Намери оферта

Екскурзия в ЮАР, ЗАМБИЯ и КЕНИЯ - Голямо африканско сафари

Продължителност: 13 дни / 10 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София - Доха - Кейптаун – водопадът Виктория (Замбия) – Найроби – сафари в Масай Мара - Найроби - Доха - София

Дати на отпътуване:

Код на програма: E-1130

Цена от: 0 лв.


Дата Цена Запитване

Ден 1

Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Доха в 22:30 ч.
 

Ден 2

Пристигане на летището в Доха в 03:20 ч. Отпътуване за Кейптаун в 7:40 ч. Пристигане на летището в Кейптаун в 17:10 ч. Посрещане от представител на обслужващата агенция. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Туристическа програма “На края на земята“ - нос Добра надежда, където се е родила легендата за „летящия холандец“ и където се срещат Индийският и Атлантическият океан. В хода на деня ще се отправите на удивително пътуване по красивия горен път Chapmen's Peak до живописния залив Hout Bay, ще направите круиз около острова на тюлените, ще пообшувате с невероятно милите африкански пингвини и изкачвайки се на върха на Table mountain (при ясно време) ще изпаднете в състояние на романтичен възторг от откриващата се чудна панорама и усещането за близост до небесата. Нощувка.
 

Ден 4

Закуска. Екскурзия до най-добрия винопроизводителен район – Paarl, Stellenbosch, Fransch Hoek, където ще ви се открият невероятни по красота фермерски градини, разделени по средата от изумрудени лозя в обкръжението на великолепните планини на Западен Кейп. След разглеждането на винените изби ще дегустирате възхитителни вина от различни сортове и местни видове сирене. Нощувка.
 

Ден 5

Закуска. Свободно време или по желание туристическа програма. Нощувка.
 

Ден 6

Закуска. Рано сутринта трансфер до летището в Кейптаун и полет до Замбия с междинно кацане в Йоханесбург. Трансфер. Настаняване в хотел „Royal Livingstone Hotel” 5* или „Zambezi Sun Hotel” 4 * (или подобен). По залез слънце – круиз по река Замбези. На борда на изкусно декориран кораб, в комфортна атмосфера и гостоприемство, ще усетите очарованието на могъщата река Замбези и ще откриете удивителния свят на дивата природа. Връщане в хотела. Нощувка.
 

Ден 7

Закуска. Екскурзия до водопада Виктория една от най-големите природни забележителности на континента, включена в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство и едно от седемте природни чудеса на света. Намира се на границата между Зимбабве и Замбия, на р. Замбези. Със своята дължина от 1,7 км той е най-обширният в света. Сред местното население водопадът бил известен с името „Гърмящият дим“, но през 1855 год., когато тук идва шотландският мисионер и изследовател Дейвид Ливингстън, му дава името на английската кралица Виктория. Връщане в хотела. Нощувка.
 

Ден 8

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Найроби (Кения). Посрещане от представител на обслужващата агенция. Трансфер до хотел „The house of Waine” 5 *. Настаняване. Нощувка.
 

Ден 9

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за природен резерват Масай Мара - разположен на югозапад, на границата с Танзания. Масай Мара заема площ повече от 1600 кв.км и е последната точка от „голямата миграция“ на животните от Танзания. Многобройни зебри, антилопи гну и газели идват тук в търсене на храна и паша. На връщане трансфер до лодж Kichwa Tembo Camp. Обяд. Сафари. Нощувка.
 

Ден 10

Закуска. Сутрешно сафари в Масай Мара. Обяд. Вечерно сафари. Вечеря. Нощувка.
 

Ден 11

Закуска. Сутрешно сафари в Масай Мара. Обяд. Вечерно сафари. Вечеря. Нощувка.
 

Ден 12

Закуска. Сутрешно заключително сафари. Трансфер до летището. Отпътуване за Доха в 16:55 ч. Пристигане в Доха в 22:55 ч.
 

Ден 13

Отпътуване за България в 07:10 ч. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 11:25 ч.

 

Продължителност на туристическата програма: 13 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 2 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 750 EUR


Пояснения:
 • Цената на екскурзията е калкулирана при следните валутни курсове: 1 USD = 1,76 лв. и 1 EUR = 17,9 ZAR. При промяна на валутния курс с повече от 6 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.
 • Авиокомпаниите си запазват правото да променят полетното разписание и стойността на летищните такси.
 • Местата за настаняване са категоризирани според местните изисквания за категоризация на туристическите обекти и е възможно да не съответстват напълно на същия брой звезди.
 • Екскурзията се провежда при минимум 14 записани туристи.
 • Часово време: София - 12 ч.; Кейптаун - 12 ч., Найроби - 13 ч.
 • Валутни курсове: 1 ZAR = 0,061 EUR, 1 ZAR = 0,067 USD, 1 ZMW = 0,062 EUR, 1 ZMW = 0,069 USD, 1 KES = 0,0088 EUR, 1 KES = 0,0098 USD
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Препоръчва се на пътуващите да се имунизират срещу малария.
 • за български граждани е необходима предварително издадена виза. Необходими документи: надлежно попълнен формуляр на английски език; две актуални цветни снимки в паспортен формат (3х4), приложени към формуляра в указаното за целта място; паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (поне две страници в паспорта трябва да бъдат празни, за да се поставят печатите за влизане и излизане от страната); потвърждение за трудова заетост с реални детайли по получаваното възнаграждение, заеманата позиция и отпуснатия отпуск за периода на посещението (ако туристът е собственик на фирма, се изискват актуалното състояние и банкова референция за фирмата), преведени на английски език; оригинал на банково извлечение по сметка или кредитна карта за последните 3 месеца с превод на английски език; за деца: изискват се акт за раждане и декларация за съгласие от родителите, ако поне един от тях не придружава детето, като и двата документа трябва да са нотариално заверени, с легализиран превод на английски език и с апостил от Министерството на външните работи на България или от Министерството на правосъдието; за ученици и студенти се изисква и служебна бележка от учебното заведение, преведена на английски език; самолетен билет; хотелска резервация; бележка за платена такса в деня на подаване на документите; сертификат за извършена ваксинация срещу жълта треска – за туристите, пътуващи към ЮАР от страните, попадащи в Yellow Fever Belt. Агенцията съдейства само при попълването на формуляра за кандидатстване за виза. Всички документи се подават лично в консулската служба към посолството.
 • В страната се влиза с обикновен международен паспорт, валиден минимум 6 (шест) месеца от датата на влизане в страната. Пътуващите за Кения български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) се нуждаят от виза, която могат да получат в посолството на Кения в Берлин или при пристигане на летището в страната. Необходимо е да се попълни предварително визов формуляр, да се плати таксата за визата и да се носят 2 цветни актуални снимки паспортен вариант. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.
 • самолетен билет София - Доха - Кейптаун и Найроби - Доха - София в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг на авиокомпания "Qatar Airways"
 • самолетни билети Кейптаун - Йоханесбург - Ливингстън и Виктория Фолс - Найроби с включени летищни такси
 • трансфери летище - хотел - летище
 • транспорт по описания в програмата маршрут
 • 4 нощувки със закуски в хотел **** в района на Кейптаун
 • 2 нощувки със закуски в хотел **** в района на Ливингстън
 • 1 нощувка със закуска в хотел **** в района на Найроби
 • 3 нощувки със закуски, обяд и вечери в лодж "Kichwa Tempo Camp" в района на Масай Мара
 • входни такси за всички обекти, включени в програмата
 • местни екскурзоводи по целия маршрут
 • водач-преводач от България
 • застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR
 • туристическа виза за ЮАР (Визата трябва да е многократна!): 65 лв.
 • допълнителни услуги и екскурзии по програмата
 • входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • разходи от личен характер
 • Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Обща информация

Местна валута
Южноафрикански ранд (ZAR)
1 EUR ≈ 15 ZAR

Интересни факти
Република Южна Африка (ЮАР) е разположена в най-южната част на Африканския континент. Граничи с Намибия, Ботсуана, Зимбабве и Мозамбик, при това кралствата
Есватини и Лесото са вътрешни държави в нейната територия.
Населението включва над 50 етнически групи.
Официалните езици в страната са единадесет.
Широко се използва английският език.

Престъпност и сигурност
Престъпността в ЮАР е много висока, особено в Йоханесбург, Дърбан, Кейптаун и други големи градове.

Митнически изисквания
Чуждестранните лица имат право да внасят безмитно лични вещи и спортни принадлежности, до 200 къса цигари, 20 пури, 250 г тютюн, до 2 л, вино до 1 л друг алкохол, до 50 мл парфюм, до 250 мл одеколон, сувенири и предмети на обща стойност до 3000 ранда. Младежи до 18 г. нямат право на внос на алкохол и цигари.
Забранено е внасяне на наркотици, оръжие, експлозиви, порнографска литература.
Забранено е изнасянето на изделия от слонова кост, кожи на лъвове, крокодили, на стойност в местна валута повече от 500 ранда.
Скъпи вещи, като бижута, камери, часовници и др., се декларират при влизане за безмитно изнасяне от ЮАР.
За по-подробна информация: www.southafrica.net
Най-актуална информация за митническите изисквания на РЮА може да се намери ТУК.

Движение по пътищата
Посоката на движението в страната е обратна на посоката на движение в България, т.е. в лявата пътна лента.Местните водачи на автомобили в повечето случаи шофират внимателно и предоставят предимство. Пътният знак (I) препоръчва движение при заключени врати на колата и повишено внимание на знак „Стоп” и на светофари.

Здравеопазване
Нивото на здравеопазване е високо, но тъй като се заплаща, от особена важност е медицинска застраховка с добро покритие.
Широко разпространена е болестта СПИН.
Сезонно могат да възникнат епидемии от малария и холера (в североизточните части на страната – Национален парк Крюгер).
Документи за пътуване и визов режим
 
Необходимо е да притежавате валиден паспорт, с положена в него входна виза за Южна Африка. Паспортът Ви трябва да бъде валиден 30 дни след датата на отпътуване от РЮА и да има поне две празни страници.
По правило, ваксинации не се изискват, но при влизане в Южна Африка от някои държави с висок риск от заразяване с жълта треска - yellow fever (в Африка и в Южна Америка) се изисква сертификат за ваксинация. Той трябва да бъде издаден минимум 10 дни преди пътуването. ваксината осигурява защита 10 дена след прилагането ѝ, и осигурява доживотен имунитет. Образецът на сертификата от съответната държава следва да е одобрен от Световната здравна организация. От 2016 г.пътуващите за или от Замбия, Танзания, Еритрея, Сомалия, Руанда, Сао Томе и Принсипи не се налага да притежават сертификат за извършена ваксинация срещу жълта треска. За да проверите кои страни са с риск от предаване на жълта треска и страните, които изискват ваксинация срещу жълта треска натиснете ТУК.
Българските граждани, притежаващи обикновени паспорти, желаещи да влязат на територията на Република Южна Африка, могат да получат виза в нейното посолство в София. Българските граждани, пътуващи транзитно през РЮА за съседна на РЮА страна трябва да притежават транзитна виза. Изискването не се отнася за пътуващите единствено с транзитна цел през международните летища на Южна Африка: О.Р. Тамбо - Йоханесбург, Лансерия - Йоханесбург, Кейптаун и Кинг Шака - Дърбан. На тези пътници ще бъдат снемани пръстови отпечатъци. Подробна информация за визовия режим за чужденци и изискванията за издаване на визи можете да откриете ТУК.
ВАЖНО! Във връзка с измененията на Имиграционния закон на Р Южна Африка считано от 01 октомври 2014г. за всички деца до 18 години при влизане, излизане и транзитно преминаване на територията на Южна Африка е задължително да бъде представено преведено на английски език удостоверение за раждане на детето, което да съдържа имената на двамата родители. Удостоверението за раждане или копие на удостоверението за раждане следва да бъдат легализирани с апостил и  със заверен превод на английски език.
Ако детето е придружено само от единия родител освен удостоверението за раждане, оформено по описания начин, следва да представи и преведено на английски език нотариално заверено и легализирано писмено съгласие от липсващия родител детето да пътува за/ извън Южна Африка, копие на документ за самоличност на липсващия родител  и телефон за връзка с него. Преводът на английски език следва да е заверен.
Ако детето пътува придружено от трето лице или само,освен удостоверението за раждане, оформено по описания начин,  следва да се представят нотариално заверени и легализирани декларации – съгласие от двамата родители, копие на личните им документи и телефон за връзка с тях. За непридружените деца трябва да се представи и писмо от лицето, което посреща детето в Южна Африка с посочен адрес, на който ще пребивава детето и копие на личен документ на посрещача. Подробна и актуална информация относно имиграционното законодателство можете да намерите на сайта на МВР на РЮА http://www.dha.gov.za/.
  
Практически съвети
Преди да отпътувате за Южна Африка, информирайте се за телефоните и адреса на посолството в Претория.
По време на престоя си в страната е препоръчително да оставите на посолството телефон/адрес за връзка в случай на необходимост.
Препоръчва се също така:
 • да се движите с повишено внимание и за предпочитане на групи;
 • да избягвате носенето на големи суми пари в брой, лаптопи, скъпи камери, мобилни телефони и бижута по улиците;
 • да оставяте на съхранение в сейфовете в хотелите пари и скъпи вещи;
 • вечер да избягвате да се движите пеша;
 • при нападение в никакъв случай да не се оказва съпротива.

Консулски услуги

Заверки и легализации
Консулската служба към Посолството на Република България в Претория има правомощие да предоставя ограничени нотариални услуги, като заверка на подпис върху частни документи (декларации, пълномощни), които не подлежат на вписване.
Консулската служба може да извърши тези услуги, единствено ако документът е на български език и е предназначен да послужи пред компетентните власти в Република България.
В случай че гражданите желаят документите да се обработят същия ден, таксата се заплаща в двоен размер.
В случай че документът се отнася до недвижимо имущество, са необходими два оригинала на текста на документа, единият от които се пази в архива на Консулската служба.
Документи, издадени от южноафрикански институции, се признават в България само когато върху тях или в приложение към тях е поставен в оригинална форма печат  „апостил” от Консулския отдел на Департамента по международни отношения и сътрудничество на Република Южна Африка (тел. 012 351-1232). Така издадените документи, придружени с “апостил”, е необходимо да бъдат преведени на български език. Преводът се извършва от оторизираните за тази дейност преводачески агенции и се заверява в отдел „Заверки и легализации” на Министерството на външните работи на Република България.
Консулската служба при Посолството на Република България в Претория не извършва преводи на документи.
Документи, издадени от български институции, се признават в Южна Африка само когато върху тях или в приложение към тях е поставен в оригинална форма печат-„апостил”.В България „апостил” може да бъде поставен от отдел „Заверки и легализации” на Министерството на външните работи или от Министерството на правосъдието, в зависимост от документа. След това документът трябва да бъде преведен на английски език, а преводът да бъде заверен в отдел „Заверки и легализации” на Министерството на външните работи.

Гражданско състояние
Българските консулски служители имат правомощия да осъществяват действия по гражданска регистрация на български граждани.

Акт за раждане
При раждане в Република Южна Африка на дете с поне един родител български гражданин, родителят следва да се снабди с акт за раждане от несъкратен вид (unabridged birth certificate), който се издава от Департамента по вътрешни работи на Република Южна Африка. След получаване на документа, същият се легализира с „апостил” от Департамента по международни отношения и сътрудничество на Република Южна Африка.
Актът за раждане, снабден с „апостил”, следва да се представи в общината по постоянен адрес на майката в България, респективно – в общината по постоянен адрес на бащата, ако майката не е българка. Това може да стане лично, чрез упълномощено лице или по служебен път - чрез Посолството в Претория.

Акт за смърт
При смъртен случай с български гражданин в Република Южна Африка, близките следва да се снабдят с акт за смърт от несъкратен вид (unabridged death certificate), който се издава от Департамента по вътрешни работи на Република Южна Африка.
Когато близките на починалия се намират в България Посолството в Претория оказва съдействие за издаването на необходимия документ от местните компетентни власти.
Документът следва да бъде легализиран с „апостил” от Департамента по международни отношения и сътрудничество на Република Южна Африка.
Актът за смърт, снабден с „апостил”, се представя в общината по постоянен адрес в България на починалия български гражданин. Това може да стане лично – от близките на починалия, или по служебен път – чрез посолството в Претория.

Сключване на граждански брак
Законодателството на Южна Африка позволява на чужди граждани да сключват граждански брак с местни граждани, както и на южноафрикански граждани да сключват граждански брак с чужди граждани пред оторизиран представител на Департамента по вътрешни работи на Република Южна Африка при изпълнени определени условия.
След сключване на брака, българският гражданин следва да се снабди с акт за сключен брак от несъкратен вид (unabridged marriage certificate), като се издава от Департамента по вътрешни работи на Република Южна Африка.
Документът следва да бъде легализиран с „апостил”, който се поставя от Департамента по международни отношения и сътрудничество на Република Южна Африка.
Актът за сключен брак, снабден с „апостил”, се представяв общината по постоянен адрес в България на лицето, сключило брак с гражданин на Южна Африка. Това може да стане лично  или по служебен път – чрез посолството в Претория.
Подробна информация относно изискванията на местните власти за издаване на горните документи е налична ТУК.

Оферта № Е1130

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети