Намери оферта

Екскурзия до Перперикон, Кърджали, Златоград и Татул

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут: Сандански - Хасково - Кърджали - Перперикон - Златоград - Татул - Сандански

Дати на отпътуване:

Код на програма: E-1056

Цена от: 195 лв.


Дата Цена Запитване
 

"Траките са особен народ. Това, което ги прави по-специални от останалите народи обаче, е вярата им в безсмъртието. Още Херодот пише за траките гети, че те се обезсмъртяват - заради вярата си, че постоянно пребивават в цикъла живот-смърт-ново раждане, тракийските аристократи са щастливодемонни в смъртта си. Демонът съгласно старогръцкото тълкувание е интелектуална енергия, която се намира между човека и бога. Когато се осъществява това взаимодействие, той е бог. Затова и най-ярките представители на тракийските щастливодемонни царе и жреци - Орфей и Залмоксис, са вярвани като богове".

проф. Валерия Фол

 

ПРОГРАМАДЕН 1

Сандански - Хасково - с.Узунджово - Кърджали - 450 км.


7:00ч - Отпътуване от Сандански, по маршрут Благоевград - Пловдив - Хасково. Посещение на "Александровска тракийска гробница" край с.Александрово, близо до Хасково. В гробницата са открити уникални стенописи с изключителна художествена стойност. Посещение на църквата "Св.Успение Богородично" в с.Узунджово. Кратка разходка в Хасково, където се намира най-високата в света статуя на Богородица с Младенеца, записана в книгата за рекорди "Гинес". Посещение на природния феномен "Каменните гъби" по пътя за Кърджали.
Настаняване в хотел "Арпезос" в центъра на града.
Вечеря с DJ / срещу допълнително заплащане /.
Нощувка.

 ДЕН 2

Кърджали - Перперикон - Златоград - Татул - Кърджали - 165 км

Закуска.
Отпътуване за  "Перперикон" - тайнствения свещен град - голямо мегалитно светилище. Предполага се, че това е прочутото в древността светилище на Дионис. Обиколка на древният град.
Отпътуване за Златоград и посещение на красивия етнографски комплекс на открито с калдъръмени улички, автентична възрожденска обстановка, малки работилнички и дюкянчета, множество музеи. Пешеходна разходка и свободно време за въртяно кафе на пясък.
Отпътуване за село Татул и посещение на "Светилището на Орфей" - магнетично място с красиви и величествани гледки. 
Връщане в Кърджали и свободно време.
Възможност за организиране на вечеря в кораб-ресторант "Емона" на язовир Кърджали.
Нощувка.


ДЕН 3

Кърджали - Сандански 

Закуска и освобождаване на хотела.
Посещение на Регионален исторически музей Кърджали, където се съхраняват над 40 000 културни ценности, свързани с историята и природата на източните Родопи. Посещение на храмов комплекс „Успение Богородично”, изграден и стопанисван от отец Боян Саръев. В манастира е пренесена с литийно шествие частица от кръста Господен, която е открита от проф. Овчаров при разкопки в "Перперикон". Посещение на водното огледало на язовир Кърджали. 
Отпътуване за Сандански 
Oколо 20:00 - 20:30 часа пристигане в Сандански. 

Доплащания:

 • Единична стая - доплащане 40,00 лв.

Резервации:

 • Резервацията е валидна при плащане на 50% лв депозит при сключване на договора! Доплащането на остатъка от сумата - 10 дни преди отпътуване!
   

Забележка:

 • Екскурзията се провежда при записани минимум 40 туристи.

 • Програмата е ориентировъчна и може да се промени в зависимост от вашето желание!

 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на обявяване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси на място.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус

 • 2 нощувки със закуски в хотел Арпезос 3* в  центъра на Кърджали;

 • Туристическа програма - посещение на "Александровска гробница", църквата "Св.Успение Богородицно" в с.Узунджово, "Регионален исторически музей" Кърджали, храмов комплекс "Успение Богородично" в Кърджали, водното огледало на язовир Кърджали, "Татул", етнографски комплекс на открито в Златоград, "Перперикон", Каменните гъби;

 • Екскурзоводско обслужване от професионален екскурзовод по време на цялото пътуване.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Разходи от личен характер;

 • Празнична вечеря в ресторанта на хотела с дисководещ - 35.00 лв/човек

 • Приблизителни входни такси за посещаваните забележителности: 

  • Перперикон – 6 лв. за възрастни;

  • Татул  – 4 лв. за възрастни; 

  • Етнографски ареален комплекс – Златоград – 4 лв.

  • Александровска гробница - 4 лв за възрастни; 

  • Регионален исторически музей Кърджали - 7 лв за възрастни; 

ДРУГИ:Стандартен формуляр

 

Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма
 

 

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети
в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1

 

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.
Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:

 • Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

 • Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги.

 • На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

 • Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

 • Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

 • Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

 • Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

 • Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

 • Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

 • Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

 • Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

 • Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството Кунчев Травъл ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Дружество ОЗК Застраховане АД (образуванието, отговарящо за защита при несъстоятелност – застрахователно дружество). Пътуващите могат да се обърнат към това образувание или когато е приложимо, към компетентния орган (данни за контакт, включително наименование, седалище и адрес на управление, адрес на електронната поща и телефонен номер), ако изпълнението на услугите е отказано поради несъстоятелността на дружеството Кунчев Травъл ЕООД. Директива (ЕС) 2015/2302, както е транспонирана в националното законодателство, можете да намерите като линк към Закона за туризма на интернет страницата на Министерството на туризма.

 

Видео

Карта


Оферта № Е1056

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети