Намери оферта

Екскурзия в Ливан – Земя на Боговете

Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: Бейрут – Бейтадин – Сайда – Магдуш – Тир – Бейрет – Библос – Триполи – Хариса – Джейта Гротто – Анжар – Баалбек – Ксара

Дати на отпътуване:

Код на програма: E-1458

Цена от: 0 лв.


Дата Цена Запитване

 

Наричат Ливан последната християнска запетайка в ислямския свят или перлата на Близкия Изток. От древността до днес тази малка по територия държава е побрала хилядолетна история. В миналото територията на днешен Ливан е заселена от финикийците. Те създават много търговски колонии по цялото Средиземно море - Берит /днешен Бейрут/, Тир и Сидон. През III в.пр.Хр. тези падат под властта на Александър Македонски. По отношение на своята многопластова история, ще можете да се върнете над 7000г назад. В древни времена ливанците обитавали обширните ливански кедрови гори, които сега са изобразени на техния национален флаг. Ливанците са едни от най-красивите, усмихнати и приятелски настроени хора в цял свят. Кухнята им е пословична и хора от цял свят отиват, за да я опитат. Независимо дали сте си избрали хилядолетна история, красива природа, или просто гурме туризъм, Ливан ще ви накара да се почувствате сякаш сте си у дома!

 

ПРОГРАМА:


 

ДЕН 1: София – Бейрут

Среща на Летище София и полет за Бейрут. Пристигане на летището в Бейрут. Кратък панорамен тур на града. Трансфер и настанявяне в хотел.
Нощувка.
 
 

ДЕН 2: Бейрут – Бейтедин – Сайда – Магдуш – Тир – Бейрут

Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане – 98 евро на човек/ екскурзия до Бейтедин – Сайда – Магдуш – Тир. Отпътуване за Бейтeдин и посещение на Двореца - един от най-красивите и ярки модели за пример на източна архитектура.

Продължаваме за Сайда или по-известен като древния Сидон, града, наричан в древността - “Кралицата на моретата”. Днес Сайда е третия по-големина град в Ливан, важно пристанище и градски център в южната част на страната. Сидон е древен град с повече от четири хиляди години история. Благоприятното му разположение на бреговете на Средиземно море, става причина за неговото бързо развитие и налагане като основен търговски център по времето на финикийците. Продължаване за Магдуш, където една от най-известните забележителности е кулата, до която се счита, че Дева Мария е чакала Исус, докато той се е молел в Сидон. При подходящо време ще посетим пещерата-светилище Мантара. Пристигане в Тир - известен и като Сур се намира в Южен Ливан.

Името му означава "скалист остров". Разположен е на брега на Средиземно море, на 70 км от Бейрут и на 12 км северно от границата с Палестина, като историческата част на града се намира на естествено защитен полуостров. Тир е основан около 2 750 година пр.н.е. и през Античността е един от основните финикийски градове. И до днес тук са съхранени внушителни руини от римски крепости.
Връщане в хотела. Нощувка.
 
 

ДЕН 3: Бейрут – Библос – Триполи – Бейрут

Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане – 78 евро на човек/ екскурзия до Библос и Триполи. Отпътуване за Библос, живописно разположен на брега на Средиземно море. Бил е един от главните градове на древна Финикия.
 Известен с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, откъдето идва и името му - библос. По време на владичеството на египетските фараони е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Той е родина на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни такива.
Продължаваме за Триполи - вторият по големина град в Ливан. Обзорната ни обиколка на града ще започне със замъка, където се виждат останки на над 5 000 години. Ще посеим също ливански хамам, стария пазар и едно от най-старите пристанища в света.
Връщане в Бейрут и нощувка.
 
 

ДЕН 4: Бейрут – Хариса – Джейта Гротто - Бейрут

Закуска. Днес ни очаква чудесна обиколка на Бейрут /включена в пакетната цена/ - магнетичната столица на Ливан. Град с 5000 годишна история, преминал през периоди на възход и падение, град до скоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, възкръснал от пепелта, модерен, динамичен, великолепен. С характерен ориенталски чар, пъстри кафенета, модерна архитектура, исторически паметници, кулинарни изкушения и гостоприемство, Бейрут е върховата точка от нашето пътуване. Денят започва с посещение на Националния музей, след което продължаваме с централната част на Бейрут – площад Нежви и улица Маарат, едни от най-живописните и изпълнени с живот зони в града.
Изкачваме се лифт до храма на Св. Хариса и статуята на Дева Мария, която се издига високо над града.
Следва пещерата Джейта Грото. Един от най-ярките национални ливански символи. Истинско чудо!
Връщане в хотела. Нощувка
 
 
 

ДЕН 5: Бейрут – Анжар - Долината Бекаа – Баалбек /градът на Слънцето/ – Ксара

Закуска. По желание /срещу допълнително заплащане – 89 евро на човек/ екскурзия до Анжар – долината Бекаа - Баалбек. Отпътуване към Баалбек с кратка спирка на руините на Анжар, в превод означаващ  „бягаща река”, но и известен като „Гостоприменият дом на арменците“. Продължаваме през долината Бекаа, сгушена между красиви селца, винарни и руини. Районът на Бекаа се слави със своята древна история и множество исторически паметници. Най-прочут от тях е древният храмов комплекс край едноименният град Баалбек.
Там са почитани Юпитер, Венера и Меркурий. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал значение на религиозно средище хиляди години преди Римската империя. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бакх, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с невероятна декорация. Ще видим и една от най-древните винарски изби в Ливан Ксара с дегустация на плътно вино с остатъчен вкус. Дегустацията е на 4 премиум марки вина /Chateau rouge, Cabernet sauvignon, Chardonnay, cuvee IIIe millénaire/.
Връщане в хотела и нощувка.
 
 

ДЕН 6: Бейрут – София

Закуска. Свободно време за разходка и последни покупки преди отпътуване. Трансфер до летището и полет за София. Кацане на летище София.
 

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.


 

 ДАТИ И ЦЕНИ:

 

Дата

Хотел

Цена на възрастен в двойна стая

Цена на възрастен в единична стая

29.12.2020 - 03.01.2021

Ramada Down Hotel 4* или подобен

920 евро

1 220 евро

05.05.2021 - 10.06.2021

Ramada Down Hotel 4* или подобен

920 евро

1 220 евро

17.09.2021 - 22.09.2021

Ramada Down Hotel 4* или подобен

920 евро

1 220 евро

21.10.2021 - 26.10.2021

Ramada Down Hotel 4* или подобен

920 евро

1 220 евро

 
 

ВАЖНО:

  • При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана

  • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания

  • Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа

  • Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки

  • Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми

  • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 
 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

  • Екскурзия до Бейтедин – Сайда – Магдуш – Тир – 98 евро

  • Екскурзия до Библос и Триполи –78 евро

  • Екскурзия до Анжар – долината Бекаа - Баалбек – Ксара - 89 евро

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

  •     Самолетен билет София - Бейрут - Софиян с вкл. летищни такси и 20 кг чекиран багаж
  •     5 нощувки със закуски
  •     Всички трансфери в програмата
  •     Всички описани в програмата екскурзии, за които е посочено, че са вкл. пакетната цена
  •     Транспорт с луксозен и климатизиран автобус
  •     Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
  •     Водач на български език

 

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

  • Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и не са включени в пакетната цена

  • Разходи от личен характер

  • Застраховка „Отмяна на пътуване”

  • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка

  • Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 30 евро

  • Градска такса в хотела в Бейрут, в случай, че се изисква такава


Оферта № Е1458

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

МЕРОПРИЯТИЯ
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

ГРУПИ ПО ПОРЪЧКА
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

ТУРИСТИЧЕСКИ ЗАСТРАХОВКИ


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

ТРАНСПОРТНИ УСЛУГИ
 

  • Самолетни билети
  • Трансфери
  • Рент-а-кар
  • Автобуси под наем
  • Яхти под наем
  • Билети за влак в чужбина
  • Фериботни билети