Намери оферта

Звук и Светлина във Велико Търново и красотите на централна България

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут: Петрич - Сандански - Трявна - Габрово - Етъра - Соколски манастир - Дряновски манастир - Арбанаси - Преображенски манастир - Велико Търново - Шипка - Тракийската могила Голяма Косматка - Копривщица - Сандански - Петрич

Дати на отпътуване: 04.09.2021

Код на програма: E-1394

Цена от: 165 лв.


Дата Цена Запитване
04.09.2021 от 165 лв. запитване
ПРОГРАМА ПО ДНИ:

 

 

ДЕН 1

6:00ч - отпътуване от Петрич пред х-л Булгари / над ЛИДЛ/. 6:30ч от Сандански - спирката на ОТП по маршрут София - Трявна. Туристическа пешеходна обиколка в центъра на Трявна с посещение на музеи, занаятчийски работилници и свободно време за разходка из търговската улица, наречена местната ,,Витошка”. Отпътуване за Габрово. Посещение на Соколски манастир "Успение Богородично", който е действащ девически манастир, основан в началото на 1833г. Посещение на ЕМО "Етъра" - първият по рода си музей на открито, с кокетни двукатови възрожденски къщички, приветливи занаятчийски работилнички и дюкянчета. Отпътуване за Габрово и настаняване в хотела. Пешеходна разходка в центъра на града и разглеждане на забележителности - паметника на Рачо Ковача, Априловската гимназия, Габровската чаршия. Свободно време. Нощувка.

 

ДЕН 2

07:00-08:00ч закуска. 08:30ч отпътуване за Дряновски манастир "Св.Архангел Михаил", действащ мъжки манастир с богата история, пазител на българския дух и традиции. Кратко посещение на манастира. Отпътуване за Арбанаси. Туристическа пешеходна обиколка на арбанаси с посещение на две от най-известните и важни забележителности - "Констанцалиева къща" и църквата "Рождество Христово". Църквата е изключително интересна и със сложна архитектура. Констанцалиевата къща е един от най-забележителните и представителните паметници на жилищната архитектура в с. Арбанаси. Понастоящем в нея е разположена експозиция представяща бита на арбанашките жители от XIX век. "Рождество Христово" е уникална църква, изпълнена с много красиви стенописи по стените, сводовете и таваните. Посещение на Преображенски манастир - най-големият от манастирите, разположени около Велико Търново и четвърти по големина в България. Основан е по времето на Втората българска държава през 13 – 14 в. Отпътуване за Велико Търново, панорамна обиколка на града, по време на която се виждат емблематичните за старопрестолния град сгради и забележителности - Царевец, Трапезица, паметника Асеневци, Великотърновския университет и др. Пешеходна разходка в центъра на стария град с посещение на Самоводската чаршия и Царевец - главната българска крепост по време на Второто българско царство (1185 – 1396), когато Търново е столица на царството. Свободно време. Организирана вечеря в ресторант с наблюдаване на светлинното шоу "Звук и светлина" по повод 6-ти септември - националния празник  "Съединението на Република България". След вечеря отпътуване за Габрово и нощувка.
 

 


ДЕН 3

07:00-08:00ч - закуска и освобождаване на хотела. 08:30ч отпътуване за Шипка. Изкачване до Паметника на Свободата на вр. Шипка (1532 м.) по 890-те стъпала и възможност за посещение на музейната сбирка, посветена на Шипченската Епопея. Посещение на храм-паметник "Рождество Христово", известен като руската църква в град Шипка. Църквата е обявена за паметник на културата от национално значение, включена е в списъка на 100-те национални туристически обекта на Българския туристически съюз и е посветена на героите от Руско-турска освободителна война (1877-1878). Кратка почивка и отпътуване за тракийската могила "Голяма Косматка" край Казанлък - гробницата на тракийския цар Севт III, която е част от Долината на тракийските царе. Разглеждане на гробницата и отпътуване за Копривщица. Пешеходна разходка по калдъръмените малки улички на възрожденското китно градче, средище на възрожденския дух, център на революционната борба, родно място на бележити българи - Любен Каравелов, Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков, Георги Бенковски, Йоаким Груев и други. Тук е мястото, на което избухва Априлското възстание през 1876 г. - калъчевия мост или както е известен още "моста на първата пушка".  Отпътуване за Сандански и Петрич. Приблизителноврене на пристигане около 21-21:30ч.

 

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 год, настанено на допълнително легло с 2 възрастни в двойна стая – отстъпка 15 лв.

 

Доплащане:                                    

 • Настаняване в единична стая – доплащане  40 лв.

 

Резервации:

 • Резервацията е валидна при плащане на 20 лв депозит при сключване на договора! Доплащането на остатъка от сумата - 15 дни преди отпътуване!
   

Анулации и неустойки:

 • Крайният срок, в който Потребителя може да откаже договора и направи анулация без да дължи неустойки е до 15 дни преди датата на пътуването. В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя след този срок, Туроператорът удържа следните неустойки:

  • от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване – 50 % от общата сума;
  • от 7 до 1 дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата сума;
 
 • При анулиране на пътуването от страна на агенцията се възстановява пълния размер на получената плащане.
 • При забрана за пътуване от МЗ и МТ във връзка с КОВИД се възстановява пълния размер на полученото плащане.
 • При анулация на пътуването от Потребителя поради болест или други лични причини, той губи платените суми в съответствие с горепосочените срокове на анулация и в размерите и сумите, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не е платил. За такива случаи препоръчваме сключване на застраховка "Отмяна на пътуване с покритие за КОВИД". 

 

Пояснения:

 • Екскурзията се провежда при записани минимум 35 туристи.

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

 • Посещението на забележителностите, включени в програмата е пожелание и входните такси се заплащат допълнително на място. Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси на място.

 • ​Туристи, които притежават ТЕЛК решения, ползват БЕЗПЛАТЕН вход в част от туристическите обекти.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки в хотел 3* в района на Габрово;
 • 2 закуски;
 • 1 вечеря във Велико Търново, с наблюдение на светлинно шоу "Звук и Светлина";
 • богата туристическа програма - посещение на Габрово, ЕМО "Етъра", Соколски манастир "Успение Богородично", Трявна, Дряновски манастир "Св. Архангел Михаил", Арбанаси, Преображенски манастир "Преображение господне", Велико Търново и Царевец, паметник на Свободата Шипка, храм-паметник „Рождество Христово“ край град Шипка, тракийска гробница "Голямата Косматка", Копривщица;
 • професионално екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване;
 • медицинска застраховка " Помощ при пътуване"

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Приблизителни входни такси за посещаваните обекти, както следва / посещението на забележителностите, включени в програмата е по желание и входните такси се заплащат допълнително на място./: 
  • Трявна музей - възрастни - 3,00 лв, пенсионери - 2,00 лв, ученици и студенти - 1,00 лв.
  • ЕМО "Етъра" - възрастни - 5,00 лв, пенсионери - 3,00 лв, ученици и студенти - 2,00 лв.
  • Дряновски манастир "Св.Архангел Михаил" - вързастни - 2,00 лв, ученици и студенти - 1,00 лв. 
  • Констанцалиева къща, Арбанаси - възрастни - 6,00 лв, пенсионери - 3,00 лв, ученици и студенти - 2,00 лв.
  • Църква "Рождество Христово", Арбанаси - възрастни - 6,00 лв, пенсионери - 3,00 лв, ученици и студенти - 2,00лв / входната такса се даплаща само за влизане в самата църква. В двора на църквата не се заплаща./
  • АМР "Царевец" - възрастни - 6,00 лв, пенсионери - 3,00 лв, ученици и суденти - 2,00 лв.
  • Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов” или т.н. Музей на восъчните фигури - възрастни - 10 лв, пенсионери - 5,00 лв , ученици и студенти - 5,00 лв.
  • Паметник на свободата "Шипка" - възрастни - 3,00 лв, ученици и студенти - 1,00 лв. / входната такса се заплаща само за влизане вътре в паметника/
  • Тракийска гробница "Голямата косматка" - възрастни - 6,00 лв, ученици и студенти - 2,00 лв.
  • Къща-музей "Лютова къща" или друго , Копривщица - възрастни - 5,00 лв, ученици и студенти - 2,00 лв.
 • Разходи от личен характер.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на застраховката. 

ДРУГИ:

Стандартен формуляр

 

Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма
 

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети

в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1

 

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.
Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:

 • Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

 • Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги.

 • На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

 • Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

 • Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

 • Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

 • Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

 • Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

 • Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

 • Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

 • Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

 • Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството Кунчев Травъл ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Дружество ОЗК Застраховане АД (образуванието, отговарящо за защита при несъстоятелност – застрахователно дружество). Пътуващите могат да се обърнат към това образувание или когато е приложимо, към компетентния орган (данни за контакт, включително наименование, седалище и адрес на управление, адрес на електронната поща и телефонен номер), ако изпълнението на услугите е отказано поради несъстоятелността на дружеството Кунчев Травъл ЕООД. Директива (ЕС) 2015/2302, както е транспонирана в националното законодателство, можете да намерите като линк към Закона за туризма на интернет страницата на Министерството на туризма.

Видео

Карта


Оферта № Е1394

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети