Намери оферта

Екскурзия Япония и Южна Корея

Продължителност: 16 дни / 13 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: Осака - Химежди - Кобе - Нара - Киото - Йокохама - Токио - Бусан - Сеул

Дати на отпътуване: 16.03.2023, 18.03.2023, 20.04.2023, 21.04.2023, 01.10.2023

Код на програма: E-1454

Цена от: 7021.43 лв.


Дата Цена Запитване
16.03.2023 от 7412.60 лв. запитване
18.03.2023 от 7412.60 лв. запитване
20.04.2023 от 7412.60 лв. запитване
21.04.2023 от 7412.60 лв. запитване
01.10.2023 от 7021.43 лв. запитване

Програма:

 
ДЕН 1: София – Осака

Среща на летище София и полет за Осака.

 

ДЕН 2: Осака

Пристигане в Осака. Трансфер и настаняване в хотел.
биколката ни започва с централната част на Осака – Шинсайбаши и улица Дотомбори. Следва посещение на най-интересната забележителност на града - Замъка Осака, построен през 1576 г.
Замъкът Осака е бил построен, за да бъде най-здравият и най-красивият в Япония. Ще се качим до последния етаж, откъдето се открива страхотна гледка към града и парка. Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. От панорамната тераса на 40-ия етаж ще видим от високо целия град.
Нощувка в Осака.

 

ДЕН 3: Химеджи и Кобе

Закуска. Днес ще се отправим на целодневна обиколна на Химеджи и Кобе /вкл. в пакетната цена/.
Първата ни спирка днес е град Химеджи. Ще видим една от най-грандиозните забележителности на Япония – Замъка Химеджи или както е известен Бялата Чапла.
Строителството на замъка започва в средата на 14 век. Първоначално идеята е да се построи стабилна крепост, която да отблъсква нашествениците. Всеки следващ владетел, влизайки в замъка е допринасял с нещо за разширяването му и така днес замъкът представлява един огромен комплекс от общо 83 сгради, всички изработени майсторски от дърво, най-висока сред тях е главната кула със своите внушителни 45 метра. Наричат го Замъка на Бялата Чапла, защото в основния замисъл заложен в строителството е сградите да приличат на птица с разперени криле, основният цвят е бял.
Ще посетим и великолепните градини Kokoen Garden.
Следващата ни спирка е град Кобе. Градът е най-известен с говеждото месо Кобе, което е световно известно с качествата си. Телешкото Kobe beef винаги е било заобиколено от легенди, мистика и престиж. Разказите за глезените крави, които се масажират със саке, поят се с бира и слушат класическа музика, затвърждават славата му.
Време е за обяд с първокласен стек Кобе /срещу допълнително заплащане/.
След обяд ще посетим Парка Мерикен /Park Meriken/, където се намира Кулата на Кобе, символ на града.
Нощувка в Осака.
 
 

ДЕН 4: Нара – Киото

Закуска. Нашето пътешествие продължава към Нара - първата столица на Япония. Градът е известен като люлката на японската култура. Древният град е бил построен по модел на тогавашната столица на Китай Чан Ан. Храмовете на Нара запазват влиянието си дори и след преместването на столицата в Хеян-Кио, така Нара остава известна като Нанто - южната столица, защото новата е на север.
Храма Тодайджи или „Великият храм на Изтока“, е исторически най-важният храм в Япония от VІІІ в. и е най-голямата дървена сграда в света, пазеща най-голямата статуя на Буда в страната. Висока е 16 метра и е излята от бронз.
Ще направим кратка разходка из Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града. Там живеят повече от 1200 елени, които са изключително дружелюбни и ще нахраним със специални приготвените за тях крекери.
Отправяме се към Киото – историческата столица на Япония в продължение на 12 века. Този град въплъщава всички представи, които хората имат, когато стане дума за японска култура. Вековни храмове, чаени церемонии, гейши, приказни дворци, японски градини...
Нощувка в Kиото.
 

ДЕН 5: Киото

Закуска. Ще започнем обиколката си с посещение на Замъка Ниджо /Nijo-jo/, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо /1603-1867/. Славни са градините на този замък. Сред тях има езерце с три острова, изящно украсени с камъни и цветя. Там се провеждат и чаени церемонии.
Ще продължим обиколката с посещение на Храма Кинкакуджи /Кinkakuji Тemple/. Известен още като Златния павилион, храмът е построен през 1397 година като резиденция на оттеглилия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му е превърнат в дзен будистки храм, Кинкакуджи, покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина. Целият е позлатен, защото съхранява реликви на Буда.
Ще се насладим и на храма Фушими Инари /Fushimi Inari/. Шинтоисткото светилище е известно с хилядите ярко червени врати тори /Tori Gates/, които водят до същинската част на храма и планината Инари, също част от комплекса. В този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Тогава започва периодът Мейджи.
Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на Гейша шоу.
Нощувка в Киото.

 

ДЕН 6: Киото

Закуска. Днес ще посетим Сребърния павилион /Ginkakuji/. Построен от шогуна Йошимаза, за да съперничи на Златния павилион. Ще продължим по така наречения Път на философията, улица по която минавал всеки ден философът Нашида Китаро потънал в размисли. Киото е реномиран университетски център, със световно признание, и в него има над 40 университета и колежи. Ще посетим храмовия комплекс Kiyomizu-Dera, от чиято градина се открива чудна гледка към града и планината.
Нощувка в Киото.

 

ДЕН 7: Токио

Закуска. Следвящата спирка от нашето вълнуващо пътуване е Йокохама. С население от около 3,5 милиона души е вторият по големина град в Япония. Той е и най-голямо търговско пристанище в страната. Разположен на брега на морето, през последните няколко години мегаполисът се е превърнал в портал за Япония по света.
Обиколката ни ще започне с Музей на изкуството - тук се съхраняват творби на японски и чуждестранни автори. Продължаваме с посещение на мемориалния парк Nippon Maru, Морският музей, където основен експонат е кораб, наречен Лебедът на Тихия океан. Ще минем по историческата улица Басамичи, където европейците и американците се заселват през 19 век и 73 етажния небостаргач Landmark Tower.
Последната ни спирка в Йокохама е увеселителния парк Yokohama Cosmo World, където се намира едно от най-големите виенски колела в света Cosmo Clock 21.
Отправяме се към Токио.
Нощувка в Токио.
 
 

ДЕН 8: Киото - Йокохама - Токио

Закуска. Токио е столица и най-космополитен град в Япония. С население над 13 милиона в рамките на общината и агломерация достигаща 42 милиона, това е най-голямото струпване на хора на планетата. Градът е многолик. Наред с модерните квартали, високите технологии и стряскаща екстравагантност, Токио крие и много очарователни спокойни местенца, тайни градини и традиционни цветни улички.
Ще започнем от сърцето на Токио. Космополитния квартал Шибуя и огромното прочуто кръстовище там е най-голямото в света. Ритуално ще пренем през него и от вторият етаж на близкият Starbucks ще го видим отвисоко и ще се снимаме. Наблизо се намира статуята на кучето Хачико, за което е направен едноименния филм с Ричард Гиър, превърнала се в символ на града.
Следва Такешита-Дори, улица в квартала Harajuku, сборен пункт на младежи с възможно най-странен и неочакван външен вид. Облечени и гримирани като герои от комикси, компютърни игри, от исторически епохи или суперзвезди. Рокери-бунтари, лолитки, кукли Барби, готически грим и всичко друго, което дори не си представяте. На няколко улици се намира емблематичния булевард Омотесандо, считан за еквивалент на Шан-з-Елизе.
Следобед ще се пренесем в друг свят. Ще посетим парка Йойоджи, зелените дробове на Токио, там се намира и най-красивият шинтоистки храм Мейджи.
Нощувка в Токио.
 
 

ДЕН 9: Токио

Закуска. Разходка в най-обширния и един от най-френетичните квартали на Токио, Шинджуку с впечатляващи небостъргачи и търговски улици със светлинни реклами, екрани и неон. Тук се издига внушителното кметство, шедьовър на японския архитект Кендзо Танге, високо 243 м, където работят 20 000 души. От обсерваторията на кметството се вижда целият град /вход свободен/. Следобед, разходка до Императорския дворец, настоящата резиденция на монарха. Дворецът не се посещава, но градините са отворени и със свободен вход. Всъщност, на огромна площ са подредени множество градини и през всеки сезон гледката е впечатляваща.
Вечерта, не можем да подминем квартала Кабуки-шо, кварталът на забавленията, концерти, игрални зали, заведения за караоке, салони за масаж и сауна, луксозни барове. Животът тук кипи до зори.
Нощувка в Токио.
 
 

ДЕН 10: Токио

Закуска. Последен ден в Токио. Ще започнем деня с рибния пазар, поредното емблематично място на града, тясно свързано с японската кухня. Следва още малко японска традиция, един от най-очарователните квартали, Асакуса, запазил духа на някогашния град Едо. По главната алея Накамисе-дори се продава всичко, кимона, играчки, лакомства, сребро и още много други занаятчийски произведения.
Следобед сменяме декора. Отправяме се към изкуствения остров Одайба. Тук се катапултираме в бъдещето сред футуристична архитектура, гигантски кина и зашеметяващи магазини, гигантско виенско колело, малък изкуствен плаж. Залезът е великолепен.
Нощувка в Токио.
 
 

ДЕН 11: Токио - Бусан

Закуска. Трансфер и полет за Бусан. Той е сред главните пристанищни градове на Корейския пролив. Това е най-големия пристанищен град в Южна Корея.
Първата ни спирка е Кулата на Бусан. Тя е висока 120 м и предлага прекрасна гледка към града. Следва най-красивия и единствен разположен на морето храм Хандонг Йонгукса /Haedong Yonggungsa/.
Той е построен през 1376 г. от велик будистки учител по времето на династия Корьо.
Възможност за вечерна разходка.
Нощувка в Бусан
 
 

ДЕН 12: Бусан

Закуска. Обиколката ни започва с културното селище Gamcheon. Изобилието от картини, произведения на изкуството и графити, които украсяват това селище, позволява на пътниците да се отдадат на невероятни снимки.
Продължаваме с парка Tejongdae и Oryukdo Skywalk - 15 метров стъклен мост, построен на 35 метра над морето. Разходката в небето е вълнуваща и не бива да се пропуска! След обяда се отправяме към рибния пазар Jagalchi - един от най-големите пазари за риба в цяла Азия.
Днешния ден ще завършим с разходка до впечатляващия мост Gwangan.
Нощувка в Бусан.
 
 

ДЕН 13: Бусан - Сеул

Закуска. С влак ще се придвижим до Сеул, столицата на Южна Корея. Градът заема водещо място сред икономическите центрове на Азия, като е седалище на гиганти като Samsung, Hyundai и LG.
Обиколката ни започва с посещение на двореца Гионгбок-гунг /Gyeongbokgung/. Наричан още "Северния дворец" той е първия кралски дворец, той е построен по време на династията Часон през XIV в. Той служи като главна резиденция на корейските владетели и днес впечатлява със своите мащаби и изящество. Следобед ще посетим двореца Чангдеокгунг /Changdeokgung/. Неговото изграждане започва през 1405 г. когато тогавашният император Теджон се добира до власта, след като убива своя доведен брат в двореца Геонгбок-гунг.
Вечерта ни чака изненада. Ще открием един от най-известните ресторанти в града. Той е истински хит! Български е, и се казва "Зелен" :)
Нощувка в Сеул.
 
 

ДЕН 14: Сеул

Закуска. Днес е разходката по улицата на занаятчиите Инсадонг /Insadong/. Ще пазаруваме от многобройните търговци на много изгодни цени. Следващата ни спирка е още едно традиционно място където местните хора пазаруват – пазарът Намдемун /Namdaemun/. На обяд похапнем традиционното корейско ястие Кимчи. Продължаваме по "скъпата" пазарска улица Миангдонг /Myeongdong/.
Ще се изкачим на кулата Seoul N Tower, от която се открива панорамна гледка към града. Вечерта ни ще завърши с разходка в световноизвесния квартал Gangnam, възпят в песента Gangnam Style на PSY.
Нощувка в Сеул.
 

ДЕН 15: Сеул - София

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и отпътуване за България.
 

ДЕН 16: София

Пристигане в София.
 
Застраховка "Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване

 

 ДАТИ И ЦЕНИ:

 

Дати

Цена на възрастен в
двойна стая

Цена на възрастен в единична стая

01.10.2022 - 16.10.2022  

3 290 евро

3 690 евро

06.10.2022 - 20.10.2022

3 290 евро

3 690 евро

16.03.2023 - 31.03.2023

3 290 евро

3 690 евро

20.04.2023 - 05.05.2023

3 290 евро

3 690 евро

01.10.2023 - 16.10.2023

3 190 евро

3 590 евро
ХОТЕЛИ:

 • Настаняване в Осака в хотел 3* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Киото в хотел 3* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Токио в хотел 3* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Бусан в хотел 3* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Сеул в хотел 3* на база нощувка и закуска
 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 
 • Местна валута – Японска йена и Южнокорейски вон
 • При посещение на Япония и Южна Корея Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Японски йени и Южнокорейски вон от България

 
 

ХОТЕЛИ:

 • Настаняване в Осака в хотел 3* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Киото в хотел 3* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Токио в хотел 3* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Бусан в хотел 3* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Сеул в хотел 3* на база нощувка и закуска

Цената включва:

 
 •     Самолетни билети София – Осака и Сеул– София
 •     Самолетен билет Токио – Сеул
 •     Чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг
 •     Летищни такси
 •     2 нощувки със закуски в Осака
 •     3 нощувки със закуски в Киото
 •     4 нощувки със закуски в Токио
 •     2 нощувки със закуски в Бусан
 •     2 нощувки със закуски в Сеул
 •     7 дневена карта за JR /Japan Railway/
 •     Билет за влак Бусан - Сеул /Южна Корея/
 •     Всички трансфери по маршрута
 •     Водач от туроператора
 •     Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина“

Цената не включва:

 
 •     Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе
 •     Напитки по време на храненията
 •     Застраховка „Отмяна на пътуване"
 •     Разходи от личен характер
 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 
 • Местна валута – Японска йена и Южнокорейски вон
 • При посещение на Япония и Южна Корея Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Японски йени и Южнокорейски вон от България

Обща информация

Местна валута

Южнокорейски вон (KRW)

Престъпност и сигурност

Южна Корея е една от най-сигурните страни в Азия. Нивото на престъпност в страната е ниско, но следва да се вземат обичайните мерки за сигурност.

Препоръка за подготовка на гражданите при кризи от военен и невоенен характер

Следващите препоръки са стандартна предпазна мярка. Публикуването им е израз на желанието на посолството на Република България в Сеул всеки български гражданин в Република Корея да бъде информиран за мерките, които следва лично да предприеме в мирно време.

Брошурата с препоръки, указания и адреси можете да намерите ТУК

Особености на законодателството

По принцип са забранени туристическите посещения на съществуващите в страната военни бази и други обекти със специално предназначение. Препоръчва се желаещите да посетят демилитаризираната зона по границата със Северна Корея да се включат в състава на организирана туристическа група.

Митнически изисквания

Митническа декларация се попълва само при внос или износ на артикули, подлежащи на деклариране.

Задължително се декларират вносът и износът на валута на стойност над 10000 щатски долара, както и притежаваните лични вещи и предмети на стойност над 400 щатски долара.

Допуска се безмитен внос на 10 кутии (един стек) цигари, един литър алкохол, парфюм не повече от две унции (56,6 г).

Забранени за внос и износ са всякакви порнографски и други подобни материали, които могат да нарушат реда и обществената безопасност, материали, свързани с поверителна правителствена информация или с разузнавателна дейност, фалшиви или подправени монети, банкноти, акции и други търговски средства, продукти от животински или растителен произход, хладни или огнестрелни оръжия и боеприпаси, защитени животински видове и продукти от тях (в т.ч. хайвер от есетра, корали и т. н.), всякакви видове наркотици или лекарства (без съответното разрешение), съдържащи наркотични съставки и др.

Този списък не е достатъчно изчерпателен и пътуващите следва да се информират от корейските митнически власти при неясност относно пренасяни от тях вещи и предмети.

Митнически изисквания за Корея можете да изтеглите от ТУК.

Българските граждани, пътуващи за Р. Корея, следва да имат предвид, че в качеството на превантивна мярка срещу разпространението на АЧС, вносът на животински продукти в Р. Корея е забранен. Нарушителите се санкционират с високи глоби от страна на южнокорейските компетентни органи.

Движение по пътищата

Поради натоварения трафик и специфичната система за обозначаване на улиците в населените места се препоръчва повишено внимание при самостоятелно кормуване.Не е разрешено управлението на МПС с българско свидетелство за управление на МПС.

Здравеопазване

В Република Корея няма заразни заболявания, които да налагат задължителна предварителна ваксинация.

Специален карантинен формуляр се попълва, когато чужденецът идва от страна, в която има случаи на холера, жълта треска, чума, ТОРС и т.н.

Не е задължително представянето на медицинска застраховка при влизане в страната с цел краткосрочно пребиваване.

Следва да се има предвид обаче, че между Република Корея и Република България няма подписан определен договор или спогодба за сътрудничество в областта на здравеопазването и всички медицински услуги се заплащат лично от пациента, което изисква значителни средства.

От 16 юли 2019 г. се въвежда задължителна здравна осигуровка за чужденци, които пребивават в страната над 6 месеца и които не се осигуряват от работодател, с изключение на притежателите на визи категории А (дипломати/служители на международни организации и техните семейства), В (краткосрочни посещения с цел туризъм, транзит и др.), С (краткосрочни посещения с цел туризъм, бизнес и др.), някои подкатегории на G 1 (медицински въпроси). До 2021 г. чуждестранни студенти с визи D-2 и D-4, са освободени от задължението да притежават задължителна здравна осигуровка.

Във връзка с разпространението в Република Корея на болестта Avian Influenza (AI) - „Птичи грип“, включително и на нейния високопатогенен вирус H5N6,  Министерството на обществената сигурност и безопасност на Република Корея публикува списък със следните превантивни мерки:
•    Въздържайте се от посещение на птицевъдни ферми и места, на които се събират прелетни птици;
•    Не докосвайте тела на умрели птици;
•    Мийте често и продължително /над 30 секунди/ ръцете си, като избягвайте да докосвате очите, носа и устата си;
•    При кашляне или кихане, прикривайте устата или носа си с кърпичка;
•    При поява на болестни симптоми, позвънете на тел. 1339 /Center for Disease Control & Prevention/;
•    Гответе ястия от пиле, патица, яйца и др. при температура над 75 градуса над 5 минути;
•    Проветрявайте често помещенията.

 

Документи за пътуване и визов режим

Между Република България и Република Корея (Южна Корея) от 13 август 1994 г. е в сила междуправителствена Спогодба за премахване на визовите изисквания, съгласно която българските граждани, които притежават валиден задграничен паспорт, могат да влизат и да пребивават краткосрочно (до 90 дни) в тази страна, при условие че престоят им не е с цел да упражняват доходоносна или платена дейност.

При влизане в Република Корея задължително се попълва стандартен информационен формуляр на английски или руски език, състоящ се от две части: „пристигане” и „напускане”, като втората част се предава на корейските гранични власти при напускане на страната.

От 2012 година на ГКПП на Корея се вземат биометрични данни от пътуващите с изключение на деца под 17 години и на пътуващите с дипломатически или служебни паспорти.
За тази цел българските граждани, посещаващи Република Корея, следва да знаят населеното място и адреса, на който ще пребивават, или името на хотела, в който предстои да отседнат, за да впишат съответните данни във формуляра.

При краткосрочно пребиваване няма изискване за задължителна регистрация пред корейските имиграционни служби.

Българските граждани, които възнамеряват да пребивават повече от 90 дни или желаят да упражняват каквато и да била доходоносна или платена дейност, трябва предварително да получат виза (съществуват общо 31 вида визи) от дипломатическо или консулско представителство на Южна Корея.

Поради настъпили промени в законодателството на Република Корея, чужди граждани, приносители на моряшки паспорти не могат да влизат и пребивават на територията на Република Корея без наличието и на задграничен паспорт.

В тази връзка, разпоредбите на  Спогодбата между правителството на Република България и правителството на Република Корея за морски транспорт, подписан на 16 юни 2005 г. в София, в сила от 25 ноември 2005 г., касаещи влизането и пребиваването на български граждани на територията на Република Корея, приносители на моряшки паспорти, са неприложими.

Според информацията, предоставена от посолството на Република Корея в София, за времето, за което ще се отстранят несъответствията между настъпилите промени в законодателство на страната и сключените от нея двустранни спогодби за морски транспорт, българските граждани, приносители на моряшки паспорти, при влизане и пребиваване на територията на Република Корея трябва да притежават и обикновени задгранични паспорти.

Допълнителна подробна информация, свързана с посещения в Република Корея, може да се намери на английски език на следните страници:

www.korea.net

www.knto.or.kr

www.customs.go.kr

www.moj.go.kr

www.mofat.go.kr

Работа в Корея

Българските граждани, желаещи да работят в Южна Корея или да осъществят някаква друга доходоносна дейност, са длъжни да направят постъпки за получаване на съответната виза преди влизане в страната. На чужденците, уличени в нарушение на местното трудово законодателство и действащия визов режим, особено по отношение на доходоносна дейност без наличието на съответните разрешения, се налагат високи глоби и се прилага принудителна административна мярка „експулсиране” и забрана за влизане в страната за период от 1 до 5 и повече години.
 

Консулски услуги

Български лични документи

Консулската служба при посолството в Сеул има техническа възможност за вземане на биометрични данни, поради което приема заявления за издаване на всички видове български лични документи - паспорт, лична карта, СУМПС и временни паспорти. Консулската служба на посолството извършва само обикновена услуга /срок за изпълнение – до 3 месеца/ по издаването на български лични документи.

Легализации и заверки

България и Корея са страни по Хагската конвенция за премахване на изискването за легализация на чуждестранни публични документи от 1961 г., поради което документи/актове, съставени на територията на всяка една от двете страни, следва да бъдат снабдени с печат "апостил" на съответното министерство на външните работи, за да послужат пред властите на другата държава.


Оферта № Е1454

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети