Намери оферта

ЦВЕТНА ПРОЛЕТ В АМСТЕРДАМ с водач от България (25.04 - 28.04.2019). Цени за ранни записвания до 31.01.2020!

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София - Амстердам - Зансе Сханс - Койкенхоф - София

Дати на отпътуване:

Код на програма: E-1177

Цена от: 0 лв.


Дата Цена Запитване

ЦВЕТНА ПРОЛЕТ В АМСТЕРДАМ - СЕЗОНА НА ЛАЛЕТАТА

самолетна екскурзия с обслужване на български език

Елате с нас в приказно красивия парк за пролетни цветя Койкенхоф, известен още като "Цветната градина на Европа" - отворен е само от края на март до началото на май, когато разцъфват милионите луковици, внимателно посадени на ръка още през есента. Очакват ни много атракции и "море" от преливащи се цветове - над 800 цветни сорта, сред които и най-редки видове лалета и орхидеи, японски вишни, живописни езера, специални тематични павилиони, "градини за вдъхновение", водопади и фонтани - незабравимо зареждащо преживяване.!

Очакват ни и още много забавления! Всяка година Холандия отбелязва Денят на краля на 27 април. Ще бъде много, много цветно! Най-големият уличен фест в света ще окичи жители и гости на града с празничен аксесоар в оранжево. Улиците, къщите, лодките и колелата ще бъдат украсени в кралския оранжев цвят, навсякъде ще звучи музика и ще се танцува - площадите се превръщат в специални арт сцени, а улиците - в импровизирани цветни базари на открито за сувенири, картини, вкусни деликатеси и какво ли още не! Празненствата често продължават чак до сутринта, но събитията достигат своя апогей вечерта с фойерверките, които оцветяват небето над Амстердам. Атмосферата в цяла Холандия е абсолютно завладяваща и незабравима!

 

4 дни/ 3 нощувки
25.04 – 28.04.2020


 

Ден 1

Отпътуване за Амстердам в 07.10 ч. с редовен полет на България Ер. Кацане на летище Схипхол в 9.00 ч. Трансфер и свободно време до настаняването или
Екскурзия по желание (заплаща се допълнително):
==>"ТРАДИЦИОННА ХОЛАНДИЯ - ЗАНСЕ СХАНС" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език:
Ще се отправим на едно незабравимо "пътуване назад във времето", до селцето Заансе Сханс (само на 16 км. от Амстердам), където в китните занаятчийници и магазинчета, запазили духа и атмосферата от 17-ти и 18-ти век, продавачи в традиционни носии ще ви изкушат с вкусни сладкиши, какао и сладолед, току-що изпечени вафли, домашни бонбони и най-различни холандски деликатеси. Автентичните работещи вятърни мелници, пренесени тук от най-различни райони на страната, ще ни покажат как холандците използват вятъра за производство на електричество и цветни бои, на олио и горчица, за смилане на житни култури и, разбира се, за традиционното обезводняване на блатисти местности. Ще посетим ферма за кашкавал (с кратка демонстрация и възможност за дегустация на различните видове холандски сирена) и работилница за производство на дървени обувки (пред очите ни само за няколко минути майсторите ще оформят традиционни "кломпи" от суров дървен материал, а в магазинчето ще ги видим вече и в завършен вид -  оцветени и лакирани, наред с най-различните модели модерно дървено сабо). През свободното време може да надникнете и в някои от останалите изрядно подредени зелени къщички-занаятчийници - за производство на бъчви, на корабни платна, на хляб, шоколад и ликьор по запазени старинни рецепти или да се качите на покрива на някоя от музейните вятърни мелници, откъдето се открива чудна пасторална гледка към река Заан и отсрещното градче Заандайк.
Трансфер до хотела и настаняване (след 15:00 ч.).
Информационна среща и по желание - Разходка до историческия център. Идеи за свободното време - ще може да се "пошляете" из  Амстердам, да се качите на лодка за 1-часова обиколка по живописните каналите или да се разходите по мостовете и из малките улички, да опитате свежи рибни деликатеси, картофки в книжна кесийка или ябълков пай, да се насладите на неповторимата атмосфера на вечерен Амстердам.
Нощувка.
 

Ден 2

Свободно време.

"В СЪРЦЕТО НА АМСТЕРДАМ" - богата туристическа програма с разглеждане на историческия център с екскурзовод на български език (Ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): площада на музеите - Райксмузеум, музея на Ван Гог, музея за модерно изкуство; плаващия пазар за цветя Блуменмаркт с прекрасните цветни павилиони, площад Рембранд, река Амстел, улица Рокин, площад Дам, Кралския дворец, музея на мадам Тюсо, историческите канали и мостове на Амстердам и др. 
Ще научим как от малко рибарско селище през 13-ти век Амстердам се превръща в един от най-значимите европейски градове - ще видим къде е започнало възникването му и как се е развивало строителството около река Амстел, ще разгледаме основните забележителности в историческия център, ще научим най-интересното за традиционната холандска архитектура - какво символизират изрядно подредените малки тухлички, за какво служат стърчащите куки на фасадите на историческите къщи и защо жителите на града обичайно не поставят пердета зад прозорците си. Ще ви разкажем и за най-популярния квартал на Амстердам - на „Червените фенери“ и ще надникнем зад тайните му, ще научим какво се продава в традиционния "кофишоп" и в традиционния холандски ресторант и още много за музеите, за традициите и за хората...

Екскурзия по желание, следобяд (заплаща се допълнително):
==>"ПРОЛЕТЕН ПАРАД В ХАРЛЕМ" - туристическа програма с разглеждане на историческия център с екскурзовод на български език (Пътуването се осъществява с влак - продължителност около 15 минути на посока):
Град Харлем е центърът на провинцията, в която се отглеждат най-много от холандските лалета. Неофициално го наричат „градът на цветята“. Стотици доброволци участват в пролетното обиране на цветовете и в аранжирането им върху гигантски подвижни платформи, превръщайки ги в уханни скулптури-участници в ежегодния парад на цветята „Bloemencorso”. Разцъфналите зюмбюли, лалета и нарциси преминават трасе от близо 40 километра, за да завършат парадното си шествие в град Харлем на втория ден и да се разположат окончателно на площада в Харлем. Събитието е придружено с много музика и вкусни изкушения. Ежегодният цветен парад, на който ще присъстваме, ще се проведе за 73-ти път през 2020 г..
Харлем е и единственият град в Холандия, който има свой собствен уникален стил бира, датиращ от 16-ти век – Haarlems Jopenbier и е обявен за "Най-добър град за пазаруване в Холандия" - там ще намерите от малките, странни концептуални бутици до обичайните големи холандски универсални магазини и популярни вериги, разположени в компактния център на града с обособена комфортна пешеходна зона. В Харлем се намира и най-старият музей на Холандия - музеят Тайлър от края на 18-ти век (освен богата природо-научна колекция, в музея са представени и ценни произведения от Рембранд, Рафаело, Микеланджело и много други), както и музея на Франс Халс - с най-голямата колекция от портрети на прочутия художник от Златния Век на Холандия.

Свободно време. Нощувка.


 

Ден 3

27.04.2019 (ДЕНЯТ НА КРАЛЯ "Koningsdag")
Това е цветният оранжев ден на Холандия - Денят на краля! Най-големият уличен фест в света ще окичи жители и гости с задължителния оранжев аксесоар и ще ви дари много музика, усмивки и щастие! 

Екскурзия по желание (заплаща се допълнително):
==>"ЦВЕТЯТА НА ХОЛАНДИЯ - ПАРК KEUKENHOF" - целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език:
Приказно красивият парк Койкенхоф - "Цветната градина на Европа" се простира на площ от 320 000 кв.м. и е с обща дължина на алеите 15 км. Отворен е само два месеца през годината - от средата на март до края на май, когато разцъфват милионите луковици, посадени ръчно още през есента. Специални тематични аранжировки, "море" от преливащи се цветове и много атракции очакват посетителите всяка година - над 800 сорта цветя, сред които и най-редки видове лалета и орхидеи, японски вишни, живописни езера, специални закрити тематични павилиони, "градини за вдъхновение", водопади и фонтани превръщат разходката в парка в незабравимо зареждащо преживяване. Пешеходният тур с екскурзовод ще продължи около 2 часа, като разходката ще премине през основните алеи и градини и ще ви запознае с разположението и съдържанието на останалите атракции. През свободното време можете да се разходите самостоятелно, за да направите милиони прекрасни снимки, да посетите специалните тематични павилиони, да се изкачите по стълбите на Старата мелница, за да видите отвисоко великолепния цветен килим от ароматни пролетни цветя или да се повозите на лодка и да усетите отблизо божествения пролетен аромат на зюмбюли, нарциси, лалета и др. Накрая заедно ще посетим и една от специалните ферми за оглеждане на лалета, където лично собствениците ще ни разкажат за начините за отглеждането им и ще ни покажат реколтата си като ни заведат до омайните цветни редици.

Свободно време в Амстердам.
Празненствата по случай "Денят на краля" често продължават чак до сутринта, но събитията достигат своя апогей вечерта с фойерверките, които оцветяват небето над Амстердам. Атмосферата е абсолютно завладяваща и незабравима!  Ще бъде "оранжево" и много, много весело на този 27 април! Най-големият уличен фест в света ще окичи жители и гости на града с цветен празничен аксесоар - оранжева шапка, очила, знаменце, помпон, гирлянди или коронка. Улиците, къщите, лодките и колелата ще бъдат украсени в кралския оранжев цвят, навсякъде ще звучи музика и ще се танцува - площадите се превръщат в специални арт сцени, а улиците - в импровизирани цветни базари на открито за сувенири, картини, вкусни деликатеси и какво ли още не!
Нощувка.
 

Ден 4

28.04.2020
Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Полет за София.

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

Препоръка: Добре е да започнете пътуването отпочинали! Имайте предвид, че полетът за Амстердам е в 07:10 ч. и трябва да сте на летището в София най-късно в 05:30 ч. сутринта. Настаняването в хотелите в Амстердам е възможно след 15:00 ч. При възможност не планирайте пътуване до София в нощта преди деня на заминаване!

Условия за плащане: депозит 30% при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!

Полетно разписание*:

FB 461  25.04.2019  Излита от София в 06.55 ч  / Каца в Амстердам в 09.00 ч
FB 462  28.04.2019  Излита от Амстердам в 10.30 ч /  Каца в София в 14.20 ч
*Възможни са промени


 
 • Самолетен билет София – Амстердам – София с директен полет на България Ер;
 • Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг.;
 • 3 нощувки в студио в хотел Hotel2Stay3* в Амстердам;
 • Трансфери летище- хотел – летище;
 • Богата туристическа програма в историческия център на Амстердам с местен екскурзовод на български език;
 • Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;
 • Водач от България
 • Сити такса за престоя и ползване на слушалки по време на пешеходния тур - 20 €/ 39 лв на човек - задължително доплащане (начислява се с резервацията);
 • Разходи за градски транспорт: карта за 72 ч. - 19 € на човек или билети за еднократно ползване - 3,20 € (закупуват се на място)
 • Входни такси за посещаваните в свободното време обекти /по желание/
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - възстановява заплатената сумата при невъзможност за пътуване по здравословни причини според условията на застрахователя. Заявява се и се заплаща при подписване на договора за туристически пакет.
   
 • Допълнителни услуги по желание (заявяват се при резервация; заплащат се до 30 дни датата на заминаване):
  • "ТРАДИЦИОННА ХОЛАНДИЯ - ЗАНСЕ СХАНС" с автобус и екскурзовод на български език: 64 лв. на турист при мин. 20 записани туристи (Продължителност: около 4 ч.; Маршрут: Амстердам-Заансе Сханс: ~21 км.);
   Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, посещение на мадра за кашкавал и/или за дървени обувки.
   Цената не включва: входни такси за обекти, които могат по желание да се посетят самостоятелно през свободното време.
   Информация за входни такси: Старите мелници De Bonte Hen, De Zoeker - за олио, De Kat - за бои и др: 4,50 € за всяка мелница; Музей на Зансе Сханс: 10 €; Музей на мелниците: 4,50 €;
  • "ЦВЕТЯТА НА ХОЛАНДИЯ - ПАРК KEUKENHOF" с автобус и екскурзовод на български език: 155 лв на турист при мин. 15 записани туристи; За деца 4-16,99 г.: 135 лв (Продължителност: около 8-9 ч.; Маршрут: Амстердам-Keukenhof: ~35 км.)
   Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, входна такса за парк Keukenhof.
   Цената НЕ включва: входна такса за фермата за лалела - 6 € на турист; входни такси за различни атракции в парка, които могат да се посетят по желание в свободното време
  • "ПРОЛЕТЕН ПАРАД В ХАРЛЕМ" с влак и екскурзовод на български език: 50 лв на турист при мин. 15 записани туристи; (Продължителност: около 5 ч.; Маршрут: Амстердам-Haarlem: ~19 км.)
   Цената включва: двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език.

Оферта № Е1177

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети