Намери оферта

ЮАР и водопадът Виктория - с водач от България! Отстъпки за ранни записвания!

Продължителност: 13 дни / 10 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София – Истанбул – Йоханесбург – Претория – Хейзивю – Национален парк "Крюгер" – Ливингстън - водопадът Виктория - Кейптаун – Оудсхорн – Найсна – Кейптаун - Истанбул – София

Дати на отпътуване: 16.11.2021, 25.01.2022, 07.02.2022

Код на програма: E-385

Цена от: 6930 лв.


Дата Цена Запитване
16.11.2021 от 6930 лв. запитване
25.01.2022 от 6930 лв. запитване
07.02.2022 от 6930 лв. запитване

Ден 1

Отпътуване в 21:20 ч. от Терминал 2 на летище София за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Кацане на летището в Истанбул в 23:40 ч.


 

Ден 2

Отпътуване от Истанбул за Йоханесбург в 02:15 ч. Кацане на летището в Йоханесбург в 11:05 ч. Посрещане от представител на място. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел „Peermont Mondior“ **** (или подобен) в Йоханесбург. Нощувка.


 

Ден 3

Закуска. Отпътуване за провинция Мпумаланга – мястото, където изгрява слънцето. Позната като „Източен Трансваал“, Мпумаланга се смята за едно от местата с най-голямо природно разнообразие и едно от най-красивите места в Южна Африка. По маршрута – панорамна обиколка на Претория. Столицата на Южноафриканската република е  разположена в живописната долина на река Апис. Това е един от малкото градове в ЮАР, чиито жители в по-голямата си част са с европейски произход. Привечер настаняване в хотел „Sanbonani Resort Hotel“ **** (или подобен) в района на Хейзивю. Вечеря в хотела. Нощувка.


 

Ден 4

Закуска. Целодневно фотосафари в Национален парк „Крюгер“ – най-големият в Южна Африка и един от най-големите в света, който се простира на приблизително 19 000 км2. Той е дом не само на „Голямата петорка – африкански бивол, леопард, лъв, слон и носорог, но и на 517 вида птици, 114 вида влечуги, включително черна мамба, 3000 крокодила, както и множество риби. В „Крюгер“ има повече видове едри бозайници от всеки друг парк в Африка. Годишно паркът се посещава от милиони туристи. Според голяма част от посетителите „Крюгер“ е истински рай, където може да се потопите в дивата природа и да се докоснете до местните обитатели, които се разхождат необезпокоявани на воля. Обяд в ресторант Cattle Baron. Връщане в хотел „Sanbonani Resort Hotel“ **** (или подобен). Вечеря в хотела. Нощувка.


 

Ден 5

Закуска. Трансфер до летище Крюгер Мпумаланга. Оптътуване в 11:35 ч. за Ливингстън. Пристигане в 13:10 ч. в Ливингстън – град в Южна Замбия, основан през 1905 г. след като е построен железопътен мост над река Замбези. Кръстен е на шотландския изследовател Дейвид Ливингстън. Трансфер до хотел „Zambezi River Lodge“ (или подобен). Бома вечеря с традиционни песни и танци. Нощувка.


 

Ден 6

Закуска. Днес ще се докоснете до вълшебството и емоцията на водопадът Виктория (ок. 2 ч. – 2.5 ч. ) една от най-големите природни забележителности на континента, включена в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство и едно от седемте природни чудеса на света. Намира се на границата между Зимбабве и Замбия, на р. Замбези. Със своята дължина от 1,7 км той е най-обширният в света. Сред местното население водопадът бил известен с името „Гърмящият дим“, но през 1855 год., когато тук идва шотландският мисионер и изследовател Дейвид Ливингстън, му дава името на английската кралица Виктория. Романтичен круиз по залез по р. Замбези (ок. 2 ч.): ще отплавате нагоре по течението на реката, за да изпратите слънцето над Африка и да видите ритуала по вечерния водопой на многото стада от диви животни, които се стичат по залез слънце към бреговете на Замбези, а ятата от птици се реят над водите на реката и изпращат деня. Връщане в хотела. Нощувка.


 

Ден 7

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 11:45 ч. от Виктория Фолс до Кейптаун. Пристигане на летището в Кейптаун в 14:40 ч. Трансфер до хотел “Southern Sun Cape Sun Hotel” . Настаняване. Нощувка.


 

Ден 8

Закуска. Отпътуване за Оудсхорн, известен с големия брой ферми, в които се отглеждат щрауси. Посещение на пещерите Канго (ок. 1 час) – едно от най-живописните творения на природата и една от най-посещаваните забележителности в цяла Южна Африка. Представляват пещерна система, която се е образувала преди повече от 150 000 години, а днес се простира на повече от 5 километра. Тази "скална приказка" от варовикови форми, омагьосани езера, дълбоки ями и преплитащи се тунели в продължение на хилядолетия е останала скрита от хората до 1780 г., когато пещерите са открити съвсем случайно от овчар, който минавал през този район. Настаняване в хотел „De Denne Country Guest House“  ****  (или подобен) в района на Оудсхорн. Вечеря в хотела. Нощувка.


 

Ден 9

Закуска. Посещение на ферма за щрауси (около 1 час). Отпътуване за Найсна. Настаняване в хотел „Blackwaters River Lodge“ **** (или подобен). Следобед свободно време за разглеждане на Найсна – хубав малък град и популярен курорт, част от туристическия маршрут „Garden Route“. Градът е разделен на две части: Waterfront – туристическият район и същинският град, разположен в непосредствена близост. Найсна е известен със своя фестивал на стридите и гостоприемството на местните жители. Заобиколен от зелени хълмове, градът е разположен на северния бряг на живописна лагуна, която е охранявана от бурните води на океана от два скалисти острова (две глави на горгони). Този район се смята за един от най-живописните в света. Нощувка.


 

Ден 10

Закуска. Отпътуване за Кейптаун - вторият по големина град в Република Южна Африка след Йоханесбург. Той е административен център на провинция Западен Кейп и законодателна столица на страната, тъй като тук е седалището на Парламета на ЮАР. Кейптаун се намира в южната част на страната, близо до нос Добра надежда. Кейптаун се причислява към най-красивите градове в света и е най-посещавания град в Южна Африка. Настаняване в хотел „Southern Sun Cape Sun Hotel“ **** (или подобен). Следобед панорамна обиколка на града. Нощувка.


 

Ден 11

Закуска. Целодневна екскурзия на полуострова: кварталите Клифтън, Кампс Бей и Ландудно. Пътуване по панорамния път „Chapman's Peak Drive“ към Кейп Пойнт – най-югозападната част на крайбрежието на Република Южна Африка, посещение на природен резерват Кейп Пойнт. Посещение на плажа „Болдърс Бийч“, обитаван от колония африкански (очилати) пингвини. Посещение на ботаническата градина „Кирстенбош“, една от 9-те национални ботанически градини в Южна Африка. Нощувка.


 

Ден 12

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване в 18:00 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“.


 

Ден 13

Пристигане в Истанбул в 06:00 ч. Отпътуване за София в 08:35 ч. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 08:55 ч.

 


Продължителност на туристическата програма: 13 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 2 дни

Вид на пътуването: организирано пътуване

Тип транспорт: самолет

 

настаняване

валидна
(от - до)

цена

Единична стая

28.01.2020 - 30.04.2020

604 EUR

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

-

настаняването е включено в основната цена

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

-

настаняването е включено в основната цена

Единична стая

01.05.2020 - 20.05.2020

522 EURПояснения:

 • Цената на екскурзията е калкулирана при следните валутни курсове: 1 USD = 1,76 лв. и 1 EUR = 17,9 ZAR. При промяна на валутния курс с повече от 6 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

 • Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетен билет Крюгер - Ливингстън 5255 ZAR и Виктория Фолс - Кейптаун 5670 ZAR. При промяна на валутния курс или цената на билета от страна на авиокомпанията агенцията си запазва правото на промяна на цената на екскурзията в съответната посока.

 • Авиокомпаниите си запазват правото да променят полетното разписание и стойността на летищните такси.

 • Местата за настаняване са категоризирани според местните изисквания за категоризация на туристическите обекти и е възможно да не съответстват напълно на същия брой звезди.

 • Екскурзията се провежда при минимум 14 записани туристи.

 • Часово време: София - 12 ч.; Йоханесбург, Претория, Кейптаун - 12 ч.

 • Валутни курсове към 04.08.2019 год.: 1 ZAR = 0,061 EUR и 1 ZAR = 0,067 USD

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза. Кандидатства предварително онлайн и се заплаща и получава на летището при пристигане в страната.

 • за български граждани е необходима предварително издадена виза. Необходими документи: надлежно попълнен формуляр на английски език; две актуални цветни снимки в паспортен формат (3х4), приложени към формуляра в указаното за целта място; паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (поне две страници в паспорта трябва да бъдат празни, за да се поставят печатите за влизане и излизане от страната); потвърждение за трудова заетост с реални детайли по получаваното възнаграждение, заеманата позиция и отпуснатия отпуск за периода на посещението (ако туристът е собственик на фирма, се изискват актуалното състояние и банкова референция за фирмата), преведени на английски език; оригинал на банково извлечение по сметка или кредитна карта за последните 3 месеца с превод на английски език; за деца: изискват се акт за раждане и декларация за съгласие от родителите, ако поне един от тях не придружава детето, като и двата документа трябва да са нотариално заверени, с легализиран превод на английски език и с апостил от Министерството на външните работи на България или от Министерството на правосъдието; за ученици и студенти се изисква и служебна бележка от учебното заведение, преведена на английски език; самолетен билет; хотелска резервация; бележка за платена такса в деня на подаване на документите; сертификат за извършена ваксинация срещу жълта треска – за туристите, пътуващи към ЮАР от страните, попадащи в Yellow Fever Belt. Агенцията съдейства само при попълването на формуляра за кандидатстване за виза. Всички документи се подават лично в консулската служба към посолството.

 • Самолетен билет София - Истанбул - Йоханесбург и Кейптаун - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг;

 • Самолетен билет за полет Крюгер - Ливингстън с включени летищни такси;

 • Самолетен билет за полет Виктория Фолс - Кейптаун с включени летищни такси;

 • Всички описани в програмата трансфери;

 • Транспорт с автобус / минибус по описания маршрут;

 • 1 нощувка със закуска в хотел "Peermont Mondior" **** (или подобен) в Йоханесбург;

 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Sanbonani Resort Hotel" **** (или подобен) в Хейзивю;

 • Обяд в ресторант "Cattle Baron" в национален парк Крюгер;

 • 2 нощувки със закуски в хотел "A'Zambezi River Lodge" **** (или подобен) в Ливингстън;

 • Бома вечеря в Ливингстън;

 • 3 нощувки със закуски в хотел "Southern Sun Cape Sun Hotel" **** (или подобен) в Кейптаун;

 • 1 нощувка със закуска в къща за гости "De Denne Country Guest House" в Оудсхорн;

 • 1 нощувка със закуска в "Blackwaters River Lodge" **** в Найсна;

 • Панорамна обиколка на Претория;

 • Целодневно фотосафари в Национален парк "Крюгер";

 • Екскурзия при водопада Виктория;

 • Круиз по залез слънце по р. Замбези;

 • посещение на пещерите Канго, ферма за щрауси и Найсна;

 • Полудневна туристическа програма в Кейптаун;

 • Целодневна екскурзия до Кейп Пойнт и полуострова;

 • посещение на природен резерват Кейп Пойнт;

 • посещение на ботаническа градина "Кирстенбош";

 • Входни такси за туристическите обекти по маршрута;

 • Местен екскурзовод на английски език;

 • Водач-преводач от България;

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.

 • Туристическа виза за ЮАР (Визата трябва да е многократна!): 65 лв.;

 • Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);

 • Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание;

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

 • Разходи от личен характер.

Обща информация

Местна валута
Южноафрикански ранд (ZAR)
1 EUR ≈ 15 ZAR

Интересни факти
Република Южна Африка (ЮАР) е разположена в най-южната част на Африканския континент. Граничи с Намибия, Ботсуана, Зимбабве и Мозамбик, при това кралствата
Есватини и Лесото са вътрешни държави в нейната територия.
Населението включва над 50 етнически групи.
Официалните езици в страната са единадесет.
Широко се използва английският език.

Престъпност и сигурност
Престъпността в ЮАР е много висока, особено в Йоханесбург, Дърбан, Кейптаун и други големи градове.

Митнически изисквания
Чуждестранните лица имат право да внасят безмитно лични вещи и спортни принадлежности, до 200 къса цигари, 20 пури, 250 г тютюн, до 2 л, вино до 1 л друг алкохол, до 50 мл парфюм, до 250 мл одеколон, сувенири и предмети на обща стойност до 3000 ранда. Младежи до 18 г. нямат право на внос на алкохол и цигари.
Забранено е внасяне на наркотици, оръжие, експлозиви, порнографска литература.
Забранено е изнасянето на изделия от слонова кост, кожи на лъвове, крокодили, на стойност в местна валута повече от 500 ранда.
Скъпи вещи, като бижута, камери, часовници и др., се декларират при влизане за безмитно изнасяне от ЮАР.
За по-подробна информация: www.southafrica.net
Най-актуална информация за митническите изисквания на РЮА може да се намери ТУК.

Движение по пътищата
Посоката на движението в страната е обратна на посоката на движение в България, т.е. в лявата пътна лента.Местните водачи на автомобили в повечето случаи шофират внимателно и предоставят предимство. Пътният знак (I) препоръчва движение при заключени врати на колата и повишено внимание на знак „Стоп” и на светофари.

Здравеопазване
Нивото на здравеопазване е високо, но тъй като се заплаща, от особена важност е медицинска застраховка с добро покритие.
Широко разпространена е болестта СПИН.
Сезонно могат да възникнат епидемии от малария и холера (в североизточните части на страната – Национален парк Крюгер).
Документи за пътуване и визов режим
 
Необходимо е да притежавате валиден паспорт, с положена в него входна виза за Южна Африка. Паспортът Ви трябва да бъде валиден 30 дни след датата на отпътуване от РЮА и да има поне две празни страници.
По правило, ваксинации не се изискват, но при влизане в Южна Африка от някои държави с висок риск от заразяване с жълта треска - yellow fever (в Африка и в Южна Америка) се изисква сертификат за ваксинация. Той трябва да бъде издаден минимум 10 дни преди пътуването. ваксината осигурява защита 10 дена след прилагането ѝ, и осигурява доживотен имунитет. Образецът на сертификата от съответната държава следва да е одобрен от Световната здравна организация. От 2016 г.пътуващите за или от Замбия, Танзания, Еритрея, Сомалия, Руанда, Сао Томе и Принсипи не се налага да притежават сертификат за извършена ваксинация срещу жълта треска. За да проверите кои страни са с риск от предаване на жълта треска и страните, които изискват ваксинация срещу жълта треска натиснете ТУК.
Българските граждани, притежаващи обикновени паспорти, желаещи да влязат на територията на Република Южна Африка, могат да получат виза в нейното посолство в София. Българските граждани, пътуващи транзитно през РЮА за съседна на РЮА страна трябва да притежават транзитна виза. Изискването не се отнася за пътуващите единствено с транзитна цел през международните летища на Южна Африка: О.Р. Тамбо - Йоханесбург, Лансерия - Йоханесбург, Кейптаун и Кинг Шака - Дърбан. На тези пътници ще бъдат снемани пръстови отпечатъци. Подробна информация за визовия режим за чужденци и изискванията за издаване на визи можете да откриете ТУК.
ВАЖНО! Във връзка с измененията на Имиграционния закон на Р Южна Африка считано от 01 октомври 2014г. за всички деца до 18 години при влизане, излизане и транзитно преминаване на територията на Южна Африка е задължително да бъде представено преведено на английски език удостоверение за раждане на детето, което да съдържа имената на двамата родители. Удостоверението за раждане или копие на удостоверението за раждане следва да бъдат легализирани с апостил и  със заверен превод на английски език.
Ако детето е придружено само от единия родител освен удостоверението за раждане, оформено по описания начин, следва да представи и преведено на английски език нотариално заверено и легализирано писмено съгласие от липсващия родител детето да пътува за/ извън Южна Африка, копие на документ за самоличност на липсващия родител  и телефон за връзка с него. Преводът на английски език следва да е заверен.
Ако детето пътува придружено от трето лице или само,освен удостоверението за раждане, оформено по описания начин,  следва да се представят нотариално заверени и легализирани декларации – съгласие от двамата родители, копие на личните им документи и телефон за връзка с тях. За непридружените деца трябва да се представи и писмо от лицето, което посреща детето в Южна Африка с посочен адрес, на който ще пребивава детето и копие на личен документ на посрещача. Подробна и актуална информация относно имиграционното законодателство можете да намерите на сайта на МВР на РЮА http://www.dha.gov.za/.
  
Практически съвети
Преди да отпътувате за Южна Африка, информирайте се за телефоните и адреса на посолството в Претория.
По време на престоя си в страната е препоръчително да оставите на посолството телефон/адрес за връзка в случай на необходимост.
Препоръчва се също така:
 • да се движите с повишено внимание и за предпочитане на групи;
 • да избягвате носенето на големи суми пари в брой, лаптопи, скъпи камери, мобилни телефони и бижута по улиците;
 • да оставяте на съхранение в сейфовете в хотелите пари и скъпи вещи;
 • вечер да избягвате да се движите пеша;
 • при нападение в никакъв случай да не се оказва съпротива.

Консулски услуги

Заверки и легализации
Консулската служба към Посолството на Република България в Претория има правомощие да предоставя ограничени нотариални услуги, като заверка на подпис върху частни документи (декларации, пълномощни), които не подлежат на вписване.
Консулската служба може да извърши тези услуги, единствено ако документът е на български език и е предназначен да послужи пред компетентните власти в Република България.
В случай че гражданите желаят документите да се обработят същия ден, таксата се заплаща в двоен размер.
В случай че документът се отнася до недвижимо имущество, са необходими два оригинала на текста на документа, единият от които се пази в архива на Консулската служба.
Документи, издадени от южноафрикански институции, се признават в България само когато върху тях или в приложение към тях е поставен в оригинална форма печат  „апостил” от Консулския отдел на Департамента по международни отношения и сътрудничество на Република Южна Африка (тел. 012 351-1232). Така издадените документи, придружени с “апостил”, е необходимо да бъдат преведени на български език. Преводът се извършва от оторизираните за тази дейност преводачески агенции и се заверява в отдел „Заверки и легализации” на Министерството на външните работи на Република България.
Консулската служба при Посолството на Република България в Претория не извършва преводи на документи.
Документи, издадени от български институции, се признават в Южна Африка само когато върху тях или в приложение към тях е поставен в оригинална форма печат-„апостил”.В България „апостил” може да бъде поставен от отдел „Заверки и легализации” на Министерството на външните работи или от Министерството на правосъдието, в зависимост от документа. След това документът трябва да бъде преведен на английски език, а преводът да бъде заверен в отдел „Заверки и легализации” на Министерството на външните работи.

Гражданско състояние
Българските консулски служители имат правомощия да осъществяват действия по гражданска регистрация на български граждани.

Акт за раждане
При раждане в Република Южна Африка на дете с поне един родител български гражданин, родителят следва да се снабди с акт за раждане от несъкратен вид (unabridged birth certificate), който се издава от Департамента по вътрешни работи на Република Южна Африка. След получаване на документа, същият се легализира с „апостил” от Департамента по международни отношения и сътрудничество на Република Южна Африка.
Актът за раждане, снабден с „апостил”, следва да се представи в общината по постоянен адрес на майката в България, респективно – в общината по постоянен адрес на бащата, ако майката не е българка. Това може да стане лично, чрез упълномощено лице или по служебен път - чрез Посолството в Претория.

Акт за смърт
При смъртен случай с български гражданин в Република Южна Африка, близките следва да се снабдят с акт за смърт от несъкратен вид (unabridged death certificate), който се издава от Департамента по вътрешни работи на Република Южна Африка.
Когато близките на починалия се намират в България Посолството в Претория оказва съдействие за издаването на необходимия документ от местните компетентни власти.
Документът следва да бъде легализиран с „апостил” от Департамента по международни отношения и сътрудничество на Република Южна Африка.
Актът за смърт, снабден с „апостил”, се представя в общината по постоянен адрес в България на починалия български гражданин. Това може да стане лично – от близките на починалия, или по служебен път – чрез посолството в Претория.

Сключване на граждански брак
Законодателството на Южна Африка позволява на чужди граждани да сключват граждански брак с местни граждани, както и на южноафрикански граждани да сключват граждански брак с чужди граждани пред оторизиран представител на Департамента по вътрешни работи на Република Южна Африка при изпълнени определени условия.
След сключване на брака, българският гражданин следва да се снабди с акт за сключен брак от несъкратен вид (unabridged marriage certificate), като се издава от Департамента по вътрешни работи на Република Южна Африка.
Документът следва да бъде легализиран с „апостил”, който се поставя от Департамента по международни отношения и сътрудничество на Република Южна Африка.
Актът за сключен брак, снабден с „апостил”, се представяв общината по постоянен адрес в България на лицето, сключило брак с гражданин на Южна Африка. Това може да стане лично  или по служебен път – чрез посолството в Претория.
Подробна информация относно изискванията на местните власти за издаване на горните документи е налична ТУК.

Оферта № Е385

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

Мероприятия
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

Групи по поръчка
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

Подаръчен ваучер


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

Туристически застраховки


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Транспортни услуги
 

 • Самолетни билети
 • Трансфери
 • Рент-а-кар
 • Автобуси под наем
 • Яхти под наем
 • Билети за влак в чужбина
 • Фериботни билети