Намери оферта

Екскурзия Пловдив, Старосел, Панагюрище, Копривщица

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут: Петрич - Сандански - Велинград - Пловдив - Старосел - Панагюрище - Копривщица - Сандански - Петрич

Дати на отпътуване: 16.10.2021

Код на програма: E-1400

Цена от: 115 лв.


Дата Цена Запитване
16.10.2021 от 115 лв. запитване

ПРОГРАМА ПО ДНИ:

 

ДЕН 1

06:00ч отпътуване от Петрич от спирката пред хотел Булгари , 06:30 - отпътуване от Сандански по маршрут Разлог - Велинград. Кратка почивка във Велинград за освежаване и кафе продължаваме към Пловдив. 
Туристическа програма в центъра на Пловдив - посещение на Архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“, който е част от 100-те национални туристически обекта, където ще разгледаме крепостния комплекс на Небеттепе, античния стадион на площад „Джумаята”, форума на античния Филипопол, римските мозайки, Античния театър, Балабановата къща. Продължаваме с разходка по главната улица с множество кафенета и магазини. Свободно време за самостоятелна разходка, кафе край красивите фонтани или пазаруване. Настаняване в хотела. Възможност за организиране на вечеря. Нощувка.
 

ДЕН 2


08:00ч закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване към тракийски храмов комплекс Старосел - археологическа сензация със световна слава, най-големият царски комплекс с мавзолей открит досега. Състои се от два тракийски храма, вкопани под могилен насип. Разглеждане на гробниците. Отпътуане за Панагюрище - един от центровете на Българското възраждане (XVIII – XIX в.) и на борбите за национално освобождение от османското владичество. Посещение на исторически музей и трезора , където се съхранява Панагюрското съкровище. Свободно време за обяд. Отпътуване към Копривщица. Пешеходна разходка по калдъръмените малки улички на възрожденското китно градче, средище на възрожденския дух, център на революционната борба, родно място на бележити българи - Любен Каравелов, Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков, Георги Бенковски, Йоаким Груев и други. Тук е мястото, на което избухва Априлското възстание през 1876 г. - калъчевия мост или както е известен още "моста на първата пушка". Посещение на Лютова къща.
Отпътуване за Сандански и Петрич и приблизително време на пристигане около 21:00ч
 

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 год, настанено на допълнително легло с 2 възрастни в двойна стая – отстъпка 20 лв.

 

Доплащане:                                    

 • Настаняване в единична стая – доплащане  25 лв.

 

Резервации:

 • Резервацията е валидна при плащане на 20 лв депозит при сключване на договора. Доплащането на остатъка от сумата - 15 дни преди отпътуване!


Анулации и неустойки:

 • Крайният срок, в който Потребителя може да откаже договора и направи анулация без да дължи неустойки е до 15 дни преди датата на пътуването. В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя след този срок, Туроператорът удържа следните неустойки:

  • от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване – 50 % от общата сума;
  • от 7 до 1 дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата сума;
 
 • При анулиране на пътуването от страна на агенцията се възстановява пълния размер на получената плащане.
 • При забрана за пътуване от МЗ и МТ във връзка с КОВИД се възстановява пълния размер на полученото плащане.
 • При анулация на пътуването от Потребителя поради болест или други лични причини, той губи платените суми в съответствие с горепосочените срокове на анулация и в размерите и сумите, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не е платил. За такива случаи препоръчваме сключване на застраховка "Отмяна на пътуване с покритие за КОВИД". 


Пояснения:

 • Екскурзията се провежда при записани минимум 30 туристи.

 • ​Препоръчва се носене на удобни обувки за посещенията на забележителностите.

 • ​Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност! 

 • ​Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

 • Туристическата агенция си запазва правото за промяна в последователността на изпълнение на програмата; 

 • Посещението на забележителностите, включени в програмата е пожелание и входните такси се заплащат допълнително на място. Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси на място.


Цената включва:

 • транспорт с лицензиран комфортен автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*/4* в централната част на Пловдив;
 • богата туристическа програма - посещение на Велинград, пешеходна разходка в Стария град Пловдив и новата централната част, посещение на тракийски храмов комплекс Старосел и най-известните възрожденски градчета Панагюрище и Копривщица;
 • професионално екскурзоводско обслужване по време на пътуването;


Цената не включва:

 • Разходи от личен характер.

 • Входни такси за посещаваните обекти / посещението на забележителностите, включени в програмата е по желание и входните такси се заплащат допълнително на място./: 

  • Балабанова къща в Пловдив - възрастни - 5,00 лв, ученици и студенти - 3,00 лв

  • Тракийска храмов комплекс Старосел - възрастни - 3,00 лв, ученици и пенсионери - 1,00 лв.

  • Исторически музей Панагюрище - възрастни - 6,00 лв, ученици и пенсионери - 3,00 лв. (включва входовете за зала трезор "Панагюрско златно съкровище", експозиции "Археология", Дудекова къща, макет на Панагюрска занаятчийска чаршия, експозиция "Априлско въстание")

  • Лютова къща или друга в Копривщица - възрастни - 4,00 лв, ученици и студенти - 2,00 лв.

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на застраховката. 

Други

Стандартен формуляр

 

Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма
 

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети

в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1

 

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.
Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:

 • Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

 • Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги.

 • На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

 • Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

 • Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

 • Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

 • Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

 • Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

 • Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

 • Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

 • Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

 • Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството Кунчев Травъл ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Дружество ОЗК Застраховане АД (образуванието, отговарящо за защита при несъстоятелност – застрахователно дружество). Пътуващите могат да се обърнат към това образувание или когато е приложимо, към компетентния орган (данни за контакт, включително наименование, седалище и адрес на управление, адрес на електронната поща и телефонен номер), ако изпълнението на услугите е отказано поради несъстоятелността на дружеството Кунчев Травъл ЕООД. Директива (ЕС) 2015/2302, както е транспонирана в националното законодателство, можете да намерите като линк към Закона за туризма на интернет страницата на Министерството на туризма.

Видео

Карта


Оферта № Е1400

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети