Намери оферта

Почивка в Мексико – с водач на български език

Продължителност: 9 дни / 8 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: Самолетна програма 9 дни / 7 нощувки

Дати на отпътуване:

Код на програма: E-1560

Цена от: 0 лв.


Дата Цена Запитване

Програма по дни

 

Ден 1 София – Мадрид

Полет от София до Мадрид в 14:50 ч. от Терминал 2 на летище София. Пристигане в Мадрид в 17:30 ч. Трансфер до хотел 4*. Настаняване. Свободно време. Нощувка в Мадрид.
 

Ден 2 Мадрид - Канкун

Закуска. Трансфер до летището за чартърен полет от Мадрид до Канкун. Пристигане в Канкун, където ще бъдете любезно посрещнати от фирмата партньор на място. Трансфер до хотел в “RIU Yucatan” 5*. Настаняване. Свободно време за почивка. Нощувка.
 

Ден 3 Плая дел Кармен

Закуска. Свободно време. Време за развлечения. Нощувка.


Ден 4 Плая дел Кармен - Чичен Ица, Сеноте, Валядолид

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до древния град Чичен Ица – едно от седемте нови чудеса на света, с включен обяд. Разглеждане на Пирамидата на Кукулкан, Храма на ягуара, Свещения кладенец. Посещение на пирамидата, позната като Двореца, или Храма на Кукулкан, Храма на черепите, Храма на ягуара, Игрището, Площада с хилядата колони, Свещената стена, легендарната Обсерватория на маите, в която е създаден изключително прецизния календар на маите. Включен обяд. Посещение на град Валядолид и след това се освежете във водите на Сеноте, истинско чудо на природата. Отпътуване обратно към Плая дел Кармен. Нощувка.
 

Ден 5 Плая дел Кармен – Козумел

Закуска. Свободен ден за почивка. По желание екскурзия до остров Козумел и възможност за гмуркане. Kозумел е най-големият Мексикански остров с буйна зелена растителност, топъл и влажен климат, бял пясък, лагуни. На острова се намира петата по големина подводна пещера, открита през 1990 г. Рифовете, които заобикалят острова, са втората по големина морска екосистема в света. Тук са резерватите „Природният Морски Риф на Козумел“ и природният парк „Чанканаб“, създадени да защитават живота под вода и привлекли вниманието на изследователи като Жак Кусто. Свободно време за плаж. Нощувка.
 

Ден 6 Плая дел Кармен – Тулум – Коба

Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия до Тулум. Древния град има уникално разположение на брега на морето, заобиколен от крепостни стени. Тулум е една от най-впечатлявеащите дестинации в Мексико. Най-големите забележителности са Големият дворец, Храма на фреските, Храма на Спускащия се Бог. Посещение на Коба с възможност за плуване с костенурки. Нощувка.
 

Ден 7 Плая дел Кармен – Ек Балам – Розовите езера

Закуска. По желание - екскурзия до Ек Балам и Розовите езера: посещение на археологическата зона на Ek Balam, посещение на резервата Rio Lagartos и Розови езера и плуване в Сеноте. Обяд (напитки срещу допълнително заплащане). Връщане в Плая дел Кармен. Нощувка.
 

Ден 8 Плая дел Кармен

Закуска. Свободно време за плаж или по желание eкскурзия до парка Екскарет /Xcaret. Нощувка.
 

Ден 9 Отпътуване за Мадрид

Закуска. Свободно време. Вечерта - трансфер до летището за полет в 21:45 ч. от Канкун до Мадрид.
 

Ден 10 София

Пристигане в Мадрид. Полет Мадрид – София.


Плая дел Кармен , Чичен Ица, Коба, Тулум, Сеноте, Розовите езера, Ек Балам All inclusive / RIU Yucatan 5*
 

Полетно разписание:

18.11.21 София – Мадрид 14.50 – 17.30

19.11.21 Мадрид – Канкун 14.45 – 19.45

26.11.21 Канкун – Мадрид 21.45 – 13.00 /+1

27.11.21 Мадрид – София 15.00 – 19.20

 

Допълнителни екскурзии:


 

Chichen Itza , Senote, Valladolid – 98 евро на човек

Тази екскурзия е сякаш пътешествие назад във времето с великолепната история на Чичен Ица. Изживейте незабравимо преживяване на това Чудо на съвременния свят ,обявен за Световно културно наследство от ЮНЕСКО и включен в списъка на новите Седем чудеса на света. Ще станете свидетели на акустичния ефект на пирамидите, астрономическата и математическа точност на техните сгради. Посещението ще завърши с дегустация на вкусните изкушения от кухнята на Юкатан.
Не забравяй да вземеш: Удобни дрехи; слънцезащитен крем; плажна хавлия; слънчеви очила; бански; репелент; пари.
Включва: трансфер; вход за Археологичната зона с екурзовод; обяд в ресторант в Ик Кил.
Времетраене: 12 часа (като включва и самото пътуване).

  

Coba Encuentro Maya – 120 евро на човек

На тази екскурзия ще посетите впечатляващия археологически обект Коба, опознайте древните му пътеки, за да откриете Нохоч Мул, най-високия храм на маите на полуостров Юкатан. Влезте в джунглата и се запознайте с една общност на маите, където можете да се насладите на нейната природна красота: сеноте, лагуни, пътеки в джунглата и защитени природни територии, които са светилища за флората и фауната. Осмелете се да се доближите до небето чрез вълнуващо преживяване с въжени линии и после да направите свободно спускане до недрата на земята. Плувайте в кристалните сеноте и се наслаждавайте на обяд с традиционна месна храна. Пренесете спомените си вкъщи със снимките, които ще направите по време на дейностите от маянски фотографи (по избор).
Не забравяй да вземеш: дрехи за преобличане; спортни затворени обувки; бански; пари.
Включва: трансфер; традиционен обяд; вход за СИБА; екскурзовод; хавлии.
Времетраене: 12 часа (като включва и самото пътуване).

  

Coba - Tulum – 111 евро на човек

Това е богата експедиция, на която ще се доближите до културата на маите, при посещение на древните градове на славната цивилизация преди Колумб и автентични общности, където можете да живеете със семейства, които ценят и поддържат наследството от маите. Ще посетите археологическия обект Коба и Нохоч Мул, най-високия храм на полуостров Юкатан, от чийто връх можете да видите красиви лагуни, заобиколени от буйна растителност. Ще се докоснете до внушителния археологически обект Тулум, построен на върха на скала, от който се наблюдава изумителна гледка към Карибско море. На тази екскурзия ще станете зрители на живота на маите. Включва и обяд на шведска маса.
Не забравяй да вземеш: удобни затворени обувки; допълнителни дрехи за преобличане; слънчеви очила; шапка; слънцезащитен лосион; пари.

Включва: луксозен автобус с тоалетна и WIFI, box Lunch, аудио гид, вода, колело в Коба, входни такси в Коба и Тулум , избор между 5 ресторанта за обяд (тип шведска маса + алкохолни напитки).
Времетраене: 12 часа (като включва и самото пътуване).

 

Dolphin Discovery (Cat & Royal Swim Vip) – 171 евро на човек

Това e eдна от най-динамичните, образователни и забавни програми. Ще може да се насладите на прекия контакт с делфините, които ще изпълнят маневрата, наречена "foot push" или теглене с гръбната перка, теглене с коремната перка, скокове и акробатика, целувки, пляскане, пеене и безкрайни незабравими преживявания. След това има включен обяд на шведска маса с интернационална кухня и включени напитки във ВИП зона (това е ексклузивна част от ресторанта оборудвана с климатик и панорамен басейн).

Не забравяй да вземеш: Удобни дрехи, бански , дрехи за преобличане, шапка, слънцезащитен лосион, слънчеви очила, пари.

 

Ek balam& Cenote Maya – 120 евро на човек

Тук се посещава археологическата зона на Ек Балам (означава черен ягуар на езика на маите), древен град, който е съществувал с великолепието си преди Чичен Ица. Последните реставрационни дейности превръщат това място в една от най-иновативните археологически забележителности в района. Открийте величествения сеноте на маите и се насладете на това природно чудо, с приказно красиви геоложки образования. Тук можете да изживеете забавни приключенски дейности. По време на пътуването ще можете да видите и традиционните селища. А красивите спомени може да пренесете вкъщи чрез снимките, които ще направите по време на дейностите от маянски фотографи (по избор).

Не забравяй да вземеш: бански , допълнителни дрехи за преобличане, шапка, слънцезащитен лосион, слънчеви очила, пари .
Включва: трансфер, традиционен обяд, вода, вход за Тулум, хавлия.
Времетраене: 12 часа (като включва и самото пътуване).

 

Emotions Native Park – 85 евро на човек

Истинско вълнуващото приключение като шофирате АТВ по пътеки в самата джунгла. Насладете се на приятни разходки през растителността, с възможност да полетите с нашите въжени линии, да изследвате пещери, да откривате автентични останки на маите, да научите за начина на живот на първите обитатели на района и да плувате в красив сеноте с кристални тюркоазени води. Посетете емблематичното “Пето авеню” на Плая дел Кармен, опознайте параклиса на Нуестра Сеньора дел Кармен и се насладете на мексиканската атмосфера. Само с няколко метра ходене ще стигнете до изумителните плажове.

Не забравяй да вземеш: бански, допълнителни дрехи за преобличане, шапка, слънцезащитен лисион, слънчеви очила, пари.
Включва: трансфер, традиционен обяд, вода, вход за Тулум, хавлия и екипировка.
Времетраене: 12 часа (като включва и самото пътуване).

  

Jungla Maya – 102 евро на човек

Посещение на Сак-Aктун, система, водеща се за най-дългата подземна река в света, проучена и препоръчана от специализирани водолази на NationalGeographicSnorkeler. Гмуркане с шнорхел в сеноте Нохоч Нах Чиич, заобиколен от древни скални образувания, сталактити и сталагмити. Може да карате през джунглата с АТВ. Насладете се на незабравимо преживяване със вободно спускане по скалите и плуване в красивия сеноте Яксмуул. Чрез вълнуващата разходка с въжени линии може да станете част от природата, като летите над дърветата. Открийте мистичен сеноте, където ще участвате в традиционна церемония на маите.

Не забравяй да вземеш: бански, дрехи за преобличане, шапка, слънцезащитен крем, слънчеви очила, пари .
Включва: трансфер, типичен обяд, вода, вход за Тулум, хавлия.
Времетраене: 11 часа (като включва и самото пътуване).

   

Paradise Island – 108 евро на човек

На тази екскурзия може да се насладите на прекрасно преживяване с гмуркане и шнорхелинг в Карибско море и посещение на пуст тропически остров с бял пясък, кристално чиста вода и фантастична дива природа. Остров Контой е перфектната възможност за тези, които обичат природата и искат да се насладят на красотата на пустинен остров в Карибите. Пътуването започва с континентална закуска, преди да се отправите с лодка до Националния парк Исла Контой. Първата ви спирка ще бъде риф, където ще имате възможност да се насладите на разнообразието от морски видове по време на 40-минутна разходка с шнорхел. Ще имате и свободно време на Исла Мухерес.

Не забравяй да вземеш: бански, хавлия, слънцезащитен лосион, слънчеви очила, пари.
Включва: трансфер, автобус с климатик, бърза лодка, закуска (като плодове, сладък хляб, сладолед, кафе и вода), обяд (като риба и пиле на жар с гарнитура, начос, плодове и напитки), вода и безалкохолни напитки през целия ден, бира след 12:30, след гмуркането – текила, екипировка за гмуркане и спасителни жилетки.
Не включва: вход в Резервата (около 10 долара).
Времетраене: 9 часа (като включва и самото пътуване).

 

Tulum Jungla Maya – 120 евро на човек

Тук ще разгледате археологическия обект Тулум, единственият археологически обект с изглед към морето и откъдето може да се насладите на невероятна гледка към красивото Карибско море. Плажът Тулум е обявен за еин от най-красивите в света! Влезте в невероятната система Сак-Aктун, най-дългата подземна река в света, проучена и препоръчана от специализирани водолази от NationalGeographicSnorkeler. Възхитете се на хилядолетни скални образувания. Прекосете джунглата в АТВ-та УниМог. Изживейте свободно скално спускане и плувайте в красивия сеноте Яксмуул. Насладете се на природата, като летите с вълнуващите въжени линии. Участвайте в автентична церемония на маите.

Природният парк е изключителен за нашите малки групи. Специализираните гидове ще ви обяснят как да извършвате дейностите и да се наслаждавате на всичко, което Тулум Джунгла Мая може да ви предложи!
Не забравяй да вземеш: удобни дрехи, бански, дрехи за преобличане, слънцезащитен лосион, пари.
Включва: трансфер, типичен обяд, вода, вход за Тулум, хавлия.
Времетраене: 11 часа (като включва и самото пътуване).

  

Tulum Xelha – 120 евро на човек

В Ксел-Ха ще преживеете уникални преживявания, в средата на един несравним природен пейзаж, един от най-красивите на Канкун и Ривиера Мая. Можете да се гмуркате с шнорхел в кристалните води на огромния естествен залив и да наблюдавате голямо разнообразие от тропически риби. Спуснете се по въжената линия, покажете куража си, като скочите от Пиедра дел Вальор и се отпуснете на специални гуми, които ще ви носят реката или изберете разходка с велосипед през джунглата. Освен това, с Ксел-Ха all inclusive можете да се насладите на вкусна лека континентална закуска, с която да започнете приключението. И тъй като водните дейности отварят апетита, ние ви предлагаме вкусни ястия на шведска маса и неограничени напитки! С Ксел-Ха Тур може единствено да се забалвявате!

Не забравяй да вземеш: бански, дрехи за преобличане, слънцезащитен крем, шапка, слънчеви очила, пари. Включва: трансфер, обяд тип шведска маса, 5 ресторанта, напитки, обиколка из пътеките на джунглата гмуркане в реката, хамаци, спасителни жилетки, колела и надуваеми гуми, съблекални, душове, хавлии.
Времетраене: 11 часа (като включва и самото пътуване).

 

Xcaret Plus – 137 евро на човек

Насладете се на културата и природата на Мексико с най-добрите предимства. С входа Xcaret Plus изберете един от нашите ресторанти с изискан обяд на бюфет, насладете се на удобствата на Ареа Плюс, пътувайте из подземните реки и се отпуснете в потока.

Не забравяй да вземеш: бански, дрехи за преобличане, слънцезащитен крем, шапка, слънчеви очила, пари.
Включва: трансфер, достъп до Area Plus, обяд тип шведска маса с включена 1 бира и безалкохолни напитки, вода и кафе без ограничение по време на обяда в ресторанта. Гмуркане. Танцов спектакъл. Достъп до плажа , спасителни жилетки, колела и надуваеми гуми, хамаци, съблекални, душове. Шоу “Xcaret Mеxico Espectacular”.
Времетраене: 12 часа (като включва и самото пътуване).

   

Xelha – 102 евро на човек

В КселХа можете да изживеете уникални преживявания в заливи, сеноте и лагуни, сред несравним пейзаж, един от най-красивите в района. Насладете се на рая на гмуркането с шнорхел, и на други разнообразни дейности, изпълнени със забавления. Пускайте се по въжените линии, покажете храбростта си като скочите от Пиедра дел Вальор и се отдайте на разходка с гума по реката или на каране на велосипед през джунглата. С КселХа All inclusive можете да се насладите на вкусна лека континентална закуска, за да започнете приключението и тъй като водните дейности отварят апетита, ние ви предлагаме вкусна храна на шведска маса и неограничени напитки. С обиколката КселХа, единствената ви грижа ще бъде да се забавлявате!
Не забравяй да вземеш: бански, дрехи за преобличане, слънцезащитен крем, шапка, слънчеви очила, пари.

Включва: трансфер, закуска от 09:30 до 11:30, обяд тип шведска маса 11:30 – 17:30, напитки, гмуркане, спасителни жилетки, надуваеми гуми, съблекални, душове и хавлия.
Времетраене: 10 часа (като включва и самото пътуване).

 

Xenotes – 102 евро на човек

Откъснете се от ежедневния свят и се свържете отново с природата в ден, изпълнен с вълнуващи приключения в една изцяло магическа среда. Спуснете се с въжета /рапел/ по напълно безопасен начин дори без да се налага да бъдете експерт до Лу'ум, Земния ченоте. Спуснете се по въжената линия до достигане на освежаващо потапяне в Лик, Въздушният ченоте. Поплувайте като се гмуркате с шнорхел в ченоте и се отдайте на разходка с каяк през Каак, Огнения ченоте. Или, ако предпочитате, се насладете на свободно плуване. Накрая можете да се отпуснете на надуваема гума.
Не забравяй да вземеш: бански, дрехи за преобличане, слънцезащитен крем, шапка, слънчеви очила, пари.

Включва: трансфер, гид, посещение на 4 различни ченоти, каяк, гмуркане, надуваеми гуми, вода, кафе, шоколад, плодове, 1 напитка.
Времетраене: 7 часа (като включва и самото пътуване).

 

Tour Xenses – 77 евро на човек

Предизвикателство, адреналин и неповторима емоция, с тези думи може да се опише това уникално приключение, което ще пробуди сетивата ви. Едно преживяване изпълнено с предизвикателства за ума – това, което ни заобикаля не е това, което изглежда. Ще се насладим на развлечения по земя, въздух и вода, обикаляйки защеметяващите пейзажи, които изглеждат нереални. Нека синхронизираме интуицията си, отворим добре очите си, изострим слуха си, нека изследваме чувствата си и опознаем всичко, което тялото ни може да почувства в този парк извън рамките на обичайното, едно забавно и вълшебно място, толково невероятно колкото и загадъчно. Само тогава ще се преобразим в сенсей, майстор на сетивата.

Не забравяй да вземеш: удобни дрехи и обувки, бански, хавлия, слънцезащитен крем, пари.
Включва: трансфер хотел - парк – хотел. Не включва храна и напитки.
Времетраене: 6 часа (като включва и самото пътуване).

 

Xoximilco – 103 евро на човек

Ксоксимилко е идеалното място за една автентична мексиканска фиеста. Този тур представлява обиколка на борда на колоритните "trajineras", които представят всеки един от мексиканските щати и където ще намерите всичко необходимо, за да направите нощта незабравима. Между вкусовете на специфичната кухня и шотовете текила обхождате красивите канали, които съставят Ксоксимилко; танцувайте в ритъма на мариачи и маримба и научете повече за мексиканските традиции в тази атмосфера на фиеста, музика и фолклор.

Не забравяй да вземеш: удобни дрехи и обувки, репелент, пари.
Включва: трансфер, жива музика, дегустация на типични мексикански ястия, текила, бира и вода.
Времетраене: 6 часа (като включва и самото пътуване).

 

Xplor – 145 евро на човек

Започнете приключението си в Xplor All Inclusive, парк в сърцето на джунглата, където ще откриете впечатляващи и древни скални образувания и ще можете да станете част дейности с най-модерното и най-безопасно оборудване, да карате 10 километра превозни средства тип амфибия през пещери; да се возите на салове по две вериги с дължина от 570 и 530 метра в кристалните води и да се изумите от древните образувания на сталактити и сталагмити; Полетете над джунглата на 14-те най-високи въжени линии на Ривиера Мая и плувайте на 400 м. Освен това, Xplor предлага изискан бюфет за всеки вкус. Xplor е приключението, което търсите! Някои дейности не са подходящи за хора със сърдечни заболявания, бременни или със страх от височини.

Не забравяй да вземеш: Удобни дрехи и обувки, репелент, пари.
Включва: трансфер, жива музика, дегустация на типични мексикански ястия, текила, бира и вода.
Времетраене: 6 часа (като включва и самото пътуване).

 

Xplor Fuego – 111 евро на човек

Почувствайте интензивността на нощта, плъзгайки се по невероятните въжени линии, карайте амфибийни превозни средства между мистериозни каверни и се потопете в освежаващите води на подземна река. Открийте древни пейзажи и нов свят, пълен с приключения в сърцето на Ривиера Мая. Обиколката Xplor Fuego се превръща в несравнимо приключение, в което джунглата оживява в нощта, заобиколена от небето, пълно със звезди. Просто се оставете на преживяването и дайте на сетивата си възможност да откриете нещо ново. Можете да се насладите на енергичен бюфет и на всички здравословни напитки, които пожелаете. Почувствайте адреналина чрез пътеки и пещери, осветени с огън специално за вас!
Не забравяй да вземеш: спортни обувки, бански, дрехи за преобличане, хавлия, слънцезащитен крем, шапка, пари.

Включва: вход в подземните пещери, разходка из джунглата, обяд тип шведска маса и напитки без ограничение (кафе, топъл шоколад, вода и сокове). Не се предлагат алкохолни напитки. Екипировка, съблекални, тоалетни, зона за релаксиране.
Времетраене: 6 часа (като включва и самото пътуване). 
 • Самолетен билет София – Мадрид – София;
 • Чартърен полет Мадрид – Канкун – Мадрид;
 • Летищни такси;
 • 1 нощувка в Мадрид в хотел 4* в близост до летище Барахас;
 • 7 нощувки в хотел RIU Yucatan 5* на база All inclusive;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване;
 • Лични разходи;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Застраховка за отмяна на пътуване.

Обща информация

Местна валута
Мексиканско песо (MXN).
В страната свободно могат да се обменят евро или щатски долари в офисите на банки, обменни къщи на летища и хотели.

Престъпност и сигурност
Съществува изключително висока престъпност в редица щати на Мексико, породена от водените войни за територия между наркокартели, както и пристигането на нови престъпни групи чрез мигрантските потоци от Централна Америка.
Препоръчва се избягване на пътувания за щатите: Веракрус, Пуебла, Гереро, Тамаулипас, Чиуауа, Гуанахуато, Синалоа, Сонора и Мичоакан, където ситуацията е особено сложна.
С повишено внимание следва да се подхожда при посещаване на щатите Кинтана Роо, Баха Калифорния, Морелос, Оахака, Халиско, Сан Луис Потоси, Мехико и Дуранго.
Препоръчва се по време на престоя в страната да се направи копие от документите за самоличност, които да се съхраняват на сигурно място. При излизане носете копието за идентификация, което се приема от полицейските власти в Мексико.
Да се проявява особено внимание по отношение на личните вещи и багаж, най-вече по време на пътуване в обществения транспорт.
Да се избягва видимото носене на ценни вещи и пътуване на „автостоп”.
Използвайте с повишено внимание банкомати, като е препоръчително да се използват само такива в банкови клонове.
Българските граждани, чиито български документ за самоличност е откраднат, следва да докладват случая в най-близкото полицейско управление и да получат протокол от полицията за извършеното деяние, който да представят пред консулската служба в срок до три дни.

Особености на законодателството
Употребата и притежанието на наркотични вещества е федерално престъпление, което подлежи на наказание от 5 до 15 години затвор.
Забранена е употребата на алкохол на обществени места, включително и паркове.

Митнически изисквания
Забранен е вносът на млечни и месни произведения.
Допуска се внос до две бутилки алкохол на човек.
Всеки чужденец може да внесе в страната, без да подлежи на деклариране, до 10 000 щатски долара или тяхната равностойност в евро или мексиканско песо.
Чужденците са длъжни да пазят миграционната форма, попълнена при влизане в страната и да я предоставят на излизане. За загубена миграционна форма се заплаща глоба.
Българските граждани, желаещи да получат информация за позволените за внос с нестопанска цел в страната земеделски и хранителни продукти, животни и други, могат да свалят безплатното мобилно приложение на Националната служба за здраве, безопасност и качество на хранителните продукти на Мексико „QUE T TRAES“  - https://www.gob.mx/senasica/articulos/descarga-que-t-traes. Приложението е достъпно на испански и на английски език за операционна система Android.
Препоръчваме   на   българските   граждани   при   влизане   в   страната,   особено   през сухопътните граници на Мексико, да проверяват дали в паспорта им служителят на гранична   полиция   е   положил   печат   за   влизане   в   страната.   Граждани,   в   чиито паспорти не е положен този печат, подлежат на глоба.

Движение по пътищата
Препоръчва се използването на обществен транспорт с лица, които познават добре населеното място, което се посещава. Да се избягва наемането на случайни таксита извън определените за целта места.
Не се препоръчва посещението на крайни квартали, както и пътуването нощем.
При пътувания в страната е препоръчително да се използват основните магистрали и да се избягват второстепенните пътища.
В случай на окупирана от  неидентифицирани местни лица касета за заплащане на пътни такси на магистрала, не предприемайте действия, които биха застрашили Вашата сигурност.

Здравеопазване
Препоръчва се консумирането само на бутилирана вода.
Не се препоръчва да се консумират храни, приготвени на улицата или продавани от улични продавачи.
Плодовете и зеленчуците трябва да се консумират след като се измият добре.
Следва да се има предвид, че разположението на столицата Мексико на надморска височина от 2 260 м. може да предизвика някои усложнения при хора със сърдечни проблеми и високо кръвно налягане.
Няма изискване за поставянето на определени ваксини.
Независимо от липсата на задължителни имунизации в Мексико и страните от Централна Америка съществува реална опасност от заразяване с чикунгуня, зика или денге. Тази опасност нараства особено през дъждовния период (май-ноември).При посещения на места с ясно изразен тропически климат и растителност е препоръчително туристите да използват препарати против комари.
От началото на годината в държавите от Централна Америка (Гватемала, Белиз, Хондурас, Никарагуа, Коста Рика и Панама) и южните щати на Мексико (Чиапас, Кампече, Юкатан и Кинтана Роо) е отбелязано рязко увеличение на броя на заразените от болестта денге, която се предава след ухапване на комари.
Част от основните симптоми на денге са висока температура, световъртеж, повръщане, обрив и отпадналост. При усложнения, особено при деца, започва да тече кръв от носа, наблюдава се постоянно повръщане, зачервени очи, уриниране на кръв и психически отклонения. При наличие на тези симптоми следва незабавно да бъде потърсена лекарска помощ.
Най-сериозно е положението в Хондурас, където се наблюдава епидемия от денге в 12 области на страната.
С цел избягване на възможно заразяване с болестта, българските граждани, пътуващи в района, следва да предприемат всички възможни мерки, с цел предпазване от ухапвания от комари, като например носенето на покриващи тялото дрехи, използване на препарати и мрежи против комари, избягване на местата с повишена опасност от заразяване с болестта.

Климат
Наличието на действащи пет тектонични плочи на територията на страна са голяма предпоставка за активна земетръсна дейност.
От май до ноември е периодът на дъждовете, който е съпроводен с урагани и дъждовни бури както по тихоокеанското крайбрежие, така и в района на Мексиканския залив и по бреговете на Атлантическия океан, където се намират курортите Канкун и Ривиера Мая.
Документи за пътуване и визов режим
Документ за пътуване е паспорт, който е валиден минимум шест месеца  след последния ден на престой в страната. Българските граждани, притежаващи и мексиканско гражданство, следва да влизат и да напускат Мексико като мексикански граждани, ползвайки мексиканските си паспорти.
Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико като туристи без визи за срок до 180 дни. На място престоят може да бъде продължен в службите за миграционен контрол на чужденците към съответния щат - www.inm.gob.mx.
При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната заедно с паспорта и билета за обратно връщане. В случай на загубен или откраднат миграционен формуляр трябва да се уведомят компетентните полицейски власти, които издават служебна бележка, удостоверяваща този факт. При напускане на страната българските граждани със загубен, унищожен или откраднат миграционен формуляр заплащат глоба на летищата, която се определя и заплаща в офисите на миграционните власти на съответното летище.
Българските граждани, които предвиждат да се установят на територията на Мексико за срок по-дълъг от 180 дни или ще пребивават в страната с цел работа, обучение или друга доходоносна дейност, следва да се обърнат за повече информация към посолството на Мексико в Будапеща, отговарящо и за Република България.
Независимо от съществуващия безвизов режим служителите на националната имиграционна служба на Мексико могат по свое решение или по нареждане да направят разширена проверка на влизащите в страната. В този случай пътуващите са отделени от общия поток пътници и с тях в рамките на около 1 час се провеждат дваразговора, които мексиканските власти не приемат да се наричат разпити. При установяване на дори и частични непълни съответствия в предоставената от пътника информация или по свое усмотрение имиграционният служител може да откаже достъп до Мексико и да предаде българския гражданин на представители на авиокомпанията-превозвач за връщането му обратно. Мотив за отказа може да бъде неубедителност или непредоставяне на „достатъчно“ документи/доказателства за наличие на предплатен хотел или достатъчни средства за издръжка по време на престоя. При подобни случаи следва да се има предвид, че в промеждутъка между двата разговора българските граждани имат право на консулска защита – т.е. да им бъде предоставена възможност за разговор с консулско длъжностно лице.
При всички обстоятелства в подобна ситуация българските граждани следва да настояват да им бъде предоставена възможност да се свържат с българското посолство на тел:
(+52 1) 55 6064 5199,  (на тел  044 55 6064 5199, когато се набира от стационарен телефон в Мексико и на тел 55 6064 5199, когато се набира от мобилен телефон на мексикански мобилен оператор на територията на Мексико).

Пътуване на деца
Когато с вас пътуват деца, които се придружават само от единия родител или детето пътува само без придружител, задължително трябва да има документ от родителите, удостоверяващ тяхното съгласие за пътуването на детето. 
 

Консулски услуги

Удостоверяване на дата, съдържание и подпис на частен документ
 
Консулската служба при посолството извършва удостоверяване на съдържанието и подписите на частни документи, които не подлежат на вписване. Документите следва да бъдат съставени на български език.
 
Удостоверяването на дата, съдържание и подпис на частен документ, който не подлежи на вписване и е представен за заверка, се извършва с цел документът да произведе действие на територията на Република България.
 
При удостоверяване на дата, съдържание и подпис върху частен документ лицата, чиито подписи подлежат на удостоверяване, трябва да се явят лично пред консулското длъжностно лице и пред него да подпишат документа.
 
Услуги се предоставят след представяне на валидни документи за самоличност в оригинал (паспорт или лична карта). Следва да се има предвид, че Свидетелство за управление на МПС не може да бъде ползвано за удостоверяване на самоличност, за заверка на подпис или съдържание на документ.
 
В консулската служба не могат да бъдат заверени документи, подлежащи на вписване в Агенцията по вписванията, като договори за прехвърляне на собственост, вкл. върху недвижимо и движимо имущество, договори за продажба на акции или дялове, декларации за делба, декларации за отказ от вещни права, декларации за отказ от право на ползване, декларации за отказ от наследство, молби за заличаване на ипотека, договори за наем и др.
 
При заверка на декларация за пътуване на дете извън границите на Република България, както и на пълномощни за издаване на лична карта или паспорт на непълнолетни и малолетни лица, задължително следва да бъде представено и удостоверението за раждане на непълнолетното лице.
1. Декларация за пътуване на дете извън границите на Република България от един родител
2. Декларация за пътуване на дете извън границите на Република България от двамата родители
3. Декларация за самостоятелно пътуване на дете
4. Декларация за самостоятелно пътуване на деца
5. Пълномощно за издаване на лична карта/паспорт на дете от един родител
6. Пълномощно за издаване на паспорт на дете от двамата родители
7. Пълномощно за издаване на българско удостоверение за раждане на дете
8. Пълномощно за издаване на българско удостоверение за сключен граждански брак
9. Пълномощно за издаване на удостоверение за семейно положение
10. Пълномощно за издаване на удостоверение за раждане
11. Пълномощно за издаване на свидетелство за съдимост

Заверка на верността на препис от оригинал
В консулската служба се извършва удостоверяване на верността на преписи и извлечения от документи. Документите, които се заверяват, следва да съставени от български институции. За извършване на заверката е необходимо да се представят оригинал и копие на документа. Консулската служба не удостоверява верността на копия от документи, издадени от чуждестранни органи.

Легализация и преводи
За да бъдат валидни в България и да могат да послужат пред българските институции, издадените в Мексико или Централноамериканските държави документи  следва да бъдат заверени с апостил, поставен от съответните институции на тези страни (без Гватемала и Никарагуа). Така оформените документи не се нуждаят от друга форма на заверка и могат да бъдат използвани освен в България и във всички държави присъединили се към Конвенцията за премахването на изискването за легализация на чуждестранни публични актове, съставена в Хага на 5 октомври 1961 г. От региона страни по тази Конвенция са Мексико, Белиз, Ел Салвадор, Гватемала, Коста Рика, Панама и Хондурас.
Информация за оторизираните да заверяват с апостил органи на всяка една от държавите – страни по Конвенцията  можете да намерите на следния интернет адрес: http://www.mfa.bg/uploads/images/Cabinet_Photos_web/strani_.pdf
Никарагуа не е страна по Конвенцията за премахването на изискването за легализация на чуждестранни публични актове, съставена в Хага на 5 октомври 1961 г. Издадените от нея документи, предназначени да произведат действие в България се заверяват последния начин:
- документът се заверява от външното министерство на Никарагуа;
- следва заверка на документа от посолството на Мексико в Никарагуа;
- легализираният по този начин документ се заверява от Секретариата за външни отношения (МВнР) на Мексико;
-  следва заверка от посолството на Република България в Мексико, което е акредитирано за Никарагуа.
 
Процедура по заверка на документи издадени в България, предназначени да се ползват на територията на Никарагуа:
- издаденият документ се заверява от МВнР на България;
- така легализиранията документ се заверка от посолството на Мексико в Будапеща, което е акредитирано в Република България;
-  в последствие документът се заверява от Секретариата за външни отношения (МВнР) на Мексико;
- следва заверка от консулските служба на посолството на Никарагуа в Мексико.
 
Документите, предназначени да произведат действие в България или в Мексико и страните от региона, заверени с апостил трябва да бъдат снабдени със заверен превод на български език по един от двата посочени по-долу начини:
1. от българското дипломатическо представителство в Мексико – заверяват се само преводи, изготвени от заклетия преводач към консулската служба на посолството на основание на Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи и други книжа (тел. на заклетия преводач към посолството - +52 55 1923 6181);
2. от оторизирана от Министерството на външните работи на Република България агенция за преводи - извършените в България преводи се заверяват от Отдел "Административно обслужване на гражданите" на Дирекция "Консулски отношения" при Министерството на външните работи (ул. "Алфред Нобел" № 2, София).

 

Оферта № Е1560

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети