Намери оферта

Почивка в хотел

Програма: Комбинирана програма в ЕГИПЕТ - 6 нощувки в Хургада и 1 нощувка в Кайро

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Дестинация: Хургада, Египет

Дати: 18.09.2024, 02.10.2024, 16.10.2024

Код на офертата: Х-9001176-П-1361

Цена от: 1251.73лв.

Таблици с цени

ОНЛАЙН ЦЕНИ И СВОБОДНИ МЕСТА


ОНЛАЙН ЦЕНИ И СВОБОДНИ МЕСТА




Карта:



Изберете хотели за резервация по програмата



 

ПРОГРАМА

Ден 1:

Излитане от летище София за Хургада с полет на АК "BН Air". Посрещане на летище Хургада и трансфер до избрания хотел. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
 

Ден 2 -6:

Закуска. Свободно време или възможност да се впуснете в опознаване на местните забележителности с разнообразие от допълнителни екскурзии (резервират се и се заплащат на място в Египет):
Дайвинг
Това е единственият начин да се опознае очарователното дъно на Черено море, пълно с живот и цветове. Това е раят на гмуркачите Червеноморска ривиера, известна със своите уникални рифове, разнообразни флора и фауна и впечатляваща чистота на водата, гарантираща видимост, която често превишава 45 метра. Над 1200 вида риби и 500 вида корали и мекотели населяват тукашните води, като повече от 10% от тях не се срещат никъде другаде на Земята. Гигантски костенурки, страховити змиорки, морски скорпиони, най-различни видове акули, делфини, скатове, октоподи, баракуди, риби-клоуни, риби-крокодили или риби наполеон са само част от екзотичните обитатели на морето. Подводният релеф също е изключително разнообразен, редуващ плоски плата, живописни каньони, отвесни скали, пещери и коралови градини, а морското дъно е осеяно с останки от потънали преди стотици години кораби. В цената на екскурзията е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки. Връщане в хотела. Нощувка. Бялото слънце на пустинята Запознанството с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята. Ще останете впечатлени от препускането с джипове по дюните, екстремно шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите мини зоопарк и терариум, ще се насладите на национално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), ще наблюдавате звездите с телескоп – всичко това в една екскурзия и включена вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.
Екскурзия до Луксор
Това е древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. Общата дължина е била около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до Карнакския храм; Фабрика за алабастър и Музей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.
 

Ден 7:

Освобождаване на хотела след полунощ, в ранните часове на деня. Трансфер с автобус до Кайро (около 6 часа). Включена в цената екскурзия до едно от най-забележителните чудеса на света - Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди – Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин – както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. Пирамидите в Гиза са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. Настаняване в хотел в Кайро. Вечеря и нощувка в хотела.
 

Ден 8:

Закуска в хотела. Трансфер за летището и полет от Кайро за София.


Програмата е примерна и подлежи на промени при необходимост! Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат на място!

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:


• Самолетни билети София – Хургада/Кайро - София с полет на АК BН Air;
• 20 кг. чекиран багаж и една бройка ръчен багаж с тегло до 7 кг;
• Пътнически и летищни такси (в размер на 95 евро на човек към 15.12.2022);
• Екскурзия на Кайро с разглеждане на Пирамидите и Сфинкса, Националния Египетски Музей с включен обяд, входни такси в обектите и гид с български език;
• 6 нощувки на съответния пансион в избрания хотел в района на Хургада;
• 1 нощувка в Кайро с включена закуска и вечеря в хотел SWISS IN PYRAMIDS GOLF 4* / BARCELO CAIRO PYRAMIDS 4* или подобен;
• Трансфери летище - хотел - летище;
• Трансфер с автобус Кайро-Хургада;
• Представител на туроператора с български език за престоя;
• Медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на Евроинс с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.
 

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:


• Допълнителни екскурзии по желание от района на Хургада (закупуват се на място след пристигане);
• Полудневна екскурзия до Саккара от Кайро (заявява се и се заплаща предварително в България) - 45 евро възрастен/ 25 евро дете
• Виза – 25 $ - заплаща се и се получава при пристигане на летището в Кайро. Възможност за опция "skip the line" (обслужване с предимство) на цена 28 $;
• Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро/10 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 15 евро / 30 лева за 8 дни;
• При настаняване в хотели от веригата PICKALBATROS има задължително доплащане за някои от тях за шоуто Neverland*;
• Задължително се заплаща евентуална горивна такса**;
• Застраховка "Отмяна на пътуване".

! Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок (24 часа) след предоставяне на оферта и избор на хотел.
! Публикуваните цени са валидни за ограничен брой места по индивидуални пътувания и не важат за групи. Цени за групи над 10 човека се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

*ВАЖНО! Neverland Show в Хургада
Лято: 01.05.2023 до 31.10.2023 г.
За резервации с настаняване през периода от 01.05.2023 – 31.10.2023 е задължително доплащане за едно посещение на шоуто NEVERLAND
Цена: 25€ за възрастен и 13€ за деца (6-12,99 г). Деца под 6 г не се таксуват. Сумата включва вечеря и трансфер.
Доплащането важи за следните хотели:
· ALBATROS AQUA VISTA RESORT
· ALBATROS AQUA BLU RESORT HRG
· ALBATROS AQUA PARK HURGHADA
· ALBATROS BLU SPA HURGHADA
· ALBATROS CITADEL
· ALBATROS PALACE RESORT HURGHADA
· ALBATROS WHITE BEACH RESORT
· BEACH ALBATROS RESORT HURGHADA
· DANA BEACH RESORT
За хотел WATER VALLEY BY NEVERLAND 5*, ALF LEILA WA LEILA 4* и ALBATROS JUNGLE AQUA PARK 4 * в цената на настаняването е включено едно посещение на шоуто NEVERLAND с вечеря (с предварителна резервация).
_________________________________________

Зима: от 01.11.2023 до 30.04.2024 г.
За резервации с настаняване през периода от 01.11.2023 – 30.04.2024 е задължително доплащане за едно посещение на шоуто NEVERLAND. Цена: 30€ за възрастен и 15€ за деца (4-12,99 г). Деца под 4 г не се таксуват. Сумата включва вечеря и трансфер.

Доплащането важи за следните хотели:
· PICKALBATROS AQUA VISTA RESORT
· PICKALBATROS AQUA BLU RESORT HRG
· PICKALBATROS AQUA PARK HURGHADA
· PICKALBATROS BLU SPA HURGHADA
· PICKALBATROS CITADEL
· PICKALBATROS PALACE RESORT HURGHADA
· PICKALBATROS WHITE BEACH RESORT
· BEACH ALBATROS RESORT HURGHADA
· PICKALBATROS DANA BEACH RESORT
За хотели WATER VALLEY BY NEVERLAND 5, PICKALBATROS JUNGLE AQUA PARK 4 и PICKALBATROS ALF LEILA WA LEILA 4* в цената на настаняването е включено едно посещение на шоуто NEVERLAND с вечеря (с предварителна резервация).
 
*ВАЖНО! Задължително доплащане за аквапрак за определени хотел в Макади Бей
Задължително доплащане за Makadi Aqua Park при плащане на резервацията (услугата може да бъде анулирана САМО заедно с настаняването). Доплащане за Makadi Aqua Park за възрастни - 35,00€ (неограничено ползване по време на целия престой в хотела); за деца от 00-02,99 г. – безплатно; за деца от 03-12,99 г. - 25€ за престой. Цената включва: храна - леки закуски, студени сандвичи, сладолед, пица на парче; напитки - безалкохолни местни напитки, вода, сок, чай и кафе. Безплатен шатъл до и от аква парка за  всеки хотел.
Работно време на пързалките: от 10:00 до 13:00 и от 14:00 до 17:00 ч.

Доплащането важи за следните хотели:
·         JAZ AQUAVIVA
·         JAZ MAKADI OASIS RESORT & CLUB
·         JAZ MAKADI SARAYA PALMS
·         JAZ MAKADI SARAYA RESORT
·         JAZ MAKADI STAR
·         JAZ MAKADINA
 
Допълнителни екскурзии в Хургада:
• Исторически екскурзии – от 65 USD
• Морски екскурзии – от 35 USD 
• Сафари – от 30 USD 
• СПА – от 25 USD 
Екскурзиите са заявяват и заплащат на място (цените са ориентировъчни). Възможни са незначителни разлики в цените при заявяването на екскурзиите от отделните региони - Хургада, Макади бей, Сома бей, Сахл Хашееш и Ел Гуна.
 
ВАЖНО!
* За морските екскурзии, които се предлагат и заплащат на място като допълнителни услуги, се заплащат следните доп. такси към обявената цена:- такса 5 USD на човек за всички екскурзии с лодка (изкл. Пиратска яхта - 6 USD);- такса 1 USD на човек за екскурзия "Батискаф", която се организира като част от програмата на лодка, например "Морски бриз", "Райски остров плюс" и др.).Деца до 6,99 г. не заплащат такса, валидно за всички екскурзии.

* Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

 
Полетно разписание в местни времена:
София 06:00 - Хургада 09:00
Кайро 09:30 – София 12:00
 
*Полетното разписание подлежи на препотвърждение и е възможно да претърпи промяна!

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
Авиокомпания BH Air
седалище и адрес: София 1000, ул. Дякон Игнатий 7А, ет. 2
тип самолет: A320

*Възможна е промяна на типа самолет!

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И АНУЛАЦИЯ
  1. Условия за плащане:
    1.1. При резервация се изисква и заплаща депозит в размер на 10% от цената на туристическия пакет;
    1.2. Доплащане до 100% по договора следва да се извърши до 22 дни преди датата на отпътуване.
    1.3. Резервацията се прави само след заплащане на изискуемия депозит.
    1.4. За резервации направени след срока описан в т. 1.2 се заплаща съответния депозит.
  2. Необходими данни: трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Египет);
  3. Анулационни условия и срокове:
    3.1. Такса за прекратяване на договора. Последната е в размер на 25.00 евро на резервация /48.90 лева/ и е дължима от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си по своя инициатива до 60 дни преди датата на отпътуване. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ анулира пътуването си и се презапише за нова дата, то той следва също да заплати към ТУРОПЕРАТОРА таксата от 25.00 евро на резервация /48.90 лева/ и съответната неустойка съгласно анулационните срокове. Анулационна такса се заплаща и при отмяна на договора поради положителен ПСР тест, направен за самото пътуване.
    3.2. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си:
    3.2.1. от 59 до 23 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, но не по-малко от 10 % от общата цена на туристическия пакет;
    3.2.2. от 22 до 17 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от общата цена на туристическия пакет;
    3.2.3. от 16 дни и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от общата цена на туристическия пакет.
    3.3. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си поради болест или други лични причини, свързани със самия него, той губи платените на ТУРОПЕРАТОРА суми в съответствие със сроковете на анулация и в посочените размери, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не ги е платил.
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ: 
- Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване. - Моля, да имате предвид, че в Египет не се приемат в обращение американски долари с емисия под 2006 г. вкл.
- Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора. - На територията на Египет е забранено внасянето и използването на безпилотни модели на летящи технически устройства, като дронове, хеликоптери и самолети с дистанционно управление. Моля, да имате предвид, че такова оборудване ще бъде конфискувано и употребата му подлежи на строги санкции във вид на големи парични глоби и арест!
 
**УТОЧНЕНИЕ: Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 900 долара на тон; Кайро/Хургада: 900 долара на тон. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 20 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 10 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава). *Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 20 дни преди датата на отпътуване.

*Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
* Медицинската застраховка е сключена в "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД /асистираща компания/. При евентуално настъпване на застрахователно събитие по време на пътуването, ПОТРЕБИТЕЛЯT трябва веднага да се обърне към асистиращата компания на "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД, на дежурен телефонен номер указан в полицата. Уведомяването на асистиращата компания и съгласуване на извършените разходи е задължително по 'Общи условия' по застраховката. В противен случай, застрахователят има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение.
*При пътуване към Арабска република Египет е необходимо да притежавате задграничен паспорт, с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Визи с цел туризъм и престой до 30 дни се купуват и получават на ГКПП на международните летища – стикерите са продават в банкови офиси, намиращи се в транзитната зона преди паспортния контрол. Цената на визовия стикер, закупен на ГКПП, е 25 щатски долара, като заплащането на същия може да бъде осъществено с кредитна карта или в брой в твърда валута. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.
*При пътуване от България за Египет не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.

•Цената включва

 

Самолетни билети София – Хургада/Кайро - София с полет на АК BН Air; • 20 кг. чекиран багаж и една бройка ръчен багаж с тегло до 7 кг; • Пътнически и летищни такси (в размер на 95 евро на човек към 15.12.2022); • Екскурзия на Кайро с разглеждане на Пирамидите и Сфинкса, Националния Египетски Музей с включен обяд, входни такси в обектите и гид с български език; • 6 нощувки на съответния пансион в избрания хотел в района на Хургада; • 1 нощувка в Кайро с включена закуска и вечеря в хотел SWISS IN PYRAMIDS GOLF 4* / BARCELO CAIRO PYRAMIDS 4* или подобен; • Трансфери летище - хотел - летище; • Трансфер с автобус Кайро-Хургада; • Представител на туроператора с български език за престоя; • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на Евроинс с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.

•Цената не включва

 

 Допълнителни екскурзии по желание от района на Хургада (закупуват се на място след пристигане); • Полудневна екскурзия до Саккара от Кайро (заявява се и се заплаща предварително в България) - 45 евро възрастен/ 25 евро дете • Виза – 25 $ - заплаща се и се получава при пристигане на летището в Кайро. Възможност за опция "skip the line" (обслужване с предимство) на цена 28 $; • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро/10 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 15 евро / 30 лева за 8 дни; • При настаняване в хотели от веригата PICKALBATROS има задължително доплащане за някои от тях за шоуто Neverland*; • Задължително се заплаща евентуална горивна такса**; • Застраховка "Отмяна на пътуване".


 


Местна валута

След началото на икономически реформи в страната и освобождаването на курса на египетската лира спрямо US долара към момента тя се обменя при курс, който варира според конюнктурата на пазара на валута. Поради недостига на твърда валута в последно време се засилва финоменът „паралелен валутен пазар”. Въпреки по-изгодните курсове, предлагани  на този пазар, настойчиво препоръчваме обмяната на валута да се осъществява единствено в лицензираните обменни бюра. Така ще избегнете проблеми, свързани с измами или с контрол от страна на местните власти. Ползването на кредитни карти за разплащане е широко разпространена практика в Египет и може да се ползва в големите търговски обекти, ресторанти и хотели.

 

Ниво на престъпност

Престъпленията от общ характер са разпространени най-вече в големите градове, като се има предвид тяхната пренаселеност. Най-често това са обири (включително и въоръжени), насилствено отнемане на чанти и вещи от преминаващи с мотоциклет лица, джебчийство (при посещение на пазари и други силно оживени места), кражби на автомобили и др. 

Сексуалните посегателства се сред главните социални проблеми в Египет. Следва да се отчита, че не са рядкост и сексуалните посегателства над туристи. 

С особено внимание следва да се подхожда при използване на таксиметрови услуги. Най-често шофьорите не включват таксиметровите апарати или от клиента чужденец се иска сума в чуждестранна валута вместо в египетски лири. Има регистрирани  случаи на посегателства от страна на таксиметрови шофьори над чуждестранни туристи.

 

Митнически изисквания

Посетителите на Египет при влизане и напускане на страната трябва да декларират паричните средства, които носят, в случаите, когато сумата надвишава 10 000 USD или равностойността на тази валута. Разрешава се носенето на египетска валута в размер на не повече от 5 000 египетски лири при влизане и излизане от страната. Забранява се внасянето или изнасянето на чужда валута, посредством писма или пощенски колети.

Забранени за износ предмети:
1.Оригинални папируси и старинни книги.
2.Всякакви оригинални антични предмети - статуи, картини и др.
3. Стари автомобили, представляващи антики.
4. Корали
Митнически изисквания за Египет можете да изтеглите от ТУК.
Информация относно режима на внос на медикаменти за лични нужди при пътуване до АР Египет можете да намерите ТУК

 

Пътна обстановка и транспорт

При движение по улицата, независимо дали се придвижвате пеш или управлявате автомобил, следва да имате предвид, че местните участници в движението нарушават систематично установените правила. Най-големи рискове създават  случаите на шофиране в насрещното движение, на заден ход,  шофиране без светлини през нощта, рисково движение на мотоциклети и велосипедисти между автомобилите, включване на файтони и каруци в движението и др. Значителна част от автомобилите са стари и не винаги в техническа изправност. Изключително сериозно внимание следва да проявяват пешеходците при пресичане, тъй като често не се зачита предимството им на пешеходните пътеки. Сравнително безопасен начин да пресечете оживена улица е да го направите заедно с друга група пресичащи хора или, пресичайки сам, да вдигнете ръка и любезно да подадете знак да ви изчакат.

 

Застраховки

Преди да предприемете пътуване до Египет е необходимо да се снабдите с международна пътническа и здравна застраховка, валидна за целия ви престой. Полицата трябва да покрива разходите за хоспитализиране, лечение и медицинско репатриране от Египет до България в случай на необходимост, както и да покрива някои специфични дейности, които имате намерение да извършвате по време на престоя, като гмуркане, участие в пустинно сафари и др.

 

Медицинско обслужване в страната

В частните клиники и болници медицинското обслужване е на относително добро ниво, но оказването на медицинска помощ и лечение са свързани със значителни разходи. Стандартите в обществените болнични заведения са далеч под нивото на европейските, но цените са по-ниски. При посещение на медицинско заведение често срещана практика е да бъде поискано възнаграждение на ръка от обслужващия персонал. Не сте длъжни да заплатите, но рискувате Вашият отказ да се отрази негативно върху качеството на услугата. Препоръчително е желаещите да посетят Египет български граждани да сключат съответна медицинска здравна застраховка, валидна за целия им престой. При възникване на спешна нужда с български граждани, посолството на Р България в Кайро разполага със списък на болници, към които те могат да се обърнат.

 

Храна и хранителни продукти

Храната в хотелите и ресторантите в категория над три звезди или в супермаркетите е безопасна. Храненето в улични заведения за обществено хранене, в частност - употребата на пресни плодове и зеленчуци, закупени на улични пазари, е предпоставка за възникването на сериозни стомашно-чревни инфекции. В случай, че имате сериозни стомашни оплаквания или продължителна висока температура, следва да се обърнете към лекар.

 

Документи за пътуване и визов режим

При пътуване за Арабска република Египет е необходимо да притежавате задграничен паспорт с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. 

Съществуващият визов режим с Египет, изисква от всички носители на български паспорти, в това число и носителите на дипломатически и служебни паспорти, наличието на египетска входна виза преди влизане в Египет. Носителите на обикновени паспорти също следва да имат положени визи, но за тях се допуска получаването на входна /само туристическа/ виза и то само на египетските летища, не на сухопътни граници.

При пътуване от България или от европейска страна за Египет не са необходими имунизации и на границата и не се изисква имунизационна книжка. Но при влизане в Египет от Судан и повечето африкански държави, се изисква наличието на имунизации и имунизационна книжка.
Българските граждани могат да влязат на територията на Египет с предварително получени визи от египетското посолство в София или друго дипломатическо или консулско представителство на Арабска република Египет в чужбина. Визите са три вида: туристически, входни (за цели, различни от туризъм) и транзитни. 

Визи с цел туризъм и престой до 30 дни биха могли да бъдат получени също на ГКПП на международните летища – стикерите са продават в банкови офиси, намиращи се в транзитната зона преди паспортния контрол. Цената на визовия стикер, закупен на ГКПП, е 25 щатски долара, като заплащането на същия може да бъде осъществено с кредитна карта или в брой в твърда валута.

Специално внимание следва да проявяват притежателите на дипломатически и служебни паспорти. Между България и Египет няма подписана спогодба за освобождаването на дипломатическите и специални паспорти от визи.  Носителите на дипломатически паспорти задължително трябва да се снабдят предварително  с египетска входна виза от посолството на Египет в София или други египетски дипломатически представителства в чужбина, независимо дали пътуват в лично или служебно качество.

За удължаване на престой в Египет, преди изтичането на валидността на туристическа или входна виза, българските граждани следва да направят постъпки в отдел „Паспорти, визови въпроси и емиграция” на МВР („Ал Мугаммаа“) на Арабска република Египет и срещу заплащане на съответните такси могат да получат разрешение за по-продължително пребиваване.

Внимание! В паспорта Ви трябва  да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.

 

Практически съвети

В допълнение към горната информация, при пътуване до Египет е препоръчително да се спазва следното: 

  • преди пътуването да бъде извършена предварителна регистрация в посолството на Р България в Кайро, съдържаща информация за планирания престой, както следва: имена на пътуващия, точно местоположение, срок на престоя, телефон и електронна поща за контакт. Регистрацията може да бъде извършена по телефона или чрез електронната поща на посолството. Тази информация ще улесни Посолството да Ви окаже съдействие в случай на необходимост. 
  • Носете с Вас постоянно, но на сигурно място, документи за самоличност (препоръчително – паспорт); 
  • Отчитайте вероятността да попаднете на улични масови прояви като протести и други масови прояви. В случай че попаднете в подобна ситуация, напуснете мястото на събитието незабавно; 
  • Не се опитвайте да преодолявате заграждения, поставени от органите на реда! Никога не влизайте в пререкания с органите на реда и полицията – дори когато смятате, че имате право! При необходимост от взаимодействие с представителите на органите за сигурността и полицията, незабавно потърсете посолството за съдействие или препоръки; 
  • Категорично препоръчваме да се въздържате от индивидуални пътувания по суша на цялата територия на страната. При определена ситуация дори организираните пътувания с автобус между туристическите дестинации (Кайро, Хургада, Луксор, Асуан, Абу Симбел, Света Екатерина и др.) могат да крият риск и следва да се избягват. За посещения на туристическите обекти извън Кайро най-добре е да се обърнете към лицензирана туристическа агенция;
  • Пътуващите за Египет с цел гмуркане да избират само надеждни и лицензирани фирми, практикуващи гмуркане и обучение с необходимата екипировка;
  • Пътуванията в пустинята, в пограничните райони на Египет със Судан и Либия, както и от Египет в Ивицата Газа (Северен Синай), крият съществен риск за живота на пътуващите. Предприемането на подобно пътуване е на Ваша собствена отговорност. Възможностите на българското посолство в Кайро за оказване на съдействие за излизане от Ивицата Газа и влизане обратно на египетска територия са ограничени;
  • При възникването на каквито и да е проблеми, освен от посолството на Република България в Кайро, съдействие може да потърсите и от „Туристическа полиция“ на телефон 126. Служителите на това подразделение владеят в по-голяма степен английски език и могат да ви бъдат полезни; 
  • Да не се фотографират под какъвто и да било предлог публични прояви, събития или  обекти, касаещи органите за сигурност; 
  • Да се избягват конфликтните ситуации с местните граждани, особено с представители на местната администрация; 
  • Препоръчително е да се избягват каквито и да било коментари и дебати по вътрешнополитически (за Египет) теми;
  • Специално внимание следва да се обръща на облеклото. Препоръчително е жените да избягват провокативен за местните нрави стил – къси поли, вталени дрехи или такива с широко деколте и без ръкави. Не се препоръчва също така ползването на таксита от жени без придружител, особено във вечерните часове.

Оферта № Х-9001176-П-1361

Почивки

Екскурзии

Новини

Бюлетин

Други услуги

МЕРОПРИЯТИЯ
 

Организирането на определено мероприятие е свързано с огромни усилия, отнема време и ангажира голям колектив. Туристическа компания Кунчев Травъл  може да ви предостави пълен пакет от услуги, който да ви освободи от всички ангажименти.

ГРУПИ ПО ПОРЪЧКА
 

Вие сте група приятели или колеги и имате желание да пътувате заедно, по-изгодно, по съобразена с вашите изисквания и нужди програма :) - заявете пътуване с Група по поръчка.

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР


Подарете ваучер за пътуване, не вещ! Кунчев Травъл ви предлага да направите незабравим и оригинален подарък на любим човек, приятел, роднина или колега като изберете подаръен ваучер за туристическта услуга. 

виж още

ТУРИСТИЧЕСКИ ЗАСТРАХОВКИ


Кунчев Травъл предлага на български и чуждестранни граждани възможност за сключване на следните типове застраховки:

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Асистанс
Застраховка "Спасителни разноски" - вкл. планинска застраховка и др.
Застраховка "Отмяна на пътуване"

ТРАНСПОРТНИ УСЛУГИ
 

  • Самолетни билети
  • Трансфери
  • Рент-а-кар
  • Автобуси под наем
  • Яхти под наем
  • Билети за влак в чужбина
  • Фериботни билети