Намери оферта

Япония и Южна Корея - черен петък

Продължителност: 12 дни / 9 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:

Код на програма: E-1685

Цена от: 0 лв.


Дата Цена Запитване

Програма по дни:

 

Ден 1

ПЪРВИ ДЕН: Полет София – Доха.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН: Отпътуване от Доха за Сеул. Кацане на летището в Сеул. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Сеул.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Паджу и посещение на Демилитаризираната зона /DMZ/ - границата между Северна и Южна Корея. Посещение на парка Имджамак с Моста на свободата, изграден при разделянето на Южна и Северна Корея. Посещение на един от тунелите, прокопани от севернокорейците за навлизане на тяхната армия в Южна Корея, обсерваторията Дора, от която се вижда т.нар. „Пропагандно селище“ в Северна Корея и гарата Дорсан. Обяд. Завръщане в Сеул и посещение на улица „Итаеуон“. Нощувка в Сеул.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Сууон и посещение на крепостта Хуасеонг (ЮНЕСКО). Завръщане в Сеул и посещение на традиционното селище Букчон Ханок. Обяд. Посещение на Сеулската телевизионна кула N. Разходка по улица „Мьонгдонг“. Нощувка в Сеул.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Освобождаване на хотела. Полудневна обиколка на Сеул – посещение на двореца Кьонбоккун, улица „Инсадонг“ с множество арт магазини и традиционния пазар Намдаемун. Обяд. Трансфер до летището. Полет до Осака. Кацане и трансфер до хотела в Осака. Нощувка в Осака или околности.


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Киото (55 км) - в миналото столица на императорска Япония, сега важен културен и административен център на страната. Разглеждане на храмовия комплекс Кийомидзу – един от най-древните храмови комплекси в страната, издигнат недалеч от водопада и кристално чистата вода в планината Отова. Посещение на замъка Ниджо, укрепена дворцова резиденция на шогуните от рода Токугава. Обяд. Разглеждане на Кинакуджи (Златният павилион). Разходка в квартала „Гион“ – най-известният гейша-квартал на Киото, пълен с магазини, ресторанти, чайни и любими на туристите места за развлечение. Свободно време. Завръщане в хотела в Осака. Нощувка.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за старата столица Нара (Осака – Нара 30 км). Посещение на будисткия храм Тодайджи – един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е призната за най-голямата дървена конструкция в света и помещава колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м. Разглеждане на шинтоитското светилище Касуга Таиша, използвано и като семейна гробница на фамилията Фудживара, дала на Япония много регенти и императори през периода Нара. Паметник на ЮНЕСКО, гробницата впечатлява с украсата от многобройни бронзови и каменни фенери. В храмовия комплекс са разпръснати множество по-малки спомагателни светилища, разположени по протежение на пътя покрай главния храм и посветени на дванайсетте бога на късмета. Комплексът e известен и със своя парк с елени, където животните се разхождат на свобода и могат да бъдат наблюдавани. Обяд. Посещение на старата част на Нара. Завръщане в Осака. Разходка из Пазара Куромон – един от централните и добре познати на местните граждани пазари в Осака, където могат да бъдат намерени всички видове хранителни продукти и стоки. Разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Разходката продължава по успоредната улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки. Завръщане в хотела. Нощувка в Осака.


Ден 8

ОСМИ ДЕН: Закуска. Напускане на хотела. Багажът (по един куфар на човек) се транспортира отделно от хотела в Осака до хотела в Токио и пристига в рамките на следващия ден, поради което е необходимо да се подготви ръчен багаж за първата нощувка в Токио. Посещение на замъка Осака – построен през XVI в. като център на нова обединена Япония и понастоящем най-големият замък на територията на страната, една от основните забележителности на града. Качване на терасата на небостъргача Умеда Скай Билдинг, откъдето, от 173 м височина, се открива една наистина незабравима гледка. Обяд. Трансфер до гара Шин и отпътуване към гара Шинагава, Токио. Пътуването се осъществява с бърз влак – стрела, с предварително резервирана стандартен клас седалка. Моля, имайте предвид, че във влака – стрела няма място за голям багаж. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка в Токио.


Ден 9

ДЕВЕТИ ДЕН: Закуска. Посещение на Музея Едо, където чрез макети е пресъздадено Старо Токио (преди 1869 г). Посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио, считан за на най–стария храм в града. Разходка по колоритната търговска улица „Накамисе“, тръгваща от храма и водеща до външната порта на града. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Обяд. Посещение на „Одайба“ – един от най-модерните райони в Токио, известен с прекрасния Мост на Дъгата и Статуята на свободата. Разглеждане на търговска улица „Гинза“, известна като най-луксозната търговска улица за пазаруване, хранене и развлечения в Токио с множество магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, кафенета и нощни клубове. Посещение на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Нощувка в Токио.


Ден 10

ДЕСЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за планината Фуджи с туристически автобус (Токио – Фуджи 150 км). Пристигане в подножието на Фуджи и изкачване до нейната пета станция (ако метеорологичното време и условия не го позволяват – посещение на информационния център на Фуджи). Фуджи е действащ вулкан, избухвал последно през 1708 г. Той е най-високата планина в Япония, която местните смятат за свещена. Обяд. Отпътуване за Хаконе (Фуджи – Хаконе 60 км) и разходка с корабче по езерото Аши, откъдето се откриват великолепни гледки (при подходящи метеорологични условия) към планината Фуджи и национален парк Хаконе. Посещение на парка Онши. Завръщане в хотела в Токио. Нощувка.


Ден 11

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на храма Мейджи и района Хараджуко с шикозната улица „Омоте – Сандо”. Посещение на квартала „Шибуя” - един от най-колоритните и оживени квартали на Токио, наситен с места за пазаруване, хранене и забавления (пред гара Шибуя ще можете да видите статуята на вярното Хачико, очакващо своя господар). Обяд. Посещение на Императорския дворец (отвън) – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на бившия замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. Кратка фото пауза. Посещение на района Акихабара, известен още като „Електронният град“, поради многобройните магазини за електроника. Посещение на района Уено и търговската улица „Амейоко“. Трансфер до летището. Полет за Доха.


Ден 12

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: Пристигане в Доха. Отпътуване за София. Пристигане в София.

 

Настаняване в 4* или 5*

Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена на трети възрастен в стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
27.04.2023 6685 7588 6635 6435 6485

Продължителност на туристическата програма: 12 дни
 

Пояснения:

  • Екскурзията е дванадесетдневна и включва 3 нощувки в Сеул, 3 нощувки в Осака, 3 нощувки в Токио в хотели 4 звезди на база закуска, 9 обяда, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Сеул, Осака, Нара, Киото, Фуджи, Никко, Токио. Пакетната цена на екскурзията включва билети за полета Сеул – Осака с местна авиокомпания, билети за влака стрела Осака – Токио и таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач - придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач - екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Япония и Корея се извършват с автобус.

    • Сеул: хотел Shinagawa Prince Hotel****; или подобен; Осака: хотел Agora Regency Osaka Sakai****, или подобен; Токио: хотел Metropolitan Hotel Ikebukuro****, или подобен.

    Забележки:

    • Третият човек в стая е възможно да спи на допълнително легло.
    • При посещение на Япония, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Японски йени, от България;
    • При посещение на Южна Корея, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Корейски вонове, от България.

    Продължителност на полетите:

    • София – Доха и обратно: около 4 ч. и 45 мин;
    • Доха – Сеул: около 8 ч. и 45 мин;
    • Токио – Доха: около 11 ч. и 55 мин.

    Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

    Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;

    Местна Валута: Японска йена и Корейски Вон.

    Информация и необходими документи за пътуване до Корея: задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на излизане от страната.

    Информация и необходими документи за пътуване до Япония: задграничен паспорт валиден след датата на завръщане.

    Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания. 

  • При посещение на Япония, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Японски йени, от България.

    При посещение на Южна Корея, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Корейски вонове, от България.

  • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2021":
    1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

    2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

    От посочените отстъпки се ползва само една.

    Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

    Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

    Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване отбелязани със знак   

    Отстъпките не се прилагат при икономични или промоционални екскурзии, отбелязани със знак  

    3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - Екскурзиите, отбелязани със знак   , са с ранно записване. При тях е ясно упоменато до коя дата са валидни по-ниските цени.

    При екскурзиите отбелязани със знаци      и   не се прилагат горните намаления за ранно записване и постоянни клиенти.

​Цената включва:

  • Самолетен билет София – Сеул – Токио – София с „Катарски авиолинии”;
  • Самолетен билет Сеул - Осака;
  • Летищни такси;
  • 1 бр. чекиран багаж до 30 кг;
  • 1 бр. малък салонен багаж;
  • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Сеул;
  • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Осака;
  • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Токио;
  • 9 обяда;
  • Билет за бърз влак Осака – Токио;
  • транспорт на 1 куфар на човек от Токио до Осака;
  • Трансфери;
  • Транспорт с минибус/автобус по програмата;
  • Екскурзоводски услуги по описаната програма;
  • Входни такси в посещаваните обекти;
  • Водач-придружител от туроператора.

​Цената не включва:

  • Медицинска застраховка;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване";
  • PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;
  • Разходи от личен характер.

Обща информация

Японската национална туристическа организация (Japan National Tourist Organization – JNTO) информира, че е открила „гореща“ телефонна линия (24 ч.) за предоставяне на туристическа информация или за оказване на помощ при инциденти и извънредни ситуации, включително относно коронавирус, както следва:

Japan visitor hotline: +81 50-3816-2787 (обслужване на английски, китайски и корейски език).

В допълнение, предлагаме следните линкове към уебстраници, съдържащи полезна тематична информация:

  • информация от Токийското правителство (Tokyo Metropolitan Government):

https://www.metro.tokyo.lg.jp/english/topics/2020/0128_00.html

  • практическа информация относно вземането на предпазни мерки срещу общоинфекциозни заболявания в Япония:

https://www.fukushihoken.metro.tokyo.lg.jp/iryo/kansen/tagengoguide.files/tagengogaido2019-mihiraki.pdf

  • практическа информация относно медицинското обслужване и достъпа до лекарства в Япония:

https://www.himawari.metro.tokyo.jp/qq13/qqport/tomintop/(достъпна на мандарин, английски и корейски език след селектиране в горната част на сайта);

  • информация от японската медия NHK World:

https://wwwnhk.or.jp/nhkworld/en/news/tags/82/

  • информация от Световната здравна организация:

https://who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

 

Местна валута – японска йена (JPY)

Престъпност и сигурност

Политическата обстановка в страната е традиционно стабилна. Нивото на престъпност е ниско. Терористичната заплаха се счита за ниска, но не следва да се пренебрегва.

Като сериозна потенциална заплаха се възприема ракетно-ядрената програма на Северна Корея и възможните последствия при конфликт. При опасност от ракетен удар върху японската територия ще бъдат изпратени предупреждения и указания за действие по имейл и чрез сирена посредством системата за предупреждение J-Alert System. Повече информация за J-Alert System e достъпна на: https://esolia.com/japan-emergency-broadcast-system-j-alert/.

Поради природните характеристики на Япония, в страната е налице постоянна опасност от природни бедствия – земетресения, цунами, вулканични изригвания, тайфуни /юли-октомври/. Системите за ранно предупреждение и реакция при бедствия функционират много добре. За информация следва да се следи сайтът на Japan Meteorological Agency www.jma.go.jp/jma/indexe.html  и указанията на местните власти.

Японското правителство продължава да полага усилия за намаляване на рисковете след аварията в ядрената електроцентрала „Фукушима Дайичи“ през 2011 г. и за възстановяване на района. Около електроцентралата продължава да съществува забранена за преминаване и престой зона. Желаещите да пътуват в района трябва внимателно да следват обозначенията на указателните табели по пътя и разпоредбите на японското правителство. Актуална информация може да бъде получена на следните адреси:

https://www.meti.go.jp/english/earthquake/nuclear/roadmap/

https://www.meti.go.jp/english/earthquake/nuclear/roadmap/pdf/190417MapOfAreas.pdf

Спешни телефони:

110 – спешен телефон на полицията

118 – спешен телефон на Японската брегова охрана

119 – спешен телефон при пожар и за бърза помощ             

Особености на законодателството

Пребиваващите в Япония чужденци имат право да извършват само този вид дейност, която е посочена в статута им на пребиваване. Извършването на дейност, нерегламентирана от този статут е нарушение, което може да доведе до задържане, депортиране и други наказания.
Наказанията за правонарушения в Япония са значително по-строги от общоприетите. Задържането, дори за незначителни нарушения, е по-дълго от това в други страни. Вносът на наркотични вещества, дори в малки количества, се наказва строго – до 15 г. затвор. Условията в затворите са сурови. Като правило, японската съдебна система заема страната на японските граждани.
Повечето местни граждани са настроени дружелюбно към чужденците и проявяват готовност да окажат помощ и съдействие.
В японското общество съществува висока степен на толерантност, но не се възприема шумно и екстравагантно поведение на обществени места, както и прояви на интимност. Знанието на английски и други чужди езици е на по-ниско от очакваното ниво. През последните години се полагат сериозни усилия за привличане на чужди туристи, включително във връзка с предстоящите през 2020 г. Летни олимпийски и параолимпийски игри в Токио, и се разширяват предлаганите услуги и информация на чужди езици – главно английски, китайски, корейски.
Увеличава се броят на “duty free” и „tax free“ магазините, в които чуждите туристи при представяне на паспорт не заплащат потребителския данък в размер на 8%.
В Япония широко се прилага разплащане в брой. Ползването на кредитни и дебитни карти, издадени извън Япония, може да бъде сериозен проблем. Обикновено в пощите и в магазините от веригата „7-Eleven“ има банкомати, приемащи основните видове международни банкови карти.
В Япония не е прието да се дава „бакшиш“.
Подаваната по водопроводната мрежа вода е безопасна за пиене.
Напрежението в електромрежата е 100 V.

Митнически изисквания

Забранен е вносът на:
- наркотици и психотропни вещества, вкл. някои медицински препарати за собствено ползване /съдържащи кодеин, морфин, оксикодон, антиалергени/;
- всички видове огнестрелно оръжие и екплозиви;
- опасни химически и биологически субстанции;
- печатни, видео и пр. материали с антиобществено и неморално съдържание;
- фалшиви банкноти, монети и пр.
Разрешен е безмитен внос /за лица навършили 20 г./ на:
- цигари – 400 бр.;
- пури – 100 бр.;
- тютюн – 500 гр.;
- алкохол – 3 бутилки /0.75 л./;
- парфюми – 60-70 мл.
- подаръци на обща стойност до 200 000 йени /около 2000 щ.дол./.

Има ограничения върху вноса на лекарства за лични нужди. В общия случай се разрешават лекарства за вътрешна употреба в количества за максимум 2 месеца, а за външна употреба – до 24 броя от един вид.

Няма ограничения върху пренасяната през граница японска и чужда валута, като сумите в еквивалент над 1 млн. йени следва да се декларират.Кратка информация - ТУК

По-подробна информация за митническите и карантинни изисквания може да бъде потърсена ТУК и ТУК

Особености на Закона за движение по пътищата – глоби и нарушения

Движението по пътищата в Япония е от лявата страна. Движението се контролира строго с видеокамери и пътна полиция. Правилата за движение следва да бъдат спазвани стриктно, тъй като наказанията за нарушаването им са строги, а глобите – високи. Кормуване в нетрезво състояние, дори без ПТП, обикновено води до наказателна отговорност.

Японските власти признават само международните свидетелства за управление на МПС /International Driving Permit – IDP/, издадени в съответствие с Женевската конвенция от 1949 година. България е член както на Женевската, така и на Виенската /1968 г./ конвенции, но издаваните от СБА международни свидетелства са на базата на Виенската конвенция. В последно време, когато IDP е предназначен за Япония, СБА го придружава с обяснително писмо, което може, но не задължително, да бъде уважено от японските власти. С IDP в Япония може да се шофира не повече от една година, независимо от срока на валидност на документа.

Здравеопазване

Здравеопазването в Япония е много добре развито. Санитарно-епидемиологическият контрол е на високо ниво. Практически навсякъде в страната може да бъде получена висококвалифицирана медицинска помощ, но медицинските услуги са скъпи. Необходимо е посещаващите Япония български граждани да имат застраховка. Задължителни ваксинации за български граждани на се изискват. Проблем може да бъде сравнително малкият брой лекари, ползващи английски език.

Климат

В Япония често има земетресения, тайфуни и други природни бедствия. Системата за предварително информиране в случаи на природни бедствия в страната функционира много добре, а степента на подготовка на местните власти за оказване на помощ на пострадалите при природно бедствие е много висока

Предупреждения за такива природни бедствия се публикуват първо на интернет-страницата на Японската метеорологична агенция.

Възможна е поява на тайфуни в периода юни - декември, като най-често те достигат до територията на Япония през месеците август, септември и октомври.

Японската метеорологична агенция предоставя информация и прогнози за приближаването на тайфуните на английски език. При прогноза за тайфун особено трябва внимание трябва да се проявява при пътуване в селски и планински райони, а също така и в близост до водоеми, тъй като силните дъждове увеличават риска от свлачища, покачване на нивото на водата и наводнения.
 

Документи за пътуване и визов режим

Българските граждани имат право на краткосрочен /до 90 дни/ безвизов  престой в Япония, при условие че не извършват трудова или друг вид платена дейност.

За влизане в страната е необходим валиден /над 3 месеца/ паспорт и двупосочен билет. Граничните власти са в правото си да изискат доказателство за наличие на необходимите за престоя парични средства, както и представяне на документи, потвърждаващи целта на пътуването /резервация за хотел, програма на престоя, покана и пр./.

Не се допускат в страната лица с временни паспорти. Такива паспорти са валидни само за транзитно преминаване или напускане на Япония.

За по-дългосрочен от 90 дни престой – работа, обучение и др. – е необходима виза. Визите са безплатни. Японските имиграционни власти по своя преценка могат да не разрешат влизане в страната дори при наличие на положена виза.

Препоръчително е всеки кандидатстващ за виза за Япония предварително да уточни със своите домакини и с японското посолство, издаващо визата, своите права и задължения, произтичащи от притежаването на определения вид виза.

Всички чужденци в Япония, без тези със статут на временно пребиваване и служителите в дипломатическите и консулските представителства, следва да направят постъпки за получаване на „residence card“ в рамките на 3 месеца след влизане в Япония.
 

Практически съвети

При загубване на паспорт в Япония българските граждани следва веднага да уведомят за това местната полиция, както и българското посолство в Токио. При евентуално задържане от японските власти всеки български гражданин е в правото си да изиска българското посолство да бъде незабавно уведомено за това.
 

Консулски услуги

Какво могат да направят за Вас консулските служители:

  • Да Ви издадат документ за пътуване, ако не притежавате такъв;
  • Да информират близките Ви в случай на произшествие, сериозно заболяване или смърт и да осигурят възможното съдействие;
  • В случай на арест, да уведомят близките Ви, да съдействат те да Ви посетят в затвора, да гарантират същото отношение към Вас, както към гражданите на приемащата страна.
  • Да осигурят помощ в случай на непредвидени обстоятелства, като природни бедствия и граждански протести;
  • Да Ви дадат най-актуална информация при пътуване;
  • Да удостоверят и заверят подпис;
  • Да съставят актове за гражданско състояние (акт за раждане, акт за сключен граждански брак и смърт);
  • Да препратят вече съставени от местните власти актове за гражданско състояние на общината по постоянния Ви адрес в България.

Заверки и легализации

За признаване в България на публичен документ, издаден от чужда държава, и обратно, български публичен документ да бъде признат в друга държава – документите трябва да бъдат преведени и снабдени с „апостил”, съгласно Конвенцията за премахване на изискването за легализация на чуждестранни публични актове, съставена в Хага на 5 октомври 1961 г., към която са страни България и Япония. Преводът трябва да бъде извършен от заклет преводач и да бъде направена заверка на неговия подпис.


Оферта № Е1685

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

МЕРОПРИЯТИЯ
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

ГРУПИ ПО ПОРЪЧКА
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

ТУРИСТИЧЕСКИ ЗАСТРАХОВКИ


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

ТРАНСПОРТНИ УСЛУГИ
 

  • Самолетни билети
  • Трансфери
  • Рент-а-кар
  • Автобуси под наем
  • Яхти под наем
  • Билети за влак в чужбина
  • Фериботни билети