Намери оферта

Екскурзия до Стара Загора и Казанлък

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут: Петрич - Сандански - София - Стара Загора - Казанлък - Калофер - Карлово - София - Сандански - Петрич

Дати на отпътуване: 23.10.2021

Код на програма: E-1441

Цена от: 128 лв.


Дата Цена Запитване
23.10.2021 от 128 лв. запитване

ПРОГРАМА

 

Ден 1

06:00ч - отпътуване от Петрич спирката зад хотел "Булгари" / над ЛИДЛ , 7,00 ч от Сандански спирката на ОТП до общината по маршрут София - Стара Загора. 
Стара Загора е петият по големина град в България. Наричат го "градът на липите" заради множеството липи из целия град. През епохите е носил различни имена – Берое, Августа Траяна, Иринополис, Боруй, Верея, Ески Заара, Железник и днес Стара Загора. Град с хилядолетна история, с прави улици, красиви паркове, множество археологически, исторически и културни паметници. Разглеждане на забележителностите на града: централната пешеходна зона, парк "5-ти октомври", Регионален исторически музей, включен в 100-те национални обекта, Музей на религиите, който е единствената оцеляла сграда след опожаряването на града през Руско-турската освободителна война, античен форум Августа -Траяна, операта,  хилендарския метох, където е учил Васил Левски. 

Свободно време за кафе и пазаруване.
Посещение на Мемориален комплекс "Бранителите на Стара Загора 1877г"- Един от най-впечатляващите и най-важни паметници за историята на България, изграден в памет на достойните мъже, паднали в битката за Стара Загора през 1877 г в Руско-турската освободителна война.  
По желание разходка край езерото Загорка или посещение на Музей на бирата "Светът на Загорка" - единственият по рода си  музей на бирата в България. Музеят на пивоварна Загорка разполага с разнообразни автентични експонати, проследяващи историята на производството на прочутото пиво. Сред експонатите са личните вещи на първия създател на пивоварната в Стара Загора - д-р Константин Кожухаров. Тук бирените любители могат да опитат жива бира „Загорка".

Настаняване в хотела и свободно време. 
Нощувка
 

Ден 2

08:00 ч  закуска и освобождаване на хотела. 09:00 ч отпътуване към "градът на розата" Казанлък. Градът е център на Долината на розите и тракийските царе. Първото селище на територията на днешния град възниква през новокаменната епоха (неолита), а през  V-IV век пр. Хр. името му вече е град Севтополис. Разглеждане на Казанлъшката гробница - най-голямата и най-добре запазена в страната тракийска гробница, изключителен паметник на тракийското изкуство със световна слава, включен в списъка на ЮНЕСКО.  Програмата продължава с посещение на "Музея на розата" с богата колекция от предмети, документи и снимки, разкриващи историята на българското производство на маслодайните рози.
Следва посещение на "Литературно-художествен музей Чудомир", където се съхраняват над 15000 оригинални ръкописи, рисунки, скици, писма, книги и лични вещи на патриарха на българския хумор, писателя и художника Димитър Чорбаджийски - Чудомир и неговата съпруга – художничката Мара Чорбаджийска.

Отпътуване за Калофер - град със славно минало, родното място на Христо Ботев и традиционните занаяти, сред които е плетенето на прочутата Калоферска дантела. Един от най-интересните празници в Калофер е честването на Йордановден и рождението на Христо Ботев на 6 януари. Тогава се играе прочутото калоферско хоро в ледените води на река Тунджа. Както повелява обичая, празникът започва с литургия в църквата, след която ентусиазиране мъже и младежи се отправят към реката. Там свещеник хвърля във водите кръст за здраве. Кръстът се улавя и се дава на най-младия участник в ритуала, след което в ледените води на реката мъжете извиват своето хоро и пеят песни. По-късно хорото се пренася на брега, а след това започват празниците по отбелязване годишнината от рождението на Ботев. Възможност за посещение на Национален музей Христо Ботев и Даскал Ботьовото училище.

Отпътуване за Карлово - древен и модерен, градът на Левски, на братята предприемачи Христо и Евлоги Георгиеви, книжовникът Райно Попович и публицистът Иван Богоров. През Възраждането Карлово се превръща в развит занаятчийски и търговски център. Над 30 занаята са се упражнявали от местното население, сред които розопроизводство, златарство и тъкачество. Най-почитаните празници тук са 19 февруари – денят на смъртта на Васил Левски, 18 юли – рожденната дата на революционера и прочутият празникът на розата, който се отбелязва с грандиозен спектакъл през първата събота на месец юни. Възможност за посещение на Национален музей на Васил Левски.
Отпътуване за Сандански и Петрич. Приблизителен час на пристигане - около 21:00ч
 

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 год, настанено на допълнително легло с 2 възрастни в двойна стая – отстъпка 10 лв.

 

Доплащане:                                    

 • Настаняване в единична стая – доплащане  20 лв.

 

Резервации:

 • Резервацията е валидна при плащане на 20 лв депозит при сключване на договора! Доплащането на остатъка от сумата - 15 дни преди отпътуване!
   

Анулации и неустойки:

 • Крайният срок, в който Потребителя може да откаже договора и направи анулация без да дължи неустойки е до 15 дни преди датата на пътуването. В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя след този срок, Туроператорът удържа следните неустойки:

  • от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване – 50 % от общата сума;

  • от 7 до 1 дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата сума;

 

 • При анулиране на пътуването от страна на агенцията се възстановява пълния размер на получената плащане.

 • При забрана за пътуване от МЗ и МТ във връзка с КОВИД се възстановява пълния размер на полученото плащане.

 • При анулация на пътуването от Потребителя поради болест или други лични причини, той губи платените суми в съответствие с горепосочените срокове на анулация и в размерите и сумите, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не е платил. За такива случаи препоръчваме сключване на застраховка "Отмяна на пътуване с покритие за КОВИД". 

 

Пояснения:

 • Екскурзията се провежда при записани минимум 25 туристи.

 • ​Препоръчва се носене на удобни обувки за посещенията на забележителностите.

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

 • Туристическата агенция си запазва правото за промяна в последователността на изпълнение на програмата;

 • Посещението на забележителностите, включени в програмата е пожелание и входните такси се заплащат допълнително на място. Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси на място.

 

 

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран комфортен автобус;

 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*/4* в района на Стара Загора;

 • богата туристическа програма в Стара Загора;

 • богата туристическа програма в Казанлък; 

 • посещение на Калофер;

 • ​посещение на Карлово;

 • професионално екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер.

 • Входни такси за посещаваните обекти / посещението на забележителностите, включени в програмата е по желание и входните такси се заплащат допълнително на място./: 

  • Регионален исторически музей Стара Загора - възрастни - 5,00 лв, при групи над 10 човека - 3,00 лв, ученици и студенти - 1,00 лв, пенсионери - 2,00 лв;

  • Музей на религиите в Стара Загора - възрастни - 3,00 лв, при групи над 10 човека - 2,00 лв, ученици и студенти - 1,00 лв.

  • Хилендарски метох в Стара Загора - възрастни - 3,00 лв, при групи над 10 човека - 2,00 лв, ученици и студенти - 1,00 лв.

  • Музей на бирата "Светът на Загорка" - за възрастни – 8 лв., за лица между 13 и 18 години – 6 лв. !!!Допускат се само лица над 12 години, като лица от 12 до 18 години се допускат само с придружител!!!

  • Казанлъшка гробница - възрастни - 6 лв.,  ученици и студенти - 2 лв., деца до 7 години - безплатно;

  • Музей на розата - възрастни - 6 лв.,  ученици и студенти - 2 лв., деца до 7 години - безплатно;

  • ЛХМ "Чудомир" - възрастни - 2 лв., ученици, студенти и пенсионери - 1 лв;

  • Национален музей "Христо Ботев" - възрастни - 3,00 лв., ученици, студенти и пенсионери - 1,00 лв;

  • Национален музей "Васил Левски" - възрастни – 3,00 лв., ученици, студенти и пенсионери – 2,00 лв, За групи над 10 човека – 2,00 лв. /за възрастни/, 1,00 лв. /за учащи и пенсионери/

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - от 1,5% до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на сключване на застраховката.

 

Други:

 

Стандартен формуляр

 
Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма
 

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1

 
Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.
Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:
 • Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.
 • Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги.
 • На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.
 • Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.
 • Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.
 • Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.
 • Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.
 • Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.
 • Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.
 • Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.
 • Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.
 • Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството Кунчев Травъл ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Дружество ОЗК Застраховане АД (образуванието, отговарящо за защита при несъстоятелност – застрахователно дружество). Пътуващите могат да се обърнат към това образувание или когато е приложимо, към компетентния орган (данни за контакт, включително наименование, седалище и адрес на управление, адрес на електронната поща и телефонен номер), ако изпълнението на услугите е отказано поради несъстоятелността на дружеството Кунчев Травъл ЕООД. Директива (ЕС) 2015/2302, както е транспонирана в националното законодателство, можете да намерите като линк към Закона за туризма на интернет страницата на Министерството на туризма.
Видео

Карта


Оферта № Е1441

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети