Намери оферта

ШРИ ЛАНКА – ДРЕВНА И КРАСИВА

Продължителност: 9 дни / 7 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: Коломбо - Ватала - Пинавала - Дамбула - Сигирия - Матале - Канди - Перадения - Нувара Елия - Яла - Панадура - Коломбо

Дати на отпътуване:

Код на програма: E-1591

Цена от: 0 лв.


Дата Цена Запитване

Програма:

 

1-ви ден

София – Истанбул - Коломбо

Отпътуване от летище София с полет на Turkish Airlines в 21:25 ч. Пристигане в Истанбул в 22:55 ч.
 

 

2-ри ден

 Истанбул - Коломбо

Отпътуване от Истанбул в 01:50 ч и пристигане на летище Коломбо в 15:00 ч. Трансфер до хотел Pegasus Reef 4* (http://www.pegasusreefhotel.com/), Ватала или подобен. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

 

3-ти ден

 Ватала – Пинавала - Дамбула

След закуска се отправяме към сиропиталището за слонове Pinnawala, където ще разгледaме уникалния резерват.

Pinnawala – Сиропиталището за слонове е основано през 1975г. за да приюти изоставени и ранени слончета и днес се е превърнало в огромна фамилия. Броят на слоновете е достигнал до 40 сега, включително и бебета слончета, докарани от различни места, има и много новородени слончета в резултат на програмата за развъждане на слонове. Невероятно изживяване, което не е за пропускане.

След това програмата продължава към Дамбула. Пътува се около 2 часа. Следващата ни спирка и едно от най-впечатляващите места в Шри Ланка - Дамбула. Градът е известен с будисткия пещерен храм със същото име. Скалният храм е построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, а днес е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м ( около 300 стъпала) и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв.м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 150 изображения на Буда. Най-голямото от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. През XII век, по време на управлението на крал Нисанкамала, храмът бил реставриран, а 73 статуи на Буда са били покрити със злато. От този момент той е наричан "Златният Пещерен Храм“. Някои от древните статуи в Дамбула са на възраст над 2000 години. Вечеря и нощувка в хотел Sigiriana Resort 4* (https://sigirianaresort.com/)Dambula или подобен.


 

4-ти ден

 Дамбула - Полонаруа - Сигирия - Дамбула

Закуска и отпътуване от Дамбула за Старинния град Полонаруа.

Pollonnaruwa - Втората столицата на Шри Ланка, която датира от 11-ти и 12-ти век след Христа. Днес е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук ще видите останките от Кралския дворец Гал Вихарая, където се намират четири великолепни каменни скулптури на на Буда, в неговите традиционни три пози - “Изправения”, “Седящия” и “Полегналия” Буда. Ще посетите залата за аудиенции, лотосовата баня, статуята на Цар Паракрамабаху и Паракрама Самудрая - езеро, построен от крал Паракрамабаху Велики. Полонарува е осеяна с реставрирани руини. Сред тях най-впечатляващи са Ланкатилаке, Ватадаге и други останки от бившия храм, пазил единствената реликва от Буда - неговият зъб. След Полонаруа ще се отправим към Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка, обект на Световното културно наследство.

Сигирия или Лъвската скала се издига живописно на височина от 180 метра над тропическата джунгла. На върха на платото Сигирия се намират загадъчните и привлекателни руините на древен град-крепост. Склоновете на платото са толкова стръмни и недостъпни, че дълго време тук никой не можел да се изкачи. Едва през 18-ти век група ловци успели да преодолеят всички препятствия и били поразени от невероятните гледки. И ето вече няколко века учени от цял свят се опитват да разкрият тайните на планината. Някои смятат, че крепостта е била великолепен дворец на крал Кашиапа, владял тези земи през 5-ти век. Свидетелство за живота в двореца са великолепните стенописи, съхранени до днес. Според други теории прекрасното съоръжение е подарък от краля за монасите от култа Махаяна, които живеели в скалните будистки манастири в района. Защитниците на тази теория смятат, че древните фрески изобразяват сцени с участието на богинята Тара - майка на всички Буди. Предстои ни изкачване до древните руини. Стръмна спираловидна стълба ще ни отведе до световноизвестните фрески. От върха на платото се разкриват чудени гледки, а старинните останки ще предизвикат въображението ви. ЗАБЕЛЕЖКА: Пълният маршрут включва изкачване на значителен брой стъпала. Ако имате затруднения, можете да се изкачите само до някои от по-долните нива на комплекса, които включват световноизвестните стенописи. Отпътуване към Дамбула. Вечеря в хотела и нощувка.

 

5 -ти ден

Дамбула – Матале – Канди

След закуска се отправяме към Канди. ( 1 час и 15 минути).

Отпътуваме за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди (70км). По пътя ще посетим градина за екзотични подправки в Матале. Ще разберете защо наричаме Шри Ланка Островът на подправките. С подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Ще видите демонстрации за използване на подправките в кулинарията и медицината (аюрведа техники), известни по цял свят.

Продължаваме за Канди - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колониални държави. През 1815 г градът капитулирал пред англичаните. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град. Вторият по големина град на Шри Ланка е известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Далала Малигава, построен специално за защита на ценната светиня. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над страната. Затова той бил винаги добре пазен. Ще минете покрай изкуственото езеро, построено от последния Крал Синхала през 1798 г.

Вечеря и нощувка в хотел Thilanka 4* (https://thilankahotel.com-srilanka.com/)или подобен, Kaнди.

 

6-ти ден

 Канди – Перадения - Чаената плантация - Нувара Елия

Закуска в хотела.

Трансфер от към Перадения ( около 30 мин).

Посещение на Кралските ботанически градини Перадения( Perdeniya Royal Botanical Gardens).

Перадения е разположена на 147 акра площ и е основана през 1374г. като градина за разходки и удоволствия на тогавашния крал на Канди. Там растат над 5000 вида растения някои от които са изключително редки, а също и част от тропическия свят на растенията. Градината на подправките и Къщата на Орхидеите са особено популярни сред туристите.

Парадения– една от най-красивите и впечатляващи ботанически градини в Азия. Създадена като градина за удоволствия от Крал Синхала, по-късно Перадения била разширена и обогатена от британците. Тук ви очаква невероятно разнообразие от екзотични дървета, всякакви видове растения и цветя и възможност да попълните албумите си с красиви снимки.

Кралските ботанически градини Перадения, 67 хектара завладяваща красота и ботаническо съкровище съдържат над 4000 вида растения и това е рай не само науката но и за любителите на природата. ( около 2 часа за посещение).

След това предстои трансфер до Nuwаra Eliya и по пътя посещение на Чаената плантация.

Плантацията за чай е започнала своето развитие още през 1824г в Кралските Ботанически градини Парадения, когато първите видове са били донесени от Китай и засадени в плантацията. Британците са засадили голяма част от територията с чай за износ за Великобритания и така започва големият експорт на чай от Шри Ланка по целия свят. През 1996г Шри Ланка произвежда рекордните 258 милиона кг чай.

Nuwara Eliya се намира на 6200 фута над морското равнище. През 1826г. няколко британски офицери излезли на лов из равнините на Нувара Елия и решават да инвестират в това място. Сър Самуел Бейкър решава да докара там сърни, елени, коне, овце и други животни и превръща мястото в типична английска ферма. Цветя и растения са донесени от Великобритания и засадени на това място.

Вечеря и нощувка в хотел Araliya Red 4* (https://araliyared.com-srilanka.com/en/) или подобен в Nuwara Eliya.

 

7-ти ден

Нувара Елия – Национален Парк Yala

След закуска, отпътуване за Националния парк Yala.

Следобедно сафари в парка. Разглеждане на обитателите на парка – диви животни, птици, слонове, леопарди, диви мечки, бизони, крокодили, папагали, чакали и др. Разнообразието от птици наброява над 130 различни вида.

Вечеря и нощувка в хотел Chaarya resort 4* (http://www.chaaryaresorts.com/) или подобен, Yala.

 

8-ми ден

Яла - Гале - Панадура

След закуска – отпътуване за Гале – старинно пристанище на страната до преди построяването на пристанището в Коломбо. По-голямата част от сградите датират от периода на Холандското владичество. Там се изработват дантели, дърворезби от абанос, скъпоценни камъни и полиране.

След посещението се отпътува за плажа в Панадура.

Настаняване , вечеря и нощувка в хотел Jie Jie beach by Jetwing 4* (https://www.jetwinghotels.com/jiejiebeachbyjetwing/) или подобен, Panadura.

 

9-ти ден

Коломбо – Истанбул

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела до 11 ч. Свободно време и трансфер до летище Коломбо за полет на Turkish Airlines до София през Истанбул в 20:30 ч.

 

10-ти ден

Истанбул – София

Пристигане на летище Истанбул в 05:00 ч. Полет от Истанбул за София в 07:40. Пристигане на летище София в 08:50 ч.
 

Полетно разписание:

31.03 София – Истанбул 21:25 – 22:55

01.04 Истанбул – Коломбо 01:50 – 15:00

08.04 Коломбо – Истанбул 20:30 – 05:00 (на 08.04)

09.04 Истанбул – София 07:40 – 08:50

 

Важно:

Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 11:00 ч.

Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор.

 

Начин на плащане:

Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.

Доплащане 30 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

 

Условия за анулация и неустойки:

До 30 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.

От 30 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.

 

Необходими документи:

• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
• За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие
• За пътуване в Шри Ланка не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

 

COVID-19 изисквания за влизане в Шри Ланка:

 • За пътуване до Шри Ланка се изисква отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди излитане от София.;

 • Ваксинираните туристи също следва да предоставят отрицателен PCR тест, направени 72 часа преди отпътуване.;

 • Неваксинираните или непълно ваксинираните туристи следва да предоставят два PCR теста преди влизане в Шри Ланка (един тест преди отпътуване и един тест при пристигане) и тест при напускане на Шри Ланка. Тестовете за влизане и излизане се заплащат допълнително на място - 40 USD на тест.;

 • Неваксинираните или непълно ваксинираните туристи следва да заплатят задължителна местна COVID-19 застраховка - 12 USD.;

 

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Хотели:

Цената включва:

 
 • Самолетен билет София – Самолетен билет София - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София с Turkish Airlines с включен багаж;
 • Летищни такси;
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзовод на английски език;
 • Всички екскурзии описани по програмата;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Pegasus Reef 4* (или подобен), Ватала;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Sigiriana Resort 4*(или подобен), Дамбула;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Thilanka 4* (или подобен), Канди;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Araliya Red 4* (или подобен), Нувара Елия;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Chaarya resort 4* (или подобен), Яла;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Jie Jie beach by Jetwing 4* (или подобен), Панадура;
 • Представител на фирмата по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 10 000 EUR.

Цената не включва:

 
 • Виза за Шри Ланка - около 40 USD;
 • Входни такси за обектите по програмата - 140 EUR;
 • Изхранване извън посоченото;
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за ползване на камера в туристическите обекти;
 • Бакшиши за шофьор и екскурзовод;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация;
 • PCR тест, направен до 72 часа преди отпътуването за ваксинирани, непълно ваксинирани и неваксинирани туристи;
 • PCR тест при влизане и излизане от Шри Ланка за неваксинирани или непълно ваксинирани туристи - 40 USD на тест;
 • За неваксинирани или непълно ваксинирани туристи задължително се заплаща местна COVID-19 застраховка - 12 USD.
 

По желание:

 • Напитки по време на хранене и лични разходи;
 • Доплащане за единична стая – 240 евро
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване (около 2% от стойността на пакета).

Обща информация

 

Местна валута

Шриланкийска рупия (LKR)

 

Престъпност и сигурност

Обстановката в страната е сравнително спокойна. По улиците има засилено присъствие на въоръжени патрули, чиито разпореждания следва да бъдат изпълнявани. 

Следва да се избягват струпвания на хора. Висок е рискът от политически мотивирано насилие по време на обществени прояви.

Нивото на престъпността по отношение на туристите е ниско, но има регистрирани случаи на джебчийство и грабежи, както и на отвличане на чужденци. Възможни са измами с кредитни карти.

 

Митнически изисквания

Митнически изисквания за Шри Ланка можете да изтеглите от  ТУК.

Движение по пътищата

Движението на автомобилите е в лявата пътна лента.

 

Здравеопазване

След регистриран трети случай на положителна проба на Коронавирусна инфекция в страната и нарастващите случаи на заразени от вируса в Китай, индийските власти от 2 февруари временно прекратиха издаването на електронни визи за китайски туристи и чужденци, пребиваващи в Китай, а издадените вече електронни визи са обявени за невалидни. Същевременно министерство на здравеопазването на Индия добави към препоръката индийските граждани да се въздържат от пътувания в Китай и съобщение, че всеки, който е пътувал до Китай след 15 януари 2020 г., може да бъде поставен под карантина. В тази връзка гражданите, които имат основателни причини да пътуват за Индия, Шри Ланка и Непал могат да се свържат с посолството на Индия в Пекин или с консулствата на Индия в Шанхай или Гуанджоу.

Изисква се документ за ваксинация против жълта треска за лица, пристигащи от държави, в които това заболяване е разпространено.

Маларията е широко разпространено заболяване в цялата страна. Препоръчва се нощуване в климатизирани или добре изолирани помещения, както и използване на мрежи против комари.

Други широко разпространени заболявания са денге-треска, лептоспироза, морбили, птичи грип.

Препоръчително е да се направи медицинска застраховка с по-високо покритие.

По време на престоя в Шри Ланка следва да се консумира само фабрично бутилирана вода или преварена вода, както и лед от такава вода. Плодовете и зеленчуците следва да се измиват старателно и да се подсушават преди консумация. Не се препоръчва консумацията на храна, която не е преминала през термична обработка. Следва да се избягват нехигиенични ресторанти и хранителни павилиони на улицата.
 

 

Документи за пътуване и визов режим

Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка. Виза може да се получи при пристигане в страната (туристическа виза с право на престой 30 дни) или от посолство на Шри Ланка.

Паспортът трябва да има минимум 6 месеца валидност, считано от датата на влизане в Шри Ланка.

В България е акредитирано посолството на Шри Ланка във Варшава.

Считано от 1 януари 2012 г. гражданите на всички държави, с които Шри Ланка има визов режим, в т.ч. България, планиращи краткосрочно пътуване до Шри Ланка с цел бизнес или туризъм,трябва предварително да се регистрират в електронна система за пътуване (Electronic Travel Authorization System– ETA) на следния официален сайт: http://eta.gov.lk/slvisa/. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти по регистрацията следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. В случай на получено отрицателно становище след регистрацията в ETA гражданите следва да не предприемат пътуване и да се свържат с консулския служител в най-близкото посолство на Шри Ланка.

Електронната система за пътуване позволява заплащането на таксата за виза посредством електронно банкиране. Таксата може да бъде заплатена и при пристигане в Шри Ланка.

За всички останали типове визи за Шри Ланка (за дългосрочни визи, за официални пътувания на притежатели на дипломатически и служебни паспорти и др.) българските граждани следва да кандидатстват в някое от посолствата на страната.
 

 

Практически съвети

Необходимо евинаги да сеноси документ за самоличност със снимка и да се спазват разпорежданията на силите за сигурност и на полицията.

Препоръчително е да не се снимат военни, правителствени или VIP сгради и превозни средства, тъй като това може да доведе до арест.

Притежанието, употребата и разпространяването на наркотични вещества подлежат на сурови наказания.

Облеклото следва да е съобразено с местните обичаи и религиозни особености.

Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата; обувките се свалят при влизане.

Трябва да се избягва приемането на местни медикаменти, при участие в курсове по традиционна медицина – аюрведа или йога.

Не е прието двойките да се държат за ръце на публични места. 
 

 

Консулски услуги

Какво могат да направят за Вас консулските служители:

 • защита на правата и интересите на българските граждани, на българските юридически лица и на лицата от български произход в Индия и в другите държави на акредитация – Бангладеш, Непал и Шри Ланка, в съответствие с българското законодателство и международните договори, които са в сила за Република България, в границите, допустими от международното право и обичаи, както и законодателството на Индия и на другите държави на акредитация;

 • консултиране на физически и юридически лица по въпроси от областта на консулската дейност или от значим обществен интерес, или на български граждани, изпаднали в беда;

 • консултиране на български физически и юридически лица относно представителството на техните интереси в следствени и съдебни дела, при наложени ограничения за влизане на територията на Индия, Бангладеш, Непал и Шри Ланка, при издирване на наследства/ наследници и др. на територията на държавите на акредитация;

 • приемане, обработване и изпращане на компетентните български институции на заявления за издаване на български документи за самоличност (паспорт, лична карта и СУМПС);

 • приемане и обработване на декларации за обявяване за невалидни на български документи за самоличност; приемане на невалидни български документи за самоличност с последващо информиране на компетентните български институции;

 • приемане и обработване на молби за издаване на временни паспорти на български граждани с изгубени или откраднати документи, и на  удостоверения за завръщане в България на чужденец; издаване на заместващите документи за пътуване след получаване на съответното разрешение от компетентните български институции;

 • съставяне на Актове за установени административни нарушения по Закона за българските документи за самоличност;

 • изготвяне на удостоверения, служебни бележки и др. в рамките на компетенциите на посолството;

 • приемане и обработване на молби за установяване на българско гражданство и ЕГН, за вписване на ЕГН в НБД „Население” и за избор/ промяна на постоянен и настоящ адрес в Република България;

 • приемане и обработване на молби за приемане или възстановяване на българско гражданство или за освобождаване от българско гражданство;

 • приемане и обработване на съобщения по гражданско състояние и на документи за сключване на граждански брак в посолството;

 • извършване на преводи и заверки на подписа на преводача на документи по гражданско състояние и заверки на подписа на преводача на други документи и книжа съгласно разписаните компетенции;

 • нотариални удостоверявания на подписи и на преписи / копия;

 • приемане и обработка на молби за издаване на български визи;

 • предоставяне на информация за реда и условията за издаване на визи;

 • приемане на искания и съдействие за оказване на помощ на български граждани и чужденци, изпаднали в беда на територията на Индия, Бангладеш, Непал и Шри Ланка;

 • защита на интересите  на български физически и юридически лица при извънредни обстоятелства (природни бедствия, терористични атентати и др.) и на правата на български граждани – жертви на трафик, с цел сексуална или друга форма на експлоатация, и др.;

 • предоставяне на информация за български граждани, задържани и/или изтърпяващи присъди „лишаване от свобода” на територията на държавите на акредитация;

 • представляване на интересите на малолетни и непълнолетни лица и лица с ограничена дееспособност, недееспособни лица в рамките на международните обичаи и законодателството на Индия, Бангладеш, Непал и Шри Ланка;

 • издирване на български граждани или на лица от български произход на територията на Индия, Бангладеш, Непал и Шри Ланка по молба на български физически или юридически лица при наличие на законен интерес и в рамките на международните обичаи и законодателството на тези държави;

 • оказване на помощ на екипажите на морски и речни кораби, плаващи под знамето на Република България и на въздухоплавателни средства, регистрирани в Република България, в рамките на международните обичаи и законодателството на приемащите държави; при необходимост – приемане на декларации за пътуване на кораби, оформяне на корабни документи и разрешаване на спорове между капитана, командния състав, моряците и пътниците, доколкото това се предвижда от законодателството на Република България;

 • предоставяне на информация за пострадали, задържани, починали или загинали български граждани на територията на Индия, Бангладеш, Непал и Шри Ланка;

 • предоставяне на информация за процедурите и необходимите документи и оказване на съдействие за репатриране в България или за извършване на погребение/ служебно погребение в тези държави в случай на смърт на български гражданин;

 • в случаите на арест – посещение на консулското длъжностно лице при задържания български гражданин; предоставяне на информация и съдействие на близките на задържаното лице да го посетят в затвора; усилия за гарантиране на същото отношение към задържания български гражданин както към гражданите на приемащата страна;

 • предоставяне на актуална информация при пътуване към и от държавите на акредитация;

 • приемане на искания за достъп до обществена информация и предоставяне на информация по въпроси, свързани с българските документи за самоличност (паспорт, лична карта и СУМПС), с възможностите за възстановяване или придобиване на българско гражданство, с гражданското състояние, по въпроси на гражданството, апостили, легализации, извършването на преводи на документи и на заверки на подписа на преводач и др. нотариални дейности в съответствие с разписаните компетенции;

 • в извънредни случаи при изпаднали в беда български граждани и след като техни близки внесат необходимата сума в касата на МВнР, посолството ще изплати на лицето съответната сума.

 

 

Заверки и легализации

За да бъдат валидни в България и да могат да послужат пред българските институции, всички издадени от властите в Шри Ланка документи на български граждани, следва да имат поставен щемпел на Министерството на външните работи. След това е необходимо да бъдат заверени от посолството на Шри Ланка в Ню Делхи, Индия. Подписът и заверките на посолството на Шри Ланка в Ню Делхи  се заверяват от консулската служба при посолството на България в индийската столица.

Така оформени, документите трябва да бъдат преведени на български език от оторизирана фирма в България и заверени в отдел „Заверки и легализации” на Министерството на външните работи на Република България.

Европейски временен паспорт

При спешни случаи (изгубен паспорт) българските граждани могат да потърсят на място съдействие от дипломатическо представителство на всяка една държава-членка на ЕС за издаване на документ за пътуване.


Оферта № Е1591

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети