Намери оферта

Екскурзия до ИНДИЯ - I къс вар.

Продължителност: 8 дни / 5 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: Самолетна екскурзия – 8 дни (ДЕЛХИ, ДЖАЙПУР, ФАТЕХПУР СИКРИ, АГРА, ТАДЖ МАХАЛ)

Дати на отпътуване: 17.03.2023, 08.09.2023, 13.10.2023, 03.11.2023

Код на програма: E-1568

Цена от: 3790 лв.


Дата Цена Запитване
17.03.2023 от 3890 лв. запитване
08.09.2023 от 3890 лв. запитване
13.10.2023 от 3890 лв. запитване
03.11.2023 от 3890 лв. запитване

Програма:

 

Ден 1

Среща в 08.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Истанбул в 10.00 ч. с „Turkish Airlines”. Пристигане в Истанбул в 11.20 ч. Самолетен полет Истанбул – Делхи в 19.45 ч.

 

Ден 2

Кацане на летището в Делхи в 04.55 ч. Трансфер до хотел. Кратка почивка. Закуска. Разглеждане на забележителностите: гробницата Хумаюн, храма Лотос, построен в средата на 16-ти век, историческата крепост Кутаб Минар. Вечеря и нощувка в Делхи.

 

Ден 3

Закуска. Разглеждане на Новия Делхи: Президентството, Парламента, Мемориала на Махатма Ганди – Рай Гат, Бирла Мандир – най-големият хиндуистки храм. След обяд: обиколка на Стария Делхи: Червената крепост, джамията Джама Масджит и др. Свободно време в района на пазарите Джанпат и площад „Конат”. Вечерта - отпътуваме към Джайпур – пищната столица на Раджастан. Вечеря и нощувка в Джайпур.

 

Ден 4

Закуска. Този ден започва с разходка на гърба на слонове до крепостта Амбър (ако няма свободни слонове, изкачването е с джипове) и разглеждане на Двореца на махараджите. След което разглеждаме Градския дворец – типичен пример на архитектурата на Раджастан и на Мугхал; храма Бирла, Обсерваторията Джантар Мантар, построена през 1728 г., и Двореца на ветровете, построен през 1799 г. Свободно време. Вечеря и нощувка в Джайпур.

 

Ден 5

Рано сутринта, по желание – полет с балон над Джайпур. Закуска. Отпътуване към Агра, като по път се разглежда средновековния град Фатехпур Сикри, построен през 1569 г. за столица на империята от великия моголски император Акбар и изоставен поради недостиг на вода. Разглеждаме обществената част на Двореца и личните апартаменти на шаха и жените му. Вечерта в Аргра, по желание – посещение на „Мохабат Тадж шоу”, което разказва историята на вярната и вечна любов на шах Джихан към неговата любима съпруга Мумтаз Махал. Вечеря и нощувка в Агра, градът, в който ще можете да се насладите на магическото шоу на местните улични фокусници.

 

Ден 6

Рано сутринта – възможност да видите Тадж Махал по изгрев слънце. Разглеждане на Тадж Махал, построен от шах Джихан в периода 1631-1653 г. за любимата му съпруга Мумтаз Махал, която придружавала мъжа си при всички негови военни походи и починала по време на такъв поход при раждане. Последното й желание е след смъртта й нейният съпруг да построи най-голямата и най-величествена гробница в света. Шахът трябвало да посещава гробницата всяка година на датата на смъртта на любимата му жена. Закуска. Продължаваме с разглеждане на „Червената крепост” на Агра, дълга 2.5 км, първообраз на „Червената крепост” в Делхи. След това разглеждаме Сикандра и гробницата Акбар. Вечеря и нощувка в Агра.

 

Ден 7

Закуска. Пътуване към Делхи. Пристигане в Делхи и свободно време. Късно вечерта – трансфер до летището.

 

Ден 8

Трансфер до летището и полет Делхи – Истанбул в 06.05 ч. Пристигане в Истанбул в 10.25 ч. Полет Истанбул – София в 19.35 ч. Пристигане в София в 20.55 ч.

 

*Забележки:

1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багзжа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж;
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.02.2020 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в  офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Индия не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3. Цените 2 840 лв/ 2 940 лв са за човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага  доплащане от 510 лв. - /подлежи на актуализация/.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 15.02.2020г и  подлежат на  актуализация.

4. Начин на плащане:
                - в брой (в офиса на ТО)
                - по банков път

 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  1300 лв + 50 щ.долара (за виза за Индия) + 50 лв (за обработка и подаване на документи за виза за Индия)

КРАЕН СРОК  ЗА  ВНАСЯНЕ  НА  ЦЯЛАТА  СУМА:  30 работни дни  ПРЕДИ  ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ. 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  2  840 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА OT 10 ДО 14 ЧОВЕКА - ЦЕНАТА Е  3 040 лв.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 2 940 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА OT 10  ДО 14 ЧОВЕКА - ЦЕНАТА  Е  3 140 лв.

Цената влючва:

 
 • Самолетни билети за международните полети София–Истанбул–Делхи, Делхи–Истанбул–София;
 • Летищни такси – 724 лв/ 370 евро (15.02.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • 5 нощувки със закуски , 5 вечери в хотели 4* в Индия.
 • 1 нощувка в Делхи
 • 2 нощувки в Джайпур
 • 2 нощувки в Агра (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • Туристическа обиколка на Делхи – (3-ти ден);
 • Разходка със слонове и разглеждане на крепостта Амбър – (4-ти ден);
 • Разглеждане на Агра – (6-ти ден);
 • Разглеждане на Тадж Махал – (6-ти ден);
 • Пътуване с автобус по маршрута: Делхи – Джайпур – Агра-  Делхи;
 • Билети за влак по маршрута Агра – Джанси;
 • Наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите);
 • Екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език от водачът, който придружава групата);
 • Такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­68 лв.

Цената не включва:

 
 • Електронна виза за Индия – 50 щ. долара
 • Такса за обработка и подаване на документите за индийска виза – 50 лв;
 • Входни такси за обектите по програмата – около 60 евро (плащат се на място);
 • Такси за снимане с фотоапарат и камера;
 • Застраховки:
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв, - 33.30 лв за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 84.60 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 200 000 лв. – 64.80 лв за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 131.10 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 18 лв (за лица до 70 год.), 36 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Цени и общи условия на застраховките, може да откриете на нашият сайт в  Помощнa информация, раздел Застраховки.


Допълнителни мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • Посещение на „Мохабат Тадж шоу” в Агра – 45 евро (4-ти ден)
 • Полет с балон над Джайпур – 250 евро (6-ти ден)

Обща информация


Важно съобщение: След приемането на 10 декември 2019 г., от Долната камара на Парламента на законопроект за промяна на гражданството (Citizenship Amendment Bill /CAB/), зародилите се в североизточните щати на Индия протести, стачки и гражданско неподчинение започнаха да се разпространяват на територията на цялата страна. Провеждат се демонстрации и протести, в т.ч. и в най-големите индийски градове Делхи, Мумбай, Хайдерабод, Бенгалуру, Пуне и др. Във връзка с това присъствието на полицейски и военни формирования е увеличено. Повече актуална информация относно протестните действия можете да откриете в рубриката „Съобщения на Ситуационния център“ на следните линкове: Размирици в североизточните щати на Индия  и Разпространяване на протестните действия в Индия на територията на цялата страна.
 
Важно съобщение: Във връзка с продължаващото напрежение в отношенията между Индия и Пакистан, посолството на България в Делхи информира, че по информация на Дипломатическата полиция в Индия, нивото на риск за страната е повишено от „ниско“ на „средно“.

Предвид нарасналото напрежение и информацията от индийските местни власти за терористични заплахи в съюзна територия Джаму и Кашмир и съюзна територия Ладакх ( бивш щат Джаму и Кашмир ) и при отчитане на наложените там повишени мерки за сигурност, Министерство на външните работи предупреждава пътуващите до и в Индия български граждани:
 1. Да се въздържат от пътувания до съюзна територия Джаму и Кашмир и съюзна територия Ладакх  .
 2. Ако са в района, да се информират от местните медии за актуалната обстановка, да проявяват бдителност и да избягват струпвания на хора.
 3. Намиращите се на територията на Кашмирската долина /Kashmir Valley/ и Ладакх /Ladakh/ български граждани да напуснат незабавно посочените области.
Местна валута
Индийска рупия (INR)
Считано от 9 ноември 2016 г., банкнотите с номинал 500 и 1000 индийски рупии са изтеглени от обръщение. В обръщение са пуснати банкнота от 2 000 индийски рупии и нова банкнота от 500 индийски рупии. В Индия няма валидна банкнота от 1000 рупии.
Съвети към пътуващите за Индия
Във връзка със зачестили случаи на нападения и опити за сексуално насилие на жени, вкл. и чужденки, пътуващи в Индия, българското посолство в Делхи препоръчва на дамите да не пътуват сами в страната. Съветваме българките да не използват градски транспорт вечерно време, да избягват изолирани места и да се съобразяват с местните традиции по отношение на облеклото.
Престъпност и сигурност
Обстановката в Индия е относително спокойна, но са чести случаите на обществени протести, седящи стачки и др.
Съществува повишена заплаха от терористични акции на обществени места – оживени търговски центрове и пазари, туристически обекти и забележителности, кина, влакове, автобуси, храмове и др.
Често срещано престъпление по отношение на чужденците са дребните кражби. Регистрирани са случаи на упояване на чужденци с наркотици чрез предлагана им от непознати лица храна и/или напитки.
През последните години спрямо чужденци са отбелязани случаи на отвличания, изнасилване, насилие и убийства, включително на верска основа.
Митнически изисквания 
Митнически изисквания за Индия можете да изтеглите от ТУК.
Движение по пътищата
Движението на автомобилите е в лявата лента на пътното платно.
Здравеопазване
Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави).
Дизентерия, хепатит, ХИВ/СПИН, инфекциозни болести, малария, денге-треска и др. са разпространени заболявания в Индия.
За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната. Ваксина за жълта треска се поставя в следните регионални здравни инспекции:Столична регионална здравна инспекция; РЗИ Варна; РЗИ Бургас; РЗИ Плевен; РЗИ Пловдив; РЗИ Благоевгради РЗИ Русе
В големите градове в страната функционират редица частни клиники, които поддържат високи стандарти на обслужване, при сравнително високо заплащане. 

Документи за пътуване и визов режим

За притежателите на обикновен паспорт е необходима виза за влизане на територията на Република Индия. Виза може да бъде заявена пред посолството на Република Индия в София или електронно, чрез достъп до интернет страницата: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html . Чрез посочения електронен адрес могат да бъдат заявени три тип виза - т. нар. e-Tourist виза, e-Medical виза, e–business виза и др.
Пътуващите за Индия следна да имат паспорт с валидност от минимум 6 месеца, считано от датата на влизане в страната. При наличие на валидна индийска виза в паспорт с изтекла валидност, визата може да бъде използвана, ако се представи нов валиден паспорт.

Алгоритъм на действие за e-Tourist виза:
1. Попълване на електронен формуляр;
2. Заплащане на съответната такса за граждани на Република България: виж информацията на сайта на посолството на Република Индия в София, според различните категории пътуващи: http://www.indembsofia.gov.in/page/visa/ ;
3. Получаване на одобрение;
4. Задължително разпечатване на хартия на полученото одобрение;
5. Пристигане на едно от определените 28 летища в страната, на които се обработва е-Tourist виза -  Ахмедабад, Амритсар, Багдогра, Бангалуру, Бхубанешвар, Каликут Ченнай, Чандигарх, Кочин, Коимбатор, Делхи, Гаяа, Гоа, Гувахати, Хайдерабад, Джайпур, Калкута, Лукноу, Мадурай, Мангалор, Мумбай, Нагпур, Портблаир, Пуне, Тиручирапали, Тривандрум, Варанаси и Вишакхапатнам; и 5 пристанища – Ченнай, Кочин, Гоа, Мангалор и Мумбай.
6. Събиране на биометрични данни от граничните служители;
7. Полагане на виза;
8. Влизане на територията на Република Индия.
Приложими условия спрямо заявителите на е-Tourist виза:
· Паспортът на лицето трябва да има валидност поне 6 (шест) месеца след датата на влизане в страната;
· Визата може да се заяви между 4 и 120 дни преди самото пътуване, например, ако гражданин заяви виза на 1 септември, възможни дати за пътуване са 5 септември до 2 януари;
· Валидност на визата: виж информацията на сайта на посолството на Република Индия в София, според различните категории пътуващи: http://www.indembsofia.gov.in/page/visa/
· Влизане на територията на Република Индия може да бъде осъществено единствено през горецитираните 28 летища и 5 пристанища. Излизане от Република Индия може да бъде осъществено от всяко ГКПП;
· Цел на пътуването може да бъде туризъм, среща с приятели или роднини, краткотрайно лечение, бизнес и др.;
· Пътуващите трябва да имат билет отиване и връщане или билет, с който да продължат пътуването си, както и достатъчно средства за престоя си в Република Индия;
· Таксата не подлежи на връщане независимо от решението по заявлението;
· Електронните визи не подлежат на удължаване или промяна на основанието и не са валидни на определени територии с ограничен от индийските власти достъп
· В случай на нужда за допълнителна информация могат да бъдат използвани телефон 0091 11 24300666 или e-mail: indian-evisa@gov.in
Считано от 2 юли 2009 г. притежателите на валидни български дипломатически и служебни паспорти могат да влизат, излизат и да преминават транзит през територията на Република Индия без виза за краткосрочни визити с престой до 90 (деветдесет) дни в рамките на всеки 6 (шест) месеца.
Съгласно индийското законодателство промяна на вида на визата (напр. от туристическа в студентска или в бизнес и обратно) не може да бъде осъществена на място в Индия; при необходимост от такава промяна чужденците следва да напуснат страната и да кандидатстват отново за съответния тип виза в посолство на Индия.
В крайни случаи и след доказване на необходимост, престоят по визата може да бъде продължен на място в регионалната служба за регистрация на чужденци - РСРЧ (Foreigners Regional Registration Office – FRRO), преди да е изтекла визата.
Посещаващите Индия с туристическа виза, на които е било разрешено повторно влизане в страната преди изтичане на двумесечния период от последното им отпътуване, са задължени да се регистрират в РСРЧ в срок до 14 дни.
Чужденците, които влизат в Индия със студентска, работна, изследователска, медицинска или мисионерска виза със срок на валидност повече от 180 дни, задължително трябва да се регистрират в РСРЧ в срок до 14 дни след влизането си в страната независимо от продължителността на престоя си.
Внимание!
В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.

Практически съвети

Препоръчително е посещаващите Индия български граждани да се регистрират в посолството в Делхи лично, по телефона или с имейл.
Препоръчително е да се направи медицинска застраховка с по-високо покритие.
Необходимо е да се проявява внимание за предпазване от кражба на личните документи, пари и ценни вещи. Препоръчително е да се направят фотокопия на паспорта, на индийската виза и на самолетния билет, които да се съхраняват на различно от оригиналите място.
Във връзка със заплахата от терористични действия в Индия, във всички по-големи хотели, туристически обекти и др.се прилагат засилени мерки за сигурност, вкл. лична проверка и проверка на лични вещи. Необходимо е при тези случаи  българските граждани да сътрудничат на проверяващите длъжности лица.
Препоръчително е да се избягват многолюдни места, демонстрации, митинги от граждански или религиозен характери да се проявява наблюдателност по отношение на съмнителни пакети и други предмети, както и при осъществяването на контакти с индийски и други граждани.
Препоръчително е да се избягват случайни контакти, посещения на неосветени и безлюдни места във вечерните часове. Препоръчва се движение в група. Облеклото трябва да е по-скоро консервативно, особено за жените, предвид зачестилите случаи на сексуално насилие срещу чужденки.
Да не се следват съвети на непознати лица, представящи се за туристически агенти или на таксиметрови шофьори за необходимост от промяна във вашия план за пътуване в Република Индия, поради посочени от същите лица извънредни обстоятелства – безредици, фестивали, стачки и т.н. Истинността на тези твърдения да се проверява, чрез обаждане на дежурен мобилен телефон на ДП Делхи.
Необходимо е специално разрешение от индийското правителство за пътуване в индийските щати Сикким, Аруначал Прадеш, Уттаранчал, Нагаленд, Манипур и Мизорам, за Андаманските и Никобарските острови, както и за някои райони в индийските щати Джамму и Кашмир, Раджастан и Химачал Прадеш. Молбите за получаване на такова разрешение трябва да се подават при кандидатстване за виза в индийското посолство значително време (поне два месеца) преди планираното пътуване. Възможно е молба за такова разрешение да бъде подадена и след пристигане в Индия в МВР на Индия или в някои от офисите на FRRO.
Българските граждани, които пътуват в индийския щат Джамму и Кашмир, в районите в непосредствена близост до границата с Пакистан и в североизточните индийски щати следва да се осведомят предварително за конкретната обстановка там и възможните проблеми със сигурността.
По време на престоя в Индия следва да се консумира само фабрично бутилирана вода или преварена вода, както и лед от такава вода. Плодовете и зеленчуците следва да се измиват старателно ида се подсушават преди консумация. Не се препоръчва консумацията на храна, която не е преминала през термична обработка. Следва да се избягват нехигиенични ресторанти и хранителни павилиони на улицата.
Препоръчително е да се избягва контакт с улични животни, тъй като са приносители на сериозни заболявания. Особено внимателно да се подхожда към маймуните, които могат да бъдат много агресивни при опит да откраднат храна или вещи.
При посещение на храмове следва да се носи прилично облекло, покриващо рамената и краката; обувките се събуват преди влизане в храма. В повечето случаи не е допустимо да се заснемат религиозни обекти.
При постъпване в духовен център – ашрам, да се отчита необходимостта от спазване на високи хигиенни норми в ежедневния живот. При доброволно даряване на лични финансови средства на ашрам или религиозен учител - гуру, възстановяването им при поискване от дарителя зависи най-вече от волята на получилия дарението. 
Трябва да се избягва приемането на местни медикаменти, при участие в курсове по традиционна медицина – аюрведа или йога.

Консулски услуги

Какво могат да направят за Вас консулските служители:
 • Защита на правата и интересите на българските граждани, на българските юридически лица и на лицата от български произход в Индия и в другите държави на акредитация – Бангладеш, Непал, Малдивите и Шри Ланка, в съответствие с българското законодателство и международните договори, които са в сила за Република България, в границите, допустими от международното право и обичаи, както и законодателството на Индия и на другите държави на акредитация;
 • Консултиране на физически и юридически лица по въпроси от областта на консулската дейност или от значим обществен интерес, или на български граждани, изпаднали в беда;
 • Консултиране на български физически и юридически лица относно представителството на техните интереси в следствени и съдебни дела, при наложени ограничения за влизане на територията на Индия, Бангладеш, Непал, Малдивите и Шри Ланка, при издирване на наследства/ наследници и др. на територията на държавите на акредитация;
 • Приемане, обработване и изпращане на компетентните български институции на заявления за издаване на български документи за самоличност (паспорт, лична карта и СУМПС);
 • Приемане и обработване на декларации за обявяване за невалидни на български документи за самоличност; приемане на невалидни български документи за самоличност с последващо информиране на компетентните български институции;
 • Приемане и обработване на молби за издаване на временни паспорти на български граждани с изгубени или откраднати документи, и на  удостоверения за завръщане в България на чужденец; издаване на заместващите документи за пътуване след получаване на съответното разрешение от компетентните български институции;
 • Съставяне на Актове за установени административни нарушения по Закона за българските документи за самоличност;
 • Изготвяне на удостоверения, служебни бележки и др. в рамките на компетенциите на посолството;
 • Приемане и обработване на молби за установяване на българско гражданство и ЕГН, за вписване на ЕГН в НБД „Население” и за избор/ промяна на постоянен и настоящ адрес в Република България;
 • Приемане и обработване на молби за приемане или възстановяване на българско гражданство или за освобождаване от българско гражданство;
 • Приемане и обработване на съобщения по гражданско състояние и на документи за сключване на граждански брак в посолството;
 • Извършване на преводи и заверки на подписа на преводача на документи по гражданско състояние и заверки на подписа на преводача на други документи и книжа съгласно разписаните компетенции;
 • Нотариални удостоверявания на подписи и на преписи / копия;
 • Приемане и обработка на молби за издаване на български визи;
 • Предоставяне на информация за реда и условията за издаване на визи;
 • приемане на искания и съдействие за оказване на помощ на български граждани и чужденци, изпаднали в беда на територията на Индия, Бангладеш, Непал, Малдивите и Шри Ланка;
 • Защита на интересите  на български физически и юридически лица при извънредни обстоятелства (природни бедствия, терористични атентати и др.) и на правата на български граждани – жертви на трафик, с цел сексуална или друга форма на експлоатация, и др.;
 • Предоставяне на информация за български граждани, които са задържани и/или изтърпяващи присъди „лишаване от свобода” на територията на държавите на акредитация;
 • Представляване на интересите на малолетни и непълнолетни лица и лица с ограничена дееспособност, недееспособни лица в рамките на международните обичаи и законодателството на Индия, Бангладеш, Непал, Малдивите и Шри Ланка;
 • Издирване на български граждани или на лица от български произход на територията на Индия, Бангладеш, Непал, Малдивите и Шри Ланка по молба на български физически или юридически лица при наличие на законен интерес и в рамките на международните обичаи и законодателството на тези държави;
 • Оказване на помощ на екипажите на морски и речни кораби, плаващи под знамето на Република България и на въздухоплавателни средства, регистрирани в Република България, в рамките на международните обичаи и законодателството на приемащите държави; при необходимост – приемане на декларации за пътуване на кораби, оформяне на корабни документи и разрешаване на спорове между капитана, командния състав, моряците и пътниците, доколкото това се предвижда от законодателството на Република България;
 • Предоставяне на информация за пострадали, задържани, починали или загинали български граждани на територията на Индия, Бангладеш, Непал, Малдивите и Шри Ланка;
 • Предоставяне на информация за процедурите и необходимите документи и оказване на съдействие за репатриране в България или за извършване на погребение/ служебно погребение в тези държави в случай на смърт на български гражданин;
 • В случаите на арест – посещение на консулското длъжностно лице при задържания български гражданин; предоставяне на информация и съдействие на близките на задържаното лице да го посетят в затвора; усилия за гарантиране на същото отношение към задържания български гражданин както към гражданите на приемащата страна;
 • Предоставяне на актуална информация при пътуване към и от държавите на акредитация;
 • Приемане на искания за достъп до обществена информация и предоставяне на информация по въпроси, свързани с българските документи за самоличност (паспорт, лична карта и СУМПС), с възможностите за възстановяване или придобиване на българско гражданство, с гражданското състояние, по въпроси на гражданството, апостили, легализации, извършването на преводи на документи и на заверки на подписа на преводач и др. нотариални дейности в съответствие с разписаните компетенции;
 • В извънредни случаи при изпаднали в беда български граждани и след като техни близки внесат необходимата сума в касата на МВнР, посолството ще изплати на лицето съответната сума. 
 
Легализации и заверки
България и Индия са страни по Хагската конвенция за премахване на изискването за легализация на чуждестранни публични документи от 1961 г.  Това налага съставените във всяка една от двете страни документи/актове да бъдат снабдени с печат "апостил" на съответното министерство на външните работи, както и да бъдат преведени и заверени по надлежния ред, за да послужат пред властите на другата държава.

Оферта № Е1568

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети