Намери оферта

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПРАГА, ДРЕЗДЕН - ТОП ПРОГРАМА С ПЕРФЕКТЕН ЕКСКУРЗОВОД

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване: 13.04.2023, 04.05.2023, 21.09.2023, 07.12.2023, 14.12.2023

Код на програма: E-1606

Цена от: 850 лв.


Дата Цена Запитване
13.04.2023 от 995 лв. запитване
04.05.2023 от 965 лв. запитване
21.09.2023 от 999 лв. запитване
07.12.2023 от 965 лв. запитване
14.12.2023 от 965 лв. запитване

Програма по дни:

 

Ден 1 Четвъртък

Среща на летище София - Терминал 2 и отпътуване за Прага с директен полет на България Ер в 10:20 ч. Кацане на летище "Вацлав Хавел" в Прага в 11:15 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Информационна среща в хотела с местния екскурзовод на български език и начало на туристическа програма - пешеходна обиколка на Прага  около 3-4 часа (ползва се градски транспорт).  Ще разгледаме  Пражки Храд записан в Книгата на рекордите на Гинес определян като най-големият древен замък в света, през „Двора на Лъвовете“, готическата катедрала „Св. Вит, св. Вацлав и св. Войтех“ строена повече от пет века. Ще се насладим на една от най - красивите гледки към Прага  минавайки през Храдчанске намести, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец, ще продължим по артистичната улица Нерудова. Вървейки само надолу ще видим и Сърцето на Мала Страна което тупти на Малостранският площад, в средата на който се издига бароковата църква „Св. Николай”. Следва едно от най-посещаваните места в Златна Прага, а именно Карловият мост! Построен през 1357 г., мостът привлича целогодишно, ежедневно и денонощно туристи от цял свят. Един музей на скулпури и история от 14 век, та чак до днес. Разходката ни ще продължи по улица Карлова, оттам до Стария Площад и Астрономическия часовник (Орлой). Обиколката ни приключва на площада в Старе Место.  Пешеходната разходка приключва ориентировъчно около 17:30 ч. Свободно време. 

По желание:

Възможност за: Вечерн круиз по Вълтава с вечеря - 35 евро / 70 лв. на човек / при минимум 15 човека/ - на блок /шведска / маса. Супи, предястия, салати, няколко вида месо,  десерти и плодове. Напитките не са включени. През цялото време с Вас ще бъде лицензиран екскурзовод на български език, който ще разказва какво виждате от двете страни на реката. Продължителност 2 часа. Разходката с корабче ще бъде направена веднага след пешеходната обиколка или вечерта.  *Минимален брой туристи за осъществяване на вечерята: 15 човека Прибиране в хотела самостоятелно с градски транспорт или такси. Нощувка.


Ден 2 Петък

Закуска. Свободно време в Прага или среща във фоайето на хотела за туристическа програма по желание с предварителна заявка и заплащане:

ДРЕЗДЕН: 125 лв. на човек / при минимум 18 туриста /

Ццелодневна автобусна екскурзия до Дрезден - продължителност около 8 часа. Разстоянието между двата града е 150 км. Предвидена е туристическа програма с екскурзовод на български език: Катедралата, Фрауенкирхе, Операта  Земпер, Терасата на Брюл и  Цвингера са някои местата които задължително ще разгледаме отвън.

През свободното време можете да посетите световноизвестните музеи на Дрезден, музеят витрина на Цвингер е Картинната галерия на старите майстори (Gemäldegalerie Alte Meister), затрупана с техни платна: Сикстинската мадона на Рафаел, Спящата Венера на Джорджоне и Тициановата Денарият на кесаря.

Вечерта връщане в Прага.

Времетраене на екскурзията: 8 часа

*Минимален брой туристи за осъществяване на вечерята: 18 човека

По желание:

Вечеря в традиционен чешки ресторант - 85 лв.

Програма с чешка музика и забавление. Традиционна чешка кухня с 4 степенно меню ( традиционно, пилешко, вегетарианско ), неограничени напитки: вода, безалколкохолни напитки , сокове , бира , вино. Питие за добре дошли: медовина

Програмата започва в 19.30 и завършва в 22.00 ч

*Минимален брой туристи за осъществяване на вечерята: 20 човека

Прибиране в хотела самостоятелно с градски транспорт или такси.

Нощувка.


Ден 3 Събота

Закуска. Свободно време в Прага или среща във фоайето на хотела за туристическа програма по желание с предварителна заявка и заплащане. / В този ден се предлагат 2 допълнителни програми и можете да изберете само една от тях/

Вълнуваща Прага: 35 лв. на човек / полудневна екскурзия. 

Ще тръгнем посока Иражков мост покрай река Вълтава на красиво място, къде се събират лебедите и живеят семейство бобри. В края на моста е Танцуващата къща, ще минем от другата страна на реката пеша. Мястото предлага уникални гледки и всяка сграда е абсолютно различна като архитектура и цвят. Ще продължим към Народния театър и кафене Славия, в което Алеко Константинов пише една голяма част от шедьовъра си Бай Ганьо, минавайки ще видим известната сграда Жофин, в нея се провеждат освен много различни коктейли, събирания и баловете на най – добрите гимназии и средни училища в Прага.  През моста на Легиите ще се спуснем към парк Кампа, там се намират статуите на Бебетата на Давид Черни. Ще минем през Мала Страна и ще посетим Валдщайнската градина, която мнозина туристи определят като изключително красиво място. Оазис на спокойствието в центъра на Прага това я описва най – добре. Изкуствено езеро, семейство пауни, статуи на гръцки богове са само част от нещата които на които ще се насладим през всички сезони в Прага. Продължаваме към катедралата Дева Мария Победоносна, в която се намира Пражкия младенец, хора от цял свят и различни религии идват да го видят и да се помолят. Точно пред Катедралата има трамвайна спирка и с градски транспорт, който ще използваме за да отидем до музея на Старопрамен където освен, че ще научите историята на най – продаваната пражка бира, ще имате възможността  и да дегустирате 4 вида бира /вход и дегустация от 250 до 290  крони/. Музея е изключително иновативен и интерактивен, филмиран. Историята е разказана подробно в различни зали. Ще станете свидетели на личната история на създателят на бирата, както и на подробностите за всяка стъпка от производството на прочутата бира. Разходката приключва в кръчма под самия музей  и в цената на билета има включена дегустация на бира / четири вида /. Мястото предлага и изключително вкусна храна, която можете да поръчате допълнително. Предвидили сме време и за това.

Прибиране пеша или с градски транспорт.

*Минимален брой туристи за осъществяване на вечерята: 15 човека

Или 

Екскурзия до замъка "Хлубока" и Чески Крумлов - 99 лв. /целодневна екскурзия с автобус

Екскурзията започва с пътуване до замъка "Хлубока" - трансферът трае около 2 часа. Разглеждане на замъка /входната такса от около 8 евро не е включена в цената/. 

Замъкът  Хлубока е основан в средата на 13 век на скала с височина 83 метра над река Вълтава. Построен е в готически стил. За първите 400 години замъкът сменя общо 26 собственика! През 1660 г. замъкът става собственост на рода Шварценберг. Именно с него е свързан модерният външен вид на сградата. Идеята за създаване на „Чешкия Уиндзор“, както неофициално е наречен замъкът, принадлежи на един от собствениците – херцогиня Елеонора Шварценберг. Родът Шварценберг владее сградата до 1945 г. Най-ценното мебелите в Хлубока днес могат да се видят в т. нар. „Сутрешна гостна”, чиито интериор е стилно завършен с ръчно изрисувани китайски вази от 18-ти век. Нявсякъде из тази гостна, малката трапезария, залата запушене и приемните са разположени портрети на най-важните членове на фамилията на Шварценберг. Най-голямата зала в Хлубока е библиотеката, която определено смайва с красивия си и богат интериор. Днес замъкът е превърнат в музей, в който освен красивите потомствени мебели, картини и предмети на изкуството, могат да се разгледат и изящни готически картини и статуи. През 1947 г. замъкът Хлубока е национализиран и оттогава е държавен музей.

Програмата продължава с пътуване към Чески Крумлов. За около 30 минути ще се озовем в малко оживено градче, част от историческото наследство на ЮНЕСКО. По време на пешеходната обиколка ще разгледаме Чески Крумлов разделен на две от криволичещата, минаваща през него река Влтава. Градът е един от най-посещаваните в Чешката Република, често посетителите му през лятото надхвърлят числеността на местните жители. Замъкът му е втория по големина в Чехия ( на първо място е  Пражски Храда в Прага ), Бароковият Театър се смята за най-старият в света, църквата Св.Витус – готическа църква, чиито фрески подсказват, за построяването й през XV век. И ред още интересни и вълнуващи сгради и истории карат туристите да посещават Чешки Крумлов.

Връщане в Прага.

*Минимален брой туристи за осъществяване на вечерята: 20 човека

Нощувка.


Ден 4 Неделя

Закуска. Свободно време. 

Или БОНУС екскурзия: Красотите на Прага: Час на тръгване 09:00 ч. - ако времето позволява пеша (ако е студено с градски транспорт - трамвай 5 цена на билета 32 крони валиден от часа на валидиране – 30 мин) до Статуята на св. Вацлав възседнал коня, и зад него Народния Музей оттам ще започне нашата 3 часова разходка. Вървейки по забележителният Вацлавски  площад, ще видим сгради в различни красиви стилове. Точно тук се случва „нежната революция„  през 1968 г. Малкия оазис в центъра на Прага -  Франтишканската градина, църквата „ Дева Мария Снежна с най – високия дървен олтар в Европа и по улица „ На Рова „ ще са част от маршрута ни. Обществения дом, известен със своите рисунки от Алфонс  Муха в стил Арт Нуво, френския ресторант и историческите събития които се случват в него също ще са част от нашата неделна разходка. Готическата Барутна Кула, Къщата на Черната Мадона, улица Целетна до Стария Площад, през най –скъпата улица в Чехия - Парижска и към Еврейския Квартал с легендата за Голем. Очаквайте всичко най - интересно от Новия и Стария град :)

Следва трансфер до летището. Отпътуване с директен полет на България Ер за София в 16:30 ч. Пристигане в София - Терминал 2 в 19:20 ч.

Край на програмата!

 
Цени валидни за ранни резервации до 31.01.2023 г.
 
Дати На човек в двойна стая На човек в единична стая На човек в тройна стая Дете до 11.99 г. в двойна / тройна стая
13.04.2023 г.        
04.05.2023 г.        
21.09.2023 г.        
07.12.2023 г.        
14.12.2023 г.        
Предимства
Прага ... ах тази Прага! Градът, който гарантирано ще Ви очараво през всеки сезон от годината и ще Ви накара да се връщате отново и отново. Град, който не случайно е наричан с имена като: "Майката на градовете", "Градът на стоте кули" или "Златна Прага". Всички тези имена не са никак случайни, защото Прага се определя от туристите, като най-красивият град в Европа. Не случайно в Прага не пада нито една бомба по време на втората световна война, по решение на Хитлер, който се влюбил в този очарователен град.
Е и ние също толкова влюбени и очаровани от Прага, Ви каним да се присъдените към нашата програма, която изготвихме с много любов и която осъществяваме заедно с България Ер и една от най-добрите екскурзоводки в града на Вълтава :)
Обещаваме Ви приятно настроение, интересно поднесена информация и най-вече приятелско отношение, за да запомните и запазите в себе си Прага, такава каквато я познаваме ние, и в която сме влюбени до уши :)
 

Предимства на програмата:  

 • Уикенд екскурзия до Прага (четвъртък-неделя) - 4 дни, 3 нощувки
 • Бързо и удобно пътуване до Прага с директен полет на България Ер София-Прага-София с продължителност на полета под 2 часа;
 • Без притеснения за багажа - включени в цената на екскурзията до Прага  ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг. на турист;
 • Настаняване в хотел с идеална локация на пешеходно разстояние от всички основни забележителности на Прага;
 • Максимална грижа - опитен водач на разположение на туристите  с полезна информация, ориентири за придвижване из града и ангажирано съдействие по време на престоя;
 • Богата, полезна, интересно поднесена информация - най-доброто екскурзоводско обслужване на български език в Прага за едно запомнящо се пътешествие;
 • Възможност за екскурзия до прекрасния Дрезден, разположен само на 150 км. от Прага.
 • Възможност за екскурзия до замакът Хлубока и Чески Крумлов.


Други

Полетно разписание за дати: 21.04.2022; 05.05.2022; 26.05.2022; 01.09.2022; 22.09.2022;
Полет FB 301 София - Прага: 10:20 - 11:15
Полет FB 302 Прага - София: 16:30 - 19:20

Полетно разписание за дата: 08.12.2022
Полет FB 301 София - Прага: 10:15 - 11:15
Полет FB 302 Прага - София: 16:25 - 19:15

Информация за входни такси (заплащат се по желание, обектите се посещават самостоятелно в свободното време):
Ориентировъчен валутен курс: 1 EURO = ~25 CZK
 

Условия за записване:

 • минимален депозит за записване - 200 лв.
 • доплащане до крайната цена - до 35 дни преди датата на отпътуване.
Валидна лична карта; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители!
 

​Цената включва:

 • Самолетен билет София – Прага - София на авиокомпания България Ер с  включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг на турист;
 • 3 нощувки със закуски в хотел Anette 3* или подобен
 • Трансфери летище - хотел – летище;
 • БОНУС: Класически пешеходен тур на Прага с местен екскурзовод на български език в първия ден;
 • БОНУС: Красотите на Прага - екскурзия в последния ден: 
 • Медицинска застраховка на ЗК Лев Инс с покритие 5000 евро на човек;
 • Екскурзовод - водач по време на престоя в Прага на български език.

​Цената не включва:

 • Разходи за градски транспорт: билет за 30 мин. - 30 крони, билет 24 часа - 120 крони
 • Градска такса - при наличие се заплаща на рецепция на хотела;
 • Ползване на слушалки по време на всяка екскурзия 2 € на човек / заплаща се задължително. 
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - препоръчителна (покрива анулационни такси, в случай че туристът не може да осъществи пътуването по здравословни или други основателни причини)
 • Допълнителни мероприятия по желание.

 

Местна валута

Чешка крона (CZK)
25.75 CZK= 1 EUR

 

Престъпност и сигурност

Нивото на престъпността в страната е ниско. Независимо от това, на местата с голямо струпване на туристи или групи хора - гарите и площадите в големите градове, около хотели и в градския транспорт, има опасност от джебчийски кражби. Не са редки случаите на прекомерно завишени сметки при таксиметров транспорт.
Митнически изисквания
Пътуващите за Чехия следва да се съобразяват с митническите закони на страната.
За повече информация може да посетите сайта на Министерството на финансите от ТУК и този на Агенция „Митници” от ТУК.
Митнически изисквания за Чехия можете да изтеглите от ТУК.
Здравеопазване
Препоръчваме на всички български граждани, които предприемат пътуване до Чешката република, да притежават Европейска здравноосигурителна карта.
Без наличието на здравноосигурителна карта всяко посещение в медицинско заведение се заплаща съгласно ценоразписа на съответното заведение.
Няма изисквания за задължителни ваксинации преди влизане в страната.
Няма данни за епидемии или други заразни болести

 

Движение по пътищата

Актуална информация за цените на винетните стикери в Чешката република за моторни превозни средства до 3,5 тона:
     за 1 година – 1500 чешки крони;
     за 1 месец – 440 чешки крони;
     за 10 дни – 310 чешки крони.
Винетни стикери могат да бъдат закупени на  държавните границите, в бензиностанциите и пощенските клонове в цялата страна. Стикера се поставя в долния ляв ъгъл на предното стъкло /от гледна точка на водача на МПС/.  
Глобата за незакупен винетен стикер е 5000 чешки крони, а при административно производство – 100 000 чешки крони. За моторни превозни средства над 3,5 тона таксата се плаща под формата на електронно мито.
При пътуване с автомобил е необходимо да притежавате „Зелена карта“ и регистрационен талон на превозното средство.
След влезлите в сила на 12 февруари 2010 г. промени в Правилника за издаване на българските лични документи (чл. 34, ал. 1), българските консулски и дипломатически представителства в страните-членки на Европейския съюз не приемат заявления за издаване и подмяна на българско свидетелство за управление на моторно превозно средство (СУМПС) и контролен талон.
Български граждани, чието обичайно местопребиваване е на територията на Чешката република, могат да управляват моторно превозно средство с валидното си българско СУМПС. При изтичане на неговата валидност, кражба, загубване, унищожаване, отнемане от компетентните чешки власти, те следва да кандидатстват пред местните власти за получаване на чешки документ за управление на моторно превозно средство.
При установено нарушение  и налагане на парична санкция, водачите на МПС са задължени да я платят на място. Ако считате, че сте глобени неправомерно, имате право да обжалвате. При решение във Ваша полза паричната сума ще Ви бъде възстановена.

Полезна информация за размера на глобите и наказанията при някои от най-често срещаните нарушения на Закона за движение по пътищата в Чешката република можете да прочетете ТУК.
Документи за пътуване и визов режим
Българските граждани могат да влизат на територията на Чешката република с валидни лична карта или  паспорт.
В сила е безвизов режим за пътуванията с максимално разрешен срок на пребиваване до 90 дни, в рамките на всеки 6 месеца.
Документите за самоличност следва да бъдат валидни за продължителността на престоя в Чехия.
Деца до 18 години пътуват с валиден документ за самоличност.
Практически съвети
Поради зачестилите случаи на измами от страна на некоректни посреднически фирми, препоръчваме на българските граждани, имащи интерес да извършват трудова дейност в Чехия, да се обръщат към специализираните агенции за наемане на работници на следните Интернет страници:
 • www.mpsv.cz– Министерството на труда и социалната дейност на Чехия
 • www.statnisprava.cz
 • www.mlsp.government.bg– Министерство на труда и социалната политика на Република България
Чехия не прилага преходен период за работници от България.
Заплащането е съгласно предварително договорените условия, но не може да бъде по-малко от минималното почасово заплащане в Чехия.

На вниманието на българските граждани, търсещи работа в Чехия

 
 

Консулски услуги

Заверки и легализации
За документи, издадени в Чешката република и предназначени да произведат действие на територията на Република България и обратно не се изисква полагането на печат „апостил”.
Съгласно сключения Договора между Народна република България и Чехословашката Социалистическа Република за правна помощ и уреждане на отношения по граждански, семейни и наказателни дела от 1978 г., чешката страна изпраща преписи от актовете за гражданско състояние (раждане, брак и смърт) до Посолството на Р България в Прага, където същите се превеждат, заверяват и изпращат по служебен път за вписване в българските регистри.
За актовете за гражданско състояние извън посочените в горния абзац важи изискването за превод при заклет преводач към Посолството и заверка на подписа на преводача в Консулска служба в Посолството в Прага при заплащане на съответната такса за услугата.

 

Изготвяне на лични документи

Консулска служба към Посолството на Р България в Прага може да приема заявления за издаване на паспорт, лична карта и временен паспорт.
При издаването на първа лична карта задължително се представя удостоверение за раждане. При изгубване, кражба, повреждане или унищожаване на лична карта и/или паспорт се представя полицейски документ, удастоверяващ тези обстоятелства.
За издаване на временен паспорт на деца, родени в чужбина, е необходимо местното удостоверение за раждане на детето и присъствието на двамата родители. За издаване на временен паспорт за завръщане в България при изгубени/откраднати документи следва да се представи документ от полицията.
Задължение за връщане на паспорт с изтекъл срок: до три месеца след изтичане на срока на валидност на паспорта, притежателите трябва да го предадат в Консулската служба на посолството или в съответното районно полицейско управление по местоживеене в България.

 

Гражданско състояние

Изготвяне на документи в чужбина
Първичното удостоверяване по гражданско състояние се издава от компетентните местни органи (Службата по гражданско състояние в съответната община), като следва да се спазват сроковете за вписване. Особено внимание следва да се обръща да не се пропуснат сроковете за вписване на раждането на детето.
След снабдяване със съответния местен удостоверителен документ за гражданско състояние, същият се предоставя на консулската служба в превод и легализиран по установения ред в случай, че заинтересованите лица не са в състояние по друг начин да осъществяват регистрация на раждане, сключен граждански брак пред местните власти или смърт.
Когато заинтересованото лице може и желае да извърши регистрацията лично или чрез упълномощено лице, следва да представи съответния местен удостоверителен документ, преведен и заверен по установения ред в съответната община в България:
 •      за раждане на дете - по постоянния адрес на майката, а ако тя е чужденка - на бащата;
 •      за сключен граждански брак пред мастните власти  - по посоянен адрес на съпруга, а ако той е чужденец - на съпругата;
 •      за смърт - по постоянния адрес на починалия.

Оферта № Е1606

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети