Намери оферта

Ирландия - 40 нюанса зелено

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: ДЪБЛИН-ГОЛУЕЙ-П-В ДИНГЛ-ПРЪСТЕНЪТ НА КЕРИ-СКАЛАТА КАШЕЛ

Дати на отпътуване: 17.05.2023, 12.06.2023, 30.08.2023, 18.10.2023

Код на програма: E-1621

Цена от: 1999 лв.


Дата Цена Запитване
17.05.2023 от 2199 лв. запитване
12.06.2023 от 2399 лв. запитване
30.08.2023 от 2299 лв. запитване
18.10.2023 от 1999 лв. запитване

Програма по дни:

 

1. ДЕН Полет до Дъблин

Кацане на летището в Дъблин и трансфер до хотела. Добре дошли на изумрудения остров Ирландия! Очаква ви невероятно пътешествие, в което сетивата ви ще се “сблъскат” с приказнo дива природа, очарователни традиции, китни селища и забележително културно наследство. Вечеря (Пакет вечери). Нощувка в Дъблин.


2. ДЕН Дъблин

Закуска. 

В днешния ден ще се впуснем из улиците на опияняващата ирландска столица - Дъблин. Град с изключителна атмосфера и хора с широки усмивки и гостоприемност. Сцена на една от най-великите литературни творби “Одисей” на ирландския гений на перото - Джеймс Джойс. Ще започнем с изконния символ на вярата на ирландците - Катедралата “Свети Патрик”, свидетел на бурната история на този народ (възможност за посещение - входна такса около 8,50 евро). В непосредствена близост е и средновековната Катедрала на Светата Троица, по-известна като “Крайстчърч”. 

Разходката ще продължи с джорджианския парк “Мериън”, в който гордо се издига статуята на знаменития писател Оскар Уайлд, и къщата, където е отраснал. Обиколката ще продължи през “Sweny’s shop” - единственият непокътнат с викториански интериор магазин останал в града; Национална галерия на Ирландия; Лейнстър хаус; Националния археологически музей; “Малкият музей на Дъблин”; Fusilier's Arch, която е своеобразен вход към парка “Свети Стефан” и поставя началото на една от най-оживените и любими улици на дъблинчани - Графтън стрийт; бронзовите статуи на Фил Лайнът и ирландската героиня Моли Малоун; площадаът на Парламента, където е съсредоточено управленското сърце на Ирландия; най-старият и престижен университет в Ирландия - “Тринити колидж” съхраняващ безценната ”Книга на келс” (посещението на “Тринити колидж” - старата Библиотека и “Книгата на келс” се предлага на място).

Обиколката ще приключи на моста “О'Конъл” и статуята на определяният като най-велик ирландец и вдъхновяващ политик - Даниел О'Конъл. 

Свободно време. 

Следобяд посещение на изключителната пивоварна “Гинес” (пакет "Допълнителни екскурзии“). Разходката из седеметажният музей е истински пир за сетивата и ще ни впусне в историята на древното питие с чудесни интерактивни стаи, дегустационни и аромат на ечемик (малцов и печен) хмел и малц. В края ни очаква най-високата градина в Ирландия, на последния 7 етаж с 360 градусова панорама, където ще вкусим от емблематичното тъмно пиво “стаут”. 

За черешка на тортата сме ви приготвили посещение на културния квартал на Дъблин - Темпъл бар! Тук всичко е изкуство - очарователни барове, пъстри улици с графити, галерии, музеи и искрящи от щастие хора. “Темпъл бар” е най-известният пъб, който радва посетителите си с жива музика и впечатляващ интериор. 

Прибиране в хотела. Вечеря и нощувка. 

 

 3. ДЕН Голуей – графство Клеър

Закуска. Отпътуване към някогашното манастирско градче Клонкмакнойс - важен религиозен център в историята на Ирландия. Тук ще чуем забележителната история на един от най-важните светци на Ирландия - Свети Киаран. 

Следва да се отправим към западния бряг на страната към излезлият като от картичка град Голуей. “Градът на племената” както го наричат или “най-ирландският град” е любима сцена на музиканти открили уют между цветните улички, традиционни пъбове и неподправен чар. Обиколката ни ще започне от модерния площад “Ейре”; старият Латински квартал оформен като кука от калдъръмени улички на левия бряг на река Корриб; енорийската църква “Свети Николай”; Испанската арка. Свободно време, в което може да посетите някой от безбройните барове с ирландски фолклор.

Вечеря (Пакет вечери). Нощувка в графство Клеър.

 

4. ДЕН Скалите на Мохер – Буррен

Закуска. Свободно време или може да се включите в целодневния тур (пакет "Допълнителни екскурзии“). Ще посетите намиращите се в графство Клеър скали на Мохер, извисяващи се на 200 м надморска височина. Те се разпростират в продължение на 8 км по бреговата ивица на ирландското крайбрежие. Там ще се насладите на невероятни гледки към Атлантическия океан. След това ще се отправите към местността Буррен, характерна със своя лунен пейзаж и скалните образувания, които датират от милиони години. По-късно ще имате възможност да се запознаете със замъка Бънрати от XV век, както и с фолклорния парк, където той е разположен. По време на обиколката ще се запознаете с живота и културата на местното селско население от 19-ти век. Вечеря (Пакет вечери). Нощувка в графство Клеър.

 

5. ДЕН п-в Дингл – графство Кери

Закуска. Посещение на полуострова Дингл, определен като „най-красивото място на света“ от авторите на National Geographic. Ще се разходите до нос Слея, където ще се насладите на невероятни гледки към скалите и бреговата линия. В Дингл ще разполагате със свободно време за разходка. Пристанищният град е известен със своите цветни къщи, невероятни ресторанти и...делфинчето Фънги. Недалеч от крайбрежието, oколо драматичните брегове на Дингъл е и мястото, където е заснета част от една от поредиците на Междузвездни войни. 

Вечеря (Пакет вечери). Нощувка в графство Кери.

 

6. ДЕН Пръстенът на Кери – парк Киларни

Закуска. Свободно време или може да се включите в целодневния тур (пакет "Допълнителни екскурзии“). Ще потеглим по един от най-известните туристически маршрути в Ирландия - Пръстенът на Кери. С дължина от 170 км, той обхваща места със спиращи дъха гледки към Атлантическия океан, сред които са Moll‘s Gap, Ladies‘ View и други, които сме ви подготвили като изненада. По време на обиколката си ще се насладите на поразителните стръмни скали, пясъчните плажове и майката природа в най-чистата й форма. Следобед ще посетите великолепния Национален парк Киларни разположен на повече от 10 000 хектара, включително трите езера на Киларни и околните изумрудени гори и планини. Тук и имението Мъкрос, което става популярно след посещението на британската кралица Виктория през 19 век. Свободно време.  

Вечеря (пакет вечери). Нощувка в графство Кери.

 

7. ДЕН Скалата Кашел – Килкени – Дъблин

Закуска. Денят ви ще започне с посещение на „Скалата Кашел“ – някогашното седалище на кралете на Мунстер, а легендата разказва, че точно тук Свети Патрик покръства краля на Мунстер. Днес това е един от най-добре запазените образци на средновековната архитектура и привлича хиляди туристи през годината. След разходката ще се отправите към някогашната столица на Ирландия - град Килкени.  Градът е характерен със средновековната си архитектура и забележителния реновиран замък, датиращ от 12 век. В Килкени можете да посетите и все още функциониращата пивоварната Смитуикс, където ще научите историята на ирландския стил бира – Red Ale, който не отстъпва по никакъв начин на “стаута”. Отпътуване към Дъблин. Настанянване в хотела. Вечеря (пакет вечери)
 

8. ДЕН Полет до България

Закуска. Освобождаване на стаите и оставяне багажа на съхранение в хотела. Свободно време в центъра на Дъблин, като ще получите препоръки от вашия екскурзовод за това как да си прекарате времето. (в зависимост от полетното разписание)
Tрансфер до летище Дъблин за полет до София.

 

Включено в цената:

 • Полет
 • Всички летищни такси: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж
 • Трансфер: Летище-Хотел-Летище / Модерен автобус с климатик
 • Настаняване: Отлични хотели според местната категоризация
 • Храна: Богати закуски за целия период
 • Незабравими екскурзии: Дъблин; пристанищните гр. Голуей и Дингл; музей Клонмакнойс; нос Слея; скалата Кашел; средновекопвния гр. Килкени
 • Водач с български език ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.

Цената не включва:


Допълнително заплащане:
 • Задължителна медицинска застраховка от ЛЕВ ИНС АД с покритие 10 000 евро за лица до 70 г.: 19 лв. /  За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
 • Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 499 лв.
 • Туристическа такса: 2 евро на човек на ден. (заплаща се на място)
 • В цената не е включен бакшиша за екскурзоводско обслужване и шофьор.
 
Ние ви препоръчваме:
- Пакет "Допълнителни екскурзии": 339 лв.
• Пивоварна Гинес;
• Целодневна екскурзия Мохер – Буррен;
• Целодневна екскурзия Пръстенът на Кери  – парк Киларни.

- Пакет "Вечери": 249 лв.
• 7 вечери в хотела

Или обединени двата пакета в "МЕГА Пакет":  539 лв.

- Традиционна Ирландска вечер: 199 лв. (включва транспорт, вечеря и шоу програма)
- "Тринити колидж" с посещение на старата Библиотека и "Книгата на Келс" - 28 евро (предлага се на място)

Обща информация

Местна валута

Евро (EUR)

Престъпност и сигурност

Равнището на престъпността в Ирландия не предполага специални мерки за лична безопасност. Бъдете бдителни, ако посещавате големите градове. Съществува опасност от джебчийски кражби в райони на железопътни и автогари, големи магазини.

Движение по пътищата

Спазвайте правилника за движение по пътищата и в частност ограниченията на скоростта. В Ирландия движението е в лявата страна на пътното платно.

Изисквания за пътуващите с автомобил, включително ако последният е регистриран на лице, различно от водача: общо изискване е автомобилът да бъде с валидна гражданска застраховка и платен данък. МПС може да бъде управлявано от лице, различно от собственика, при наличие на пълномощно.

МПС не трябва да се преотстъпва за управление от местно лице, да се отдава под наем, или да се използва за превоз на пътници срещу заплащане. При установени нарушения полицията може да конфискува автомобила и наложи съответните наказателни мерки.

При престой в Ирландия, надвишаващ 12 месеца, чуждестранният регистрационен номер на МПС трябва да бъде сменен с ирландки такъв. Българските граждани могат да управляват МПС в Ирландия с български СУМПС, до изтичане на тяхната валидност или да бъдат подменени с ирландски СУМПС. Притежаването на ирландско СУМПС е от значение при сключване на гражданска застраховка за МПС, при ползването му на територията на страната и в случаите че последното е с ирландски регистрационни номера.

- дължими винетни и ТОЛ такси: в Ирландия няма въведена винетна система. На платените пътища, с поставена ТОЛ бариера, се заплаща такса преминаване /за леките автомобили таксата варира от 1,75 евро до 3 евро/. На пътища, на които няма разположена такава бариера са поставени указателни табели, които информират участниците в движението, че трябва да заплатят съответната такса, и портални камери, които записват регистрационните табели на преминаващите през пътния участък МПС.  Редът за плащане на таксите в такива пътни участъци може да бъде консултиран на телефон: 1890 50 10 50 от Ирландия, или 800 50 10 50 11 от всяка друга държава.

- налагане на санкции за нарушения на правилата за движение по пътищата:

При извършено нарушение на правилата за движение, нарушителят не се спира от полицията, а получава по пощата уведомление за това, както и за размера на наложената санкция и реда за нейното погасяване.

Паркирането на МПС се извършва само на разрешените за това места, намиращи се в обхвата на зоните за почасово платено паркиране, определени и сигнализирани с пътни знаци и табели. Повече информация относно различните видове зони и начините за плащане, можете да откриете на следните интернет адреси:

http://www.ncps.ie/customer-services/

http://www.dublincity.ie/main-menu-services-roads-and-traffic-parking-dublin/where-park

http://www.rsa.ie/en/RSA/Licensed-Drivers/Driving-in-Ireland/

 

Здравеопазване

В Ирландия няма повишена опасност от заразни заболявания и не се налагат специални предпазни мерки, нито ваксинации. Задължително е да притежавате здравна застраховка за покриване на спешна медицинска помощ, както и Европейска здравна карта.

Климат

На територията на Ирландия няма райони с повишена опасност от природни бедствия.
 

Документи за пътуване и визов режим

От 1 януари 2007 година гражданите на Република България са граждани на Европейския съюз и като такива притежават правото на пребиваване на територията на друга държава-членка за срок до 90 дни, без никакви условия или формалности, освен изискването да притежават валидна карта за самоличност или паспорт. Тези разпоредби важат и за членовете на семейството, които не са граждани на държава-членка, придружаващи или присъединяващи се към гражданин на Съюза и които притежават валиден паспорт и карта за пребиваване на член на семейство на гражданин на ЕС.

При установяване в Ирландия е нужно да се вземе персонален номер – PPSномер от Социалните служби. За целта е необходимо да се представи адрес, на който лицето пребивава постоянно и валиден личен документ.

Всички граждани на ЕС имат право на пребиваване на територията на друга държава-членка за срок по-голям от 90 дни, при условие, че те:

 • са работници или самостоятелно заети лица в приемащата държава-членка или;
 • са записани в частно или държавно учебно заведение, акредитирано или финансирано от приемащата държава-членка, въз основа на нейното законодателство или административна практика, с основната цел да преминат курс на обучение, включително професионално обучение и;
 • притежават пълно здравно застрахователно покритие в приемащата държава-членка и убедят съответните национални власти, посредством декларация или други равностойни средства, избрани от тях, че притежават достатъчни финансови средства за себе си и за членовете на семейството си, с цел да не се превърнат в тежест за системата за социално подпомагане на приемащата държава-членка през времето си на пребиваване или;
 • са членове на семейството, придружаващи или присъединяващи се към гражданин на съюза, който отговаря на горните условия.

 

Европейската здравноосигурителна карта

Европейската здравноосигурителна карта дава възможност за ползване на правото на медицинска помощ, което имат всички граждани на Република България с непрекъснати здравноосигурителни права в страните от Европейския съюз, Европейската икономическа зона и Швейцария. Информация за правата, които предоставя ЕЗОК, страните за които е валидна, както и реда за нейното издаване, може да бъде получена на  http://www.ezok.bg/

 

Практически съвети

Телефон за спешни случай – 112/999

В случай на нужда от спешна медицинска помощ, при условие че притежавате Европейска здравна карта /ЕЗК/, може да потърсите безплатна медицинска помощ в държавните болници. Възможно е обаче, с оглед сложната управленска структура на някои от държавните болници, въпреки наличието на ЕЗК, да се наложи заплащане за оказаната медицинска помощ.

Информация, за това при какви условия имате право да ползвате ЕЗК, какъв е редът за издаване на ирландска здравна карта/карта за посещение при личен лекар, може да бъде получена на интернет адрес: www.hse.ie

Училищата в Република Ирландия се делят на държавни и частни. От своя страна държавните училища са разделени на религиозни и на училища, в които се преподава на ирландски език (т.нар. „Gaelscoileanna“).

Пълният списък на училищата може да бъде открит на уеб адрес: www.education.ie или www.citizensinformation.ie/en/.

Продължителността на учебната година в Република Ирландия е от септември до юни.

Периодът на основното училище се състои от осем учебни години, които включват и двугодишно предучилищно образование, започващо от 4 годишна възраст. Средното образование се състои от два цикъла: „младши цикъл“ от 12 до 16 годишна и „старши цикъл“ от 16 до 18 годишна възраст. В края на всяка една от двете степени на средното образование се полагат матури, като резултатите от  последната учебна степен се ползват за кандидатстване и прием във висшите учебни заведения.

Основните документи, необходими за записване на училище са: акт за раждане и документ за завършен клас или образователна степен, в случаите когато детето вече е ученик.

Поради недостиг на свободни места в държавните училища, последните изготвят списъци на чакащи кандидат ученици. Окончателното решение за записване в съответното учебно заведение се взима от управата на училището. Съгласно установената практика, включването на деца в тези списъци  се прави най-малко една година преди навършване на необходимата възраст за започване на съответния образователен цикъл. За повече информация: www.education.ie/.

Информация за пазара на недвижими имоти, и по специално условията и цените за намиране на жилище под наем, може да бъде получена на адрес: www.daft.ie. Характерно за столицата са изключително високите наеми на недвижими имоти. При първоначално сключване на договор за наем, най-често от вас ще бъде поискано да представите: банкова сметка в Ирландия, писмо-препоръка от предишен наемодател, писмо-препоръка от работодател, РРS регистрация, адресна регистрация и платени битови сметки.

Въпроси, свързани с пазара на труда, социална политика, осигурителни права, следва да бъдат консултирани със Службата по трудови и социални въпроси към посолството на Република България в Лондон, Великобритания, акредитирана и за територията на Ирландия. /тел. +44 207 584 1960/ или имейл v.asenov@bulgarianembassy.org.uk

Изисквания за пътуване на деца до 18 години, с/без придружител:

 • при пътуване на малолетно/непълнолетно лице, пътуващо с придружител /с единия родител или с трето лице/, граничните власти могат да изискват представяне на: писмо от другия родител/настойник, съдържащо съгласие за пътуване в чужбина и данни за контакт; оригинал/копие от удостоверение за раждане; свидетелство за брак или съдебно решение за развод, при различия във фамилните имена на майката и детето; акт за смърт, в случай на починал родител;
 • при пътуване без придружител, следва да разполагате с писмо-съгласие от двамата родители/настойници за пътуването на детето;
 • при пътуване на организирани училищни туристически групи, граничните власти могат да изискват представянето на: списък на членове в групата; писмо - съгласие от родителите на непълнолетното лице за пътуване с ръководителя на групата, включително и данни за контакт.

За повече информация: http://www.tusla.ie/

 

Консулски услуги

Заверки и легализации

Официални публични документи, издадени от компетентните български власти и предназначени за ползване в Ирландия, както и такива издадени от ирландските власти и предназначени за ползване в България, трябва да бъдат заверени с Апостил.

От ирландска страна, заверка Апостил се получава от Министерството на външните работи и търговията. Заверка на документи и информация в офиса на Дъблин може да бъде получена на адрес: 42-47 Lower Mount Street, Dublin 2. Работното време е от 09:30 до 12:30 ч. и от 14:30 до 16:00 ч.  понеделник-петък. Допълнителна информация може да бъде получена на 01 408 2174.

Такси

Всеки апостил / удостоверяване е 40 евро, с изключение на документите, пряко свързани с износа на стоки, всяка от които е 10 евро.

E-регистър за проверка на апостил и автентификация

Онлайн електронният регистър ви позволява да проверите автентичността на апостил или удостоверяване, издадени от Министерството на външните работи и търговията в Ирландия.

 

Кой може да удостоверява документите в Ирландия

Министерството на външните работи и търговията може само да удостовери документи, изпълнени в Ирландия, които ще бъдат използвани в други страни.

Всички документи трябва да бъдат създадени в Ирландия или да показват ирландска връзка. Министерството на външните работи и търговията си запазва правото да откаже да удостовери всички документи, които смятат, че нямат подходяща ирландска връзка.

В случая на заверени документи от заклет преводач пред ирландски нотариус или адвокат, трябва да пребивава в Ирландия.

Копия от чуждестранни идентификационни документи могат да бъдат удостоверени само ако вече са били потвърдени от посолството на тази страна, акредитирана в Ирландия.

Всички документи, които трябва да бъдат удостоверени, могат да бъдат удостоверени само ако вече са били потвърдени от посолството на тази страна, акредитирана в Ирландия.

 

Всички документи, които трябва да бъдат удостоверени, трябва да имат оригинален подпис, печат или печат от ирландски практикуващ държавен служител или организации.

 

Документи, които удостоверява Министерството на външните работи и търговията

 • Оригинални сертификати (например раждане, брак, смърт)
 • Фирмени документи, издадени от Службата за регистрация на фирми
 • Документи, подписани от търговските камари в Ирландия
 • Съдебни документи, пълномощни и други нотариални актове
 • Образователни удостоверения и квалификации, признати от Министерството на образованието
 • Медицински доклади, подписани от лекар, който е регистриран в Медицинския съвет на Ирландия
 • Garda Clearance letters (те трябва да бъдат издадени от Garda, където сте живяли за първи път в Ирландия и носите оригинален печат и подпис на Garda Síochána).

Ако имате документ, създаден в Ирландия, който трябва да бъде удостоверен, можете да се свържете с Министерството на външните работи и търговията в Дъблин или офис в гр. Корк. Моля, насрочете среща, ако имате голям брой документи или пълно досие за чуждо осиновяване, което да бъде обработено.

Дъблин адрес: Authentication Section; Ground Floor; Knockmaun House; 42-47, Lower Mount Street; Dublin 2, D02 TN83; Tel: 01 408 2174

Корк адрес: Cork; Consular Services Section; Department of Foreign Affairs and Trade; 1A South Mall; Cork; T12 TA46; Tel: 021 4944765/021 4944766

Работно време

Понеделник - петък (с изключение на официалните празници): 9:30 - 12:30 и 14:30 - 16:00 ч.

По поща:

ВСИЧКИ РЕГИСТРИРАНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗПРАЩАНИ С РЕГИСТРИРАНО ПОЩA. ПОЩЕНСКИТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ ОТНЕМАТ МИНИМУМ 2 СЕДМИЦИ ОТ ДЕНЯ НА ПОЛУЧАВАНЕТО НА ДОКУМЕНТИТЕ В КОНСУЛСКИ ОТДЕЛ.

Ако изпращате документи с препоръчана поща, включете кратко придружително писмо, което показва:

 • име
 • адрес за връщане
 • телефонен номер
 • името на страната, в която документът (ите) се използва (и) за употреба
 • съответната такса

Ако живеете в чужбина и желаете апостил или да удостоверите документ, създаден в Ирландия, процесът е същият като за хората, живеещи в Ирландия: трябва да се обърнете директно към Министерството на външните работи и търговията  - вижте инструкциите по-горе, Това не може да стане чрез посолството или почетните консулства.

Ако живеете в чужбина и трябва да имате официален протокол или клетвена декларация, нотариусът във вашия район трябва да бъде в състояние да ви помогне.

България, Апостил върху актове по гражданско състояние се полага от Министерството на външните работи, образователните документи се заверяват от Министерството на образованите и науката, а съдебни  и нотариални документи от Министерството на правосъдието. 

Изготвяне на лични документи от Р. България

Всеки български гражданин, пребиваващ в страната, може да подаде заявление в посолството за издаване на паспорт, лична карта или временен паспорт.

При издаване на първа лична карта задължително се представя удостоверение за раждане, а при изгубване, кражба, повреждане или унищожаване на личната карта и/или паспорта се представя и полицейски документ за тези обстоятелства.

За издаване на временен паспорт за деца, родени в чужбина, е необходимо местното удостоверение за раждане на детето заверено с Апостил от Министерство на външните работи и търговията в Дъблин или офис в гр. Корк, 1 паспортна снимка и присъствието на двамата родители с валидни български документи за самоличност. 

Гражданско състояние

Посолството на България в Дъблин не сключва бракове, считано от 3 март 2010 г., тъй като Ирландия не признава браковете, сключени на територията на посолствата.


Оферта № Е1621

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети