Намери оферта

Почивка на о-в Занзибар - хотел Neptune Pwani Beach Resort & Spa ****

Продължителност: 10 дни / 7 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София - Доха - Занзибар - Доха - София

Дати на отпътуване:

Код на програма: E-395

Цена от: 0 лв.


Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Танзания


Ден 1

Отпътуване от летище София в 20:30 ч. с авиокомпания "Qatar airways" за Доха.


 

Ден 2

Кацане на летището в Доха в 01:10 ч. Отпътуване от летището в Доха за Занзибар в 08:35 ч. Пристигане в Занзибар в 16:25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка.


 

Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Обяд. Вечеря. Нощувка.


 

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Обяд. Вечеря. Нощувка.


 

Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Обяд. Вечеря. Нощувка.


 

Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Обяд. Вечеря. Нощувка.


 

Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Обяд. Вечеря. Нощувка.


 

Ден 8

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Обяд. Вечеря. Нощувка.


 

Ден 9

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до Доха в 17:25 ч. Кацане на летището в Доха в  23:15 ч. 


 

Ден 10

Отпътуване за София в 06:55 ч. Кацане на летище София в 11:55 ч.

 


Продължителност на туристическата програма: 10 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 2 дни

Вид на пътуването: индивидуално пътуване

Тип транспорт: самолет

 

настаняване

валидна
(от - до)

цена

хотел "Neptune Pwani Beach Resort & Spa" ****

Двойна стая - Deluxe Room Garden View

-

настаняването е включено в основната цена

Единична стая

01.07.2019 - 30.08.2019

507 EUR

Единична стая

01.09.2019 - 31.10.2019

434 EUR



Пояснения:

  • Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 736 евро с летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.

  • Възможност за настаняване в други хотели.

  • Часово време: София: 12 ч.; Занзибар 13 ч.

  • Валута: Танзанийски шилинг (TZS)

  • Валутен курс: 1 EUR = 2,37 TZS; 1 USD = 2,17 TZS

  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчва се имунизация срещу жълта треска.

  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Танзания в Берлин срокът за обработката на документите и издаването отнема 2 седмици. Цената на услугата е 50 евро. Експресни визи се издават в рамките на 24 часа на всеки работен ден, като цената е 70 евро. Заплащането е в брой или с чек (при чекове от български банки се начисляват 16 евро върху сумата). Заявлението за виза може да се подаде лично или с препоръчана поща, като в плика се поставя сумата, съответно чекът. Заявления за виза могат да бъдат сваляни от интернет страницата на посолството на Танзания в Берлин: http://www.tanzania-gov.de/ Съществува възможност и за подаване на заявление и получаване на виза на международните летища на Танзания (Дар ес Салаам, Килиманджаро и Занзибар). Необходима е поне 1 цветна снимка - паспортен формат.

  • Самолетен билет София - Доха - Занзибар - Доха - София с включени летищни такси на авиокомпания "Qatar Airways" при цена 736 EUR;

  • Трансфер летище - хотел - летище;

  • 7 нощувки на база All inclusive в хотел "Neptune Pwani Beach Resort & Spa" **** (настаняване в Deluxe Room Garden View);

  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".

  • Виза за Танзания - около 50 евро

  • Разходи от личен характер

  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)



 

Полезна информация и съвети за пътуване до Занзибар

 

Корона вирус и изискване за PCR тест за влизане в Занзибар

Танзания е една от най-малко засегнатите държави от COVID-19 в света.
Носенето на маски е задължително в транспортните средства, включително по време на трансферите и екскурзиите, както и на обществени места и закрити помещения.
Към момента (14.01.2021 год.) няма изискване за предоставяне на негативен тест за влизане в Занзибар, Танзания.

След връщане в България на летището служители от РЗИ връчват поименни предписания.

Туроператорът подсигурява трансфер с автобус от летище София до Лаборатория Рамус за ПСР тест, включен в пакетната цена. Резултатите от тестовете излитат в рамките на 24 часа и всеки турист изпраща по електронна поща към РЗИ по местоживеене, за да отпадне карантината.


 

Посолство

Република България няма функциониращо посолство в Дар-ес-Салам. Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Танзания, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Адис Абеба, Етиопия.

 

Посолство на Република България в Етиопия

Адрес: Bole KK, Kebele 04/06/07, Addis Ababa, Ethiopia
Пощенски адрес: P.O.Box 987 Addis Abeba, FDR of Ethiopia
Тел.: +251 11 66 100 32
Факс: +251 11 66 162 70
Работно време: 08.00 – 18.00 ч.
E-mail: 
Embassy.AddisAbaba@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/ethiopia
За България е акредитирано посолството на Танзания в Берлин.
 

Посолство на Танзания в Берлин

Адрес: Eschenallee 11, 14050 Berlin (Charlottenburg, Westend), Germany
Тел.: +49 30 3030800
Факс: +49 30 30308020
E-mail: 
info@tanzania-gov.de
Часова зона – EAT (UTC+3)
Еднакво с България през лятото и +1 час през зимата.
За програмите на АБАКС от фувруари до Март 2021: България 11.00 ч – Занзибар 12.00 ч
Телефонен код: +255


 

Визов режим

Българските граждани, желаещи да пътуват до Танзания, следва да имат паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца от планираната дата на влизане в страната. Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Танзания в Берлин. Подава се електронно на срокът за обработката на документите и издаването отнема до 2 седмици. Цената на услугата е 50 щатски долара. Заявления за виза могат да бъдат подавани на интернет страницата на посолството на Танзания в Берлин: http://www.tanzania-gov.de/
Съществува възможност и за подаване на заявление и получаване на виза на международните летища на Танзания ( Дар ес Салаам, Килиманджаро и Занзибар). Поради често сменящите се правила за издаване на визи на международните летища на Танзания, за предпочитане е да се подават заявления за визи чрез посолството на Танзания в Берлин.


 

Формалности на летището

Летището на остров Занзибар се намира на около 5 км южно от столицата град Занзибар. След кацане се слиза от самолета и пеша се стига до сградата на летището (няма шатъл с автобуси). Влиза се в терминал пристигащи и се попълва бланка, необходима за издаване на визата на място. Самите бланки са оставени във фоайето, виждат се лесно, скупчени на няколко места (на няколко езика, включително на английски). Носете си химикал, тъй като там няма такива за общо ползване.

Когато сте готови с това, отивате на касата, където се заплащат 50 долара. Важно – в Танзания не се приемат стари доларови емисии – на някои места банкнотите трябва да са след 2006 г, а на други след 2009 г., т.е. добре е да сте си подготвили сумата в банкнота на цяло, като е важно също да си носите и валидна дебитна/кредитна карта (най-добре Visa), тъй като предпочитат плащане с карта. Когато си платите, отивате с паспорта си на гишето за Паспортен контрол, където ще ви изготвят и поставят визата.
Когато си вземете багажа, не обръщайте внимание на момчетата на летището, които ще ви искат пари, за да Ви го пренесат. Откажете им с усмивка или им дайте по долар – изборът е Ваш.

Летището е мястото, където Ви съветваме да си обмените пари в местна валута (изгоден курс). Освен това не навсякъде ще приемат плащане в долари. Също така банкоматите на острова са много малко, почти никога не работят, а и таксите са големи. Затова препоръчваме да обмените още от началото сумите, които мислите да изхарчите за сувенири, бакшиши и други разходи. Допълнителните екскурзии се заплащат в долари.
Летището, също така, е и мястото където можете да си закупите местна СИМ карта в включен пакет мобилни данни и местни минути за разговори (без международни, включително към България). Информация за интернет на острова ще откриете по-долу.
Летището е малко, обслужването бавно. Понякога граничните и визови формалности за влизане в страната отнемат до няколко часа – молим за търпение и разбиране!


 

Транспорт от летището в Занзибар до хотела Ви

Представител на Туроператорът ще ви очаква с табела и ще Ви насочи към превозното следство за трансфер. Бусовете са наглед стари, но чисти и климатизирани. Там също ще има хора, които ще ви искат пари, за да ви помогнат с багажа – знаете какво да правите.
Трансферът от летището до избраните хотели е с продължителност около 1 час – 1.30 мин в посока.


 

Какво да вземем в Занзибар – списък за багаж

Преди да се впуснете в занзибарско приключение, Ви съветваме да си вземете следните неща за там:
  • обувки за вода / акваобувки!!! Индийският океан е екзотичен и красив, но в същото време и опасен ако не се внимава. Особено внимание трябва да се обръща на морските таралежи (няколко вида), медузи и корали. В случай, че сте пропуснаи, ще можете да си закупите от някои от селищата на острова, а много често има и в магазините на хотелите;
  • удобни, леки и светли дрехи от естествени материи;
  • шапка за глава;
  • антибактериален гел и мокри кърпички;
  • достатъчно спрей против комари (Autan Tropical е подходящ);
  • машинка за комари с таблетки за хотелската ви стая;
  • плажни кърпи;
  • ако се гмуркате: плавници, очила и шнорхел;
  • крем за слънце с фактор 50+;
  • слънчеви очила;
  • достатъчно пари в брой в щатски долари нови емисии, тъй като банкоматите са малко, почти никога не работят, а и не препоръчваме ползването им. Долари се приемат на повечето места, като разбира се, често се преизчисляват по различен от стандартния курс.



Местна валута – Танзанийски шилинг (TZS)

Препоръчва се носенето на долари и кредитни карти.
Много лесно се пазарува с долари почти по всички туристически места, но в някои малки магазини покупки са възможни единствено с местна валута.
Не е препоръчително използването на кредитни карти заради високите такси, които търговците начисляват върху сумата около 5-6%.
Препоръчително е да носите по-дребни и нови банкноти (след 2006 / 2009 г), защото стари копюри от 100$ трудно се обменят!

Валутни курсове към 12.01.2021:
1 Щатски долар – около 2320 Танзанийски шилинга (TZS)
1 Български лев – около 1440 Танзанийски шилинг (TZS)


 

Митнически изисквания

В Танзания можете да внесете неограничено количество валута, но трябва да се декларира. Безмитно можете да внесете стоки за лична употреба.
Износ на чужда валута – без ограничение в рамките на декларираното при влизане. Забранен е износа на местна валута, както и на предмети, изработени от защитени животни.

 

 

Престъпност и сигурност

На пътуващите се препоръчва особено внимание към сигурността им. Да се избягва пътуване нощно време. Препоръчва се носенето на копие от документ за самоличност и малко количество пари. Да се избягва пътуване във вътрешността на страната
Особености на законодателството
В Танзания хомосексуализмът и проституцията са строго забранени и подлежат на наказателно преследване от закона.


 

Движение по пътищата

Движението по пътищата в страната се извършва в лявата пътна лента.
Препоръчва се да наемате таксита след предварителна договорка на тарифата.
Да се внимава особено при пътуване с автомобил през тъмните часове на денонощието.


 

Рент-а-кар

Ако желаете да наемете кола е задължително да имате българска и международна шофьорска книжка – издава се от КАТ (срок за издаване 30 дни). Рент-а-кар може да се наеме от хотелите за около 30-40 щатски долара на ден. Рент-а-кар фирмите предоставят задължително разрешително за шофиране, което се заплаща допълнително около 10 щатски долара на ден.

 

Здравеопазване

Ниско ниво на здравеопазване. Широко разпространени са редица заразни болести, сред които и СПИН. Комарите също са причинители на различни болести.
За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към 
Регионалните здравни инспекции в страната. Ваксина за жълта треска се поставя в следните регионални здравни инспекции: Столична регионална здравна инспекцияРЗИ ВарнаРЗИ БургасРЗИ ПлевенРЗИ ПловдивРЗИ Благоевград и РЗИ Русе.

 

Здраве и изисквания

Няма задължителни ваксини за български граждани, освен ако не са посещавали страна с обявена опасност от жълта треска или са имали престой в такава повече от 12 часа, тогава туристът трябва да представи документ за имунизация срещу жълта треска! Същото се отнася и ако турист е прекарал 48 и повече часа на континенталната част на Танзания и влиза в Занзибар – необходимо е да представи документ за имунизация срещу жълта треска (важно и задължително условие по програмите „Танзания Експрес“ и „Танзания от А до Я“ с включено Сафари).

В Занзибар опасността от малария е незначителна – особено в сухия сезон /януари и февруари/, затова не е задължително използването на антималарийни таблетки, но е препоръчително носенето и използването на репеленти като Autan Tropical например.
Вода се консумира само от бутилка и e недопустимо пиенето на вода от местната водопроводна мрежа.
Препоръчително е да носите в себе си антибактериални течности, за по-добра и бърза хигиена.

Комари – носете си репеленти с висок процент на ДЕЕТ/Икаридин, устройствата, включващи се в контакта, леки и дълги дрехи, димящи спирали против комари и ако прецените – пийте профилактично антималарийни таблетки.


 

Електрическо напрежение в Занзибар

220-240 VAC 50Hz. В повечето хотели щепселите са британски стандарт и не във всички хотели предоставят преходници, затова препоръчваме да си носите преходник.

Все още има случайни сривове в Занзибар, но това става все по-рядко. Препоръчва се да не се оставят скъпи електрически уреди включен, когато не се използват, поради случайни токови удари. Безопасните адаптери са най-добрият вариант при зареждането на лаптопи, смартфони и т.н.


 

Температури в Занзибар

Занзибар се радва на тропически климат температури през деня от около 27-30°С през лятото и около 24-26°C през зимата.
Индийския океан, който заобикаля Занзибар, е чудесно топъл през цялата година, през цялата година температурата на водата е около 27°C.
Приливи и отливи на Занзибар

Островът е прочут с характерните за тази част на Индийския океан приливи и отливи, които достигат до няколкостотин метра, а на места дори и до километри. Продължителността е средно около 6 часа. Във всеки хотел, а някъде дори и на плажа има прогнозно разписание за приливите и отливите през съответния ден. За повече информация:

https://www.tidetime.org/africa/tanzania/zanzibar.htm
https://www.tide-forecast.com/locations/Zanzibar-Tanzania/tides/latest

 

Снимане в Занзибар

Може да се снима навсякъде. Местните жители са дружелюбни, но не обичат да бъдат снимани. Това е възможно ако се получи разрешение, преди да се снимат отделни хора или частни къщи.

 

Говорими езици в Занзибар

Местният език е Суахили. Въпреки това, английският език е широко разпространен и служителите във всички хотели, магазини и ресторанти говорят английски.

 

Религия

Ако на континенталната част на Танзания християнството е основната религия, то на Занзибар мнозинството от хората са мюсюлмани. Ислямската традиция повелява Занзибар да има умерен и гостоприемен характер. Вярванията са либерални, а не фундаментални. Призоваваме към взаимоуважение и взаимотолерантност! Моля, уважавайте техните традиции и нрави.

 

Интернет на Занзибар – 3 вида

  • безплатен – само на 3 места – в хотелите, на летището и в центъра на Стоун Тауне, където има няколко Wi-fi точки на достъпа
  • условно безплатен – на всеки плаж има по няколко ресторанта и около 80% от тях предоставят на своите посетители безплатен интернет. Условно безплатен е, защото, за да получите парола е необходимо да имате консумация;
  • мобилен – на острова имат покритие няколко мобилни оператора. СИМ карта може да се намери и купи и в най-отдалечените части на острова, а в столицата се продават на всеки ъгъл. Ако сте пропуснали да си купите на летището, не се отчайвайте, ще намерите във всяко селище. Отличен 3G има на целия остров, дори и в джунглата, а 4G в Стоун Таун. За да може чужденец да си купи СИМ карта в Занзибар е нужен паспорт, на който правят копие (по закон) и заплащане на сума в зависимост от избрания пакет (дни/минути национални разговори/GB). Много често местните търговци продават СИМ карта без да са копирали паспортите, но това са си техни проблеми, не Ваши.
Ориентировъчни цени – за СИМ карта на мобилния оператор Zantel с отлично покритие:
7 дни / 100 минути национални разговори + 3GB – около 10 долара
Препоръчваме закупуването на местна СИМ карта. По този начин ще имате качествен интернет в стаите и на плажа (обикновено в хотелите интернет има в общите части около рецепция), както и по време на екскурзиите. 


 

Оферта № Е395

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

МЕРОПРИЯТИЯ
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

ГРУПИ ПО ПОРЪЧКА
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

ТУРИСТИЧЕСКИ ЗАСТРАХОВКИ


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

ТРАНСПОРТНИ УСЛУГИ
 

  • Самолетни билети
  • Трансфери
  • Рент-а-кар
  • Автобуси под наем
  • Яхти под наем
  • Билети за влак в чужбина
  • Фериботни билети