или кредитна). Плащания в брой не се приемат. 

Консулски услуги

Български лични документи

Консулската служба на посолството на Република България в Доха разполага с биометрично гише за обработка и препращане на заявления за български лични документи (паспорт, лична карта, СУМПС), както и за издаване на временни паспорти.

Легализации и заверки

Катар не е страна по Хагската конвенция от 1961 г. и между България и Катар няма подписан двустранен договор за правна помощ, поради което посолството заверява печата на катарското министерство на външните работи. Същото важи и за документи/актове, съставени в България, които следва да носят печата на българското министерство на външните работи, да бъдат заверени от консулската служба при посолството на Катар в София или на посолството на България в Доха, след което следва да бъдат легализирани от катарското министерство на външните работи.

 

Гражданско състояние

Раждане на дете на български гражданин

При раждане на територията на Катар на дете, на което единият или двамата родители са български граждани, те трябва да уведомят консулската служба при посолството на Република България в Катар.

Родителите на новородено дете следва да се снабдят в шест месечен срок с удостоверение за раждане, което е необходимо да бъде заверено последователно с подпис и печат от консулският отдел на Министерство на вътрешните работи на Държавата Катар и от консулската служба при посолството в Доха, след което да бъде снабдено с превод на български език, заверен от Министерството на външните работи на Република България, и изпратено в общината по постоянен адрес на майката или на този родител, който е български гражданин.

Сключване на брак

В българското посолство в Катар може да бъде сключен брак.

Брак с чужд гражданин може да се сключи пред консулското длъжностно лице, ако отечественото право на чуждия гражданин допуска това, удостоверено с официален документ.

Всеки български гражданин, преди да планира сключването на брак в посолството на Република България в Катар, следва задължително да се обърне към консулската служба за определяне на дата и час на брачната церемония, като представи следните документи: медицински удостоверения; удостоверения за раждане; документи за самоличност на бъдещите съпрузи и свидетелите; удостоверение за семейно положение, издадено от общината по постоянен адрес в Република България; декларации, които лицата попълват преди брачната церемония.

Сключените бракове в акредитираните посолства или в местните църкви, регистрирани в Министерството на външните работи на Катар, се признават единствено, ако са извършени между лица с различни от катарското гражданство и религия, след представяне на надлежно заверено и легализирано удостоверение. Удостоверението следва да се регистрира в общината по постоянния адрес на съпруга, а ако той не е български гражданин – в общината по постоянния адрес на съпругата.

Смърт на български гражданин

В случай на смърт на български гражданин на територията на Катар, Консулската служба трябва да бъде своевременно уведомена.

Смъртният акт следва да бъде надлежно заверен и легализиран от Министерството на външните работи на Катар, посолството на Република България в Доха, снабден с официално заверен превод на български език от оторизирани от Министерството на външните работи на Република България преводачески фирми. Документът се изпраща или подава в България в общината по постоянен адрес на лицето. Консулската служба при посолството има готовност да окаже съдействие по въпроси, свързани със смърт на български граждани.

 


Оферта № Е1305

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети