TA Кунчев Травъл ЕООД
Лиц. № РКК - 01 - 6021.
тел./ факс: +359 746 38400, моб.: +359 885 887774
info@kunchevtravel.com, www.kunchevtravel.com

Екскурзия до Лещен, Ковачевица, Добърско и Гоце Делчев

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут: Петрич - Сандански - с.Добърско - Лещен - Ковачевица - гр. Гоце Делчев - Сандански - Петрич

Дати на отпътуване:

Код на програма: E-1440

Цена от:

95 лв.


Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии България


ПРОГРАМА

 


ДЕН 1


6:30 ч отпътуване от Петрич, спирката зад хотел "Булгари" / над ЛИДЛ , 7,00 ч от Сандански спирката на ОТП до общината по маршрут Предела - с.Добърско. 
Село Добърско се намира на 18 км. северно от Разлог в южните склоновете на Рила на 1070 м.н.в. От там се открива прекрасен изглед към Разложката котловина, величественият Пирин и безкрайните Родопи. Селото е най-старото в района. Добърско е разположено на известният в миналото поклоннически път свързващ Светогорските манастири с  Рилския манастир. Toй минавал по долината на река Места през Неврокоп, Драма и Серското поле. Една легенда разказва, че след битка при с.Ключ между византийските войски на император Василий II и армията на българският цар Самуил през 1014г. в която са пленени и ослепени 15000 български войници, част от тези осакатени бойци поемат за Рилската света обител. Зимата ги застига в землището на Гнидобратско, където според легендата като пили вода от извора, който и днес съществува под църквата “Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, прогледнали и били изцелени.  Според преданието тези слепци остават завинаги в селото.
Посещение на храма “Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат", датиращ от 1614 г. Храмът е културен паметник с национално значение и е включен в списъка на 100-те национални туристически обекти на България. Църквата е уникална - цялата е изографисана, като стенописите в нея са много добре запазени. Вътрешната и площ е 160 кв.м., а образите са 460 на брой. Единствено тук могат да бъдат видени над 30 женски образи, сцената „Преображение Христово”, изобразяващи Исус Христос във форма, наподобяваща ракета.
Отпътуване към с.Лещен - уникално селце, което привлича туристи от цял свят с автентичния си вид и старите къщи, запазени от епохата на Възраждането (XVIII – XIX век). Днес в селото са реставрирани около 15 къщи, които пресъздават духа и атмосферата на миналото. Програмта продължава с приятна разходка по тесните калдаръмени улички между малките схлупени къщурки. Красива природа, спокойствие и гостоприемство. Отпътуване към с.Ковачевица - друго малко китно селце със старинни автентични постройки, възникнало още през 1656 год. Заради типичната си архитектура през 1977 г. селото е обявено за исторически и архитектурен резерват със своите характерните двуетажни и триетажни къщи с издадени горни етажи. Посещение на църквата "Св.Никола" и разходка в Ковачевица.
Настаняване в хотел 3* в района на с.Балдево/Огняново или Гоце Делчев.
Свободно време. Нощувка.
 

ДЕН 2

08:00-10:00ч - закуска. Свободно време. 11:30 ч освобождаване на хотела. 12:00ч отпътуване за град Гоце Делчев. Градът е разположен на двата бряга на Неврокопска река, приток на река Места и някога е носил същото име – Неврокоп. Той е наследник на древният град Никополис ад Нестум, основан през II век след Христа. По османско време Неврокопол е бил център на културния живот, а един от интересните факти е, че за пръв кмет на град Неврокопол след освобождението е избран не кой да е, а поетът Пейо Яворов.
Пешеходна разходка в централната част на града, фото пауза край паметника на Гоце Делчев, възможност за разглеждане на Общински Исторически Музей с изключително богата колекция от археология, етнография, история и изкуство. Свободно време за обяд.
Отпътуване към Сандански и Петрич.

 

Отстъпки:

  • Дете до 11,99 год, настанено на допълнително легло с 2 възрастни в двойна стая – отстъпка 10 лв.

 

Доплащане:                                    

  • Настаняване в единична стая – доплащане  20 лв.

 

Резервации:

  • Резервацията е валидна при плащане на 20 лв депозит при сключване на договора! Доплащането на остатъка от сумата - 15 дни преди отпътуване!
     

Анулации и неустойки:

  • Крайният срок, в който Потребителя може да откаже договора и направи анулация без да дължи неустойки е до 15 дни преди датата на пътуването. В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя след този срок, Туроператорът удържа следните неустойки:

    • от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване – 50 % от общата сума;

    • от 7 до 1 дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата сума;

 

  • При анулиране на пътуването от страна на агенцията се възстановява пълния размер на получената плащане.

  • При забрана за пътуване от МЗ и МТ във връзка с КОВИД се възстановява пълния размер на полученото плащане.

  • При анулация на пътуването от Потребителя поради болест или други лични причини, той губи платените суми в съответствие с горепосочените срокове на анулация и в размерите и сумите, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не е платил. За такива случаи препоръчваме сключване на застраховка "Отмяна на пътуване с покритие за КОВИД". 


 

Пояснения:

  • Екскурзията се провежда при записани минимум 30 туристи.

  • ​Препоръчва се носене на удобни обувки за посещенията на забележителностите.

  • ​Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност! 

  • ​Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

  • Туристическата агенция си запазва правото за промяна в последователността на изпълнение на програмата; 

  • Посещението на забележителностите, включени в програмата е пожелание и входните такси се заплащат допълнително на място. Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси на място.




 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • транспорт с комфортен туристически автобус;

  • 1 нощувки със закуска в хотел 3* в района на с. Балдево , с.Огняново или Гоце Делчев;

  • богата туристическа програма - посещение на с.Добърско и църквата "Св.св Теодор Тирон и Теодор Стратилат" , архитектурните резервати с. Лещен и с.Ковачевица, Гоце Делчев - централната градкска част,  Общински исторически музей .

  • екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване;
     

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Приблизителни входни такси за посещаваните обекти, както следва / посещението на забележителностите, включени в програмата е по желание и входните такси се заплащат допълнително на място./: 

    • исторически музей в Гоце Делчев - възрастни 2,00 лв, пенсионери и ученици - 1,00 лв,

  • Разходи от личен характер.

  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на застраховката. 


ДРУГИ

 
 

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети

в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1

 
Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:

  • Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

  • Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги.

  • На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

  • Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

  • Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

  • Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

  • Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

  • Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

  • Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

  • Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

  • Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

  • Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството Кунчев Травъл ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Дружество ОЗК Застраховане АД (образуванието, отговарящо за защита при несъстоятелност – застрахователно дружество). Пътуващите могат да се обърнат към това образувание или когато е приложимо, към компетентния орган (данни за контакт, включително наименование, седалище и адрес на управление, адрес на електронната поща и телефонен номер), ако изпълнението на услугите е отказано поради несъстоятелността на дружеството Кунчев Травъл ЕООД. Директива (ЕС) 2015/2302, както е транспонирана в националното законодателство, можете да намерите като линк към Закона за туризма на интернет страницата на Министерството на туризма.

Видео

Карта


Оферта № Е1440