Намери оферта

Плевенска Епопея

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут: Петрич - Сандански -София - пещерата Проходна - Плевен - пещерата Съева дупка - Сандански - Петрич

Дати на отпътуване: 30.10.2021

Код на програма: E-1406

Цена от: 115 лв.


Дата Цена Запитване
30.10.2021 от 115 лв. запитване

 

Програма

 


ДЕН 1


Отпътуване от Петрич в 7:00ч от спирката пред хотел Булгари , 07:30 - отпътуване от Сандански по маршрут София - пещерата Проходна . Изключително магнетична, уникална и впечатляваща, пещерата е една от най-известните и лесно достъпни пещери в България. Тя е естествено осветена от огромните входове и отвори в тавана, които наподобяват огромни очи. Затова се нарича още "Очите на Бога" . През 1962 г е обявена за природна забележителност.  Продължаваме към гр.Плевен - третият по големина град в северна България и седми по население в страната. Плевен е известен туристически център, наричан още „град на музеите“. В него са съсредоточени множество културно-исторически забележителности. 
Настаняване в хотела и кратка почивка. Следва туристическа програма с посещение на Панорама "Плевенска епопея 1877г.,един от символите на Руско-турската Освободителна война. Рзходка в парк Скобелев, посещение на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“Регионалният исторически музей. Разходката продължава в централната част на града, където ще видим изцяло реновираната пешеходна зона и прекрасната светеща водна каскада. Свободно време за самостоятелна разходка и покупки. 
Нощувка. 
 

ДЕН 2


08:00ч закуска и освобождаване на хотела.
09:00ч отпътуване към прак "Кайлъка" - уникален парк, обявен за защитена местност, богат на множество защитени животински и растителни видове. Разположен е на около 10 хил. дка в карстовата долина на река Тученица. Богата и разнообразна флора и фауна, където се срещат уникални за България и Балканския полуостров растения, а много от птиците и бозайниците са включени в Червената книга на България. Там са живели праисторически животни и създания преди милиони години, а в повечето варовикови скални маси все още се забелязват фосили на древни водни организми. Паркът предлага великолепно възможности за разходка, отдих и развлечения - скално катерене, изкуствени езера и язовири, лодки и водни колела, басейни, хотели, развлекателни заведения, детски площадки, тенис кортове, зоопарк и уникален ресторант, изцяло изграден в пещера. Разходка в парка и възможност за посещение на зоологическата градина. Свободно време за обяд.
Следва посещение на историческия "Мост на победата" над река Вит - свидетел на драматични исторически събития след обсадата на Плевен по време на Руско-турската освободителна война. На 10.12.1877 на този мост руската армия, под командването на ген. Тотлебен, пленява Осман Паша, с което слага край на обсадата на Плевен. В чест на тази победа е издигнат и паметникът на победата в близост до моста. Мостът е ремонтиран и реконструиран, както и Паметника на победата и осветени. Всяка година се правят възстановки на събитията от 1877г с участието на известни български артисти, както и местни доброволци.
Отпътуване към пещерата "Съева дупка" - подземната перла на Стара Планина. Името на пещерата идва от двамата братя - Съю и Сею, които са я използвали за укритие по време на турското робството. Дължината на Съева дупка е 400 метра, а температурата целогодишно е в границите от 7 до 11 градуса по Целзий. Предполага се, че е образувана преди около 3,5 милиона години. Разглеждане на пещерата и отпътуване за Сандански и Петрич.
Приблизително време на връщане около 19:30-20:00ч. 

 

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 год, настанено на допълнително легло с 2 възрастни в двойна стая – отстъпка 10 лв.

 

Доплащане:                                    

 • Настаняване в единична стая – доплащане  15 лв.

 

Резервации:

 • Резервацията е валидна при плащане на 20 лв депозит при сключване на договора. Доплащането на остатъка от сумата - 15 дни преди отпътуване!

 

Анулации и неустойки:

 • Крайният срок, в който Потребителя може да откаже договора и направи анулация без да дължи неустойки е до 15 дни преди датата на пътуването. В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя след този срок, Туроператорът удържа следните неустойки:

  • от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване – 50 % от общата сума;
  • от 7 до 1 дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата сума;
 
 • При анулиране на пътуването от страна на агенцията се възстановява пълния размер на получената плащане.
 • При забрана за пътуване от МЗ и МТ във връзка с КОВИД се възстановява пълния размер на полученото плащане.
 • При анулация на пътуването от Потребителя поради болест или други лични причини, той губи платените суми в съответствие с горепосочените срокове на анулация и в размерите и сумите, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не е платил. За такива случаи препоръчваме сключване на застраховка "Отмяна на пътуване с покритие за КОВИД". 

 

Пояснения:

 • Екскурзията се провежда при записани минимум 30 туристи.

 • ​Препоръчва се носене на удобни обувки за посещенията на забележителностите.

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

 • Туристическата агенция си запазва правото за промяна в последователността на изпълнение на програмата;

 • Посещението на забележителностите, включени в програмата е пожелание и входните такси се заплащат допълнително на място. Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси на място.

 

 

Цената включва:

 • транспорт с комфортен лицензиран автобус;

 • 1 нощувка със закуска хотел 3*/4* в Плевен;
 • богата туристическа програма - посещение на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“", Скобелев парк, Регионален исторически музей Плевен, пешеходна разходка в централната част на града, музей-костница, водната каскада, парк "Кайлъка" и зоологическата градина, пещерите "Проходна - очите на Бога" и "Съева дупка";
 • професионално екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

Цената не включва:

 • разходи от личен характер.

 • входни такси за посещаваните обекти / посещението на забележителностите, включени в програмата е по желание и входните такси се заплащат допълнително на място./: 

  • Панорама Плевенска епопея  - възрастни - 6,00 лв, пенсионери - 3,00 лв, ученици и студенти - 2,00 лв; хора с ТЕЛК - безплатно;
  • Регионален исторически музей Плевен - възрастни - 2,00 лв, ученици и студенти - 1,00 лв при посещение на групи над 10 човека; хора с ТЕЛК - безплатно;
  • Музей на виното в парк Кайлъка - възрастни - 6,00 лв
  • Зоологическа градина в парк Кайлъка - възрастни - 2,00 лв, ученици - 1,00лв
  • Пещерата Съева дупка - възрастни - 10,00 лв, пенсионери - 5,00 лв, деца от 7 до 18г - 5,00 лв, деца до 6г - безплатно, семеен билет за 2-ма - 15,00лв. 
    
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на застраховката. 

Други:

Стандартен формуляр

 
Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма
 

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1

 

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.
Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:

 • Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

 • Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги.

 • На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

 • Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

 • Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

 • Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

 • Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

 • Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

 • Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

 • Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

 • Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

 • Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството Кунчев Травъл ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Дружество ОЗК Застраховане АД (образуванието, отговарящо за защита при несъстоятелност – застрахователно дружество). Пътуващите могат да се обърнат към това образувание или когато е приложимо, към компетентния орган (данни за контакт, включително наименование, седалище и адрес на управление, адрес на електронната поща и телефонен номер), ако изпълнението на услугите е отказано поради несъстоятелността на дружеството Кунчев Травъл ЕООД. Директива (ЕС) 2015/2302, както е транспонирана в националното законодателство, можете да намерите като линк към Закона за туризма на интернет страницата на Министерството на туризма.


   


Оферта № Е1406

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети