Намери оферта

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИО ДЕ ЖАНЕЙРО ЗА КАРНАВАЛА

Продължителност: 9 дни / 6 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 9 дни (РИО ДЕ ЖАНЕЙРО)

Дати на отпътуване: 27.02.2022

Код на програма: E-1562

Цена от: 4665 лв.


Дата Цена Запитване
27.02.2022 от 4765 лв. запитване

Програма по дни

 

Ден 1

27.02.2022 Среща в 17.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 18.55 ч. - самолетен полет София – Рим. Пристигане в Рим в 19.50 ч. В 22.25 ч. полет Рим – Сао Паоло.
 

Ден 2 Рио де Жанейро

28.02.2022 Пристигане в Сао Паоло в 07.45 ч. Полет Сао Паоло - Рио в 12.20 ч. Кацане на летището в Рио де Жанейро в 13.20 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време в Рио. От 21.00 ч., по желание - посещение на Парада на най-добрите школи по самба от Първа лига. Парадът продължава до 04.00 ч. сутринта. По желание, от 23.00 ч. - посещение на бала, посветен на Карнавала, в зала „Скала” в Рио. Нощувка в Рио де Жанейро.
 

Ден 3 Рио де Жанейро

01.03.2022 Закуска. Свободно време в Рио де Жанейро с възможност да изживеете невероятната атмосфера на Карнавала по улиците на Рио. Нощувка в Рио де Жанейро.
 

Ден 4 Рио де Жанейро - статуята на Исус

02.03.2022 Закуска. Посещение на Ботаническата градина (входът се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Възможност за снимки. По желание и съобразно работното време - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (входът се плаща допълнително). Трансфер до хотела и настаняване. Вечерта - възможност за разходка по Копакабана, един от най-известните плажове в света, с красивата сграда на хотел „Копакабана палас”. Нощувка в Рио де Жанейро.
 

Ден 5 Рио де Жанейро - Копакабана

03.03.2022 Закуска. Туристическа обиколка “Един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града, сградата на Градския театър, сградата на Кметството, сградата на „Банко ду Бразил” и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон, планината Сера де Кариока, която е част от Националния парк Тиджука, където на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос - символът на града. Обяд в ресторант в квартала Копакабана или Ипанема, по време на който ще имате възможност да опитате типичните ястия за Бразилия. Изкачване с два кабинкови лифта до хълма „Захарната глава”, откъдето се открива най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен градът. Свободно време с възможност за посещение на световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”. Ще Ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. Нощувка в Рио де Жанейро.
 

Ден 6 Рио де Жанейро

04.05.2022 Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. Вечерта - разходка по най-известния плаж в света Копакабана, където можете да пийнете типична бразилска напитка или да вечерятe. Нощувка в Рио де Жанейро.
 

Ден 7 Рио де Жанейро

05.05.2022 Закуска. Свободно време в Рио де Жанейро с възможност да изживеете невероятната атмосфера на карнавала по улиците на Рио. От 22.00 ч. по желание - посещение на заключителния Парад на победителите на Карнавала в Рио, който се провежда в известния стадион „Самбодромо“. Нощувка в Рио де Жанейро.
 

Ден 8

06.03.2022 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 16.00 ч. – самолетен полет Рио де Жанейро - Рим.
 

Ден 9

07.03.2022 Пристигане в Рим в 07.05 ч. В 15.10 ч. - полет Рим – София. Пристигане на летище София в 18.05 ч.
 
     
 
*Забележки:
 1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен  багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2020 г.
4. Входовете на посещаваните обекти и полета с хеликоптер се плащат на място;
5. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
6. Категоризацията на хотелите в Бразилия  не съответства на  критериите за категоризация на хотелите в Европа.
7.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
1. Цените 4 665  лв/4 715 лв  са за човек в двойна стая и за хотел 4* в Рио де Жанейро. За единична стая се доплащат 900 лв. /подлежи на актуализация/  Доплащане за хотел 5* Rio Othon  Palace в Рио де Жанейро - 680 лв.  /подлежи на актуализация/
2. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло - отстъпката е 370 лв.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 15.03.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
3. Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )
             - по банков път
 
 

При  записване  се  внася  депозит  от 2 300 лв

 

Информация за хотелите (или подобни):

Рио де Жанейро – Augusto’s Rio Copa Hotel   4*   http://www.riocopa.com/site/pt/index.asp
– hotel Rio Othon Palace  5 *   http://www.othon.com.br/en/hoteis/hotel-em-copacabana/rio-othon-palace#o-hotel
 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  4 665 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 7 ДО 9 ЧОВЕКА Е 4 865 лв.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  4 765 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 7 ДО 9 ЧОВЕКА Е 4 965 лв.
 
 

Цената включва:

 
 • Самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • Летищни такси за всички международни полети - 1 066 лв/ 545 евро (15.03.2020 г.) - подлежат  на потвърждение;
 • Всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 6 нощувки със закуски , 1 обяд в Рио де Жанейро, хотел 4*;
 • Туристическа обиколка „един ден в Рио“ –(5-ти ден);
 • Изкачване на хълма Корковадо (със статуята на Исус) със зъбчата железница, като се пътува през тропическа гора – (5-ти ден);
 • Качване с лифт до хълма „Захарната Глава“ – (5-ти ден);
 • Посещение на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн” (5-ти ден);
 • Наземен транспорт с туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване, водач от туроператора и местен екскурзовод (с превод на  български език);
 • Такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­48 лв.

Цената не включва:

 

Застраховки:

 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв, - 42.90 лв за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 108.60 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 200 000 лв. – 84.70 лв за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 171.60 лв. Застрахоователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 32 лв (за лица до 70 год.), 64 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • Цени и общи условия на застраховките, може да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 

Допълнителни екскурзии:

 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • билет за посещение на Парада на самба школите (със запазени места в официалния  сектор за туристи  и включен трансфер) – от 180 евро до 240 евро (2-ри ден);
 • билет за Парада на победителите (със запазени места в официалния сектор за туристи и включен трансфер) – от 160 евро до 210 евро (7-ми ден).
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • билети градски транспорт в Рио: - за метро (9-ти и 10-ти ден) – около 5-6 щ.долара;
         (1 билет - около 2 щ.долара)        - за автобус (9-ти и 10-ти ден) – около 12 щ.долара;    
 • вход за Ботаническата градина – 10 реала (около 5 щ.долара) - 2-ри ден;              
 • посещение на стадион Маракана (вход + транспорт) – 18 щ. долара (4-ти ден);

 

Местна валута

Бразилски реал (BRL) (1 €. = 3,65 реала )


 

Престъпност и сигурност

Нивото на престъпност е високо, особено в големите градове. 

На пътуващите в Бразилия се препоръчва:

- Да се оставя задграничния паспорт и ценностите на сигурно място в хотела, туристите да се движат с фотокопие на паспорта;
- Извън хотела да не се носят големи суми пари, да се съхраняват в сейфа в хотелската стая или на рецепцията на хотела;
- На улицата да не се носят бижута, скъп часовник и фотоапарат, други аксесоари, които могат да привлекат вниманието на крадци;
- Да се говори по мобилен телефон само в закрити помещения (магазин, ресторант), а не на улицата;
- Да се съхраняват документите отделно от парите;
- Да се обменят пари само в лицензираните обменни бюра или в хотела, на летището;
- При евентуално нападение да се запази спокойствие, да не се оказва съпротива, да се уведоми полицията и консулската служба на посолството в столицата Бразилия;
- При загубване/кражба на паспорт незабавно да се уведоми консулската служба при посолството в Бразилия. Само Консулската служба при посолството може да издава временен паспорт за завръщане до България
 


 

Митнически изисквания

Митнически изисквания за Бразилия можете да изтеглите от ТУК.


 

Особености на законодателството

Присъдите за притежание и трафик на наркотици са от 5 до 15 години. В страната се провежда последователна политика за борба с наркотрафика, съпътствана от особено внимателен контрол по летищата, осъществяван с най-съвременна техника.


 

Движение по пътищата

От столицата на юг инфраструктурата е сравнително добре поддържана, срещат се обаче много разбити и неремонтирани участъци, които трябва да се преминават с внимание. Всевернатачастнастранатаинфраструктуратаемногопо-разбита.  

Здравеопазване

Здравеопазването е на високо ниво в частния сектор. Съществува държавно здравно осигуряване, което обхваща основни и неотложни лечения.


 

Документи за пътуване и визов режим

За страната се пътува с валиден задграничен паспорт.

Безвизов режим  при престой до 90 календарни дни. 
Практически съвети

Препоръчва се използването на организирани туристически обиколки на централната част и забележителностите на градовете. Напълно да се избягват бедните квартали, известни като фавели.

Препоръчва се да се отказва пренасянето на чужд багаж, дори и когато се знае съдържанието му.

При пътуване с личен или нает автомобил да се пътува само през деня и да се спира само на определени за това паркинги, които са много добре оборудвани.

Препоръчва се пътуването с предварително заплатена здравна осигуровка.

Забранено е внасянето на всякакъв вид храни и домашни любимци без съответните удостоверения, за което проверките са много стриктни и глобите високи.

Препоръчва се на българските граждани, пътуващи в Бразилия, да се регистрират в посолството на България по телефон или чрез ел. поща – Embassy.Brasilia@mfa.bg

 


Консулски услуги


Заверки и легализации

България и Бразилия са страни по Хагската конвенция за премахване на изискването за легализация на чуждестранни публични документи от 1961 г., поради което документите/актовете, съставени във всяка една от двете страни, следва да носят печат "апостил" на съответното министерство на външните работи, след което да бъдат преведени и заверени по надлежния ред.

За признаване в България на публичен документ, издаден от Бразилия, следва да бъде легализиран от Министерството на външните работи на Бразилия със заверка от българското посолство или бразилското посолство в София.

Преводът трябва да бъде извършен от заклет преводач и да бъде направена заверка на неговия подпис. 


Изготвяне на български лични документи

Посолството в Бразилия разполага с техническо оборудване за снемане на биометрични данни – пръстови отпечатъци и снимка, за издаване на нови паспорти, лични карти и СУМПС.

При издаване на първа лична карта задължително се представя удостоверение за раждане. При изгубване, кражба, повреждане или унищожаване на личната карта и/или паспорта се представя полицейски документ за тези обстоятелства.

За издаване на временен паспорт за деца, родени в чужбина, е необходимо местното удостоверение за раждане на детето с „апостил” и присъствието на двамата родители. За издаване на временен паспорт за завръщане в България при изгубени/откраднати документи следва да се представи протокол от полицията за заявяване на обстоятелствата (кражба, обир, насилствено отнемане и пр.).


Гражданско състояние

Първоначалното удостоверение по гражданско състояние се издава от компетентните местни органи (граждански регистър в съответната община), като следва да се спазват сроковете за вписване. Особено внимание трябва да обръща на срока за вписване раждането на дете, който е един месец.

След снабдяване със съответния местен удостоверителен документ за гражданско състояние, той се представя в консулската служба, преведен и заверен по установения ред, в случай че заинтересованите лица не са в състояние да осъществяват по друг начин регистрация на раждане, сключен граждански брак пред местните власти или смърт.

Когато заинтересованото лице може и желае лично да извърши регистрацията, следва да представи съответния местен удостоверителен документ, преведен и заверен по установения ред в съответната община в България:

 • за раждане на дете по постоянния адрес на майката, ако тя е чужденка - на бащата;
 • за сключен граждански брак пред местните власти по постоянния адрес на съпруга, ако той е чужденец - на съпругата;
 • за смърт по постоянния адрес на починалия.

Оферта № Е1562

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети