Намери оферта

Кения - от двете страни на Екватора

Продължителност: 10 дни / 7 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София – Истанбул – Найроби – Самбуру – Суийтуотърс – езерото Накуру – Масай Мара – Найроби – Истанбул – София

Дати на отпътуване:

Код на програма: E-1514

Цена от: 0 лв.


Дата Цена Запитване
 

Програма:

 

23.06.2021-ср 1 ден София → Истанбул →

В 15:40 ч. полет TK 1032 от София за Истанбул. В 17:05 ч. пристигане. Следващ полет TK 607 в 20:15 . 

24.06.2021-чт 2 ден → Найроби – Самбуру (обяд, вечеря)

 

В 02:55 ч. пристигане в Найроби. Посрещане и трансфер до хотел в Найроби за кратко освежаване. Продължаване към Самбуру. При Нанюки прекосяваме екватора, който разделя Кения почти през средата. Тук може да се снимате, стъпили с едния крак в северното, с другия – в южното полукълбо. Докато сме на екватора и над главите ни грее ярко слънце, пред нас е покритата със сняг планина Кения – невероятна гледка в тропиците. Пристигане в лоджа за обяд. Свободно време за почивка. Следобедно сафари в националния парк Самбуру. Вечеря в лоджа. Нощувка.
 

25.06.2021-пт 3 ден Самбуру (закуска, обяд, вечеря)

 

Закуска. Целия ден ще посветим на природния резерват Самбуру, с две сафарита - сутрешно и вечерно. Националният парк Самбуру, чиято южна граница е напоена щедро от река Уасо Ниеро, е неповторима екосистема, зелен оазис и дом на огромна популация от слонове, много северни видове хищници и тревопасни, птици, характерни само за тази част на Кения, крокодили и хипопотами, където много животни идват, за да отдъхнат и да се разхладят. Районът има своя „уникална петорка“ от редки ендемични животни: мрежестият жираф, антилопата Геренук, сомалийският щраус, зебрата на Грейви и източноафрикански орикс. Паркът е и родно място на племето, което гордо носи същото име. Самбуру са умели скотовъди и ревностни пазители на своите интересни обичаи и традиционен начин на живот. Типични за тях са облеклото в червен цвят и мънистените украшения, които носят – всеки накит е носител на информация за социалния статус на притежателя му. Вечеря и нощувка.
 

26.06.2021-сб 4 ден Суийтуотърс (закуска, обяд, вечеря)

 

Отпътуване към планината Кения и Суийтуотърс (155 км/3ч). Пристигане и настаняване в лоджа. Обяд. Следобед излизаме на сафари. Ще видим черния носорог Морани и ще посетим приюта за шимпанзета. Резерватът Суийтуотърс е разположен на екватора, на 1810 м., в подножието на планината Кения и през него протича река Уасо Ниеро (кафява вода). Тук е единственият по рода си приют за шимпанзета, спасени от конфликти в района на големите езера. В момента в резервата живеят 35 шимпанзета, за които се полага 24-часова ветеринарна грижа. Те имат определени часове за хранене, прекарват времето си през деня в проучване, катерене, общуване и разходки, а през нощта се връщат в закритите си заграждения. Когато са готови, шимпанзетата се въвеждат в една от двете големи групи, които живеят в резервата, разделен от река Уасо Ниеро. Тя преминава през северните резервати, създавайки оазис от зеленина, а водите й привличат дивите животни към бреговете: огромни стада слонове, които през сухия период копаят с хоботите си дълбоки дупки по брега на реката, търсейки вода; лъвове; леопарди; жирафи; зебри; камили; кози и др. Вечеря и нощувка.

 

27.06.2021-нд 5 ден Суийтуотърс – езерото Накуру (закуска, обяд, вечеря)

 

Закуска. Отпътуване към долината на езерата (150км/4ч), разположена около Големият разлом, видим от Луната. Този природен феномен е едно от геологическите чудеса на планетата ни и представлява огромна цепнатина, образувана преди повече от 35 млн. години, която се простира от Сирия в Югоза-падна Азия и преминава през Мозамбик в Източна Африка надолу по Африканския континент. Най-красивата ѝ част е в Кения и е заобиколена от спящи вулкани и езера, които привличат милиони птици и животни. Кратък престой на красивия водопад Томсън. Пристигане за обяд в лоджа на езерото Накуру ‒ рай за любителите на птици. Срещат се около 450 вида, сред които фламинго, корморани, пеликани, сини рибарчета, щъркели, орли и други птици, хранещи се с риба. Ако имаме късмет, ще наблюдаваме уникален спектакъл, изпъстрен с феерия от багри ‒ стотици фламинго, които като пулсиращ розов килим покриват езерото - един от най-популярните изгледи от Кения. Екологичното разнообразие е огромно – има 56 вида бозайници, включително редкия бял носорог, хипопотами, павиани, глигани, диви прасета, зебри, биволи, застрашения Ротшилдски жираф и др. Този район предлага една от най-добрите възможности да се види гепард, готвещ се да улови плячката си при залез слънце, има и няколко огромни лъва. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.

 

28.06.2021-пн 6 ден езерото Накуру – Масай Мара (закуска, обяд, вечеря)

 

Закуска. Отпътуване за Масай Мара (330 км/5ч30мин). Пристигане за обяд в лоджа на националния резерват Масай Мара ‒ най-големият резерват в Африка с площ от 1519 кв. км. Той е разположен в югозападната част на Кения и се явява естествено продължение на долината Серенгети в Танзания. Покрит е от савана, открити равнини и крайречни гори, обитавани от 80 вида млекопитаещи: зебри, жирафи, газели, антилопи, хиени, чакали, пантери, маймуни и хиляди птици. Най-голям интерес представлява “Голямата петорка” – слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог, а най-грандиозният природен спектакъл е “голямата миграция от Серенгети”. Два пъти в годината стотици хиляди антилопи, газели, зебри, слонове, биволи и други стадни видове мигрират на север през юни и обратно на юг през октомври. Тези придвижвания са известни като Великото преселение и представляват впечатляваща гледка – хоризонтът се покрива от зебри, над 1.3 млн. антилопи гну и други животни. Голяма част от тях стават жертва на лъвове, хиени и крокодили. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.
 

29.06.2021-вт 7 ден Масай Мара (закуска, обяд, вечеря)

 

*По желание, сафари с балон над Масай Мара (включва: трансфер, 1-часов полет с балон, след полета – шампанско, английска закуска в буша и сертификат). Рано сутринта сафари. Късна закуска. Почивка. Обяд. В късния следобед – отново сафари. Вечеря и нощувка.


 

30.06.2021-ср 8 ден Масай Мара – Найроби (закуска)

 

Закуска. Отпътуване за Найроби (280 км/5ч). Последно попътно сафари в Масай Мара. Спиране за обяд (заплаща се на място). Привечер пристигане и настаняване в хотела в Найроби. Нощувка.
 

01.07.2021-чт 9 ден Найроби (закуска, вечеря)

 

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за пазаруване. Кратка обиколка на Найроби с посещение на къщата на Карен Бликсен – писателката, прославила Кения с произведението „Извън Африка“ и приюта за слонове и носорози „Дейвид Шелдрик“. Ще спрем на място, откъдето се открива красива панорама към целия град. За довиждане сме предвидили вечеря в ресторант Карнивор с богат избор от различни видове меса на шиш, салати, сосове, местния коктейл "дава". Трансфер до летището.
 

02.07.2021-пт 10 ден Найроби → Истанбул → София

 


В 04:25 ч. полет TK 608 от Найроби, пристигане в Истанбул в 11:10 ч. В 13:30 ч. полет TK 1031 от Истанбул, пристигане в София в 14:50 ч.

 

Хотели:

 

24.06 – 26.06

Самбуру

Sarova Shaba

26.06 – 27.06

Суийтуотърс

Sweetwaters Serena

27.06 – 28.06

Накуру

Sarova Lion Hill

28.06 – 30.06

Масай Мара

Keerok Lodge

30.06 – 01.07

Найроби

Panafric Hotel 

Допълнителни екскурзии:

 

Сафари с балон над Масай Мара – 920 лв.
 

Цената включва:

 
 • Самолетни билети София – Истанбул – Найроби – Истанбул – София с редовен полет на Турските авиолинии, включени такси, багаж до 30 кг. и ръчен до 7 кг;
 • 7 нощувки в хотели и лоджове 4*/5*:
 • 1 със закуска в Найроби,
 • 6 пълни пансиона (закуска, обяд и вечеря) в дните на сафари,
 • 1 вечеря в ресторант „Карнивор“ в деня на отпътуване;
 • Трансфери при пристигане и отпътуване, пътуване между населените места с джипове 4х4 и опитен шофьор-екскурзовод,
 • Всички описани сафарита, входни такси за националните паркове и резервати, разрешителни за шофьора, джипа и държавни такси,
 • По 1 бутилка вода на човек всеки ден,
 • Кратка обиколка на Найроби,
 • Водач-преводач от фирмата.
 • Застраховка „Flying doctor”


 

Настаняване на човек в двойна стая

Настаняване в единична стая

3-ти възрастен

5376 лв. 5991 лв. 5376 лв.
 

Цената не включва:

 

 • Допълнително се заплаща:

  • Такса обслужване на местните шофьори – 80 лв.

 

 • Цената не включва допълнителни услуги:

  • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 100,000 лв. (включва покрит риск от заразяване с COVID-19) - 33.30 лв. за лица до 65 г.; за лица над 66 г. - 84.60 лв.
  • Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване” с покритие в случай на Covid-19.


Полезна информация за визов режим

Българските граждани, желаещи да пътуват до Кения, следва да имат паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца от планираната дата на влизане в страната. Краткосрочната кенийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Кения в Берлин. Подава се електронно на срокът за обработката на документите и издаването отнема до 2 седмици. Цената на услугата е 50 долара. Заявления за виза могат да бъдат подавани на интернет страницата на посолството на Кения в Берлин: http://kenyaembassyberlin.de/

 

Полезна информация за ваксини

Препоръчителни са ваксините за жълта треска и малария.
За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната. Ваксина за жълта треска се поставя в следните регионални здравни инспекции: Столична регионална здравна инспекцияРЗИ ВарнаРЗИ БургасРЗИ ПлевенРЗИ ПловдивРЗИ Благоевград и РЗИ Русе.

Оферта № Е1514

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети