Намери оферта

Екскурзия до ПАРИЖ, с Дисниленд - самолетна, 6 дни, II вар.

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: Самолетна екскурзия – 6 дни/ 5 нощ. (Париж)

Дати на отпътуване: 05.04.2023, 05.05.2023, 14.07.2023, 04.09.2023, 06.10.2023

Код на програма: E-1587

Цена от: 1845 лв.


Дата Цена Запитване
05.04.2023 от 1945 лв. запитване
05.05.2023 от 1945 лв. запитване
14.07.2023 от 1945 лв. запитване
04.09.2023 от 1945 лв. запитване
06.10.2023 от 1945 лв. запитване

Програма по дни:

 

Ден 1

Среща в 05.10 ч. на летище София, Терминал 2. В 07.20 ч. - самолетен полет София - Париж с “Bulgaria Air”. Пристигане в Париж в 09.20 ч. на летище „Шарл де Гол”. Следва автобусна и пешеходна туристическа обиколка на Париж – острова Сите, посещение на “Парижката Света Богородица”, Площад “Конкорд”, Лувъра и десния бряг на Сена – “Мадлената”, Операта, Площад “Вандом”, Кметството, Елисейския дворец, Елисейските полета и Триумфалната арка; Квартала на 21 век “Дефанс”; Булонския лес; левия бряг на Сена – “Латинския квартал”, Пантеона, Дома на инвалидите. Свободно време. Нощувка в хотел в централната част на Париж.


Ден 2

Закуска. Туристическа пещеходна обиколка на Париж – квартал “Монмартър” с посещение на храма “Сакре кьор”, разходка из “уличките на художниците”. Свободно време по желание - посещение на Лувъра, музеите „Орсе” и „Жорж Помпиду”. След обяд, около 17.00 ч. по желание - посещение на Айфеловата кула. Вечерта по желание - разходка с корабче по р.Сена. Нощувка в Париж.


Ден 3

Закуска. Свободен ден в Париж или по желание - посещение на двореца Версай и градините. Нощувка в Париж.


Ден 4

Закуска. Свободен ден в Париж или по желание - посещение на Дисниленд или еднодневна екскурзия до замъците по р. Лоара. (Разглеждат се замъците Шeнансо, Шамбор и Шеверни). Нощувка в Париж.


Ден 5

Закуска. Пешеходна обиколка на остров Сите: “Консиержери”, Двореца на Правосъдието, Префектурата, църквата “Сент Шапел”. Възможност за разходка из “Латинския квартал”. Нощувка в Париж.


Ден 6

Закуска. Трансфер до летището. В 10.20 ч. самолетен полет Париж – София с “Bulgaria Air”. Пристигане на летище София в 14.05 ч.
 
Промоционалната цена 1 845лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 1 945лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.         
  
Цени:
До второ ниво с асансьор :
  - възрастен - 19 евро;
- младежи от 12 до 24 год.- 10.30 евро;
- деца от 4 до 11 год. -6.10 евро;
 
До върха с асансьор:
 - възрастен - 28 евро;
  - младежи от 12 до 24 год. - 15 евро;
 - деца от 4 до 11 год - 9 евро;
 
 
По стълбите до 2-ро ниво:
 -  възрастен- 13 евро;
- младежи от 12 до 24 год. – 7.20 евро;
- деца от 4 до 11 год. - 5 евро;


По стълбите до 2-ро ниво и асансьор до върха:
- възрастен - 22 евро;
 -  младежи от 12 до 24 год - 12 евро;
- деца от 4 до 11 год - 7 евро;
 
 • разходка с корабче по р.Сена - (такса корабче – 19 евро ) - (2-ри ден);
 
 • посещение на Лувъра – 37  евро (с аудиогид)- (2-ри ден); - * Безплатен вход за посетители под 18 години и граждани на ЕС под 26 години доплащат се само слушалките 7 евро, (необходимо е да носите валидени лична карта или паспорт,)    
 • посещение на Версай - (с аудиогид)- 22 евро - (3-ти ден);
или
 • посещение на Версай с достъп до музикалните градини и  музикалното шоу на фонтаните   – (с аудиогид) - 34 евро. (3-ти ден);
или
 • частен тур на Версай  с градините  (с екскурзовод) – 38 евро - (3-ти ден);
или
 • частен тур на Версай  с достъп до музикалните градини и  музикалното шоу на фонтаните   (с екскурзовод) – 52 евро –  (3-ти ден);
     
 • посещение на Дисниленд – с метро индивидуално, като предварително може да Ви се закупят билетите за Дисниленд (4-ти ден);
       Цени:
 • еднодневен билет с посещение на 1 парк;
       - възрастен – 90 евро
       - дете от 3 до 11 г, – 83 евро
 • еднодневен билет с посещение на 2 парка;
 • възрастен – 110 евро
 • дете от 3 до 11 г – 103 евро
или
 
 • екскурзия до замъците по р. Лоара - 150 евро (екскурзията се осъществява с автобус и сборна група с екскурзовод на френски и английски език. Тръгването от хотела в Париж е в 07.15 ч. и връщането е около 19.00 ч.) – (4-ти ден);
 
3. Цените 1 845 лв/ 1 945 лв са за човек в двойна стая.  За единична стая се доплащат 480 лв./подлежи на актуализация/
 
* Забележки:
 • Придвижването в Париж става с туристически автобус тип HOP ON HOP OFF.
 • Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
 • страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на    екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
 • Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 01.08.2021 г и  подлежат на  актуализация.

 ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТОТ 920 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.

 
 4.  Начин на плащане:
                     - в брой (в офиса на ТО)
                      - по банков път

 


 
Информация за хотела (или подобен):
Holiday Inn Express Paris - Canal de la VilletteHotel 3* - https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/gb/en/paris/parlv/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-EX-_-FR-_-PARLV 


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  1 845 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  1 945 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетни билети София -  Париж - София;
 • летищни такси – 284 лв/ 145 евро (01.08.2021 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери  летище – хотел – летище;
 • 5 нощувки със закуски в хотел 3* в Париж;
 • туристическа пещеходна обиколка  на  Париж – (2-ри ден);
 • пешеходна обиколка на остров Сите – (5-ти ден);
 • екскурзоводско обслужване в Париж;                      
 • транспорт с туристически автобус тип HOP ON HOP OFF при обиколката на Париж.

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • входовете на музеите- около 100 евро;
 • билети за градски транспорт –около 2евро билет за метро /автобус.         
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Баланс“– с покритие до 20 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарaхователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро - 9 лв (за лица до 70 год.), 18 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • изкачване на Айфеловата кула - (2-ри ден); - * Безплатен вход за до 4 год
 

Обща информация

 

 

Франция е сред страните, които толерират приемането на граждани на ЕС и на трети страни на своята националната територия.Правата на чужденците се спазват в много висока степен, като в същата степен от тях се изисква спазването на френските закони и правилници.Поради факта, че приема много емигранти и туристи, битовата и уличната престъпност във Франция не са изолирано явление.  Сериозен проблем са уличните кражби и джебчийството, явления с които френските полицейски и съдебни институции водят систематична борба.

Местна валута

Като член на еврозоната Франция използва еврото като своя национална валута.

Митнически изисквания

При влизане във Франция българските физически и юридически лица трябва да спазват строго митническите изисквания на страната.При пренос или транспорт на стоки, за които се изисква специално разрешение – оръжие, боеприпаси, упойващи вещества и др.езадължително предварително да се набавят съответните международни разрешителни документи.

Недекларираната валута може да бъде на стойност до 10 000 евро.Не се разрешава внасянето на повече от литър алкохол над 22 градуса на човек и до 3 литра вино.Количеството цигари за един човек, което може да бъде внесено без мито и необходимост от деклариране е 200 къса.Особено строго е френското законодателство при внасяне на изделия под фалшиви търговски марки – дрехи, обувки, музикални дискове, техника и т.н. Наказанията за подобни нарушения са особено строги.

Митнически изисквания за Франция

Движение по пътищата

Движението по пътищата, автомобилно и пешеходно, е подчинено на общите международни правила.Контролът е строг и ефективен, а глобите и наказанията – съответни на размера и сериозността на нарушенията.

Здравеопазване

Нивото на здравеопазването във Франция е едно от най- високите в световен мащаб.За да се ползват от неговите услуги българските граждани предварително трябва да се снабдят с необходимите здравно-осигурителни документи, застраховки и/или финансови средства.Наличието на европейска здравно-осигурителна карта или удостоверение за нейното заместване не освобождава изцяло българските граждани от заплащане на такси за медицински услуги на територията на Франция. За целта те трябва да разполагат с допълнителни финансови средства или със съответните застраховки.При нужда от спешна медицинска помощ българските граждани следва да звънят на европейския спешен телефон 112.

Важни телефони

Телефон на полицията за спешни случаи – 17

Общ европейски номер за спешни случаи – 112

Пожарна служба – 18

Спешна медицинска помощ Samu – 15

Социални въпроси Служба Samu – 115

 

SOS медицинска помощ – 36 24

Спешна медицинска помощ в Париж – 01 53 94 94 94

Спешна медицинска помощ /педиатър/ - 01 44 09 84 85

Спешна дентална помощ – 01 43 37 51 00

Спешна психиатрична помощ – 01 47 07 24 24 или 01 40 47 04 47

 

В случаи на изчезнали непълнолетни – 116000

Сигнали за случаи на малтретирани непълнолетни – 119

Сигнали за случаи на малтретирани възрастни лица или лица със специфични потребности – 3977

Помощ за жертви на престъпления /Париж/ - 01 45 88 18 00 или 01 53 06 83 50

 

Централна служба за намерени вещи /Париж/ - 36, rue des Morillons 75732 Paris Cedex 15

 

Документи за пътуване и визов режим

Българските граждани могат да влизат във Франция само през граничните контролно – пропусквателни пунктове. Страната граничи само с държави – членки на Шенгенското споразумение, на сухопътните й граници няма  постоянен граничен контрол. Това е валидно и за княжествата Монако и Андора. На въздушните и морските граници обаче българските граждани подлежат на паспортен контрол.

Българските граждани могат да влизат и да напускат територията на Франция и на Княжество Монако само с валидни лични карти, паспорти или временни паспорти.

Български гражданин не може да влиза и да напуска френска територия със свидетелство за управление на моторно превозно средство.

За гражданите на Република България при влизане на френска територия не се изискват имунизации.

 

Практически съвети

При наличие, да пътуват с два валидни лични документа – лична карта и паспорт, като ги пренасят и съхраняват на различни места, с оглед минимизиране на негативните последици при евентуална кражба или загуба.

В случай на загуба или кражба на български личен документ на територията на Франция и на Монако, да се обърнат към най- близкия комисариат на полицията или териториална бригада на жандармерията, с цел обявяване на кражбата или загубата на българския личен документ. След издаване на подобен документ, потърпевшият български гражданин или неговия законен представител трябва да се обърнат към Консулската служба на Посолството в Париж за обявяване на загубата или кражбата на личния документ/документи.При необходимост от издаване на временен паспорт българските граждани трябва да се обърнат директно към Консулската служба на Посолството в Париж.

Българските граждани трябва да притежават достатъчно финансови средства за планирания престой във Франция. Настоятелно се препоръчва тези средства да са в различни форми – в наличност, в банкови карти, в пътнически чекове, да се транспортират и съхраняват по начин, който да минимизира отрицателния ефект от тяхното открадване или загубване.


Оферта № Е1587

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети