Намери оферта

ЕКСКУРЗИЯ ДО АВСТРАЛИЯ, НОВА ЗЕЛАНДИЯ И ФРЕНСКА ПОЛИНЕЗИЯ

Продължителност: 26 дни / 22 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: СМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ -26 ДНИ (МЕЛБЪРН, СИДНИ, КЕРНС, ГОЛЯМ БАРИЕРЕН РИФ, КУРАНДА, Национален парк „Куранда”, КУИНСТАУН, МИЛФОРД САУНД, УЕЛИНГТЪН, ОТОРУА, HOBBITON, ВАЙТОМО,ОКЛАНД, ТАИТИ И БОРА БОРА)

Дати на отпътуване: 09.03.2023, 10.11.2023

Код на програма: E-1467

Цена от: 17895 лв.


Дата Цена Запитване
09.03.2023 от 17995 лв. запитване
10.11.2023 от 17995 лв. запитване

Програма:

 

Ден 1

Среща в 10.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 12.25 ч. с “Qatar Airways”. Кацане в Доха в 18.15 ч. В 20.45 ч. - полет Доха - Мелбърн.

 

Ден 2

Кацане в Мелбърн в 18.45 ч. Трансфер до хотела. Нощувка в Мелбърн.

 

Ден 3

Закуска. Следва обиколка на Мелбърн, столицата на щата Виктория, разположен на Порт Филип Бей и река Яра, която включва Бизнес центъра на града с неговата еклектична архитектура, Центъра на викторианското изкуство, Мемориалния храм, централния площад „Обединение”, модерния квартал “Турак Вилидж” и градините Фицрой. Градът е известен с широките и елегантни залесени булеварди и паркове в английски стил, уютните си ресторанти и кафенета и елегантните си магазини. Спиране при Кралските ботанически градини и Националната галерия. Посещение на Къщичката на Капитан Кук. След обяд – свободно време с възможност за пазаруване и при желание – посещение на Казиното. Нощувка в Мелбърн.

 

Ден 4

Закуска. В 08.30 ч. започва полудневния тур до Дъндженонг – планиннска верига, богата на тропическа флора и прекрасни гористи хълмове. Пътешествието за следващите 25 километра през горите на Дъндженонг продължава с най-стария в Австралия и най-добре запазен в света парен локомотив “Пуфинг Били”. Продължаваме към Филип Айлъндс. По пътя ще имате възможност да видите папагали в тяхната естествена среда, да посетите центъра за опазване на коали и други животни. Във Филип Айлъндс ще присъствате на уникален спектакъл – Парадът на Пингвините! Всяка привечер, по здрач, пингвините излизат от морето и маршируват по брега до техните хралупи в пясъчните дюни. Пингвините на Съмърланд Бийч си имат своите вечерни ритуали, които очароват всеки посетител, наблюдавал ги от брега. Филип Айлъндс е резерват на австралийска фауна, което го прави много специално място. (Препоръчва се топло облекло, тъй като нощите на острова могат да бъдат много студени). Нощувка в Мелбърн.

 

Ден 5

Закуска. Този ден пътуваме по „Великия океански път”. Тук имате възможност да се насладите на красивата крайбрежна ивица, със сурови и стръмни скали, плажове със златни и копринени пясъци. Всеки километър на „Великия океански път” предоставя уникални гледки. Продължаваме през джунглите от евкалиптови дървета на Отуейския национален парк. Минаваме покрай огромните скални късове “Дванайсетте Апостола” и оформения от морските вълни остров-арка. Нощувка в Мелбърн.

 

Ден 6

Закуска. Трансфер до летището и в 08.45 ч.полет Мелбърн- Сидни. Пристигане в Сидни в 10.10 ч. Трансфер до хотела. Следва туристическа обиколка на Сидни – “Скалите”, родното място на града, с останки от неговото бурно минало. Обиколка на южните плажове, “Двойния залив” и “Розовия залив”, на историческия квартал „Падингтън” и др. След това, от 12.30 до 14.00 ч., ще направите разходка из пристанищния залив на Сидни с круизния кораб „Матилда”, по време на която може да се насладите на обяд с морски деликатеси на борда на кораба и да направите красиви снимки към Операта и към града. След обяд – свободно време и, по желание, посещение и разглеждане на световноизвестната Опера на Сидни отвътре (допълнително се заплаща). От 17.00 ч., по желание – посещение на Морския аквариум, където могат да се видят акули и други представители на океанската фауна. Вечеря в ресторант на Tелевизионната кула с въртяща се платформа, където може да опитате и месо от кенгуру. Нощувка в Сидни.

 

Ден 7

Закуска. Свободен ден в Сидни или, по желание – еднодневна екскурзия до известните Сини планини. По желание – разходка с влакче и панорамен лифт, която Ви дава възможност да се насладите на красивия пейзаж и невероятната панорамна гледка, откриваща се към долината. Възможност, по желание, за разходка с влакче. Връщане в Сидни. Вечерта, по желание – вечерен круиз в залива на Сидни (с включени вечеря и музикална програма). Нощувка в Сидни. Екскурзия до Сините планини Тръгване с автобус от Сидни. Пътува се към река Нипийн, където свършва гр. Сидни и започват Сините планини. Пътуването продължава, като по път се спира на „Wentworth Falls” – откъдето се открива една от най-красивите гледки към Сините планини. След това се посещава гр. Катумба и водопада Катумба. В Сините планини са спира на панорамна площадка, откъдето се открива невероятна гледка към скалната формация каньонът „Трите сестри“, превърнал се в символ на планините. Тук ще чуете и легендата за трите сестри. Ще имате възможност с влакче да стигнете до подножието на каньона, където ще можете да се разходите в джунглата и после да се върнете обратно с влакчето (влакчето се заплаща допълнително на място по 25 австрал. долара). На връщане се минава покрай залива Хоумбуш в Сидни, където ще видите Олимпийския парк от Олимпийските игри 2000 г. Този ден ще завърши с круиз по река Парамата. Сините планини (Blue Mountains) са красива и величествена природна местност в Австралия. Простират се на юг от Мелбърн и са близо до столицата Сидни в Австралия. Намират се в областа Нов Южен Уелс. Над тях прекъснато се стеле лека синя мъгла, като причина за това невероятно явление са микроскопичните капчици евкалиптово масло, които се носят из въздуха, пречупвайки слънчевата светлина. В резултат се е получила тази странна синя мъгла, дала името на Сините планини. От 2000 г. Сините планини са поставени на 14-то място в списъка на Световното наследство на Австралия. Те са дом на над 400 вида животни, много застрашени видове растения, сред които 91 вида евкалиптови дървета. Те обхващат 8 национални парка, а шест аборигенски племена обитават територията от 1 милион хектара, принадлежаша на Великите сини планини. Има специално направени за туристите места за наблюдения, а Еко пойнт е най-доброто място за разглеждане на прочутите пясъчни колони „Трите сестри” (величествени скални образувания, които се издигат над долината), с откриваща се страхотна панорамна гледка към каньоните и дефилетата на долината Джеймисън.

 

Ден 8

Закуска. Свободен време в Сидни - при възможност във времето, по желание - може да се посетят: Ботаническата градина (входът е безплатен), Рибния пазар или Хайд Парк. Трансфер до летището. В 15.40 ч. - вътрешен полет Сидни - Кернс, най-северният град на Австралия и “порта” към Големия Бариерен Риф. Пристигане в Кернс в 17.45 ч. (Градът е заобиколен от тропически джунгли, километри бели плажове и тюркоазени води. Джунглите стигат до самия океан, а крайбрежната ивица е прорязана от коралови рифове и осеяна с тропически островчета). Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Кернс.

 

Ден 9

Закуска. Целодневен круиз из Големия Бариерен Риф, на борда на круизния кораб “Океански дух”. Възможност за гмуркане с шнорхел и маска или пътуване с кораб с прозрачно дъно и докосване до магическия подводен коралов свят на Рифа. Обяд на борда на кораба. Връщане в Кернс в късния следобeд. Свободно време – с екскурзовода ще разгледате чаровното градче Кернс. Нощувка в Кернс.

 

Ден 10

Закуска. Целодневна екскурзия до Куранда с автобус, лифт и туристическо влакче. В 8.30 ч. с автобус пътуваме от хотела до културния парк на аборигените „ Tjapukai Aboriginal Cultural Park“, където ще може да се запознаете с бита и културата на коренните жители на Австралия, да се научите да хвърляте бумеранг и копие и да научите други неща за бита на местните жители. Следва посещение с разнообразна програма и интересно шоу на аборигените. Възможност за пазаруване в сувенирния магазин към културния център. След това с кабинков лифт ще пътувате над джунглата. Едно невероятно изживяване! Ще имате спирка за разходка в джунглата. След това ще стигнете до селището Куранда, където, по желание, можете да се снимате с коали или да посетите Парка на пеперудите, да се разходите из градчето с типична архитектура и да разгледате пазарите с интересни сувенири. Около 17.00 ч. – връщане в Кернс с традиционенно туристическо влакче. Свободно време и нощувка в Кернс.

 

Ден 11

Закуска. Трансфер до летището и в 09.15 ч. – международен полет Кернс – Сидни. Пристигане в Сидни в 13.10 ч. В 14.40 ч. - полет Сидни - Куинстаун (Нова Зеландия). Кацане в Куинстаун в 19.40 ч. С право наричан “столица на приключенията”, Куинстаун предлага едни от най-добрите в света условия за ски и за сноубординг през зимата и ранната пролет. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря и нощувка в Куинстаун.

 

Ден 12

Закуска. Този ден ви очаква Милфорд Саунд, като по пътя се минава покрай езерото Те Анау – най-голямото езеро на Южния остров и второ по големина в цяла Нова Зеландия след езерото Таупо. Намира се в националния парк “Фиордланд”, заедно с фиорда Милфорд Саунд. Милфорд Саунд е известен като Осмото чудо на света и е може би най-живописното място в Нова Зеландия. Разпростиращ се на 3 милиона акра в Националния парк “Фиордланд”, Милфорд предствлява сбор от девствени гори, чисти поточета и езера, глетчери и високи възвишения. Милфорд е най-известният фиорд в Нова Зеландия и е единственият, до който може да се стигне по суша. Разстоянието от основата на фиорда до открито море е около 16 км, което го прави удобен за круизи. Такъв круиз ще ви бъде предложен и на вас (по желание и срещу допълнително заплащане). Връщане в Куинстаун. По-желание и срещу допълнително заплащане - Вечеря в ресторанат „Стратосфера” - включва двупосочно пътуване с кабинков лифт до хълма, на който се намира ресторанта. От там ще имате възможността да се насладите на спиращите дъха гледки към езерото , планината и град Куинстаун, докато се наслаждавате на вкусна храна. Нощувка в Куинстаун.

 

Ден 13

Закуска. Свободно време с възможност за пазаруване или раглеждане на чаровното градче Куинстаун. Трансфер до летището. В 10.25 ч. - самолетен полет с Jetstar Airways Куинстаун - Уелингтън (столицата на Нова Зеландия). Пристигане в Уелингтън в 11.45 ч. Трансфер до хотел в централната част на града. Настаняване. След обяд – посещение на Националния Музей Те Папа и запознаване с историята на Нова Зеландия, както и с културата и историята на коренното население на страната- маорите. Свободно време за първи вмечатления от града. Нощувка в Уелингтън.

 

Ден 14

Закуска. Туристическа обиколка на Уелингтън. Според маорските легенди най-старото име на града е „Те Упоко оте Ика а Мауи”. На маорски това означава “главата на рибата мауи”. Уелингтън е известен със своето пристанище, чийто пръв откривател е полинезиецът Купе. Те Уанагауи-а-Тара (“голямото пристанище на Тара”) е другото маорско име на Уелингтън. Уелингтън е най-южната столица в света, градът, който първи посреща Новото хилядолетие. Обиколката включва посещение на Националния Музей Те Папа, “Ориенталския” залив и изкачване на хълма Виктория, от където се открива прекрасен изглед към града и открития залив Кук. Свободно време. Вечеря и нощувка в Уелингтън.

 

Ден 15

Закуска Този ден пътешествието продължава през Капити Коуст и полята Рангитики, през които тече реката Рангитики. Продължаване към град Таупо. Таупо е разположен на брега на езерото Таупо – най-голямото езеро в Нова Зеландия, което е в централната част на Северния остров. Спирка за обяд и за снимки на езерото. Продължаваме към величествените водопади Хука, които се намират в туристическия парк Уейракей в близост до Таупо. Те са най-посещаваната природна атракция на Нова Зеландия. От тях се изтича над 220 хил. литра вода в секунда. (Възможност, по желание - за разходка с лодка под водопадите). Посещение на геотермалния парк Уайотапу, разположен на около 27 км от Роторуа и притежаващ карсив вулкански пейзаж.. Продължаваме към Роторуа. Вечеря и нощувка.

 

Ден 16

Закуска. Тази сутрин ви се предлага по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на “Hobbiton”, домът на хобитите от известната филмова трилогия „Властелинът на пръстените“. Свободно време за обяд. След обяд - туристичаска обиколка на Роторуа : посещение на впечатляващите градини „Government Gardens” в Роторуа и на фабриката за получаване и обработка на полускъпоценния камък нефрит. Роторуа е туристическата столица на Северния остров и е разположен на брега на голямо езеро в кратера на стар вулкан. В цялата област има вулканична активност. Районът напомня на Йелоустоун, а всеки гейзер е частна собственост. От 18.00 часа ви очакват приятни срещи с културата на Маорите - местни полинезийци от Нова Зеландия, които са дошли по тези земи от източна Полинезия с канута мeжду 1250 г. и 1300 г. Ще имате възможност да посетите Маорския културен център Te Puia, намиращ се в оригинални къщи на маорите. Ще се насладите на програмата, която маoрите ще ви представят. След това ви очаква вкусна вечеря с типични маорски специалитети. Вечерята ще завърши с поднасяне на топъл шоколад в долината под звездите, където ще можете да наблюдавате изригването на гейзера „Pōhutu“- най-големият активен гейзер на Южното полукълбо. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 17

Закуска . Пътуването ни ще продължи към природния парк “Изворите на Дъгата” – Rainbow Springs, където ще имате възможност да се любувате на някои представители на местната фауна - змиорки, пъстърви, игуани туатара и специален тур за птиците киви. В парка можете да се насладите на кристално чистата вода, която се влива в подземните извори. След това ще продължим към Окланд. По пътя по желание и с допълнително заплащане ще посетим областта Waitomo , където се намират пещерите известни със светещите червеи. След като пристигнем ще имате едночасова обиколка с екскурзовод на пещерата “Footwhistle”, известна на езика на Маорите като „Тe Anaroa”. Ще научите за живота на червеите „titiwai“, обитаващи пешерите в областта Вайтoмо. Ще бъдете впечатлени от гледките на светещите червеи и от красотата на пещерата. Ще завършите с посещение на катедралата в пещерата, осветена по невероятен начин от факел от магнезий. Пътешествието продължава към Окланд. Настаняване в хотел. Нощувка в Окланд.

 

Ден 18

Закуска. Свободно време в Окланд. Трансфер до летището. В 09.55 ч. полет Окланд – Папеете. Пристигане на летището в Папеете в 15.55 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Папеете.

 

Ден 19

Закуска. Трансфер до летището и в 11.10 полет Папеете – Бора Бора. Кацане в Бора Бора в 12.00 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Бора Бора.

 

Ден 20

Закуска. Свободен ден за плаж с възможност по желание за полудневна екскурзия на острова. Нощувка в Бора Бора.

 

Ден 21

Закуска. Свободен ден за плаж . Нощувка в Бора Бора.

 

Ден 22

Закуска. Трансфер до летището и в 14.10 ч. полет Бора Бора – Папете. Кацане в Папеете в 15.00 ч. Трансфер до хотела. Свободно време в Таити с възможност за полудневна обиколка на острова. Нощувка в Папеете.

 

Ден 23

Закуска. Трансфер до летището и в 17.25 ч. полет Папеете – Оукланд.

 

Ден 24

Кацане в Оукланд в 22.05 ч. Нощувка в Окланд.

 

Ден 25

В 16.15 ч. полет Оукланд – Доха с ‘’Qatar Airways”

 

Ден 26

Пристигане в Доха в 00.05 ч. В 06.55ч. - полет Доха - София. Пристигане на летище София в 11.25 ч.

 

 

 

Допълнителни мероприятия:


“ Хобитън” – пътешествие в света на хобититe…
Хобитън  е домът на хобитите от известната филмова трилогия „Властелинът на пръстените“ и е създаден е през 1998 година. Намира се близо до град Роторуа,  Нова Зеландия. Туристическото селището е отворено за посещения през 2002 година. Местността се отличава с красиви малки хобитски къщи – 44 на брой, заобиколени от изумителна природа.  Не пропускайте да се отбиете  в   хобитската  кръчма - „Зеленият дракон“, желаещите могат да изпият по халба бира там, разбира се, не с хобитски размери.
Цена: вход - 100 лв
транспорт -  от 50 лв до 70 лв – (в зависимост от броя хора) 16-ти ден
 
“Пещерите Вайтомо”
 
Пещерите Вайтомо една забележителна мрежа от пещери, която достига дължина 45 километра. Вайтомо са се образували на Северния остров (North Island) в Нова Зеландия. Всички са свързани помежду си от реката Вайтомо и образуват невероятен екстравагантен и причудлив подземен свят.  Във Вайтомо може да видите една невероятна гледка , наподобяваща обсипано със звезди нощно небе.
Всъщност това явление се дължи на един особен вид свещени червеи, които обитават единствено пещерите Вайтомо. Този вид червеи още от малка ларва има включена светлинка на опашката. Той се храни с всичко, което прелита наоколо, привлечено от светлината, която излъчва.
Цена: 95 лв – 17-ти ден
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на     
  групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,     
  както и за последните два дни по същата.
2.За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външнитеполетлимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 18.01.2020 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се
плащат в офиса на туроператора.
5. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
 клиента. 
3. Цените 15 095 лв/ 15 245 лв са за човек в двойна  стая. За единична стая се доплащат 3 365 лв. /подлежи на актуализация/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 18.01.2020 г и подлежат на актуализация.
 
4. Начин на плащане:
              - в брой (в офиса на ТО)
              - по банков път                              ДЕПОЗИТ  - 4 000 лв  (внася се при записване)
I-во ДОПЛАЩАНЕ – 5 400 лв (внася се след издаване на австралийска виза)
II-ро ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕИзисквания при настаняване в хотелите:
Моля, да имате предвид, че в някои хотели може даимат изискване при настаняване да сенаправи депозит  за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя.  Заплащането на депозита се извършва кеш или с  кредитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде възвърнат. Депозита е в рамките на 100 - сингапурски или щатски долара за Сингапур,
100 – австралийски долара за Австралия и 100 новозеландски долара за Нова Зеландия.


 

 

Информация за хотелите(или подобни):


Mелбърн - Jasper Hotel–http://www.jasperhotel.com.au/
Сидни – The Sydney Boulevard Hotel - https://www.sydneyboulevard.com.au/
Кернс – Rydges Esplanade Resort 
https://www.rydges.com/accommodation/cairns-qld/esplanade-cairns-resort/
Крайсчърч  - Chateau On The Park -http://chateau-on-the-park.christchurch-hotels.net/en/
Kуинстаун – Wyndham Garden Hotel - http://wyndhamgardenqueenstown.co.nz/
Уелингтън – Novotel Hotel https://www.wellingtonnz.com/discover/accommodation/novotel-wellington/
Таупо – Lakeland Resort Hotel - http://www.lakeland.co.nz/
Окланд – Crowne Plaza Auckland –https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/auckland/aklnz/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-CP-_-NZ-_-AKLNZ
Папеете – Hotel Sarah Nui -https://tahititourisme.com.au/en-au/local/hotel-sarah-nui/
Бора Бора - Hotel Sofitel Bora Bora Marara Beach Resort -http://sofitel-marara.com/
 

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  15 095 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА е 15 395 лв
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  15 245 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА е 15 845 лв

Цената включва:

 
 • Самолетните билети за всички международни полети от България до Австралия, Нова Зеландия, Френска Полинезия  и обратно;
 • Самолетни билети за вътрешните полети, дадени в програмата;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 1 360 лв/ 695 евро(18.01.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • Трансфери  летище - хотел - летище;
 • 22 нощувки с 21 закуски в хотели 3* и 4*, 2 обяда и 5 вечери.
 • 4 нощувки в Мелбърн
 • 2 нощувки в Сидни
 • 3 нощувки в Кернс
 • 2 нощувки в Куинстаун
 • 2 нощувки в Уелингтън.
 • 2 нощувки в Роторуа
 • 2 нощувки в Окалнд
 • 2 нощувки със закуски в Папеете
 • 3 нощувки със закуски в Бора Бора
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.)
 • Обиколка на Мелбърн – (3-ти ден);
 • Туристическа обиколка на Сидни – (6-ти ден);
 • Разходка из пристанищния залив на Сидни с круизен кораб „Матилда” - (6-ти ден);
 • Целодневен круиз из Големия Бариерен Риф – (9-ти ден);
 • Целодневна екскурзия до Куранда с автобус, лифт и влак - (10-ти ден);
 • Посещение на аборигенско селище -  (10- ти ден);
 • Посещенеи на Милфор Сунд – (12-ти ден);
 • Посещение на Националния Музей Те Папа – (13-ти ден);
 • Туристическа обиколка на Уелингтън – (14-ти ден);
 • Разглеждане на водопадите Хука – (15-ти ден);
 • Посещение на геотермалния парк Уайотапу – (15-ти ден);
 • Туристичаска обиколка на Роторуа - (16-ти ден);
 • Посещение на Маорския културен център Te Puia с включена програма - (16-ти ден);
 • Посещение на природен парк “Изворите на Дъгата” – (17-ти ден);
 • Входовете на музеите и обектите в Австралия и Нова Зеландия, които са посочени в програмата;
 • Всички посочени в програмата обиколки;
 • Екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод по време на обиколките (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
 • Транспорт в Австралия, Нова Зеландия и Френска Полинезия, който се осъществява с туристически автобус, оборудван с климатик.
 • Такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 132 лв.

Цената не включва:Застраховки:
Застраховки с включена защита при COVID 19
 
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие- до 100 000 лв, - 47.50 лв. за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 119.80 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“– с покритие- до 200 000 лв.– 92.50 лв. за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 187.20 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие- до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 59 лв (за лица до 70 год.), 118 лв - за лица от 71 год. до 80 год..

*Цени и общи условия на застраховките, може да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • посещение на Морския Аквариум в Сидни - 60 лв - (цената  е за входа на аквариума, в нея не влиза транспорта до там. Отива се или с градски транспорт или такси.) - (6-ти ден);
 • посещение на Операта в Сидни – при група до 5 човека в сборна група с местен екскурзовод без превод на български ез. – 90лв.;   - при група отминимум 6 човека с местен екскурзовод с превод на български ез.  – 140лв. - (6-ти ден);
 • еднодневна екскурзия до Сините планини - 135 щ.долара (7-ми ден);
 • вечерен круиз в залива на Сидни - 120 щ.долара (с включени вечеря и музикална програма)- (7-ми ден);
 • круиз по фиорда Милфорд - 105 лв. (12-ти ден);
 • вечеря в ресторанат „Стратосфера” – 135 лв (12 -ти ден)
 • посещение на “Hobbiton” - домът на хобитите – (16-ти ден) - вход - 100 лв/транспорт -  от 50 лв до 70 лв – (в зависимост от броя хора)
 • посещение на Вайтoмо и пещерата със светещите червеи - 95 лв.-(17-ти ден)
 • полудневна екскурзия в Бора Бора - 175 лв. (20 –ти ден)
 • полудневна екскурзия в Таити - 160 лв. – (22-ри ден)

Допълнителни мероприятия (плащат се на място):

 

 • билет за влакче и панорамен лифт в Сините планини – около 49 австрал.долара – (7 -ми ден);
 • разходка с лодка под водопадите Хука - около 42 австрал.долара (15-ти ден);
Австралия (на английски: Australia, МФА: [əˈstreɪljə]; от латински: austrālis – „южен“), официална форма – Австралийски съю́з или Общност на Австралия (на английски: Commonwealth of Australia[2], е шестата по големина държава в света и единствената, която заема цял континент – Австралия. Тя е разположена в южното полукълбо и е най-голямата страна в Австралазия. Австралия включва остров Тасмания, който е австралийски щат, и множество по-малки острови в Индийския и Тихия океан. Съседните страни на Австралия са Нова Зеландия на югоизток и Индонезия, Папуа Нова Гвинея и Източен Тимор на север и Соломонови острови, Вануату и Нова Каледония на североизток. Името „Австралия“ идва от латинската фраза terra australis incognita (тера аустралис инкогнита), което значи непозната южна земя.

Най-малко 40 000 години преди откриването от европейците в края на 18 век, Австралия е била обитавана от коренните австралийци[3], които принадлежали към повече от 250 езикови групи.[4][5] Континентът е открит от холандски изследователи през 1606 г. През 1770 г. източната му половина е обявена за владение на Великобритания. Първоначално на 7 февруари 1788 г.[6] е основана колонията Нов Южен Уелс, заселвана със затворници. Постепенно населението нараства и през следващите десетилетия континентът е изследван напълно. Създадени са още пет самоуправляващи се колонии.

На 1 януари 1901 г. шестте колонии стават федерация и е създаден Австралийският съюз. Австралия поддържа стабилна либерална демократична политическа система в Общността на нациите. Населението на страната към 2010 г. е 22 милиона души, като около 60% е концентрирано в и около столицата Канбера и големите градове Сидни, Мелбърн, Брисбейн, Пърт и Аделаида.

Австралия е просперираща развита държава, тринадесетата по големина икономика в света. Страната се нарежда на високо ниво в степента на човешко развитие, качеството на живот, здравеопазване, продължителност на живота, общественото образование, икономическата свобода и защитата на гражданските свободи и политически права.[7] Австралия е член на Организацията на обединените нации, Г-20, Общността на нациите, ANZUS, ОИСР, APEC, Форума на тихоокеанските острови и на Световната търговска организация.

Оферта № Е1467

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети