Намери оферта

Сенегал и Гамбия - Африканска екзотика

Продължителност: 12 дни / 11 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София - Декар - Сейнт Луис - Ломпул - Меке - Табакута - Салум - Банджул - София

Дати на отпътуване:

Код на програма: E-1336

Цена от: 0 лв.


Дата Цена Запитване

Ден 1

Полет до Дакар
Ще кацнете в Дакар – столицата на Сенегал. Трансфер до хотела и нощувка в района на Дакар.

 

Ден 2

Дакар – остров Горе
Закуска. С кораб ще се отправите към историческия о. Горе ("Пакет допълнителни екскурзии"), на който няма пътища и коли, само тесни улички с колониални тухлени сгради. До XIX век островът е бил затвор за роби. Сградите, които устояли на времето, са превърнати в музеи и включени в културното и природно наследство на ЮНЕСКО. Нощувка в района на Дакар.

 

Ден 3

Дакар – Розовото езеро Ретба – Сейнт Луис
След закуска, освобождаване на хотела. Този ден имате организирана сутрешна обиколка из гр. Дакар. Две от най-големите забележителности на града са католическата катедрала и Голямата джамия. Ще посетите розовото солено езеро Ретба, което мени цвета си през различни периоди от годината, от лилаво, розово до тъмно синьо. Ще преминете с лодка на другия бряг, където ще имате възможност за обяд. По-късно ще се насладите на пътуване през дюните на Дакар с джип 4х4 до рибарското пристанище Кайар, където ще наблюдавате как се обработва и опушва рибата. Рано вечерта ще пристигнете в Сейнт Луис – френски колониален град от XIX век, най-стария град в Западна Африка. Нощувка в района на Сейнт Луис.

 

Ден 4

Сейнт Луис
Закуска. Свободно време или обиколка с карета на Сейнт Луис ("Пакет допълнителни екскурзии"). По тесните улички около площад „Фидерб“ ще усетите мултикултурната атмосфера на Африка. Нощувка в района на Сейнт Луис.

 

Ден 5

Сейнт Луис – Национален парк Джудж – Ломпул
Закуска. Рано сутринта ще посетите сенегалския национален парк „Джудж“ – третия по големина резерват за птици в света. (От май до октомври се извършва посещение на парк „Ланг дьо Барбари“ вместо „Джудж“). По-късно ще имате възможност да обядвате в Ranch de Bango и да си починете. След това ще продължите към Ломпул – традиционен лагер, намиращ се в оазис. Ще имате възможност да яздите едногърби камили. След вечеря местните хора ще Ви представят традиционната чаена церемония. Ще нощувате в подножието на дюните в луксозни палатки с удобни легла и собствен санитарен възел.

 

Ден 6

Меке – Баба Гараж – Фонданьо – Тубакута
Закуска. Ще пътувате до Салум през Меке и ще посетите седмичния базар в Баба Гараж, където ще можете да разгледате и да си закупите различни сувенири. По-късно ще прекосите река Салум, за да стигнете до Фатик. Пътуването продължва през Тубакута и към делтата на Салум, която е национален парк. Нощувка в района.

 

Ден 7

Салум
Закуска. Свободно време или възможност за разходката в националния парк „Делтата на Салум“ ("Пакет допълнителни екскурзии"). Ще се насладите на неговите влажни зони с много интересни животни и растения. След разходка с лодка ще посетите местния пазар Тоуба Динг, както и традиционното село Дасиламе Серере. Може да опитате прясна риба на скара за обяд на пясъчния
плаж, заобиколен от мангрови гори. Нощувка в района.

 

Ден 8

Салум – Банджул
Закуска. С ферибот ще прекосите река Гамбия. Ще пристигнете в Банджул – столицата на Гамбия. Хотелът се намира на самия плаж. Ще имате четиридневна почивка, на база ол инклузив.

 

Ден 9

Банджул
Свободно време за плаж и пълноценна почивка на база ол инклузив.

 

Ден 10

Полет до България
Закуска. Трансфер до летището в Банджул и полет до София.
 
 

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:

- Дакар 2 нощувки в хотел ONOMO HOTEL DAKAR 3*
- Сейнт Луис 2 нощувки в хотел HOTEL DE LA POSTE 3*
- Ломпул – 1 нощувка в луксозни палатки
- Тубакута – 2 нощувки в хотел HOTEL KEUR SALOUM 3*
- Банджул – 4 нощувки нощувки на база Oл инклузив в хотел LABRANDA CORAL BEACH RESORT 4*
 
Допълнителни екскурзии
- "Пакет допълнителни екскурзии" – 299,00 лв., който осигурява:
• Екскурзия до остров Горе;
• Обиколка на град Сейнт Луис;
• Посещение на национален парк Делтата на Салум.

 
- ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
- ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
- БАГАЖ - 23 кг регистриран и 7 кг салонен багаж
- TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик
- НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични хотели
- ХРАНА - 7 закуски на блок маса, 4 дни на база Ол Инклузив в Банджул.
- ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
- Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро за лица до 65 г.: 42,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 849,00 лв.;
- В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.
- "Пакет 6 вечери" – 229,00 лв.;
- Застраховка "Отмяна на пътуването"

 
(На място се заплаща такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьор, които ще бъдат на разположение и ще се грижат за групата по време на целия престой. Таксата, в размер на $ 50,00 ще бъде събрана от вашият водач от България. В края на пътуването всеки клиент решава сам, дали да задели допълнителна сума, която да остави, като комплимент и по този начин да даде оценка за обслужването, което е получил.)

Обща информация

Местна валута

Западноафрикански франк (XOF)

Препоръчва се носенето на евро, чекове или кредитни карти.

Престъпност и сигурност

На пътуващите се препоръчва особено внимание към личната им сигурност.

Да се избягва пътуване нощно време.

Препоръчва се носенето на копие от документ за самоличност и малко количество пари.

Да се избягва пътуване във вътрешността на страната.

Наблюдава се много високо ниво на криминална престъпност, отвличания на чужди граждани и кражби в големите градове и туристическите центрове.

Особености на законодателството

В Сенегал хомосексуализмът е забранен и се преследва от закона.

Митнически изисквания

В Сенегал можете да внесете неограничено количество местна и чужда валута, но трябва да се декларира на митническите власти.

Безмитно можете да внесете определени стоки за лична употреба в това число: 200 цигари, 50 пури, 250 г. тютюн.

Износ на  чужда валута – без ограничение в рамките на декларираното при влизане.

Движение по пътищата

Трябва да представите или закупите от границата застраховка за автомобил.

Да се внимава особено при пътуване с автомобил по тъмно.

Необходими са  международно и българско СУМПС.

Здравеопазване

Ниско ниво на здравеопазване.

Водата не се пие, употребява се за миене само след преваряване.

Да се използват предимно частни клиники за лечение.

За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната. Ваксина за жълта треска се поставя в следните регионални здравни инспекции:Столична регионална здравна инспекция; РЗИ Варна; РЗИ Бургас; РЗИ Плевен; РЗИ Пловдив; РЗИ Благоевгради РЗИ Русе.
 

Документи за пътуване и визов режим

В страната се влиза с международен паспорт, който е валиден минимум 6 месеца от датата на влизане в Сенегал.

Изисква се имунизация срещу жълта треска.

За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната. Ваксина за жълта треска се поставя в следните регионални здравни инспекции:Столична регионална здравна инспекция; РЗИ Варна; РЗИ Бургас; РЗИ Плевен; РЗИ Пловдив; РЗИ Благоевгради РЗИ Русе.

Пътуващите за Сенегал български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти)  не се нуждаят от виза за престой до 90 дни. Паспортът следва да има валидност минимум шест месеца.

От 01.07.2013 г. Сенегал въведе два нови документа, които се издават от Министерството на вътрешните работи на апликантите за визи: approved preenrolment и registration receipt.

С първия документ approved preenrolment апликантът има две възможности: 1/ да го използва като документ за пътуване до Международното летище Дакар Леополд Седар в Сенегал, където да продължи процедурата за получаване на виза след снемане на биометрични данни; или 2/ да кандидатства за виза  в консулска служба на което и да е сенегалско посолство, като представи документа.

Вторият документ registration receipt дава правото на апликанта да получи виза до 48 часа и не може да бъде използван като документ за пътуване.
 

Практически съвети

През горещия период е необходимо приемането на повече течности и бедни на мазнини храни, както и избягване употребата на алкохол.

Забранена е консумацията на питейна вода от чешмите.
 

Консулски услуги

Заверки и легализации

За да бъдат валидни в България и да могат да послужат пред българските институции, всички издадени от властите в Сенегал документи на български граждани, следва да носят печатна Министерството на външните работи на Сенегал. След това се заверяват от посолството на Сенегал, акредитирано за България - в случая Париж. Подписът и заверките на консулската служба след това се заверяват в нашето посолство в Париж.

Така оформени, документите трябва да бъдат преведени на български език от оторизирана Агенция за преводи в България, а преводът заверен от отдел „Заверки и легализации” на Министерството на външните работи на Република България.

Европейски временен паспорт

В екстрени случаи – при повреждане, изгубване или откраднат паспорт, българските граждани могат да кандидатстват за издаване на временен паспорт за пътуване пред посолство на държава-членка на ЕС в Сенегал.


Оферта № Е1336

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

  • Самолетни билети
  • Трансфери
  • Рент-а-кар
  • Автобуси под наем
  • Яхти под наем
  • Билети за влак в чужбина
  • Фериботни билети