Намери оферта

Екскурзия с преход до Пирински езера с отпътуване от Петрич и Сандански

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут: Петрич - Сандански - х. Бъндерица - езерата от Бъндеришки циркус - Банско - Добринище - х.Гоце Делчев - Попова езеро - х.Гоце Делчев - Сандански - Петрич

Дати на отпътуване:

Код на програма: E-1415

Цена от: 87 лв.


Дата Цена Запитване

Програма по дни

 

ДЕН 1

06:00ч отпътуване от Петрич , 6:30ч от Сандански спирката на ОТП по маршрут Банско - х.Бъндерица. Преход с професионален планински водач към езерата от Бъндеришки циркус - Окото, Муратово езеро, Рибно езеро, Жабешко езеро и Дългото езеро. Прехода продължава около 5ч 30 мин общо в двете посоки, по време на който ще се насладите на величествени и красиви гледки, невероятна природа и кристално чистата вода на езерата. Следва връщане към х.Бъндерица, където ще чака автобуса и отпътуване за Банско. Настаняване в хотел 4* в Банско с басейн и модерен СПА център. Почивка и ползване на СПА центъра. Свободно време за вечеря в ресторанта на хотела или в центъра на града. Нощувка.
 

ДЕН 2

08:00 ч закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване към Добринище и х.Гоце Делчев. Изкачване с открит седалков лифт до х. Безбог, което отнема не повече от 25-30 мин с прекачване на една междинна станция /билета за лифта се плаща допълнително на място/.
Пътешествието продължава с преход с професионален планински водач до Попово езеро - най-пълноводното езеро в Пирин и 4-тото по големина в България. В кристалните му води се отразяват величествените осанки на върховете Джангал и Сиврия. Между тях се издигат още вр. Джано, вр. Кралев двор и вр. Демиркапийски чуки. Най-отзад и най-високо от всички се извисява и вр. Каменица. Маршрутът от х. Безбог до Попово езеро е много лек , приятен и живописен, а преходът до него е около 1ч 30мин - 2 часа. Кратка почивка и връщане обратно към лифта на х.Безбог. 
Отпътуване за Сандански и ПетричОтстъпки

 • Дете до 11,99 год, настанено на допълнително легло с 2 възрастни в двойна стая – отстъпка 10 лв.

 

Доплащане                                    

 • Настаняване в единична стая – доплащане  20 лв.

 • Вечеря - 12,00 лв / заявява се предварително при записване/

 

Необходими документи

 • Валидна лична карта за туристи над 14 год. възраст.          

Резервации

 • Резервацията е валидна при плащане на 20 лв депозит при сключване на договора! Доплащането на остатъка от сумата - 15 дни преди отпътуване!
   

Анулации и неустойки

 • Крайният срок, в който Потребителя може да откаже договора и направи анулация без да дължи неустойки е до 15 дни преди датата на пътуването. В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя след този срок, Туроператорът удържа следните неустойки:

  • от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване – 50 % от общата сума;
  • от 7 до 1 дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата сума;
 
 • При анулиране на пътуването от страна на агенцията се възстановява пълния размер на получената плащане.
 • При забрана за пътуване от МЗ и МТ във връзка с КОВИД се възстановява пълния размер на полученото плащане.
 • При анулация на пътуването от Потребителя поради болест или други лични причини, той губи платените суми в съответствие с горепосочените срокове на анулация и в размерите и сумите, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не е платил. За такива случаи препоръчваме сключване на застраховка "Отмяна на пътуване с покритие за КОВИД". 

 

Пояснения

 • Екскурзията се провежда при записани минимум 25 туристи.

 • Задължително е носене на удобни туристически или др. затворени обувки с грайфер, топли дрехи (шапка, шал, ръкавици, топло яке, пуловер, резервни чорапи), дъждобран и слънцезащитен крем за лице. Препоръчително е носенето на храна и вода за преходите.

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Преходът е подходящ за лица, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или други сериозни заболявания.

 • Изискване към участниците в прехода - задължително да се движат в група, съобразявайки се с темпото, наложено от водача.

 • При влошаване на метеорологичните условия, водачът има право да промени маршрута или прекрати прехода от съображения за сигурност.

 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

Цената  включва:

 • транспорт с комфортен туристически автобус;

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Банско;

 • ползване на басейн и СПА център;

 • преход до езерата от Бъндеришки циркус - Окото, Муратово, Рибно, Жабешко и Дългото езера;

 • преход до Попово езеро; 

 • планинска застраховка;

 • екскурзовод по време на цялото пътуване;

Цената не включва:

 • двупосочен билет за лифта от х.Гоце Делчев до х.Безбог  - при група над 10 човека - 18 лв за възрастни, 8 лв за деца / 5 до 16 год/ и 15 лв за пенсионери. Хора с увреждания и / или с ТЕЛК ползват лифтовите съоръжения безплатно.

 • разходи от личен характер;

 • застраховка "Отмяна на пътуване"​;

Други:

 

Стандартен формуляр

 

Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма
 

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети
в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1

 

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.
Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:

 • Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

 • Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги.

 • На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

 • Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

 • Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

 • Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

 • Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

 • Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

 • Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

 • Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

 • Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

 • Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството Кунчев Травъл ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Дружество ОЗК Застраховане АД (образуванието, отговарящо за защита при несъстоятелност – застрахователно дружество). Пътуващите могат да се обърнат към това образувание или когато е приложимо, към компетентния орган (данни за контакт, включително наименование, седалище и адрес на управление, адрес на електронната поща и телефонен номер), ако изпълнението на услугите е отказано поради несъстоятелността на дружеството Кунчев Травъл ЕООД. Директива (ЕС) 2015/2302, както е транспонирана в националното законодателство, можете да намерите като линк към Закона за туризма на интернет страницата на Министерството на туризма.


   

Видео

Карта


Оферта № Е1415

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети