Намери оферта

СПА уикенд в Сапарева Баня

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут: Петрич - Сандански - Цари Мали град - Сапарева баня - Овчарченски водопад - Ресиловски манастир - Стобски пирамиди - Сандански - Петрич

Дати на отпътуване: 06.11.2021

Код на програма: E-1438

Цена от: 89 лв.


Дата Цена Запитване
06.11.2021 от 89 лв. запитване

Програма по дни

 

ДЕН 1

07:00ч отпътуване от Петрич от спирката през хотел Булгари / над ЛИДЛ/, 07:30ч от Сандански спирката на ОТП по маршрут Благоевград - Дупница - Цари Мали Град. Крепостта се намира на хълма Свети Спас над с.Белчин и до нея може да се стигне с панорамен асансьор - фуникуляр или пеша по изградената за тази цел екопътека. В края на екопътеката се простира обширна поляна с детския парк, където най-малките ще се забавляват по въжени мостове, катерушки и др. 
Крепостта е реставрирана по проект на ОП “Регионално развитие” и се състои от средновековната църква „Св.Петка", музейна сграда и антична римска крепост. Тук ще разгледаме  няколко експозиции от периода на праисторията, късна античност и други. Експонатите пресъздават бита и поминъка на хората през тези периоди. 
Цари Мали град влезе в списъка на 100-те НТО на България като подобект към Исторически музей Самоков под № 79. 
Свободно време и отпътуване към Сапарева баня. Настаняване в хотела. Почивка и възможност за ползване на басейн с минерална вода и СПА център. По желание - разходка до центъра на града и посещение на единственият гейзер-фонтан в България с температура на водата 103 градуса. Свободно време за вечеря в ресторанта на хотела или в центъра на градчето.
Нощувка.

 

ДЕН 2

08:00-10:00 ч закуска и свободно време за ползване на басейн и СПА център.
11:30-12:00 ч освобождаване на хотела и отпътуване към с.Овчарци. Пешеходна разходка по много приятна, добре поддържана и обозначена еко пътека до Овчарченски водопад Горица, която отнема не повече от 15 мин. След разходката, отпътуване и посещение на Ресиловски манастир "Покров Богородичен" - действащ женски манастир, основан през 1932 г. Състои се от църква, монашески корпус и корпус за гости. Обособено е отделно помещение за кръщелня. В монашеското крило има малък параклис "Св.Дух", който служи и за зимна църква на монахините. Близо до манастира има аязмо с лековита вода. Всяка година на храмовият празник около манастира се провежда голям събор.
лед посещението на манастира, отпътуване към Стобските земни  пирамиди - едни от най-популярните скални пирамиди в България, уникална природна забележителност, обявени през 1964 година за защитен природен обект.
Отпътуване за Сандански и Петрич. Приблизително време за пристигане около 18:00ч
 

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 год, настанено на допълнително легло с 2 възрастни в двойна стая – отстъпка 10 лв.

 

Доплащане:                                    

 • Настаняване в единична стая – доплащане  20 лв.

 

Резервации:

 • Резервацията е валидна при плащане на 20 лв депозит при сключване на договора! Доплащането на остатъка от сумата - 15 дни преди отпътуване!
   

Анулации и неустойки:

 • Крайният срок, в който Потребителя може да откаже договора и направи анулация без да дължи неустойки е до 15 дни преди датата на пътуването. В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя след този срок, Туроператорът удържа следните неустойки:

  • от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване – 50 % от общата сума;
  • от 7 до 1 дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата сума;
 
 • При анулиране на пътуването от страна на агенцията се възстановява пълния размер на получената плащане.
 • При забрана за пътуване от МЗ и МТ във връзка с КОВИД се възстановява пълния размер на полученото плащане.
 • При анулация на пътуването от Потребителя поради болест или други лични причини, той губи платените суми в съответствие с горепосочените срокове на анулация и в размерите и сумите, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не е платил. За такива случаи препоръчваме сключване на застраховка "Отмяна на пътуване с покритие за КОВИД". 

 

Пояснения:

 • Екскурзията се провежда при записани минимум 30 туристи.

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси на място.

Цената  включва:

 • транспорт с комфортен туристически автобус;

 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Сапарева баня;

 • ползване на басейн с минерална вода и СПА център;

 • туристическа програма: посещение на Антична римска крепост Цари Мали град, Овчарченски водопад, Ресиловски манастир и Стобски пирамиди;

 • екскурзовод по време на цялото пътуване;

 

Цената не включва:

 • входни такси за посещаваните туристически обекти по програмата:
  • Крепостта Цари Мали град - възрастни - 4 лева, ученици,студенти и пенсионери-2 лева

  • ползване на фуникуляр / панорамен асансьор / - 4 лева, ученици,студенти и пенсионери-2 лева, семеен билет  (двама възрастни и едно дете)-7 лева, семеен билет (двама възрастни две и повече деца)-8 лева, деца под 7 години и хора с увреждания -БЕЗПЛАТНО

  • Стобски пирамиди - възрастни - 2.00 лв., ученици, студенти и пенсионери - 1.00 лв.

 • разходи от личен характер;

 • обяд и вечеря;

 • застраховка "Отмяна на пътуване"​;

 

Стандартен формуляр

 
Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма
 

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети
в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1

 

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.
Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:

 • Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

 • Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги.

 • На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

 • Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

 • Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

 • Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

 • Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

 • Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

 • Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

 • Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

 • Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

 • Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството Кунчев Травъл ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Дружество ОЗК Застраховане АД (образуванието, отговарящо за защита при несъстоятелност – застрахователно дружество). Пътуващите могат да се обърнат към това образувание или когато е приложимо, към компетентния орган (данни за контакт, включително наименование, седалище и адрес на управление, адрес на електронната поща и телефонен номер), ако изпълнението на услугите е отказано поради несъстоятелността на дружеството Кунчев Травъл ЕООД. Директива (ЕС) 2015/2302, както е транспонирана в националното законодателство, можете да намерите като линк към Закона за туризма на интернет страницата на Министерството на туризма

Видео

Карта


Оферта № Е1438

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети